benodigdheden
-flinke bos peterselie (neem de platte peterselie als je hem krijgen kan! -handje vol pijnboompitjes, of walnoten zijn ook erg lekker -handje gemalen verse parmezaan -zout en teentje knoflook -olijfolie
bereiding;
-peterselie goed wassen en drogen -alle ingredienten behalve olie hakken tot grof gemalen, dan olijfolie toevoegen tot dik vloeibaar
bewaren: In glazen potje dat je telkens zeer zuiver houd (randjes en deksel) en na gebruik telkens een nieuw laagje olijfolie op doen. Je kan het makkelijk 3 weken bewaren in koelkast. Op t laatste zal de pesto wel dunner zijn door het telkens toevoegen van de olie maar dan gebruik ik dit op in bijvoorbeeld bolognesesaus
gebruik: -bij het kalflapje met peterseliepesto op dit blog -maar gemengd met een beetke room is het ook een lekker sausje voor zoutjes of stukjes groenten om te dippen bij aperitief! -bij pastagerechten enz....
variaritie:
-gebruik ipv peterselie eens basiliscum(=de klassieke pesto) maar ook koriander kan (doe er dan een klein beetke verse gerasptte gember in) is erg lekker in pompoensoep deze laatste variatie.
smakelijk!
|