Mijn zus maakt deze heerlijke speculaasbiscuit.
Ze heeft zelf geen blog, al zou ze er makkelijk één kunnen volschrijven met al haar heerlijke recepten,
maar met haar toelating mag ik het recpet hier plaatsen,
zodat iedereen ervan kan meegenieten
Benodigdheden:
-1 biscuit (vind je recept van als je op de zoekfunctie op mijn blog "biscuit" typt)
(grote van vorm 20 cm)
-12 speculaasjes , heel fijn gecutterd tot kruimeltjes
-amaretto of marsala naar smaak
-500gr mascarpone even los geklopt met beetje poedersuiker
-eventueel versiering voor erop
Bereiding;
-snij je biscuit horizontaal door (je kan ook een zeer hoge taart maken en twee biscuits gebruiken,
maar hou dan rekening dat je de ingredienten ook moet vermeerderen natuurlijk)
-besprenkel met de drank
-besmeer met een laagje mascarpone
-bestrooi met een laagje speculaaskruimeltjes
-leg bovenste deel van biscuit er weer op
-leg dan je taart ineens op de schaal waarop je wil serveren,
maar bedek deze eerst met twee stukken bakpapier,
-besmeer de hele taart ook zijkanten met mascarpone en bestrooi met de rest
van de speculaaskruimeltjes
-neem voorzichtig het bakpapier weg, resultaat, je seveerschaal is nog mooi zuiver
-versier naar hartelust
smakelijk en nogmaals dank aan mijn zus voor het recept
knuf mieke
|