Bereiding;

Neem de soeppan en zet deze op een laag vuur. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en bak alle gesneden groeten eventjes terwijl je voortdurend roert. Voeg dan twee liter water toe.

Breng de bouillon op smaak met zout en versgemalen peper en voeg ook de laurierblaadjes toe. Laat de bouillon niet koken, maar houd hem een half uur tegen de kook aan.

Neem de zeef of het vergiet en leg hier een theedoek in. Giet de bouillon door de theedoek over in een andere pan of kom zodat je een heldere bouillon krijgt.

Giet de bouillon terug in de pan en zet hem terug op het vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en roer het geheel goed door.

Laat de bouillon met de champignons nog een half uur net onder het kookpunt op het vuur staan. Blijf regelmatig roeren

Voeg voor het serveren van de bouillon nog wat vers gesneden oregano toe.

Meer recepten te vinden op www.champignonidee.be.

alp
bron; nieuwsblad.be