Er is nu 1 bezoeker op dit blog. Record tot nu toe: 33
Mijn blog is gestart op 25/4/2009 en bestaat vandaag 5753 dagen!
Categorieën
AARDAPPELGERECHTEN (81 ) ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39 ) APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98 ) BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51 ) BIEREN & BIERWEETJES, (13 ) BIJGERECHTEN, (50 ) BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65 ) CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100 ) CHINEES, OOSTERS, (4 ) CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8 ) CULINAIRE NIEUWTJES, (115 ) CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60 ) DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141 ) DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1 ) EIEREN, EIERGERECHTEN, (34 ) FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41 ) FONDUE, (3 ) FOTO'S (4 ) GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73 ) KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45 ) KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74 ) KRUIDEN,MARINADES, (6 ) OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79 ) PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20 ) PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129 ) PIZZA'S, (11 ) RESTAURANTS MET RECEPTEN (2 ) RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69 ) RIJSTGERECHTEN (32 ) SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91 ) SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17 ) SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10 ) SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111 ) STREEKGERECHTEN (6 ) TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85 ) TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33 ) VEGETARISCH, (39 ) VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311 ) VLEESGERECHTEN, (198 ) VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167 ) WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222 ) WEETJES OVER VOEDING, (173 ) WIJN & WIJNWEETJES (58 ) WILD & GEVOGELTE (125 ) WOKGERECHTEN (22 ) ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2 )
Lieve bezoeker Zoeken met tags is nog niet kompleet het invullen van tags is een langzaamaan werkje, maar ik werk er aan.
ideetjes van Josephine Gaspacho ( koude spaanse soep) Tomaat crevette Versgebakken paprika chips Witlofrolletjes uit de oven St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree Kerstbrood (Stoll) Avocado Varkenshaas in sinaasappelsaus Avocadosoep met gerookte zalm Kerstbrood ( Stoll) Bokkepootjes (Koekjes) Koekjes met vulling en hagelslag Herfstsalade met Parmaham Avocadosoepje met gerookte zalm
Cherrytomaatjes Kwarteleitjes Verse vijgen Avocadosalade met garnalen Cherrytomaatjes Witlof met appel en radijs Spaghetti met zalm en zeekraal Trostomaten Mozzarella, tomaten, basilicum Groentensoep met peterselie Verse zalm
Uitsmijter met ham Roerei met Garnalen Gestoofde Paprika's Peulertjes Groene salade Coeur de boeuf Tomaten Zeekraal Pruimen Citroenen Sinaasappelen Frietjes Tomatensoep Basilicum Angusbeef Eieren Eieren Gevulde gerookte zalm Knoflook Courgette Paprika
Gegraniteerde aardappelschijfjes Aardappelkroketjes Asperges op vlaamse wijze Gebakken champignons Crema catalana Aardbeien Sinaasappel Peer Omelet met Garnalen Asperges,garnalen,puree en eitje Roodfruit met vanilleijs Garnaalsalade met frietjes Sint Jacobsvruchten met wilof Parelhoen met spruitjes Witlof Aardbeien Asperges met garnalen
Inhoud blog
Biefstuksalade om van af te vallen Love fish van de zuiderse zeeën Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat Zalm met krokante tikka masala Appeltaart Chili sin carne met 3 soorten bonen Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen Stoofpot van wintergroenten Kwartels met savooikool Gravad lax Gourmet met vis Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen Champignonroomsoep Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus Rollade van parelhoen en ganda ham Koninginnenhapjes met vis Gebakken zeebaarsfilet met tomaat Reemedaillon met kastanjes Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons Provençaalse pastasalade Kalfstong in madeirasaus Kalfsblanket Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes. Gratin met bloemkool en gehakt Driedubbele kwarktaart met verse vijgen Gegratineerd witloof met ham Biefstuk met champignons de Paris en pasta Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree Minder zout in onze voeding Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn Bouillie met erwtjes en worteltjes Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus Rijstpap met appeltjes Gevulde tomaten met bloemkool Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen Avocadosoep met gerookte zalm Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee Ragu alla Napolitana Boterham met salade van zalm, selder en appel. Salade met gegrilde zalm Vissoep met mosselen Friet met stoverij van varkenswangetjes Gepocheerde peren met cranberry & gember Mosselgratin met spinazie Filet pur en witloof in de wok Ovenschotel met rundergehakt en witloof Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes Salade met sashimi van zeebaars en radijs Maatjessalade Gegrilde Caramba steaks De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten Asperges met warme champignonsalade Spirelli met kip en tomaatjes Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel Italiaanse mosselpan Courgettesoep Krokante sigaren met spinazie en feta Spaghetti met curry en gerookte zalm Gevulde zalmforel op de barbecue Scampi's met knoflook Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel. Gevulde paprika met tzatziki Groenten uit de oven Salade Niçoise Bruschetta met tomaat en aubergine Salade van rundvlees met frambozen Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake Witte asperges met oosterse dressing Pastasalade met artisjokken en radicchio Parijse worteltjes en hun loof Kalfsgebraad met jonge worteltjes Bruschetta met ham en mozzarella Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei. Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella Gestoofde forel met bieslooksaus Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen Aardbeien op spies Rogvleugel met blanke botersaus Videetje van kip met zachte curry Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn Salade van vergeten groenten Spinaziesoep Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen Kip met perzik, paprika en rijst Groentewraps Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon Gebakken aardappelen met gehaktballetjes Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes Lentesalade met witte asperges en garnalen Roerbak van asperges en garnalen Groentecurry Lamskotelet in kruidenkorst
Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
"Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker
eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast"....
"Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....
14-05-2009
Paling 'Westmalle'
Paling 'Westmalle'
Ingrdiënten - 1kgrivierpaling - 50gbloem (tarwebloem) - 10clolijfolie (extra vierge) - 33clTrappist Westmalle (dubbel) - 3takjetijm - 3blaadjelaurier - 0.5bosjepeterselie - 0snufjenootmuskaat - 1teentjeknoflook - 2sneetjehoevebrood - 25gboter (bakboter) - 25gbloem (tarwebloem) - 1eierdooier - 0peper - 0zout
Bereiding
De paling verdelen in moten van ongeveer 5 centimeter lengte. De mootjes in met peper en zout gekruide bloem wentelen en ze even kort afbakken in olijfolie.Driekwart van het Trappistenbier en de bruine fond bijvoegen alsook het kruidentuiltje.Dit geheel op smaak brengen met nootmuskaat en geperste look en 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.Daarna de moten paling eruit halen en warm houden. Het kookvocht binden met een roux van gesmolten boter en evenveel bloem. Even laten inkoken.De saus nog even door een puntzeef gieten, zodat eventuele klontjes van de roux kunnen worden verwijderd.De eidooiers loskloppen met het resterende bier en dit eveneens bij de saus voegen. De saus nog even opwarmen, maar niet meer laten koken.Op een warm bord een vijftal moten paling per persoon scheppen, napperen met de saus en serveren met frietjes.Biertip: 'enkel', 'dubbel' en 'trippel' verwijst naar het stijgend alcoholgehalte in het brouwsel van de Paters Trappisten in Westmalle. De Westmalle 'dubbel' is donkerder en iets zoeter dan de 'trippel'. bron; skynet.be
>