Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel à l'Armoricaine

     

    Zeeduivel à l’Armoricaine


    image

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen –

    800 g zeeduivelfilet

    8 tomaten, gepeld en ontpit

    1 ui, fijngesnipperd

    1 wortel, in kleine blokjes

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    1 blad laurier

    1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree

    1 mespunt griessuiker

    1 mespunt cayennepeper

    5 cl cognac of Armagnac

    5 cl droge witte wijn

    2 klontjes boter

    een scheutje olijfolie

    1 eetlepel fijngehakte peterselie

    peper en zout

    Bereidingswijze :

    • 1. Stoof de fijngesnipperde ui in boter tot hij glazig is, dat duurt zo’n 7 minuten. Voeg daarna de stukjes wortel toe en laat nog 2 minuten zacht stoven. Voeg dan de stukjes tomaat toe, het fijngehakte teentje look, een blaadje laurier en de tomatenpuree. Peper en zout. Voeg een mespunt griessuiker toe, om de zuurte van de tomaat te breken en een mespunt cayennepoeder, om de zaak pittig te maken.
      Werk af met een scheutje cognac en laat de saus 20 minuten zacht inkoken.
    • 2. Smelt een klontje boter in een braadpan. Rol de zeeduivel door de bloem en tik de overtollige bloem eraf. Geef de vis langs alle kanten een krokant korstje, dat duurt nauwelijks een minuut of drie.
    • 3. Schep de stukken vis uit de pan en houd apart. Blus de pan met de witte wijn en wrijf met een spatel over de bodem van de pan tot alle smaakstoffen in de wijn zijn opgelost.
    • 4. Giet de kokende wijn bij de tomatensaus. We laten opnieuw een kwartiertje zacht koken tot het meeste vocht verdampt is en er een zacht gebonden sausje overblijft.
    • 5. Voeg de zeeduivel bij de saus en laat onder deksel een kwartier zacht stoven op een klein vuurtje. Werk af met fijngehakte peterselie.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwgekookte forel met aardappelen en mousselinesaus
     

    Blauwgekookte forel met aardappelen en mousselinesaus


    image

     
    Het is heel belangrijk dat de vis zeer vers is en de slijmlaag bij het reinigen van de vis zo weinig mogelijk beschadigd wordt. Het is de werking van de azijn op het slijm die de forel zijn blauwe kleur geeft.


    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    4 forellen
    3 l water
    500 ml droge witte wijn
    100 ml witte wijn azijn
    wit van 2 prei
    1 wortel
    1 grote ajuin
    1 tak bleekselder
    40 g grof zeezout
    2 takken peterselie
    2 takjes tijm
    1 blad laurier
    10 geplette peperkorrels

    Voor de saus:
    2 eierdooiers
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels water
    100 g ijskoude boter
    een weinig room

    Bereidingswijze :

    1. Kuis de groenten en snijd in grote stukken. Voeg de groenten toe aan het water, de wijn en de azijn. Voeg de kruiden toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de geplette peperbollen toe en zet het vuur zachter.
    2. Leg na 10 minuten de forel in de court-bouillon. Laat 6 minuten pocheren onder het kookpunt.
    3. Maak de mousselinesaus:Vermeng in een pannetje de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout. Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt. Neem meteen van het vuur. Klop er beetje bij beetje ijskoude botervlokjes door. Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat vooral niet koken! Voeg op het laatste de opgeklopte room toe. Ga na op smaak.
    4. Haal de forel uit het vocht en schik de forel op een bord.
    5. Serveer met gekookte aardappelen en de mousselinesaus.

      tip:
      De mousselinesaus kunt u vervangen door gesmolten boter.

      bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekham



    Lekkerbekham



     

    Ingrediënten

    - 800 g ham
    - 3  sinaasappel
    - 0  peper
    - 0  zout
    - 60 g boter (bakboter)
    - 3 dl sinaasappelsap
    - 3 theelepel maïszetmeel
    - 5 eetlepel sinaasappellikeur
    - 1 bakje waterkers

    Bereiding

    Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken. Blussen met een derde van het sinaasappelsap. Op een zacht vuur nog 4 a 5 minuten laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen. De likeur door de saus roeren.

    De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.
    De ham in de saus leggen en even zachtjes laten doorwarmen.
    Serveren met gekookte (vastkokende) aardappeltjes of aardappelpuree.
     
    bron; skynet.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook



     Spaghetti met courgette, garnalen en knoflook




    Ingrediënten

    Voor 4:
    400 g spaghetti
    1 courgette
    3 teentjes knoflook, fijngehakt
    2 onbehandelde limoenen
    12 grote garnalen, gepeld
    1 takje salie
    50 g boter
    1 el olie
    1 kl roze peperbessen

    Bereidingswijze

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgette. Snij in de lengte in lange, fijne plakken met een dunschiller. Was de limoenen. Verwijder de schil en hak fijn. Pers de limoenen uit. Verbrijzel de roze peperbessen in een vijzel.

    Fruit de knoflook in de olie samen met de limoenschil. Hou opzij. Doe 20 g boter in dezelfde pan. Bak de courgette met het limoensap. Meng er de rest van de boter, de salie en vervolgens de garnalen door. Laat 3 minuten warmen.

    Laat de pasta uitlekken. Meng met de roze peperbessen en de courgette-garnalenbereiding. Verdeel over warme borden en bestrooi met knoflook.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    06-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hutsepot



     Vlaamse hutsepot

    Vlaamse hutsepot
    Foto; lekkervanbijons.be

    Ingrediënten

    Voor 5 personen:
    700 gram ossenstaart
    700 gram tussenrib
    400 gram lamsschouder
    1 kleine kookworst
    1 varkensoor
    ½ selder met blad
    8 wortelen
    150 gram prinsessenbonen
    4 preistengels
    8 aardappelen
    1 ui
    ½ groene kool
    enkele spruitjes
    pastinaak
    4 rapen
    2 teentjes knoflook
    15 jeneverbessen
    6 peperbolletjes
    3 kruidnagels
    bouillon blokjes
    zout

    Bereidingswijze

    Hoe ik mijn hutsepot maak. Niet te nat, niet te droog.Ik bak mijn vlees wel eerst aan, niet laten koken. De smaak is dan nog beter.
    Leg de ossenstaart, de tussenrib en de lamsschouder in een grote kookpan,Water met groentenbouillon (blokjes) eraan toevoegen, niet overdrijven. Voeg weinig zout toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje gedurende een uur sudderen. Het vet regelmatig afscheppen.

    Schil intussen de worteltjes en snijd ze in twee. Maak de prei schoon maar laat er nog wat groen aan. Pel de ui en prik er de kruidnagels in. Voeg deze aan het mengsel toe, samen met de knoflook, de jeneverbessen en de peper. Laat verder koken. Was en snijd de kool in stukken, schil de aardappelen, de rapen en de selder. Snijd alle groenten in twee en was ze onder stromend water. Houd de prinsessenbonen en de aardappelen opzij. Voeg de kool, de rapen en het varkensoor toe aan het mengsel.Af en toe kijken of er nog genoeg vocht in de pan is.Laat nog 30 minuten verder koken. Voeg daarna de aardappelen, de prinsessenbonen en de kookworst toe en laat opnieuw 30 minuten koken. Verwijder regelmatig het vet.

    Laat het vlees en de groenten uitdruipen. Leg ze allemaal samen in een diepe schotel en presenteer de bouillon afzonderlijk. Dien meteen op. Wens je de bouillon als voorgerecht op te dienen, dan strooi je er wat geraspte kaas op en serveer je hem met geroosterd brood.

    Tip: Zoals elke stoofpot bereid je de hutsepot het beste de avond voordien. Hij zal er alleen maar lekkerder door worden. Bovendien zul je het vet gemakkelijker kunnen verwijderen, aangezien vet stolt bij het afkoelen.

    bron; knackweekendrnews.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Poffertjes met poedersuiker



     Poffertjes met poedersuiker


     

    Ingrediënten

    - 200 g boekweitmeel
    - 60 g bloem
    - 2 eetlepel blanke stroop
    - 1.5 dl lauwwarme melk
    - 1.25 dl bier
    - 2  ei
    - 0  poedersuiker

    Bereiding

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren. Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie. Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

    bron;skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverpakte sla moet nog gewassen worden

     

    Voorverpakte sla moet nog gewassen worden



    De voorgewassen en ingepakte slaatjes in de supermarkt zijn niet zo proper als ze lijken. Een recent Amerikaans onderzoek bewijst dat heel wat zakjes massa's bacteriën bevatten. Dit wijst op slechte hygiëne.

    Onderzoek
    The Consumers Union, een consumentenorgansatie, onderzocht 208 voorverpakte slaatjes van 16 verschillende merken. De slaatjes werden zowel in zakjes als plastic bakjes verkocht. 39 procent van de stalen bevatten meer dan 10.000 bacteriën, die onder meer darmontstekingen kunnen veroorzaken.

    Andere opmerkelijke resultaten
    :
    -Zes dagen voor de vervaldatum werden minder bacteriën gevonden dan vijf dagen voor de houdbaarheidsdatum.
    -Sla-mengelingen met spinazie bleken hogere bacteriewaarden te hebben dan die zonder spinazie.
    -De verpakking speelt geen rol. Zowel de zakjes als de plastic containers bleken even veel aangetast. Ook bio-voedsel bleef niet gespaard.
    -Zowel de grote, nationale als de kleinere regionale merken hadden minstens 1 op 4 aangetaste stalen.

    Adviezen

    De consumentenorganisatie raadt aan enkel slaatjes te kopen die nog minstens zes dagen voor de vervaldatum te eten zijn. Ook dienen de voorgewassen slaatjes nog grondig afgespoeld en gewassen.

    De adviezen werden gepubliceerd in het consumentenmagazine
    Consumer Reports.

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sabayon van 't stad



     Sabayon van 't stad




    Ingrediënten

    Voor 4:
    Sabayon:
    5 eierdooiers
    50 g griessuiker
    2 dl bier De Koninck Tripel
    een snuifje zout.
    IJs van witte chocolade:
    1 l room
    300 g witte chocolade
    2 eierdooiers

    Bereidingswijze

    Smelt de chocolade in een deel van de room. Klop de eierdooiers met de rest van de room en voeg samen. Draai tot ijs in de ijsmachine. U kunt het mengsel ook in een bakje in de diepvries zetten en nu en dan met een vork omroeren.

    Bereid de sabayon. Klop de eierdooiers met het bier los in een hoge pan. Voeg al roerend de suiker en een snuifje zout toe. Zet de pan op een zacht vuur en klop op tot een schuimige, homogene massa.

    Doe bolletjes chocolade-ijs in vier glazen en giet de sabayon uit. Dien onmiddellijk op.

    bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op oestersafari in Denemarken
     



    Op oestersafari in Denemarken

     

     


    Tot april worden in het Deense Waddengebied voor de westkust van Zuid-Jutland oestersafari’s georganiseerd.
    Onder leiding van een natuurgids gaat u wandelend op zoek naar Japanse oesters die daar in groten getale voorkomen. De gids vertelt onderweg interessante verhalen over het natuurgebied dat binnenkort de status van een nationaal park krijgt.

    Vindt u oesters, dan mag u die onderweg proeven, eventueel met een beetje citroen of een glas sekt.

    De wandeltocht duurt 3 à 5 uur en start bij het Waddenzeecentrum in Vester Vedsted bij Ribe en bij het natuurcentrum Tønnisgård op het eiland Rømø.

    Maaike Schwering bron; knackweekendrnews.be

    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspan met een wijntherapie

     

    Ontspan met een wijntherapie


    ontspan met een wijntherapie


    Niets dat een glaasje wijn niet kan oplossen. Die zegswijze nemen enkele Nederlandse beautyspecialisten wel erg letterlijk. Zij creëerden de wijntherapie.

    In de schil van de blauwe druif zit een kleurstof die je lichaam en huid ontgift en reinigt. Bovendien werkt het ook als een soort van antioxidant, zodat je huid weer straalt als nooit tevoren.

    Tijdens het spa-ritueel krijg je een voetbad en lichaamsscrub. Je mag eveneens relaxen in een bad van rode wijn en krijgt een massage van warme druivenpitolie. Voor zo'n anderhalf uur wijnplezier betaal je gemiddeld 90 euro.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kater? Kies voor asperges

     

    Kater? Kies voor asperges


    kater kies voor asperges


    Wie wel eens een glaasje te veel drinkt, moet de dag erna vaak kampen met een pijnlijke kater. Nu kan je echter zoveel glaasjes binnenkappen als je wilt, want Zuid-Koreaanse wetenschappers beweren het ultieme middel tegen een kater te hebben gevonden.

    Asperges zijn het ultieme wondermiddel volgens wetenschappers. De groente zit boordevol aminozuren en mineralen waardoor je sneller van die pijnlijke kater herstelt. Bovendien bevatten de sappige stengels bepaalde stoffen die de levercellen beschermen tegen de giftige stoffen van alcohol.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee is weer hip

     

    Thee is weer hip

    thee is weer hip


    Thee wint stilaan weer aan populariteit bij jongeren. Zij vinden het plots hip om een kopje thee te bestellen op café en zoeken zelfs speciale tea rooms op.

    Theebars rijzen als paddenstoelen uit de grond in de Verenigde Staten en Australië. Daar zijn duizenden tieners verknocht aan het drankje. Ze gaan voor persoonlijke smaakcombinaties en experimenteren er op los.

    Volgens onderzoekers ligt niet alleen de zoete smaak aan de basis van de populariteitsstijging. Ook de vele onderzoeken die aantonen hoe gezond thee echt is, zouden bijdragen aan de inmense populariteit.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis en tomaat goed voor prostaat

     

    Vis en tomaat goed voor prostaat


    vis en tomaat goed voor prostaat

    Vis en tomaat eten zijn handige hulpmiddeltjes om prostaatkanker tegen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 mannen met prostaatkanker.

    Wanneer deze mannen twee keer per week vette vis aten hadden ze 27% minder kans op uitzaaiingen. Volgens de onderzoekers zouden de omega 3-vetzuren hier voor verantwoordelijk zijn. Wanneer mannen daarboven nog meerdere keren per week tomatensaus aten hadden ze zelfs 44% minder kans op een verdere ontwikkeling van de kanker.

    bron; gva.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    03-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesjes van kalfszwezerik met Gandaham en parelhoen

     

    Spiesjes van kalfszwezerik met Gandaham en parelhoen





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    8 plakjes Gandaham
    4 parelhoenfilets
    400 g kalfszwezeriken
    1 l gevogeltebouillon
    20 cl witte wijn

    Saus:
    20 cl gevogeltebouillon
    5 cl witte wijn
    4 à 6 blaadjes salie
    Room, koude boter (of ander bindmiddel)

    Groenten:
    ½ spitskool (of ¼ wittekool)
    2 wortelen
    klontje boter

    Puree:
    8 middelgrote aardappelen
    klontje boter
    1/2 kopje warme melk
    50 g geraspte parmezaankaas
    peper en zout (eventueel een snuifje nootmuskaat)

    Garnituur:
    geblancheerde bladeren spitskool

    Bereidingswijze

    Spoel de zwezeriken en laat 2 uur in koud water staan. Breng gevogeltebouillon en witte wijn aan de kook. Laat de zwezeriken daarin 20 minuten tegen het kookpunt aan garen. Laat afkoelen in de bouillon. Verwijder de vliezen en snij in plakjes van ca.1 cm.

    Droog de ham knapperig in de oven op 100°C.
    Bak de parelhoenfilets goudbruin en snij in plakjes.

    Saus: laat bouillon en wijn met de salie inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout en bind met klontjes koude boter. Werk af met een scheutje room

    Schil de aardappelen, kook gaar, pureer met boter en warme melk. Kruid met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Meng met de parmezaan.

    Snipper de kool in flinters, blancheer en verfris. Maak de wortelen schoon, snij in julienne en roerbak beide groenten beetgaar. Kruid met peper en zout.

    Maak spiesjes van parelhoen, zwezerik en ham. Breng de puree in een vormpje op het bord. Schik de groenten in het geblancheerde koolblad. Giet de saus uit.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMELET met CHAMPIGNONS
     

    OMELET met CHAMPIGNONS en TOMAAT 

    omeletchampignons



    In
    grediënten voor 4 personen:

    -         12 eieren

    -         1 bakje (250 gram champignons)

    -         boter

    -         2 tomaten

    -         2 soeplepels gehakte peterselie

    -         4 soeplepels geraspte emmenthaler

    -         peper en zout

     

    Bereiding:

    -         was en snijd de champignons in schijfjes

    -         breek de eieren en doorroer ze stevig (kloppen kan ook)

    -         schil en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes

    -         meng de eieren met de champignons, de tomaten, de geraspte kaas en de peterselie

    -         kruid met peper en zout

    -         bak de omelet in een pan met een klontje boter

    -         wil je de omelet doen rijzen, dan dek je de pan af en voeg je alvorens je de eieren laat stollen een klein scheutje spuitwater toe

    bron; recept.skynetblogs.be


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers

     

    Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers


    Dankzij een doorbraak in genetische manipulatie zouden tomaten nu gedurende zes weken vers blijven . Indische wetenschappers hebben een vrucht gecreëerd die 45 dagen houdbaar is, drie maal langer dus dan de originele groente. Hetzelfde proces zou ook kunnen toegepast worden op fruit zoals mango's en bananen.

    De onderzoekers verlengden de houdbaarheid van de tomaten door sommige genen, die verantwoordelijk voor het rijpingsproces van enzymen, uit te schakelen. Hierdoor werden de groenten steviger en bleven ze vers gedurende 45 dagen.

    Sceptisch
    Campagnegroepen tegen genetische manipulatie stellen zich echter grote vragen. "De meerderheid van het publiek is zeer sceptisch tegenover de zogezegde voordelen van gemanipuleerde vruchten", verklaart Pete Riley van de actiegroep 'GM Freeze'. "De nieuwe tomaten zullen op het eerste zicht vers lijken maar het kan niet anders dan dat de hoeveelheid vitaminen in de groenten daalt naarmate dat je ze langer bewaart. Als puntje bij paaltje komt, zijn ze minder voedzaam dan de originele groenten".
     
    (hlnsyndey/kve) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon-ham-omelet

     

    Champignon-ham-omelet



     

    Ingrediënten

    - 200 g champignons
    - 0.5  paprika (rood)
    - 2  ui
    - 150 g ham
    - 2 cl olijfolie (extra vierge)
    - 4  ei
    - 0.2 dl melk (vol)
    - 0  peper
    - 0  paprikapoeder
    - 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    Bereiding

    De champignons schoonmaken en in schijfjes verdelen. De paprika wassen, de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. De ui pellen en fijnsnipperen. De ham in reepjes snijden.

    De olie verhitten en hierin de champignons, de paprika en de ui bakken. Af en toe omroeren. De eieren loskloppen met melk en kruiden met peper en paprikapoeder. De ham erdoor roeren en over het groentemengsel gieten. Onder deksel licht laten stollen op een laag vuurtje.

    Eventueel opdienen met bruin brood of stokbrood.

    bron; skynet.be


    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen tien streekproducten rijker



    Vlaanderen tien streekproducten rijker

    Het Hageland zet zijn zoetzure peren op de streekproductenkaart.

    Het Vlaamse erkenningslabel streekproduct.be heeft tien traditionele streekproducten het erkenningslabel toegekend.

    Het betreft lokaal lekkers uit Antwerpen (jenever, aangeboden als ‘Oude Antwerpse genever’ en ‘Oude Beste’), West-Vlaanderen (bloeling, boerenhesp en hoofdvlees), het Hageland (appelconfituur, perenconfituur en zoetzure peren) en het Pajottenland (boerenpaté, droge worsten en plat spéciale).

    De Poldernaar uit Antwerpen verrijkt het kortedrankaanbod met Antwerpse jenever. Naast "Oude Antwerpse genever", een graanjenever van 38 graden op smaak gebracht met jeneverbessen en een mengeling van 30 kruiden, is er ook de "Oude Beste", een jenever van 35 graden zonder kruiden maar met jeneverbessen en moutwijn als smaakmakers .

    Beenhouwerij Deschildre-Dambre (uit Oostende) werkt vanouds volgens West-Vlaamse tradities en zet West-Vlaamse bloeling (een zachte smeerbare bloedworst), boerenhesp en hoofdvlees op de streekproductenkaart.

    Fruitbedrijf Vanhellemont (uit Meensel-Kiezegem) teelt al 40 jaar Jonagold en krijgt erkenning voor zijn traditionele appelconfituur, perenconfituur en zoetzure peren uit het Hageland.

    Slager Gaston Wauters (uit Sint-Pieters-Leeuw) mag zijn Vlaamse boerenpaté, droge worsten en plat spéciale, met varkenstongen in een tomatensaus met madera en champignons, voortaan erkende Vlaamse streekproducten noemen.

    David Bitoune
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:CULINAIRE NIEUWTJES,
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florentijntjes



    Florentijntjes


     

    Ingrediënten

    - 115 g amandel (blank)
    - 115 g hazelnoten
    - 115 g paranoten
    - 225 g kers (gekonfijt)
    - 115 g fruit (gekonfijt)
    - 55 g bloem
    - 0.5 theelepel pigment
    - 0.5 snufje nootmuskaat, geraspt
    - 115 g kristalsuiker (fijn)
    - 115 g honing
    - 55 g chocolade (puur met 70% vaste cacaobestanddelen)

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm van ca. 23cm met bakpapier en vet hem in.  Leg de amandelen, de hazelnoten en de paranoten op een bakplaat en rooster ze 8-10minuten in de oven. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen. Was en droog de kersen en het gekonfijte fruit en doe ze bij de noten. 

    Zeef de bloem, het piment en het nootmuskaat over de noten en vruchten en meng grondig. Verwarm de honing en de suiker samen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg het honingmengsel bij het fruit en roer goed.  Doe het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de koek 25-30 minuten. Laat hem in de vorm afkoelen.   

    Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een kom die op een pan zacht kokend water is gezet. Smeer de chocolade gelijkmatig uit over de notenkoek. Snijd de koek als hij koud is in punten en serveer. Heerlijke koekjes om vrienden die langskomen voor de koffie voor te zetten. Mooi verpakt vormen ze een aantrekkelijk cadeau.

    bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekonfijte kabeljauw met bospaddenstoelen en koriander



    Gekonfijte kabeljauw met bospaddenstoelen en koriander



    Ingrediënten

    Voor 4 personen:
    4 dikke kabeljauwfilets van 150 g
    grof zeezout
    2 l olijfolie
    400 g bospaddenstoelen
    2 fijngehakte knoflookteentjes
    1/2 glas witte wijn
    gehakte koriander
    40 g boter
    zout, zwarte peper

    Bereidingswijze

    Wrijf de vis in met grof zeezout, dek af en zet 2,5 uur in een schaal in de koelkast. Giet om het halfuur het vocht af. Droog de kabeljauw met een zuivere doek en verwijder het zout dat nog rest.

    Warm de olijfolie op tot 60°C in een ovenschaal in de oven. Leg de kabeljauwfilets erin en laat drie uur konfijten in de zacht verwamde oven.

    Smelt 40 g boter in een pan en bak de knoflook kort. Doe de schoongeborstelde bospaddenstoelen erbij en bak, terwijl u geregeld omroert. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Kruid met zout en peper. Zet een deksel op de pan en laat de paddenstoelen enkele minuten stoven. Neem van het vuur en meng de paddenstoelen met de koriander.

    Neem de schaal met de kabeljauwfilets uit de oven, haal de vis uit de olie en laat afdruipen.
    Schik de paddenstoelen centraal op warme borden en leg de kabeljauw erop.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!