Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken biefstuk met zurkelpatatjes en bakjus

     

    Gebakken biefstuk met zurkelpatatjes en bakjus

     Voor 4 personen:
    4 biefstukken (zesrib),boerenboter,100 g kippenbouillon

    Voor de zurkelpuree:
    400 g aardappelen, 100 g zurkel
    50 g melk, 20 g boter, 20 g room
                         
                             


    Bereidingswijze:
    Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze in een pan met antikleeflaag tot de gewenste cuisson. Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten.

    Doe de kippenbouillon in de pan, laat inkoken en werk af met een klontje boerenboter.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze een half minuutje drogen op een klein vuurtje, plet ze tot puree.

    Snijd de zurkel in grove stukken en stoof kort aan met boter en bevochtig met de room en de melk, meng dit alles onder de warme puree tot een smeuïge massa.

    Lepel de zurkelpuree in een cirkel op het bord, maak een kuiltje in het midden, vul met de bakjus van het vlees en werk af met mikado's van gefrituurde spaghetti.

    Leg het vlees naast de puree.

    bron; nina.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees,boter,bouillon,aardappel,zurkel,melk,room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzenballetjes



     

    Honger maakt rauwe bonen zoet; Linzenballetjes

    Du Puylinzen deze linzen vallen tijdens het koken niet uit elkaar.
    Dit zijn kleine, donkergroene linzen van Franse origine. Sinds 1996 hebben deze het A.O.C.-predicaat (Appellation d'Origine Contrôlée), net als de wijn. Aan voedingsmiddelen met dit label zijn strenge productievoorwaarden verbonden.Ze zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels of delicatesssenzaken. Ze passen in vrijwel ieder afslankdieet: rijk aan eiwit, ijzer en vezels.

    Benodigheden;

    200 gram Du Puylinzen,1 ui, in blokjes,1 puntpaprika, in blokjes
    1 teen knoflook uit de knijper 1 Spaans pepertje, fijngesneden
    1 scheut olijfolie,blikje tomatenpuree
    1 mespunt korianderpoeder,3 eetlepels verkruimelde feta
    3 eetlepels tarwebloem,verse koriander ter garnering

                                           

    Was de linzen zorgvuldig en week ze twee uur voor gebruik. Kook ze vervolgens 20 minuten in het weekwater. Verdeel de gekookte linzen over twee schalen en laat afkoelen. Snijd het uitje, de paprika en het pepertje fijn en bak die in een scheut olijfolie aan. Voeg de knoflook toe. Doe er vervolgens een portie linzen bij, en zorg ervoor dat het een stevig geheel wordt. Voeg tomatenpuree en korianderpoeder toe en roer goed door.

    Pureer de andere helft van de linzen met een staafmixer tot een gladde massa en voeg bij de rest. Maak er een stevig mengsel van. Doe de verkruimelde feta erbij. Laat afkoelen en maak er daarna met behulp van een dessertlepel golfballetjes van die u door de bloem wentelt.

    Bak de balletjes in een scheut olijfolie bruin en garneer met verse koriander. Lekker met tomatencoulis als dip.

    Marie Louise Schipper 
    bron; volkskrant.nl


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:linzen,ui,paprika,look,pepertje,olijfolie,tomatenpuree,feta,bloem,
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rode vruchten


    Salade van rode vruchten

     voor 2 personen:

    1 bakje aardbeien, 50 g kristalsuiker
    150 g mascarpone, sambucca, cress naar keuze

                                        

    Bereidingswijze:

    Spoel de aardbeien snel onder stromend water, dep droog, haal de kroontjes af en snijd in stukjes.

    Meng de suiker en een scheutje sambucca onder de mascarpone.

    Leg onderin een glaasje enkele stukjes aardbei, bedek met wat mascarpone.

    Leg er opnieuw wat aarbeien op en lepel er mascarpone over.

    Werk af met stukjes aardbei en eventueel enkel blaadjes cress.

    bron; nina.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aarbeien,suiker,mascarpone,sambucca,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met asperges

     

    Kabeljauw met asperges

     voor 2 personen:

    2 kabeljauwmoten (eigenlijk kan elke stevige witte vis)
    8 witte asperges, 8 groene asperges,boter
    olijfolie,10 kleine nieuwe aardappeltjes (krieltjes)
    platte peterselie, grof gehakt, 1 ei, hardgekookt en geprakt

    Voor de saus:
    2 sjalotten, fijngesnipperd,2 dl sherry
    150 g boter, in stukjes gesneden, peper en zout

                          

    Bereidingswijze:
    Breek de harde onderkanten van de asperges en schil ze tot vlak onder het topje. Stoom ze beetgaar en laat onmiddellijk schrikken onder stromend koud water.

    Kook de krieltjes in de schil en laat ze afkoelen. Snijd ze voor serveren in plakjes en bak ze in wat olie.

    Stoom de kabeljauwmoten kort.

    Warm de asperges op in een flinke klont boter.

    Laat voor de saus de sjalotten met de sherry bijna volledig inkoken. Klop de boter beetje bij beetje door de ingekookte vloeistof. Kruid met peper en zout.

    Verdeel de asperges over de borden, leg er de vis op en werk af met de aardappeltjes, eitjes en peterselie.

    bron; nina.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:kabeljauw,asperges,boter,aardappel,peterselie,ei,sjalot,sherry,boter,olijfolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met lentegroenten

     

    Lamskoteletjes met lentegroenten

     voor 2 personen:

    4 lamskoteletjes,1/2 bos radijsjes,1/2 bosje meiknolletjes
    1/2 bosje lente-uitjes, fijngesnipperd,1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    olijfolie,50 g groene boontjes, in tweeën gesneden
    50 g peulerwtjes, in tweeën gesneden,50 g doperwtjes (vers of diepvries)
    topje van een spitskool, in reepjes gesneden
    1 doosje shiitakes, schoongemaakt en steeltjes weggesneden
    4 nieuwe aardappeltjes (krieltjes),zout en peper van de molen
    erwtenscheutjes.

                               


    Bereidingswijze:
    Snijd het groen van de radijsjes en meiknolletjes, maar laat een klein stukje zitten. Snijd de radijsjes dan in tweeën en de knolletjes in vier.

    Haal de topjes van de peultjes en boontjes. Stoom alle groenten, ook de spitskool en de shiitake beetgaar. Laat onmiddellijk schrikken onder de koude kraan.

    Kook de krieltjes in de schil, laat ze even afkoelen en pel ze. Snijd in plakken en bak ze in een royale scheut olijfolie.

    Bak de lamskoteletjes aan beide kanten in wat olijfolie. Doe ze over in een ovenschaal en laat in de oven verder garen tot de gewenste cuisson.

    Roer ondertussen de aanbaksels los met een beetje water en laat de jus inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

    Stoof vlak voor serveren de lente-ui samen met de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg alle groenten toe, meng goed en laat goed doorwarmen.

    Verdeel de groenten en aardappeltjes over de borden, leg er de koteletjes bij en begiet met wat jus. Werk af met erwtenscheutjes.

    bron, nina.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees,radijs,meiknolletjes,doperwtjes,look,lenteui,olijfolie,boontjes,kool,aardappel,shiitakes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viva Mexico salade


    Viva Mexico salade

     Voor 4 personen;

    •   6 tomaten , 8 minimaïskolfjes , 1 blik rode bonen ,1 rode ui,
       1 avocado , 75 g geraspte jonge kaas ,0.5 bosje koriander

    • voor de dressing:

    • 1 dl extra vierge olijfolie , 3 el citroensap , 0.5 el tacokruiden

      Viva Mexico salade

    Bereiding; < 15 minuten

    Was de tomaten en halveer ze. Verhit de BBQ, grillplaat, grill of grillpan en rooster de tomaten en maïskolfjes.

    Laat de rode bonen uitlekken. Pel de ui en snijd deze in ringen. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.

    Roer in een kommetje een dressing van olijfolie, citroensap en tacokruiden. Verdeel de tomaten, maïskolfjes, avocado, uiringen en bonen over een serveerschaal en besprenkel de salade met de dressing. Strooi er de geraspte kaas en gehakte koriander over en serveer

    bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:tomaten,maiskolfjes,rode bonen,avocado,kaas,koriander,olijfolie,citroen,tacokruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde Thaise kip



    Gestoomde Thaise kip

    voor 4 personen;

    • 2 eetlepels sesamzaad, 1 citroen, schoongeboend
      1 eetlepel Thaise vissaus, 2 kipfilets, gehalveerd
      200 g broccoli, in roosjes,1 cm verse gember, in dunne plakjes
      2 eetlepels chilisaus.

            Materialen

    • bakpapier, stoommandje (of vergiet)

    1. Bereiden;< 25 minuten

      Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren en gaan geuren en leg ze daarna op een bordje. Snijd de citroen doormidden. Pers het sap uit de ene helft en snijd de andere helft in dunne plakjes. Roer het sap en de vissaus door elkaar. Wrijf hiermee de kipfilets in en marineer ze in 15 min. Breng water in een pan aan de kook.

      Knip uit het bakpapier een cirkel die iets groter is dan de stoommand. Prik er gaten in. Leg in het stoommandje en verdeel de broccoli erover. Leg de kipfilets erop en daarop de plakjes citroen en gember.

      Stoom het geheel in 20 min. gaar en schep op 4 borden. Schenk de chilisaus erover en bestrooi met het sesamzaad. Lekker met pandanrijst.

            Tip; Houdt u van beetgare broccoli?
            Stoom de groente dan wat korter (5-10 min.) in een
            apart mandje boven de kip.

             
              Energie 185 kcal- Eiwit 32 g- Vet 4 g- Koolhydraten 5 g (per eenpersoonsportie)

             
    bron; ah.nl


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:kip,sesamzaad,citroen,thaise vissaus,broccoli,gember,chillisaus,
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met spinazie en kerrie



    Scampi's met spinazie en kerrie

    Voor 4 personen:

    350 g spinazie, boter, peper en zout, nootmuskaat
    1 fijngehakte ui, 2 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper
    2 tenen knoflook, 400 g scampi's, scheut cognac
    2 dl room, brood

    Bereidingswijze

    Stoof de spinazie in boter; kruid met peper, zout, nootmuskaat. Bak ui, kerriepoeder, cayennepeper en knoflook in boter, voeg de scampi's toe. Flambeer met cognac, blus met room.

    Serveer met de spinazie en brood.

    bron; knackweekend.rnews.be



    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:scampi's,spinazie,boter,ui,look,cognac,room,
    19-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodbaarsfilet met lentepuree...


  • Roodbaarsfilet met lentepuree vinaigrette 'vierge'

        6 kleine roodbaarsfilets (12 filets), 1kg aardappelen
  • 2 el fijngehakte kappertjes, 2 el fijngehakte, zongedroogde tomaten
  • 200 gr boter (vloeibaar) 1dl Alpro soya Cuisine,
        6 takjes platte peterselie,peper,zout
  • Nootmuskaat,1el zongedroogde tomaten
  • 1th lepel fijngehakte peterselie,1 el geroosterde pijnboompitten
  • 4 el olijfolie, citroensap.

        

             Bereidingswijze: < 30 - 60 min.
    1. 1Kook de aardappelen gaar, pureer ze en meng ze met Alpro soya Bakken & Braden en een beetje Alpro soya Cuisine, kappertjes (1 el), zongedroogde tomaten (2 el), peper, zout en nootmuskaat.
    2. 2Span een plasticfolie over een bord en smeer dit in met olijfolie, schik de peterselieblaadjes erbovenop. Plaats dit gedurende 2 minuten in de microgolfoven.
    3. 3Ontgraat de filets, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en zout en grill ze in de grillpan.
    4. 4Voor de vinaigrette: Snijd de sjalot, de zongedroogde tomaten (1 el), de peterselie, de geroosterde pijnboompitten en de kappertjes (1el) fijn en meng ze met de olijfolie en het citroensap en de peper en het zout. Warm lauw op.
    5. 5Schik de puree en de vis op het bord. Werk af met de lauwe vinaigrette en de peterselieblaadjes.

      bron; zesta.be




  • Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:roodbaars,aardappel,kappertjes,tomaat,boter,peterselie,pijnboompitten,citroen,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanquette van kabeljauwhaas en koningskrab

     

    Blanquette van kabeljauwhaas en koningskrab
    in jus van Mechelse witkoppen

    Voor 4 personen:

    4 x 150 g kabeljauwhaas,4 armstukken van 60 g koningskrab
    12 asperges,8 Parijse paddestoelen ,4 stronkjes prei,
    1/2 l aspergekooknat verrijkt met een blokje kippenbouillon en 50 g boter
    50 g blanke roux ,20 cl room,  nootmuskaat, spaghetti van rode biet verse kruidentakjes (platte peterselie, koriander, dille...)

                                     

    Bereidingswijze

    Schil de asperges en kook de stengels met een blokje kippenbouillon en een klontje boter beetgaar. Giet het kookvocht af boven een kom en hou de asperges warm op een schotel afgedekt met folie. Pocheer de kabeljauwstukken en de koningskrab in het aspergevocht, samen met de paddestoelen en het schoongemaakte wit van prei. Leg de gegaarde ingrediënten één voor één op een schotel met verse nootmuskaat en hou ze warm.

    Bind het kooknat met roux, voeg een scheut room toe en breng op smaak met peper en zout en een weinig gemalen nootmuskaat. Versier de schotel met de asperges, verse kruidenboeketjes en spaghetti van rode biet.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:kabeljauw,koningskrab,asperges,paddestoelen,prei,boter,room,nootmuskaat,rode biet,kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met bresaola en rucola

     

    Tagliatelle met bresaola en rucola

    Voor 4 personen:
    500 g tagliatelle ,100 à 150 g bresaola (ham) in fijne plakken
    1 ui ,1 teentje knoflook ,150 g romige kaas
    150 ml vloeibare room ,100 ml melk ,1/2 bosje rucola.
     
              

    Bereidingswijze;

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Snij de ham in reepjes. Breng de room en de melk aan de kook met de fijngehakte knoflook en ui. Meng de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

    Was de rucola en snij grof. Meng de pasta met de saus en de rucola. Serveer in warme diepe borden en versier met de ham.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle,bresaola,ui,look,kaas,room,melk,rucola,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine



     Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

     Voor 4 personen
    • 2 rode paprika's ,1 courgette ,1 aubergine

    • olijfolie ,100 g rucola ,1 radicchio (kleine rode sla)

    • 50 g pijnboompitjes ,citroensap.

      Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

    Bereiding; < 60 minuten

    Snijd de paprika's in vieren, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika's onder de grill op 225ºC tot de bovenkant zwart begint te kleuren. Haal ze uit de oven, leg er een vochtige handdoek op en laat die 5 minuten liggen. Haal de doek eraf, trek de schil van de paprika's af en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in sneetjes. Snijd de aubergine eerst overlangs doormidden en dan in sneetjes.

    Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de courgette en aubergine met een klein beetje olie en rooster ze aan beide kanten, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op wat keukenpapier.

    Meng de rucola en de geroosterde groenten door elkaar en breng de salade op smaak met een scheutje citroensap, en peper en zout. Haal 4 (of meer) mooie hele bladen van de rode sla en schep hier de salade in. Serveer direct.

    bron;yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:paprika,courgette,aubergine,olijfolie,rucola,radicchio,pinboompitjes,citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote ravioli met pesto enmascarpone,
     

    Grote ravioli met pesto, mascarpone, krokante spek en rucola

    Italiaans voorgerecht voor 4 personen

    4 plakjes pancetta of ontbijtspek, 250 g grote ravioli (koelvers)
    grof gemalen peper, grof zout 4 el Bertolli Pesto Verde
    2 el mascarpone,25 g rucola.

             Grote ravioli met pesto, mascarpone, krokante spek en rucola

    Bereiding

    Bak de plakjes pancetta of spek in een droge koekenpan zachtjes uit. Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.

    Verdeel de ravioli over 4 grote diepe borden. Bestrooi met wat peper. Schep de pesto en de mascarpone erop. Leg er een plakje krokante pancetta of spek bij en bestrooi met rucola.

    bron;yunomi.be

    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:ravioli,pancetta,pesto,mascarpone,rucola,
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse teriyakizalm met wokgroenten


    Japanse teriyakizalm met wokgroenten

    Ik weet niet hoe het met u is, maar ik vind het moeilijk om blije dingen
    over koken en eten te schrijven met al die ellende in Japan.

    voor 4 personen

    100 ml Japanse sojasaus (Kikkoman),100 ml saké (rijstwijn) of droge sherry
    50 ml mirin (zoete rijstwijn) of witte port,25 g suiker,1/2 appel, geraspt
    4 biologische zalmfilets (liefst met vel),200 g witte champignonhoedjes
    4-5 eetl. zonnebloem- of maïsolie,200 g diepvriespeultjes,125 g taugé

         

    Normaal gesproken is de gemiddelde leeftijd nergens zo hoog  en het aantal hart- en vaatziekten zo laag als in Japan. Tja, veel  vis en groenten hè,  voor ons een 21e eeuwse ontdekking  maar de Japanners eten al eeuwenlang zo, ook omdat het land nou niet echt geschikt is voor het aanleggen van sappige weilanden met mollige koeien, maar er wel overal zee en dus vis en zeewier is: dan ga je vanzelf sushi uitvinden.  

    Vergeet teriyakisaus uit een potje. Zelf maken is simpel, saké en mirin koop je bij de toko, slijter en zelfs in sommige supermarkten: sherry en port kunnen desnoods ook.

    Bereiding;

    Maak de teriyakisaus:
      verhit sojasaus, saké, mirin en suiker al roerend in een pannetje tot de suiker is gesmolten.  Draai het vuur uit en meng de appelrasp erdoor. Snijd de vleeskant van de zalmfilets met een scherp mesje ruitvormig in en beschenk of bestrijk ze rondom met teriyakisaus. Laat 20 minuten op kamertemperatuur marineren, bedruip regelmatig met eraf gelopen saus.  Kruis de champignonhoedjes in. 

    Verwarm de (oven)grill of grillpan voor.  Rooster de zalmmoten om en om bijna gaar  (nog een streep rood in het midden) en houd ze warm, onder alufolie of in een lauwe oven.

    Verhit de olie goed heet in een wok en roerbak eerst de champignonhoedjes, voeg vervolgens de peultjes toe en tenslotte de taugé.  Paar minuutjes maar, houd de groenten knapperig. Serveer de zalm met de gewokte groenten, rijst en overgebleven, warme saus.

    Loethe Olthuis
    bron; volkskrant.nl


    Categorie:WOKGERECHTEN
    Tags:sojasaus,rijstwijn,sherry,mirin,appel,zalmfilets,champignons,olie,peultjes,taugé
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten op het Britse platteland

     
    Genieten op het Britse platteland


    Genieten op het Britse platteland

     Genieten op het Britse platteland   

    Niet zo ver van bij ons ligt de prachtige regio van de Britse kust en het achterliggende platteland. Minstens even rustgevend als de Provence en Italië en je hoeft er helemaal geen duizenden kilometers voor af te leggen.
    Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt meestal aan Londen. Maar de streek van Dorset en Hampshire, op slechts enkele uurtjes rijden met de auto en de ferry is een prachtige uithoek die de Britse tradities ademt: thee, scones en appeltjes. En dat in combinatie met authentiek design en topgastronomie!


    New Forest
    New Forest © rr

    New Forest in Hampshire is zeker een bezoekje waard. De bosweide was ooit het jachtterrein voor de Engelse koning Willem I, maar nu heeft het gebied vooral een toeristische functie. New Forest is bekend omdat er grote aantallen wilde pony’s rondlopen die een belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft. Neem uitgebreid de tijd om het gebied voorzichtig te verkennen. Kwestie van het drukke stadsleven meteen achter jou te laten.

    Exbury Gardens
    Exbury Gardens © rr

    Exbury Gardens in Hampshire is een van de mooiste tuinen van zijn soort in Engeland. Je kan er prachtige rododendrons, azalea’s en camelia’s bezichtigen. Vooral in de lente en de herfst kan je hier mooie wandelingen maken.

    De kinderen zullen dan weer dol zijn op het stoomtreintje dat in de tuin werd aangelegd door Leopold Rothschild. Excentriek, chic (zelfs de koningin was hier al) en 'so british'...

    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster 
    © memorino  


    De kettingbibliotheek van Wimborne Minster  

    In de kerk van Wimborne in Dorset kunnen liefhebbers de kettingbibliotheek gaan bezichtigen. Het is een van de vier overblijvende kettingbibliotheken ter wereld. De boeken zijn vastgeketend om te vermijden dat ze uit de bibliotheek worden meegenomen. Op die manier werden ze ook beschermd tegen de brandstapel. In de collectie zit onder andere werk van Erasmus, Plato en Machiavelli en ook een van de oudste gedrukte werken uit 1495.

    Als je dan toch in Winborne bent, kan je van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van een cream tea in een van de plaatselijke theesalons. Zonder thee en gebak is een bezoek aan het Engelse platteland niet compleet.

    Landgoed en kastelen 
     © rr

    Landgoed en kastelen
     
    Als je aan het Britse platteland denkt, schieten je meteen de beelden door het hoofd van de prachtige huizen en kastelen van de aristocratie uit de verhalen van Jane Austen. De gigantische huizen, de prachtige tuinen met perfect gemilimeterd gras... Twee domeinen die je moet gezien hebben:

    Kingston Lacy:

    Dit 'country house' werd gebouwd in 1663 door Ralph Bankes en bleef bewoond door zijn erfgenamen tot 1981. Nu is het eigendom van de National Trust. Het interieur is rijkelijk versierd. In de 19de eeuw verfraaide William Bankes het huis met Egyptische en andere antieke kunst. Een van de opvallendste overblijfsels daarvan is de obelisk die op het domein staat. In Kingston Lacy kan je ook werk bezichtigen van Rubens, Van Dyck en Titian. Buiten is er een prachtige Japanse tuin.

    Sherborne Castle:

    Sherborne Castle werd in 1594 gebouwd door Walter Raleigh (gespeeld door Clive Owen in de film Elizabeth) in ware Tudorstijl. Het kasteel wordt vaak gebruikt als locatie om fictie op te nemen. Je kan er zelfs bruiloften en andere evenementen organiseren. Niet te missen zijn de prachtige meubels, de tuin en de ruïnes van het oude kasteel. De portretten van de familie Digby zijn al even fascinerend.

    De kust
     
    © Jim Champion

    De kust
     

    De streek kan ook uitpakken met een prachtige kust. De stranden zijn bekend voor hun fossielen, spectaculaire kliffen en witte stranden. Ze trekken dan ook veel toeristen aan in het hoogseizoen. Een reden te meer om nu in de lente te gaan! Geen betere plek om 'fish and chips' te eten, te shoppen en lange strandwandelingen te maken.

    De gastronomie
     © Olga Nayashkova - Fotolia

    De gastronomie

    Natuurlijk moeten we het ook nog even over de gastronomie van deze streek hebben. Dorset en Hampshire zijn droombestemmingen voor lekkerbekken en liefhebbers van verse producten. De mix van verschillende smaken kan soms vreemd lijken, maar is vaak een aangename verrassing. Moeilijk om te weerstaan zijn de cupcakes en andere desserten. Niet goed voor de lijn, maar als je er naar vraagt, kan je ook licht eten.

    Ontbijt:
    Probeer een volledig English Breakfast: eitjes, worsten, ham, champignons en bonen met toast of 'fried bread'. Ideaal als je een vermoeiende dag voor de boeg hebt… en een stevige maag.

    Snacks:
    Sandwiches, panini’s, salades en cake vind je bijna overal. Probeer ook de 'wedged potatoes', dat zijn aardappelen die met de schil gebakken worden in de oven, geserveerd met kip, champignons of tonijn... De huisgemaakte cakes met crème au beurre of gearomatiseerde crème zijn ook aanraders.
    De bekendste snack is waarschijnlijk fish and chips: gepaneerde en gefrituurde vis met frietjes. Pas wel op voor de lokale gewoonte om azijn op de frieten te doen !

    Restaurants:
    Naast de Engelse traditie is ook de Franse/fusion keuken aanwezig in de Britse restaurants. De Engelse keuken werkt veel met contrasten: overal zal je wel vlees met muntsaus op het menu zien staan. Dorset en Hampshire zijn twee groene gebieden waar de landbouw floreert. De meeste restaurants in de streek gebruiken lokale producten vanuit het principe van 'slow food'.
    Een aanrader is
    Yalbury Cottage voor zijn traditionele keuken: subtiel, met kwaliteitsproducten en uitstekende bediening. Creatief en tegelijk ook klassiek met lekkere smaakcombinaties.

    Overnachten 
    © rr  
    Overnachten


    Er zijn twee opties als je een hotel kiest: ofwel kies je voor traditioneel ofwel ga je voor luxe en design. Als je houdt van design is het
    Captain’s Club Hotel van Christchurch een aanrader. Het stadje zelf is gezellig met enkele leuke jaarlijkse evenementen zoals de Food Fair. Je kan er ook een klooster uit de 11de eeuw bezichtigen.
    Het hotel is mooi en ruim met kamers waar veel licht binnenvalt, luxueuze suites en appartementen en dat vlakbij de rivier. Het restaurant biedt een fusion keuken. Het gebruik van kruiden en mediterrane producten zorgt voor uitgesproken smaken. Het hotel beschikt ook over een zwembad en wellnesscenter. Ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een origineel hotel met alle luxe. Voor een vakantie die je je zal blijven herinneren!

    Traditioneel 
    © rr

    Traditioneel 

    Een heel andere sfeer bij Poacher’s Inn. Het gebouw dateert uit de 17de eeuw, meer traditioneel en typisch Brits vind je niet. Als je houdt van plekjes met geschiedenis, pittoresk Engeland en lokale gerechten, ben je hier op je plaats.
    Gelegen in het centrum van deze prachtige regio, is het een geweldige uitvalsbasis. We raden je ook de appelcake en regionale bieren aan. Vraag een kamer in het oude gedeelte voor nog meer ontspanning. Het ontbijt vindt plaats in een gezellig zaaltje. En ook hier is er een zwembad!

    Hoe geraak je er? 
    © Stefan Kuhn

    Met de ferry zou je er al zijn! Een aangename manier van reizen trouwens.
    En als we dan toch naar Calais moeten, kunnen we evengoed ondertussen stoppen in Salisbury en het mythische Stonehenge.

    bron; skynet.be


    Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
    Tags:Groot-Brittannië,platteland,Dorset,Hampshire,
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een zo licht mogelijke versie van Garnaalkroketten
     

    Een zo licht mogelijke versie van Garnaalkroketten

    voor 8 kroketten;

    350 g ongepelde garnalen ,3 dl halfvolle melk ,25 g light sojaboter,
    25 g bloem ,3 gelatineblaadjes, geweekt in koud water ,peper,
    een paar druppels citroensap ,een schaaltje bloem
    een schaaltje eiwitten ,een schaaltje paneermeel ,plantaardige frituurolie
    peterselie,1 tl olie voor de peterselie ,citroen (een paar druppels per kroket)

                        Garnaalkroketten

    Bereiding;
    - Pel de garnalen. Doe de garnaalkoppen in de melk en breng ze tegen het kookpunt. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Zeef de melk.
    - Warm de boter en de bloem op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot het lekker begint te ruiken, dan is de bloemsmaak verdwenen. Voeg de 'garnalenmelk' er beetje bij beetje bij en laat telkens indikken. Voeg de geweekte gelatineblaadjes en ten slotte de garnalen toe. Werk af met peper en een paar druppels citroensap. Giet de vulling in een ovenschotel en laat een nacht of minimaal een paar uur opstijven in de koelkast.
    - Vorm kroketjes, de warmte van je hand zorgt ervoor dat je ze mooi kan vormen. Maak ze zo glad mogelijk en rol ze door de bloem. Gooi de kroketten wat heen en weer van je ene naar je andere hand zodat het teveel aan bloem eraf valt, haal ze door het eiwit en rol ze ten slotte door het paneermeel. Doe dat zorgvuldig, zodat de kroketten een egaal korstje krijgen.
    - Besprenkel de peterselie met olie en gaar hem ongeveer 4 minuten in de oven op 180 °C.
    - Frituur de kroketjes ongeveer 4 minuten goudbruin op 180 °C. Serveer de kroketten met de peterselie en wat citroen als voorgerecht of met een salade als hoofdgerecht.

    Weetje;
    Dit is een zo licht mogelijke versie van garnaalkroketten. Gebruik geen room, geen kaas, alleen een beetje light sojaboter en bloem. Deze kroketten bevatten 120 kcal/100 g, terwijl een gemiddelde diepvriesgarnaalkroket 180 kcal/100 g bevat. Beide getallen gelden voor nog niet gefrituurde kroketten. Frieten bereid in een friteuse bevatten ongeveer drie keer meer calorieën dan frietjes uit de oven of de Actifry. Het vet kan namelijk in de hele aardappel dringen, maar bij kroketten is dat anders: het gepaneerde korstje van kroketten zorgt ervoor dat het vet niet binnen kan. Eén kroket neemt 'maar' 2 gram vet op, per kroket levert dat 15 calorieën extra. Kies voor plantaardige frituurolie, die bevat minder verzadigde vetten. De peterselie besprenkelen we met een beetje olie en garen we in de oven.

    bron; nieuwsblad.be



    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:garnaalkroketten,garnalen,melk,sojaboter,bloem,gelatineblaadjes,citroen,ei,paneermeel,peterselie,olie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspotje van groen en oranje

     

    Hutspotje van groen en oranje

    Ingrediënten:

    300 gram spruiten, 8 bladeren savooiekool, 4 worteltjes, 4 zoete aaardappelen, roomboter of ghee. Kruiden: cayennepeper, knoflook, bonenkruid, gember, oregano, peterselie.

                     hutspotje van groen en oranje

                                      hutspotje van groen en oranje


    Bereiding:

    Snijd de spruiten in tweeën. Snijd de savooiekool in fijne reepjes. Snijd de worteltjes in plakjes van 0,5 cm. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakken van 0,5 cm. Bak of wok alle groenten in roomboter of ghee, gedurende 45 minuten met gesloten deksel. Kruid. Roer af en toe om. Werk af met een toefje peterselie.

    Dit recept komt uit het boek '12 maanden groente' van Hilde Demurie. Uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij, 19,95 euro.

    bron; gva.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:spruiten,savooiekool,worteltjes,aardappel,boter,look,bonenkruid,gember,peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke groenten eet je in maart?


    Welke groenten eet je in maart?

     welke groenten eet je in maart


    ls je een centje wilt uitsparen, eet je best zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten en fruit. De toppers van de maand maart voor jullie op een rijtje.

    In maart zijn de aardperen, alfalfa, aubergine, bloemkool, champignons, groene selder, hopscheuten, ijsbergsla, knolselder, knoflook, kropsla, oesterzwammen, pastinaak, pompoen, postelein, prei, raap, radijs, rammenas, rode biet, rode ui, rodekool, rucola, savooikool, schorseneren, shiitake, spinazie, spruiten, sjalot, tuinkers, veldsla, waterkers, witloof, wittekool en wortelen erg goed van smaak.

    Van fruit eet je best ananas, avocado, citroen, kiwi, mandarijn, peer, rabarber, appel, banaan, framboos, lychee, mango, passievrucht, pompelmoes en sinaasappel.

    bron; gva.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:groenten,fruit,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fish Sticks met savooistoemp



    Fish Sticks met savooistoemp

    Voor 4 personen;

    • 1 pak Fish Sticks ,1 kg aardappelen, 25 g spek in blokjes,
      500 g savooiekool in reepjes gesneden,
      3 eetlepels boter vloeibaar, peper, zout en nootmuskaat,
      4 eetlepels geraspte kaas naar keuze,1 citroen.

                                     Fish Sticks met savooistoemp

    Bereiding;<20 minuten

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje en
    leg er de Fish Sticks op.
    Bak af in 12 à 15 minuten. Keer halverwege eenmaal om.

    Smelt 2 eetlepels boter(vloeibaar) in een grote kookpan en bak er het spek lichtjes in aan.
    Neem uit de pan. Doe de kool in de pan en bak kort mee.
    Leg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel op de kool en voeg 200 ml water toe.

    Doe het deksel op de pan en laat de groenten in 15 minuten gaar stomen.
    Giet het vocht af maar houd het nog even bij.
    Stamp de groenten met de pureestamper tot een smeuïge massa en voeg eventueel het kookvocht nog toe.
    Breng op smaak met een extra lepeltje boter, peper, zout en nootmuskaat.

    Schep op elk bord wat groentepuree en schik er de Fish Sticks naast.
    Garneer de puree met enkele blokjes gebakken spek en bestrooi met weinig kaas

    bron; yunomi . be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:fish sticks,savooiekool,boter,kaas,spek,
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet in bladerdeeg


    Zalmfilet in bladerdeeg

    Een lekker korstje geeft de vis vaak net iets meer. Bovendien blijven de smaakvolle sappen bewaard en droogt de vis bij de bereiding niet uit. Er zijn veel methoden om de vis een heerlijk jasje te geven. Meng een los geklopt ei met paneermeel, broodkruim, cornflakes of Parmezaanse kaas voor een extra knapperig korstje. Zoek je iets meer feestelijks, bereid dan de vis in bladerdeeg.  

     Voor 4 personen;

    4 zalmfilets (à 125 gram), 8 plakjes (roomboter)bladerdeeg
    2 stengels bleekselderij, 2 bosuitjes, halve citroen
    125 ml crème fraîche, zout en versgemalen peper.

                                                                   

    Bereiding; < Bereidingstijd:20 - 30 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden. Snijd de bleekselderij in blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit.

    Roer de uitjes, de bleekselderij en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit. Laat een centimeter langs de rand vrij.

    Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze op de crème fraîche. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

    Tip: Vervang de crème fraîche door zure room of Griekse yoghurt.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:bladerdeeg,zalm,selderij,uitjes,citroen,room,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!