Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
21-04-2011
Lamsbout met rozemarijn uit de oven
Lamsbout met rozemarijn uit de oven
Op tv het recept lamsbout uit de oven van Jeroen Meus bekeken en in mijn herinnering kwam meteen mijn lamsbout recept van vorige pasen dat was ook om duimen en vingers af te likken. Tenslotte hebben die receptjes veel overeenkomst.
Voor 4 personen;
2 citroenen, 1 lamsbout,( evt.ontbeend en opgebonden), 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 eetlepels kleine takjes rozemarijn, extra vergine olijfolie
Foto; knackweekend.rnews.be
Bereiden<1.50 min.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.
Maak kleine inkervingen van 1 cm diep over de hele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Tijdens het bakken zullen die aromaten hun smaak afgeven aan het vlees. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het in met olijfolie.
Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.
Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees.
Extra benodigd
Aluminiumfolie Tip; En natuurlijk smaakt een lekkere gratin dauphinois altijd.
Opmerking
'Lamsvlees dat afkomstig is van lammeren uit hetzelfde kalenderjaar, is verkrijgbaar van midden april tot eind december. De smaak van lammeren die met gras worden gevoed wordt in de loop van het jaar steeds sterker. Het vlees moet lichtroze zijn met een heel dun laagje wit vet. Een korte lamsbout weegt ongeveer 2,5-3 kg, een lange bout weegt 3-4 kg.
Rose Gray en Ruth Rogers Bron;okokorecepten.nl Het recept 'Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek River Cafe Kookboek Easy 2
- 250 g dunne witte asperges - 1 plak gekookte achterham van 100 g , in kleine reepjes - 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1,5 el groene pesto - 1 el fijngesneden basilicum, 2 el pijnboompitten, geroosterd - 2 el geraspte Parmezaanse kaas, zout
Bereiding - Schil de de asperges en kook ze beetgaar. - Snijd ze in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter. Schep de aspergestukjes en de ham door elkaar. - Steek uit elk plakje bladerdeeg 3 rondjes en druk ze in ingevette vormpjes. Bestrijk ze met de pesto en verdeel hierover de aspergestukjes met de ham. - Bak de taartjes 15-20 minuten in een oven van 200*C goudbruin. - Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Tip; Lekker bijgerechtje maar kan ook als hapje vooraf of bij de lunch.
voor 4 personen: Voor de frietjes: 1 kg Nicola- of primeuraardappelen,1 el olijfolie
Voor het slaatje: 125 g gemengde sla,200 g boontjes 12 kerstomaatjes, in tweeën gesneden,1 el olijfolie
Voor de steak: 4 struisvogelsteaks van ca. 100 g, 10 g lightsojaboter
Voor de pepersaus: 5 tomaten, in vieren gesneden, 1/2 blokje kippenbouillon ca. 3 dl water, 1 dl rode wijn, 2 el groenepeperkorrels, uit een bokaal 1 mespuntje geplette zwartepeperkorrels
Bereidingswijze: Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Was ze grondig en dep ze goed droog.
Bak ze met 1 el olijfolie ongeveer een halfuur in de ActiFry of in de oven op 200 °C. In de oven moet je de frietjes vaak omroeren.
Kook voor het slaatje de boontjes beetgaar. Meng ze met de sla en de kerstomaatjes. Breng op smaak met een lepel olijfolie, fleur de sel en peper.
Laat de steak op kamertemperatuur komen, haal hem daarvoor 1 à 2 uur van tevoren uit de koelkast. Als je te laat bent: laat het vlees met de vacuümverpakking en al in warm water op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 30 à 40 °C en plaats er een paar diepe borden in (waarin je straks de steak laat rusten). Zet ook de borden voor de gasten en eventueel het sauskannetje in de oven, zo warmen ze voor.
Wrijf de bakpan in met een weinig sojaboter en schroei de steak aan beide zijden dicht. Zet daarna het vuur lager, doe er nog wat sojaboter bij en laat de steak langzaam verder garen.
Maak een soort cocon door 2 verwarmde diepe borden omgekeerd op elkaar te zetten. Leg de steak erin en laat hem een tiental minuten rusten in de oven. Hou je pan bij voor de saus. Net voor je de steak opdient, kan je hem nog eens een warmteshot geven in de pan door het vlees aan beide zijden heel kort aan te bakken.
Doe voor de saus het water en het bouillonblokje in de braadpan van de steak en laat even inkoken. Voeg de tomaten toe en laat even sudderen. Doe over in een diepe pan en voeg de rode wijn toe en vul eventueel aan met water tot de tomaten onder staan. Kook tot de tomaten bijna moes geworden zijn. Mix en zeef de saus. Voeg de groene- en de zwartepeperkorrels toe.
Als de steaks gerust hebben in de oven, zal er sap uit het vlees gekomen zijn, giet dat sap ook bij de saus. Werk op het einde af met een beetje sojaboter. Kruid met zout.
Het hangt een beetje van de tomaten af, maar als de saus niet dik genoeg is, kan je ze gemakkelijk dikken met een beetje tomatenpuree. Maar laat dan lang genoeg inkoken en voeg eventueel nog wat extra kippenbouillon en wijn toe. De saus mag zeker niet naar tomatenpuree smaken.
Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?
Of je nu een dipsausje als een informeel voorafje bij de borrel geeft of als tussendoortje, bij "een dieet" zorgen ze hoe dan ook voor lekkere extra voeding en vooral: variatie! Slimme, makkelijke ideeën om van dagelijks koken een écht feest te maken...
Flink wat yoghurt door je mayonaise zorgt ervoor dat hij verantwoord blijft in je eetplan!
Zelfgemaakte mayonaise blijft de allerlekkerste! Variëren kan je bovendien ook makkelijk... Zo krijg je met dezelfde basis telkens weer een ander sausje!
Enkele ideeën: Meng onder de mayonaise een paar soeplepels yoghurt of wat geprakt hardgekookt eigeel. Een paar lepels sherry, kappertjes of sojasaus geven ook extra smaak!
En natuurlijk kan je experimenteren met knoflook, exotische kruiden, fijngehakte rauwe of in azijn ingemaakte groenten...
200 g gemengde salade met lollo rosso, 1 rode paprika
250 g cherrytomaatjes, 1 rode ui, 1 rode appel, 1 el balsamico azijn
Voorbereiding
Was de salade zonodig en laat uitlekken in een vergiet. Roer een marinade van het bouillonketeltje, de olijfolie, tomatenpuree en kruiden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de stukjes 10 minuten. Was de paprika, snijd deze door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes. Pel de ui en snijd deze in partjes.
Bereiding
Verwarm een pan en bak de kipfilet op middelhoogvuur gaar. Meng de sla, paprika, appel en ui tot een salade. Schep de kipstukjes met een schuimspaan uit de pan, zet het vuur laag en voeg de balsamico-azijn voorzichtig toe. Roer de aanbaksels los en giet de warme dressing over de salade.
Tips: serveer de salade met knapperig ciabatta brood.
Logeren in de prachtige authentieke Dumontwijk, op wandelafstand van de zee: wat wil je nog meer? Het kan in De Panne, in B&B Esprit De Mer. Dat is een voormalige dokterswoning, onlangs omgetoverd tot een bed&breakfast met drie kamers: Marée Huate, Marée Basse en Brise-Lames, waar je luxueus kunt overnachten.
We lieten onze keuze vallen op Brise-Lames, een zeer ruime kamer ingericht met oog voor detail. De kamer heeft een tv en minibar, een verrassend toilet en een ruime douche. Je kunt er letterlijk uit de kast komen. De bedden zijn zeer comfortabel, in de fauteuils op de kamer is het goed toeven met een boek. Fijn: je kunt zelf een kopje thee of koffie zetten op de kamer. Gastvrouw Nathalie zorgde ervoor dat we niets te kort kwamen. Ze bood ons een fris streekbiertje aan toen we aankwamen, en verwende ons 's morgens met een uitgebreid ontbijt.
Een andere leuke ontdekking die we in De Panne deden is Huyze Armalot, waar je kunt genieten van een heerlijke koffie en desserts, met chocolade in de hoofdrol. Elke eerste zaterdag van de maand kun je op reservatie kennis maken met de Engelse traditie van de 'High Tea'. Een aanrader voor wie even op adem wil komen.
Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland
Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland
Twee van de oudste flessen champagne ter wereld worden geveild. Dat hebben de autoriteiten op de Finse eilandengroep Aland vandaag bekendgemaakt.
De flessen werden vorig jaar uit het wrak van een schip gehaald, dat begin negentiende eeuw was gezonken in de Oostzee.
Eén van de flessen is van het huis Veuve Clicquot, dat in 1772 begon te produceren. De andere fles is een Juglar, een champagnemaker die in 1829 werd opgekocht.
De veiling vindt plaats op 3 juni in Mariehamn, de hoofdstad van de Aland-eilanden. Het scheepswrak lag niet ver van de eilandengroep waardoor de regio eigenaar is geworden van de historische champagne.
Het gezonken schip was waarschijnlijk met zijn dure lading op weg naar de toenmalige Russische hoofdstad Sint-Petersburg.
(anp/adha) Bron; demorgen.be
Categorie:WIJN & WIJNWEETJES Tags:champagne,
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Een klassieker op menige paastafel is nog steeds boeuf bourguignon. Er zijn veel verschillende versies van de Boeuf Bourguignon. Onderstaande is van Julia Child. Zorgvuldig gedaan en perfect op smaak, het is zeker een van de meest heerlijke rundvlees gerechten.
6 gram spek, in blokjes, zwoerd afsnijden, 1 el olijfolie of bakolie 1,5 kilo mager rundvlees, in blokjes gesneden, 1 gesneden wortel 1 gesneden ui, 1 theelepel. zout, 1/4 tl peper,2 el meel 3 kopjes rode wijn, 2 tot 3 kopjes runderbouillon 1 el tomatenpuree,2 teentjes knoflook fijngestampt, 1/2 tl tijm,1 verkruimeld laurierblaadje Geblancheerde zwoerd van spek 18 tot 24 kleine witte uien, bruin-gestoofd in de bouillon 1 doosje champignons, in vieren gesneden, peterselie takjes
Credits: Alluvinian
Bereiding;
Verwijder de zwoerd van spek, spek en snijd in spekreepjes. Blancheer de zwoerd en het spek gedurende 10 minuten in een beetje water. Dep het droog.
Verwarm ondertussen de oven tot 230 graden.
Fruit de spek in de olie op matig vuur gedurende 2 tot 3 minuten tot het lichtbruin kleurt. Verwijder de spekjes met een schuimspaan. Verwarm het vet uit de spekjes nu tot het heet is. Braad hier het rundvlees in aan. Om het vlees mooi bruin te krijgen is het aan te raden het vlees goed droog te deppen voordat het braden begint. Na het braden kan het vlees bij de spekjes gelegd worden.
In dezelfde pan worden nu de groenten langzaam aangebraden. Het te veel aan vet uit de braadpan halen.
Breng het vlees terug in de pan en kruid het met zout en peper. Strooi de bloem over de pan en meng alles goed. Zet de braadpan voor een minuut of 5 in de oven, meng alles nogmaals en zet het weer in de oven voor een kleine 5 minuten. De bloem bruint nu en geeft het vlees een soort korstje.
Zet de braadpan weer op het fornuis en de oven op 165 graden.
Voeg de wijn en bouillon toe, totdat het vlees net bedenkt is. Voeg de tomatenpuree, knoflook, kruiden, spek en zwoerd. Breng aan sudderen. Bedek de pan en zet hem onderin de oven. Laat het nu zeker 2,5 uur sudderen.
Bereid ondertussen de uien en champignons. Langzaam gebakken in boter. (Julia Child was gek op boter)
Wanneer het vlees goed is, na de bijna 3 uur stoven, giet je de hele inhoud van de pan door een zeef zodat het vocht in een sauspan terecht komt. Het vlees, en de groenten, spekjes etc., kan terug in de braadpan. Verdeel de gebakken uien en champignons over het vlees.
Tip; Eventueel kan met een lepel wat vet van de saus worden gehaald. De saus van een echte Boeuf Bourguignon moet zo dik zijn dat het licht blijft hangen aan bijvoorbeeld een lepel. Als het wat te dun is moet het ingekookt worden. Als het te dik is kan er wat bouillon aan toe gevoegd worden.
Serveer de Boeuf Bourguignon op een schaal omringt met aardappelen.
Vlees samen met de knoflook aanbraden. Hoog vuur en snel rondom bruin. Op een gegeven moment merkt je dat het vlees vocht loslaat. Strooi er dan de bloem over en schep om.
Laurier erbij en de tijm. De tomaten erbij. En wat water tot het vlees net onder staat. Beetje zout en op een heel klein vuurtje zodat het lekker kan pruttelen. Reken maar op een uur. Pruttelen, niet koken. Je kan het ook in een oven zetten die je op 100°C zet.
Na een uur mogen de erwten, de meiknolletjes (in blokjes) en de wortel (in blokjes) erbij. En de witte bolletjes van de lente-ui. De pan terug op het vuur, of in de oven. Weer pruttelen, half uur nu. Geef er lekkere aardappels bij.
Tip; Mischien vind je geen meiknolletjes, neem anders iets meer wortels.
Op de Mechelse Grote Markt hebben naar schatting 900 mensen deelgenomen aan de "Langste Veggietafel". Strikt gezien ging het niet om een recordpoging, maar wilden organisatoren Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en Mechelen Klimaatstad zo veel mogelijk Mechelaars op een gezellige manier laten kennismaken met de noden en deugden van het vegetarisme.
De bezoekers was gevraagd indien mogelijk een eigen vegetarische picknick mee te brengen, om die dan samen te verorberen aan een 150 meter lange tafel pal op de Mechelse Grote Markt. "Als vrijwilligersorganisatie kunnen wij het niet aan om voor zo vele honderden mensen zelf een maaltijd te voorzien, maar het was vandaag vooral de bedoeling dat mensen zelf zouden nadenken over wat vegetarisme inhoudt en er zelf wat energie in zouden stoppen", verklaarde Liesbet De Keersmaecker van Mechelen Klimaatstad.
Allergisch Daarnaast verkochten verschillende organisaties producten zoals soep, vegan cupcakes, vegetarische hondenbrokken en zelfs lichtjes omstreden hennepburgers. Informatiestandjes legden geïnteresseerden uit hoe je een vegetarische barbecue kan houden, maar ook wat je moet doen als je kind allergisch is aan bepaalde vegetarische of veganistische producten. "Donderdag Veggiedag" De "Langste Veggietafel" werd voor de derde keer gehouden, eerder in april en september 2010, naar aanleiding van het initiatief "Donderdag Veggiedag" dat vzw EVA donderdag over heel Vlaanderen organiseerde.
(belga/sg) Bron; hln.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING, Tags:Langste Veggietafel,Vegetarisch,
20-04-2011
Pittige scampi's met mangodressing
Pittige scampis met mangodressing
nodig 4 personen:
250 g gepelde scampis - 4 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels zoetzure chilisaus - zeste van ½ onbehandelde limoen (+ eventueel een beetje sap)
Mangodressing 1 rijpe mango sap van 1 onbehandelde limoen - 1 theelepel limoenrasp - 1/2 eetlepel fijngehakte koriander
Werkwijze:
Meng olijfolie, zoetzure saus en zeste door elkaar. Marineer hierin de scampis minstens 5 minuten. Haal uit de marinade en laat uitlekken. Bak in de pan (of op de barbecue) Schil de mango en snij dikke plakken van het vruchtvlees. Snij enkele plakken in dobbelsteentjes en pureer de rest van de mango met het limoensap, limoenrasp en de koriander tot een gladde saus. Prik 2 scampis op een spiesje met daartussen een mangoblokje. Serveer met de dressing.
Tip Ook lekker om als voorgerechtje te serveren met wat veldsla en ciabatta.
Voor 12 stuks: 2 bananen ,3 eieren ,150 g boter ,150 g suiker ,150 bloem , 1/2 pakje bakpoeder ,50 g gehakte walnoten papieren bakvormen
Decoratie: 100 g room ,1 banaan ,2 el kwark ,1 el citroensap 2 el poedersuiker ,gekleurde suikerparels
Bereidingswijze
Plaats de papieren bakvormen in de uitsparingen van een muffinbakblik.
Schil de 2 bananen en plet met een vork. Meng de eieren met boter en suiker. Roer er eerst de bananen doorheen, dan de noten, de bloem en het bakpoeder (kort mengen), tot de droge ingrediënten vochtig zijn.
Vul de bakvormen met het beslag, plaats in het midden van een voorverwarmde oven (200°) en bak ca. 25 minuten. Laat 5 minuten in de bakvorm rusten, haal er de cupcakes uit en laat ze afkoelen.
Decoratie: pureer de banaan met poedersuiker, kwark en citroensap. Roer er de opgeklopte room door en bedek hiermee de cupcakes. Versier met de suikerparels.
- 25 g boter, 2 eetlepels olijfolie - 750 g gemengde paddenstoelen, in plakjes, zeezout en zwarte peper - 1 eetlepel truffelolie (naar keuze), 2 sjalotten, fijngesnipperd - 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 klein handvol verse dragon, fijngehakt - 1 klein handvol verse peterselie, grof gehakt - geraspte pecorino, kleine maïstortilla's.
Bereiding
- Verhit de helft van de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met peper en zout op hoog vuur, tot de paddenstoelen na ongeveer 10 minuten hun vocht zijn kwijtgeraakt en het vocht begint te verdampen. - Doe de rest van de boter en de olie (inclusief de eventuele truffelolie), de sjalotten en de knoflook erbij en bak tot alles zacht is. Strooi de dragon erover, proef en breng het mengsel op smaak. - Schep de paddenstoelen in een voorverwarmde aardewerken schaal die er leuk uitziet op tafel. Strooi de peterselie en de kaas erover.
Voor romige paddenstoelentaco's - Voeg 200 ml crème fraîche toe aan de paddenstoelen wanneer ze gaar zijn en laat alles enkele minuten koken. Uw tacovulling wordt zo wat romiger.
Tip; Serveer de vulling in een voorverwarmde met parten limoen, fijngehakt korianderblad, tafelsalsa's en warme tortilla's uit de oven. Met rijst en/of bonen zijn 4 à 5 kleine tortilla's per persoon geschikt als hoofdgerecht.
Bron; nieuwsblad.be
Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, Tags:paddestoelen,kaas,pecorino,maïstortilla's,Mexicaans Thomas Miers,
Asperges met ham en ei
Asperges met ham en ei
voor 4 personen
Voor de asperges - 2 kg witte asperges,klontje boter,scheut melk, 1 tl suiker - 4 eieren, hardgekookt en fijngehakt - 8 plakken beenham, in reepjes,1 tl zout
Voor de saus - 4 eidooiers, 4 el droge witte wijn,100 g gesmolten roomboter - nootmuskaat, citroensap, peper en zout
Veltman uitgevers Bereiding - Schil de de asperges en kook ze beetgaar. - Klop voor de saus de eidooiers met de wijn schuimig. Verwarm dit mengsel au bain-marie onder voortdurend kloppen tot de saus gebonden is. Haal de pan van de warmtebron en klop er nu de gesmolten boter beetje voor beetje door. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. - Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg ze op een (asperge)schaal met de koppen naar één kant. Schik de eieren en de ham op de schaal bij de asperges en schenk de saus erover.
Tip;Er zijn speciale aspergepannen te koop, waarin de asperges in een mandje rechtop worden gezet. Hierdoor worden ze niet alleen gelijkmatiger gaar, maar worden bovendien de malsere kopjes niet te gaar. Doordat ze boven het water uitsteken worden ze als het ware gaar gestoomd.
voor 4 personen: 500 g pangasiusfilet, 5 g lightsojaboter, 500 g groene asperges
Voor de kruidencrème: 1 bos basilicum,1 teentje knoflook 75 g gemengde sla, waaronder 25 g rucola en 50 g ricotta Voor de paprikasaus: 5 paprika's, 1/4 kippenbouillonblokje
Bereidingswijze: Verwarm de oven op grillstand.
Snijd voor de saus de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en leg de paprika's op een bakplaat (bij voorkeur op een siliconen matje, dan blijven ze niet kleven) met de velkant naar boven. Laat het vel zwart blakeren onder de grill.
Haal de paprika's uit de oven, laat ze even afkoelen en trek er het vel af.
Mix met een beetje water tot een saus. Laat wat inkoken op het vuur met een klein beetje kippenbouillon. Mocht de saus te dun zijn, dan kan je ze indikken met maïzena.
Snijd voor de kruidencrème de sla en de basilicum fijn en mix ze daarna samen met de knoflook en de ricotta. Bestrijk een pan met sojaboter en bak de pangasiusfilet kort langs beide zijden.
Verwijder het achterste deel van de asperges en kook of stoom ze gaar.
Verdeel de asperges over de borden, leg er vis op en bestrijk met kruidencrème.
Zet de borden even onder de grill om de kruidencrème op te warmen. Je kan ook de vis in een ovenschaal leggen, de kruidencrème erop doen, even onder de grill plaatsen en daarna de vis over de borden verdelen.
Werk af met de paprikasaus.
Tip; Groene asperges hoeven alleen maar aan de onderkant te worden geschild.
Voor wie van asperges houdt, kan de pret niet op in dit boek met 35 recepten waarin het witte goud de hoofdrol speelt, van hapje tot nagerecht.
Er zitten grote klassiekers tussen als romige aspergesoep en asperges met ham en ei, maar ook verrassende bereidingen als 'zoete bavarois van gekonfijte asperges'.
- 1 kg witte soepasperges, 8 witte asperges, 25 g boter, - 25 g bloem, 1 tablet groentebouillon, 200 ml room, - 3 lente-uitjes, in ringen, peper en zout.
Bereiding;
- Snijd de soepasperges in stukken. - Schil de andere asperges met een dunschiller en snijd 5 centimeter van de uiteinden af. - Zet de soepasperges, uiteinden én de schillen net onder water en breng ze met een beetje zout aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes koken, voeg de asperges toe en laat nog 5 minuten koken. - Haal de asperges uit het kookwater. - Zeef de rest en bewaar het kookvocht. De soepasperges, uiteinden en schillen worden niet meer gebruikt. - Smelt de boter in een pan en roer de bloem erbij. Laat de bloem 1 minuut garen en schenk dan het aspergekookvocht erbij. - Goed doorroeren tot een egale soep en even laten doorkoken. - Voeg het groentebouillontablet toe en breng op smaak met peper en zout. - Snijd de asperges in schuine stukken van 3 centimeter en roer ze met de room en lente-ui door de soep.
"Drie pinten van dit koninklijke huwelijksbier = 1 Viagrapil"
"Drie pinten van dit koninklijke huwelijksbier = 1 Viagrapil"
In Groot-Brittannië wordt deze week een bier gelanceerd dat Viagra, een pil tegen erectiestoornissen, bevat. Als je hier drie pinten van drinkt, heb je het equivalent van één blauwe pil binnen en zou dit de seksuele prestaties van mannen moeten verbeteren.
Het drankje kreeg de naam Royal Virility Performance en werd speciaal voor het nakende Britse koninklijke huwelijk gelanceerd. Daarnaast bevat het andere afrodisiaca als het 'geil geitenkruid' en chocolade. De makers stuurden verschillende flessen naar Prins William voor zijn eerste huwelijksnacht. Het drankje kost 11,20 euro, aanvankelijk worden er slechts 40 flessen geproduceerd. Maar het bedrijf wil de productie opdrijven als het bier een succes blijft te zijn.
De verkoop start op 29 april op BrewDog.com. De winst gaat naar de liefdadigheidsinstelling Centrepoint, die de steun van Prins William krijgt. Klanten mogen wel slechts een fles kopen wegens het krachtige effect van het drankje.
De ui (ajuin in de volksmond) is lekker en gezond!
De ajuin
Reeds 3000 jaar voor Christus blijkt de ui in het Verre Oosten al gekend en gebruikt te zijn. Hij was makkelijk te bewaren en dit maakte hem tot een populaire groente.
In Egypte...
In Egypte was de ui het symbool van het eeuwige leven en gaven ze hem mee met de doden. De Romeinen wreven hun gladiatoren in met uien omdat dit wonderen zou doen voor de spieren van de mannen.
Bij ons...
In onze streken doet de ui het voornamelijk goed als smaakmaker. Zoals in alle andere groenten zit er ook in de ui geen vet en weinig calorieën, maar wel veel vezels, vitamine C en B, maar ook foliumzuur en magnesium.
De ui bevat antioxidanten die de (slechte) vrije radicalen te lijf gaan, waardoor mensen beter beschermd zijn tegen verschillende soorten kanker. Uien zijn goed tegen hart- en vaatziekten en luchtweginfecties. Ze zijn een zeer goed hulpmiddel tegen een slechte stoelgang.
Het is een nog steeds een gangbaar hulpmiddeltje bij verkoudheden,keelontsteking en bronchitis: snij een ui doormidden en leg hem op een schoteltje op het nachtkastje, het verlicht.
Hier een hulpmiddeltje...
Schijfjes ui op de keel leggen en daarover een vochtige katoenen doek of compres en daaroverheen een wollen sjaal bij een keelontsteking en opgezette klieren in de hals, het effect is verassend.
Uiensiroop...
Een halve kilo heel fijn gesneden uien een nacht in water laten trekken. De dag nadien 250 g rietsuiker toevoegen en even laten opkoken. Door een fijne zeef gieten. 4 keer daags een koffielepel innemen helpt bij verkoudheden. En bij darmwormpjes bij kinderen.
Pijnstiller bij wespensteken...
Wist iemand dat de ui het pijnstillendmiddel bij uitstek is bij wespensteken? Dep de wespensteek met en doormidden gesneden ui, de pijn trekt onmiddelijk weg.
Al deze tips zijn een hulpmiddel,ze vervangen in geen geval uw reguliere medicatie.
Warm de boter in een braadpan. Doe de scampis in de pan en kruid met peper en zout. Bak ze 1 minuut aan elke kant aan. Blus de scampis met witte wijn en water. Doe er kreeftenbouillon bij en een koffielepeltje tomatenpuree. Giet de room erbij en laat alles opkoken. Afwerken met peterselie.
Tip; Werk met dikke scampis. Gebruik géén bloem. Voeg een beetje tomatenpuree toe.