Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linzen- en bulgursoep



    Linzen- en bulgursoep

     Pittige linzensoep: Turks 'comfort food' bij uitstek. In Turkije wordt soep de hele dag gedronken.

    Ingrediënten;

    Voor 6: personen
    250 g gewassen rode linzen
    50 g bulgur
    1 el tomatenpuree (indien mogelijk vermengd met Turkse paprikapuree)
    1 el boter en wat plantaardige olie
    1 el gedroogde munt
    1 el Turkse chilipepervlokjes (‘kırmızı biber’ of ‘red pepper flakes’, iets zoeter en minder pikant dan wat wij kennen) of 1 kl ‘gewone’ chilivlokken
    5 glazen kippenbouillon of water met een bouillonblokje
    1 kl bloem
    6 citroenpartjes

    Bereidingswijze;

    Kook de linzen 15 à 20 minuten in dubbel zoveel ongezouten water, tot ze uiteenvallen. Schuim af en laat ondertussen de boter smelten in een grote pan. Roer de bloem erdoor tot deze lichtbruin kleurt. Voeg munt en pepervlokken toe en bak al roerend enkele minuten mee.

    Doe de tomatenpuree en eventueel paprikapuree erbij en roer een minuut tot alles droog en korrelig is. Voeg koud water en het bouillonblokje of de kippenbouillon toe en de linzen. Breng al roerend aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat enkele minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met citroenschijfjes, en voor wie van pittig houdt, nog meer rode peper.

     

    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijtingsoep



    Wijtingsoep




    Tip :

    Bij ons goedkoop, in Frankrijk duur. Een zalig verfijnde, zuiver smakende vissoort. Zeer mager en fijndradig visvlees. Lekker met courgette, tomaat, appel.

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen -

    600 g wijtingfilet

    1 ui

    1 wortel

    1 wit van prei

    ½ venkelknol

    1 teentje knoflook

    1 aardappel

    1 takje tijm

    1 blad laurier

    2 dl droge witte wijn

    1 klontje boter

    peper en zout

    Bereidingswijze : (15 + 40 minuten)

    • 1. Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
    • 2. Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
    • 3. Snijd de aardappel in stukjes.
    • 4. Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een liter water en breng aan de kook.
    • 5. Laat 15 minuten hard koken.
    • 6. Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
    • 7. Laat nog 10 minuten zacht koken.
    • 8. Verwijder tijm en laurier.
    • 9. Mix de soep.
    • 10. Zeef, voeg de witte wijn toe en laat opnieuw aan de kook komen.
    • 11. Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.

      bron; visinfo.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek


     

    Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek
     


    Ingrediënten
    Voor 4:
    2 l gevogelte- of groentebouillon
    1 fijngesnipperde sjalot
    500 g jonge spinazie, gewassen maar met de steeltjes er nog aan
    nootmuskaat, witte peper en zout
    2 kleine, jonge witte rapen
    6-8 sneden krokant gebakken spek

    Bereidingswijze

    Breng de bouillon aan de kook met de sjalot, doe er de spinazie bij en kook gaar. Mix de soep fijn en kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout.

    Schil de rapen en rasp ze fijn. Schik de geraspte raap in het midden van diepe borden en giet er de soep rond. Werk af met het krokant gebakken spek.
     
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENSOEP M/BALLETJES




    TOMATENSOEP
     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 kleine ui (fijngesneden)

    - 2 eetlepels olijfolie

    - 1 kg rijpe tomaten (i/stukken)

    - 2 takjes peterselie

    - 2 takjes selderij

    - 1 takje tijm

    - 1 blaadje laurier

    - 7 dl groenten- of kippenbouillon

    - 200 g rundergehakt

    - zout & peper

    - nootmuskaat

    - ½° verkruimelde beschuit

    - 2 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes

    - 1 dl slagroom

    Bereiding:

    - bak de ui 4 à 5 min i/d olie

    - voeg de tomaten, peterselie, selderij, tijm, laurier & bouillon toe

    - kook de soep 20 à 30 min o/e zacht vuurtje

    - verwijder de kruiden & pureer de soep i/e draaizeef (passevite)

    - verwarm hem opnieuw

    - breng op smaak m/peper & zout

    - meng het gehakt m/zout, peper, nootmuskaat, beschuit & basilicum

    - vorm hiermee de balletjes

    - verwarm ze 4 à 6 min i/d soep

    - klop de room lobbig en roer hem luchtig door de soep

    - serveer m/e boerenkaascracker

    bron; recept.skynetblogs.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep



    Witloofsoep

     

    Bereidingswijze:

    Snij de ui fijn en stoof in wat olijfolie. Doe alle kruiden behalve peper en zout in de vijzel en wrijf fijn. Verwijder de lege kardemompeulen. Doe het kruidenmengsel bij de ui, evenals het in schijfjes gesneden witloof. Druk de knoflooktenen plat onder een breed mes en doe ook in de pot.

    Laat 10 minuten zacht stoven, voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Zet van het vuur, voeg sojaroom en versgemalen peper en zout toe. Mix met de staafmixer.
    Opdienen eventueel met vruchtenbrood.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    24-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep als opkikker



    Soep als opkikker
     

    maaltijdsoep
     
    Na een lange wandeling door het bos of aan zee gaat er niets boven een lekkere kom soep om het weer warm te krijgen. Voeg er wat kaas aan toe en je krijgt zelfs een echte maaltijdsoep!

    Tips en trucs

    Om te vermijden dat de vitamines en mineralen verloren gaan, wast en/of schilt u de groenten beter op het laatste moment en beperkt u de kooktijd van de soep.

    Gebruik geen snelkookpannen. De soep zal inderdaad sneller gaar zijn maar een groot deel van de vitamines wordt vernietigd.

    Bereid een grote hoeveelheid soep en vries een deel in.

    Bestrooi de soep helemaal op het einde met tarwekiemen voor een supplementaire dosis vitamines (B, E, magnesium, ijzer).

    Soep met cheddar, broccoli en maïs

     

    (4 personen) 1 teentje knoflook, 1 ui, 150 g Maredsouskaas, 2 eetlepels boter, 125 ml droge witte wijn, 500 ml melk, 200 g vloeibare room, 250 g geraspte cheddar, 1 blikje maïs, 300 g broccoli, peper en zout.

    1. Schil het teentje knoflook en snijd het in schijfjes. Maak de ui schoon en snijd hem in blokjes. Verwijder de korst van de Maredsous en snijd de kaas in blokjes.

    2. Verhit de boter in een pan en fruit er de look en de ui in tot ze glazig zijn. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de wijn vervolgens verdampen. Voeg de melk, de vloeibare room, de kaasblokjes en 200 g geraspte cheddar toe. Laat het geheel smelten en roer daarbij voortdurend. Laat de maïs intussen uitlekken en blancheer de broccoliroosjes gedurende 3 tot 4 minuten in gezouten kokend water.

    3. Mix de soep tot ze romig wordt en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de maïs en broccoli toe. Serveer de kaassoep in kommen en strooi er geraspte cheddar over. Dien warm op.

    CHEDDAR
    Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: eiwitten 26 g, koolhydraten 0 g, vetten 33,5 g, energiewaarde 405,5 kcal. 

    Koolsoep met geitenkaas

    (4 personen) 1 groene kool, 2 teentjes knoflook, 200 g gerookt spek, 30 g boter, 1 laurierblaadje, peper van de molen, 1 liter kippenbouillon, 2 verse geitenkaasjes, 4 sneetjes stokbrood.

    1. Haal de blaadjes van de kool en spoel ze. Snijd de blaadjes in repen.

    2. Blancheer de kool gedurende 3 minuten in kokend water. Giet af en leg opzij.

    3. Schil de teentjes knoflook en hak ze in grove stukken.

    4. Snijd het gerookt spek in fijne plakjes.

    5. Laat de boter smelten in een grote pan. Voeg de kool en de plakjes gerookt spek toe. Meng en laat gedurende 20 minuten koken op een zacht vuurtje door regelmatig te roeren.

    6. Voeg de look en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en giet de bouillon erbij. Laat het geheel gedurende 45 minuten koken.

    7. Verwarm de oven voor (grill-stand). Halveer de geitenkaasjes, leg een half geitenkaasje op elk sneetje brood en laat gratineren.

    8. Serveer in vier kommen. Leg een sneetje stokbrood met gegratineerde kaas in elke kom en dien warm op.

    VERSE GEITENKAAS
    Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: eiwitten 11,1 g, koolhydraten 1,2 g, vetten 17,5 g, energiewaarde 206,7 kcal.

     

    Mosselroomsoep met munster

     

    (4 personen) 2 kg mosselen, 3 sjalotten, 1 ui, 30 g boter, 75 cl witte wijn, peper van de molen, 10 cl room, 1 kleine munsterkaas, 12 salieblaadjes.

    1. Maak de mosselen schoon, schil de sjalotten en de ui, snijd ze in plakjes.

    2. Fruit de sjalot en de ui in een pan,

    voeg de mosselen en de witte wijn toe en kruid met peper.

    3. Roer, plaats een deksel op de pan en laat de mosselen gedurende 5 tot 6 minuten op een hoog vuur opengaan. Schud geregeld de pan.

    4. Haal de mosselen uit de schelp, zeef het kooknat en giet het in de kom van een mixer met 2/3de van de mosselen en de room. Kruid met peper en mix.

    5. Verwijder de korst van de munster en snijd de kaas in plakjes.

    6. Giet in de stoofpan en voeg de resterende mosselen toe. Plaats op het vuur zonder te koken. Voeg de munster toe, werk af met salie.

    MUNSTER
    Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: eiwitten 19,1 g, koolhydraten 0 g, vetten 28,5 g, energiewaarde 332,9 kcal.  

    Soep met cantal

    (4 personen) 2 uien, 30 g boter, 1,5 liter groentebouillon, peper van de molen, 150 g cantal, 8 sneetjes notenbrood.

    1. Schil de uien en snijd ze in plakjes.

    Fruit ze in een stoofpan samen met de boter zonder dat ze verkleuren.

    2. Voeg de groentebouillon toe, kruid met peper en laat het geheel 20 minuten koken.

    3. Verwarm de oven voor (grillstand), verwijder de korst van de cantal en snijd de kaas in plakjes.

    4. Schik de kaas op de sneetjes brood en laat gratineren in de oven.

    5. Giet de soep in een terrine en schik er de gegratineerde sneetjes brood in. Kruid ze met peper. Doordrenk het brood met de bouillon en dien onmiddellijk op.

    CANTAL
    Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram: eiwitten 23 g, koolhydraten 0 g, vetten 30,5 g, energiewaarde 366,5 kcal.

     

     


    Auteur: Françoise Plume
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roomsoep van Noordzeekrab met verse tomaten




     
    Roomsoep van Noordzeekrab met verse tomaten


    Roomsoep van Noordzeekrab met verse tomaten

    De ui, de selderij en de wortel schoonmaken en in blokjes snijden.
    De krabben in stukken hakken en even opbakken in hete boter. De groenteblokjes, peper, zout, geperste knoflook en dragon toevoegen.
    Goed roeren en alles 5 minuten mooi laten fruiten.
    De tomaten pellen, in partjes snijden en ze, samen met de tomatenpuree, bij de bereiding voegen.
    Even laten koken en flamberen met de cognac.
    De witte wijn en de visfumet toevoegen en alles 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.
    De stukken krab uit de soep scheppen, het vlees eruit halen en opzij houden.
    De lege schalen weer bij de soep voegen en alles fijnmixen met een keukenrobot of een mixer.
    De soep door een fijne zeef duwen zodat alle stukjes krabschaal verwijderd kunnen worden.
    Vervolgens nog 10 minuten laten inkoken. Indien nodig, verder op smaak brengen met peper en zout.
    Het kerriepoeder door de room roeren, het krabbenvlees verkruimelen en alles door de soep roeren.
    Deze over diepe borden verdelen en even laten gratineren onder de ovengrill. Meteen opdienen.
     



    Ingrediënten
    Voor 4 personen:

    • 2,5 Noordzeekrabben (van 400 g)
    • 1 ui
    • 1 wortel
    • 1 stengel groene Flandria selderij
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    • 8 tomaten
    • 70 g tomatenpuree
    • 30 g boter (bakboter)
    • 2 eetlepels cognac
    • 2,5 dl wijn (wit/droog)
    • 10 dl visfumet
    • 1 dl room
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • peper
    • zout

      bron;flandria.vlam.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!