Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    06-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi

    Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi

     Zomers en Italiaans, een fris nagerecht
    •  Voor 4 personen

      1 eetlepel boter, 10 cl kookroom, 7 g gelatine, 1 limoen,

      30 cl kokosmelk, 50 g fijne kristalsuiker,

      1 kleine mango, niet te rijp, 1 kiwi, enkele muntblaadjes


      Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi

    Voorbereiding

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
    Rasp de limoenschil en doe in een pannetje. Voeg de room, de kokosmelk
    en de suiker toe. Warm zachtjes op en laat net niet koken.
    Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.
    Giet het mengsel in kleine rechthoekige vormpjes (inhoud: 12,5 cl) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

    Bereiding 15 min.

    Week de vormpjes enkele seconden in heet water. Zo haal je de panna cotta er gemakkelijk uit.
    Snij de mango in blokjes.
    Giet de boter in een pan en bak de mangoblokjes op een hoog vuur goudgeel. Leg ze rond de panna cotta.

    Werk af met flinterdunne schijfjes kiwi en enkele muntblaadjes.

    Bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:pannacotta, mango, kiwi,
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée met hangop en rozensuiker


    Crème brûlée met hangop en rozensuiker

    Voor 4 personen:

    1 kg Griekse yoghurt, 1 vanillestokje, 2 el gedroogde rozenblaadjes
    50 g suiker, 400 g aardbeien, 250 g bosbessen, 4 el demerarasuiker.

    Bereidingswijze

    Bekleed een zeef met een schoon neteldoek en schep er de yoghurt in. Dek af en zet 48 uur koel weg. Schep de yoghurt uit het neteldoek en roer er de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje door. Wrijf de rozenblaadjes fijn in een vijzel en meng met de suiker. Roer door de vanilleyoghurt.

    Halveer de aardbeien en verdeel met de bosbessen over vier vuurvaste, ondiepe schaaltjes. Spreid de hangop uit over het fruit en strooi er gelijkmatig de demerarasuiker over. Zet even onder een hete grill tot de suiker karamelliseert, of brand de suiker met een gasbrandertje.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:yoghurt, aardbeien, bosbessen,
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren brood met donkere kandijsuiker en vanille-ijs

     

    Verloren brood met donkere kandijsuiker en vanille-ijs

     Voor 4 personen:

    3 eieren, 4 dikke sneden witbrood (2 cm), 3 dl volle melk
    boter, mespunt kaneelpoeder, mespunt vanillepoeder
    donkere kandijsuiker,  vanille-ijs.

                                    

    Bereidingswijze

    Klop de eieren los in een kom. Leg het brood eerst in de melk en dompel het nadien langs beide kanten in de eierstruif.

    Smelt boter in een pan en bak het verloren brood langs beide kanten goudbruin. Kruid licht met kaneel en vanille.

    Schik op borden, bestrooi royaal met donkere kandijsuiker en serveer met vanille-ijs.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:eieren, brood, melk, suiker, ijs,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelijs


    Sinaasappelijs

    Diep je ijsmachine op uit je machines-opbergplek.
    Lees de gebruiksaanwijzing en kijk goed hoe lang welk deel in de
    diepvries moet, en hoeveel ijs je maximaal in een keer kan maken.

    Ingrediënten voor 700 cc ijs:

    80 gram rietsuiker, 1 eidooier, 350 cc zelfgeperst sinaasappelsap
    sap van een halve limoen, 250 cc (soja)melk

     
    © getty
    bereiding

    Roer eidooier en rietsuiker goed door elkaar, bijvoorbeeld in de blender.
    Voeg het sap toe, en blijf goed roeren tot de suiker wat oplost. Melk erbij,
    weer roeren. Zet de ijsmachine aan, giet het mengsel erin, eet rustig je avondmaaltijd op. Na ongeveer 45 minuten is het ijs klaar.
    Meteen opeten, dat is het allerlekkerst.

    Heb je geen ijsmachine? Zet je vriezer op z'n koudst. Maak je ijsmengsel,
    giet het in een ruime diepvriesbak en roer om het half uur goed,
    zodat het ijs smeuïg blijft. Na een paar uur is het klaar.

    Tallina den Hoed 
    Bron; volkskrant.nl

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:ijs, rietsuiker,ei, sinaasappelsap, limoen, melk,
    30-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbersorbet met rozen en tartaar van aardbei en mango


    Rabarbersorbet met rozen en tartaar van aardbei en mango

    Voor 4 personen:

    650 g jonge rabarber, 225 g suiker, 1 plakje sinaasappel
    1 plakje citroen, 6 kruidnagels, 2 el witte rum
    2 el acaciahoning, 1 el rozenwater
    rozenblaadjes, voor de afwerking

    Voor de tartaar van aardbei:

    250 g aardbeien, 1 mango, 2 el rozenstroop
    1 el witte rum, 1 tl fijngehakte munt

                       

    Bereidingswijze< 30 min

    Snij de rabarber in stukjes van 2 cm. Voeg de suiker, sinaasappel, citroen en kruidnagels toe. Verwarm tot de suiker smelt, breng aan de kook en dek de pan af. Kook 10 min. tot de rabarber zacht is.

    Verwijder de citrusplakjes en kruidnagels. Pureer de rabarber met de rum, honing en het rozenwater. Draai tot ijs. Snij de aardbeien en mango in kleine blokjes en meng met de rozenstroop, rum en munt.

    Verdeel over diepe bordjes en leg er een bol rabarbersorbet op. Werk af met rozenblaadjes.
     
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, suiker, rum, honing, aardbeien, mango, citrusvruchten,
    26-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trio van notenmousses


     

    Trio van notenmousses

     voor 4 personen
     

    • 600 ml room (40%), 200 g kristalsuiker

    • 2 el geraspte kokosnoot, 50 g geraspte hazelnoot

    • 50 g pindakaas, 30 g Solo in Wikkel

    • 50 g chocolade naar keuze

      Trio van notenmousses

    Bereiding

    Klop de room met de suiker op tot slagroom. Verdeel de slagroom over drie kommen.

    Meng in de eerste kom de slagroom met de geraspte kokosnoot, in de tweede kom de slagroom met de pindakaas en in de derde kom de slagroom met de geraspte hazelnoot.

    Laat de chocolade au bain-marie smelten met de Solo. Meng dit door de slagroom met geraspte hazelnoot. Laat de 3 mousses een uurtje opstijven in de koelkast.

    Verdeel ze voor het serveren in glaasjes, met 3 laagjes van licht naar donker. Werk af met nog wat geraspte kokosnoot.


    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:room, kokosnoot, hazelnoot,pindakaas,chokolade,
    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsamico-aardbeien met ricottacrème


    Balsamico-aardbeien met ricottacrème

     voor 4 personen:

    Voor de gemarineerde aardbeien:

    200 g aardbeien, 2 el balsamicocrème, 4 kl rietsuiker

    Voor de ricottacrème:
    75 g ricotta, sap en zeste van 1 citroen
    enkele blaadjes citroenmelisse, fijngesneden

                      

    Bereidingswijze:
    Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.

    Besprenkel met balsamico en suiker en laat minstens 1 uur marineren.

    Meng de ricotta met het citroensap en de zeste.

    Verdeel de aardbeien over vier schaaltjes en schik er een toefje ricotta bovenop.

    Werk af met citroenmelisse en -zeste.

    Bron; nina.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aardbeien,rietsuiker,ricotta,citroen,
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met rozijnen en bruine suiker


    Rijstpap met rozijnen en bruine suiker

    Voor 4 personen:
     
    100 g kleefrijst (ronde korrel), boter, 1 liter volle melk,
    1 vanillepeul, zout, 25 g boter,
    mespunt saffraanpoeder of –draden, 2 kaneelstokken,
    100 g suiker, 6 el donkere rozijnen, donkere kandijsuiker.
     

                                      

    Bereidingswijze

    Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook.

    Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de suiker en de rozijnen toe en roer. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast. Serveer met donkere kandijsuiker.

    Bron; seniorennet.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rijst,melk,kaneel,rozijnen,
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecrème


    Chocoladecrème

     voor 6 personen:

    8 eidooiers, 150 ml melk, 140 ml mascarpone
    75 g pure chocolade, in stukjes, 25 g basterdsuiker, 1/2 tl maïzena

                              

    Bereidingswijze:
    Verwarm de melk, mascarpone en chocolade op een zacht vuurtje en roer tot het mengsel glad is.

    Klop eidooiers, suiker en maïzena door elkaar, doe dit bij de chocolademascarpone en klop op een zacht vuurtje tot het mengsel romig wordt.

    Doe de warme custard over in een gietbeker en vul de eierschalen. Laat lekker overlopen.

    Laat afkoelen en werk af met een toefje mascarpone.

    Bron; nina.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:eieren,melk,mascarpone,chocolade,
    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedappelsiensorbet met gekarameliseerde bloedappelsien



    Bloedappelsiensorbet met gekarameliseerde
    bloedappelsien en dadels

     Voor 4-6 personen:
    6 dl versgeperst bloedappelsiensap, 3 dl rietsuikerstroop (uit fles)
    sap van 1 citroen, 1 el cointreau,6 bloedappelsienen
    125 g suiker, 100 g gedroogde dadels, ontpit en in reepjes gesneden

                         

    Bereidingswijze

    Meng het bloedappelsiensap met de rietsuikerstroop, citroensap en cointreau. Draai tot ijs in een ijsturbine en zet in de diepvries om verder te laten opstijven. Snij de schil van 2 bloedappelsienen in fijne reepjes. Blancheer deze 1 min. in kokend water, giet af en bewaar.

    Schil alle appelsienen 'à vif' (snij de schil weg tot op het vruchtvlees) en snij de partjes los. Bewaar. Doe de suiker in een pan en verhit tot de suiker donkerbruin karameliseert. Voeg 1 dl warm water toe en laat zacht sudderen tot de karamel vloeibaar wordt.

    Voeg de sinaasappelschil toe en pocheer 10 minuten tot de reepjes doorschijnend zijn en de karamel is ingedikt. Giet over de appelsienpartjes en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Leg er een bol sorbet op en werk af met de dadels.


    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rietsuikerstroop,citroen,bloedappelsiensap,cointreau,appelsienen,suiker,dadels,
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuzekes, ze zijn zo lekker !


    Neuzekes, ze zijn zo lekker !

    Neuzekes, ze zijn zo lekker ! 
    © La cuisine de Françoise

    Smaken uit de kindertijd en nostalgie naar zoetigheid van toen zijn helemaal in! En bij alle Belgen staat dan de herinnering aan de neuzekes centraal. Want tussen alle zoete pleziertjes staan de neuzekes bovenaan de lijst van onze favorieten. Na het enorme succes van speculoos in alle vormen en kleuren, is het nu aan de cuberdon, die andere Belgische specialiteit. 


    Neuzekesijs
     

    Recept van Françoise : Neuzekesijs 
    © La cuisine de Françoise

    Neuzekesijs
     


    Ingrediënten voor 1 liter ijs:

    500 ml volle melk, 5 eigelen, 250 ml room
    200 gr neuzekes, 140 gr kristalsuiker

    Bereiding:

    Giet de melk in een pan en voeg er de grof gesneden neuzekes aan toe. Zet de pan op een matig vuur en roer voortdurend tot de neuzekes volledig gesmolten zijn en opgegaan zijn in de melk.

    Klop de eigelen op met de suiker tot het mengsel wit wordt.

    Giet beetje bij beetje de kokende melk bij het eimengsel en blijf roeren.

    Doe alles terug in de pan en verwarm terug op matig vuur tot het mengsel dikker wordt en aan de houten lepel begint te kleven. Haal dan van het vuur.

    Doe de room erbij en meng alles. Laat volledig koud worden en doe alles in de ijsmenger om dit gedurende een klein halfuur tot ijs te laten draaien. Zet het ijs daarna gedurende 2-3 uur in de diepvries alvorens ervan te proeven...


    Vanillecupcake met neuzekestopping



    Recept van Françoise :  Vanillecupcake met neuzekestopping
     
    © La cuisine de Françoise

    Vanillecupcake met neuzekestopping


    Ingrediënten voor een tiental cupcakes:

    Voor de cupcakes:

    250 gr bloem, 8 gr gist, 2 eieren, 150 ml melk
    70 gr boter, 150 gr kristalsuiker
    Enkele druppels vanille-essence of 1/2 koffielepel vanillepoeder

    Voor de topping:

    2 grote cuberdons per cupcake, hetzij 20 grote cuberdons
    1 kleine cuberdon extra per cupcake voor de afwerking

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Meng de suiker met de eieren tot het mengsel wit wordt.

    Voeg de gesmolten boter en de vanille toe en vervolgens de bloem, de gist en de melk.

    Proef van het mengsel en voeg indien nodig nog wat vanille toe.

    Giet het mengsel in de cupcakevormpjes.

    Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

    Wanneer de cupcakes koud zijn, laat je de grof gesneden neuzekes smelten in een kleine pan met 2 eetlepels water. Roer met een garde tot de cuberdons volledig gesmolten zijn.
    Giet de topping onmiddellijk (voordat het mengsel hard wordt in de pan) over de cupcakes. Werk, indien je dat wil, af met een kleine cuberdon per cupcake of een andere decoratie volgens je inspiratie...

    Bron; skynet.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:melk,eieren,room,neuzekes,suiker,bloem,gist,boter,
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloenmedley met feta en munt


    Meloenmedley met feta en munt

    Voor 4 personen; 
    ½ Charentaismeloen ,½ galiameloen ,
    2 takjes munt 125 g feta ,2 el olijfolie
    een scheutje balsamicoazijn ,peper van de molen

                               

    Bereidingswijze

    Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker en doe deze in een slakom. Zet koel weg. Haal de muntblaadjes van de takjes en snij ze fijn. Snij de feta in kleine blokjes. Voeg beide toe aan de meloen. Kruid met de olijfolie, balsamicoazijn en peper. Schep voorzichtig om en zet koel weg tot aan het gebruik.

    Tip: voor meer kleur kunt u ook een kwart van een kleine watermeloen, ontpit en fijngesneden, toevoegen aan deze salade.

    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:meloen,munt,feta,
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rode vruchten


    Salade van rode vruchten

     voor 2 personen:

    1 bakje aardbeien, 50 g kristalsuiker
    150 g mascarpone, sambucca, cress naar keuze

                                        

    Bereidingswijze:

    Spoel de aardbeien snel onder stromend water, dep droog, haal de kroontjes af en snijd in stukjes.

    Meng de suiker en een scheutje sambucca onder de mascarpone.

    Leg onderin een glaasje enkele stukjes aardbei, bedek met wat mascarpone.

    Leg er opnieuw wat aarbeien op en lepel er mascarpone over.

    Werk af met stukjes aardbei en eventueel enkel blaadjes cress.

    bron; nina.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aarbeien,suiker,mascarpone,sambucca,
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote



    Panna cotta van geitenkaas met appel-gembercompote

     voor 4 personen:

    Voor de appel-gembercompote:

    4 zoete appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukken gesneden
    50 g gekonfijte stemgember,snufje kaneel,50 g suiker,boter

    Voor de panna cotta van geitenkaas:
    1 dl room (40%),500 g verse geitenkaas
    peper en zout,scheutje olijfolie

                                      
    Bereidingswijze:

    Stoof voor de compote de appel aan in een klontje boter, doe er de kaneel en suiker bij en laat zachtjes stoven tot de appel gaar is.

    Voeg de stemgember toe en mix alles in een blender. De hoeveelheid gember kan je naar eigen smaak aanpassen.

    Warm voor de panna cotta de geitenkaas samen met de room op en laat mooi in elkaar smelten. Kruid met peper en zout en wat olijfolie.

    Leg een bodempje compote in een glaasje, verdeel daarover de panna cotta en laat opstijven in de koelkast.

    Haal uit, dek af met compote, plaats vlak voor serveren 2 min. in een voorverwarmde oven op 120 °C en werk eventueel af met wat Japanse munt.

    bron; nina.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Panna cotta,geitenkaas,appel,gember,compote,suiker,boter,olie,
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatintaartjes van bladerdeeg en mango



    Tatintaartjes van bladerdeeg en mango

    Heerlijk zoet nagerecht voor Valentijn

     Voor 4 taartjes

    2 mango’s, 80 g boter, 100 g poedersuiker, 300 g bladerdeeg.

             Bereiding: < 20 minuten voorbereiding,20 minuten baktijd

    • 1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in brede repen.
    • 2. Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Voeg driekwart van de boter toe (in partjes). Warm alles op een laag vuurtje op tot u een amberkleurige karamel krijgt. Leg er demangorepen in en laat ze karamelliseren terwijl u ze voortdurend omdraait. Haal de pan van het vuur en laat het fruit afkoelen in de karamel.
    • 3. Boter 6 individuele taartvormpjes in.Verdeel de mangorepen over de vormpjes.
    • 4. Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 rondjes uit die net iets groter zijn dan de vormpjes. Leg de deegrondjes over de mango’s en duw de deegrand tussen de wand van het vormpje en de vruchten met behulp van de steel van een lepel.
    • 5. Laat de taartjes 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C. Haal ze uit de oven en stort ze meteen op borden (met het fruit naar boven gekeerd).

             tip;

    • Het wordt helemaal smullen als u deze taartjes lauw opdient met vanille-ijs of dikke slagroom.

            Ook lekker met peren, appels of meloen in plaats van mango’s.
            Of met verse vijgen!

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Tatintaartjes,bladerdeeg,mango,
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroensorbet


    Recept om zelf Citroensorbet te maken
      
    Voor 6 Personen:
    Sap van 6 citroenen, 225 gram suiker, 4 dl water,
    1 eetlepel zeer fijn geschaafde citroenschil.

           

    Bereidingswijze;

    Warm het water lichtjes op en voeg de suiker toe. Los de suiker op in het water. Voeg het citroensap en de geschaafde citroenschil toe, omroeren en laat alles rustig afkoelen.
    Zet de sorbet in de diepvries. Klop het geheel om het uur eens goed op.
    Na minimum zes a zeven uur in de diepvries is de sorbet klaar.
    Het mengsel moet vast zijn, maar niet hard.

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Citroensorbet,citroen,suiker,
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme perziken met honing en Vanilleijs


    Warme perziken met honing en vanilleijs


    voor 4 personen;


    25 g ongezouten boter,

    2 rijpe nectarines of perziken, zonder pit en in dikke partjes,

    2 el vloeibare honing, sap van 1/2 sinaasappel,

    8 blaadjes basilicum, in reepjes,4 bolletjes vanille-ijs.




    Bereiding;

    Smelt de boter in een pannetje.

    Voeg de partjes nectarine of perzik toe en bak ze aan beide kanten tot ze

    zacht worden, maar niet uit elkaar vallen.

    Voeg de honing toe en roer voorzichtig.

    Doe er het sinaasappelsap bij en laat eventjes opkoken.

    Haal de pan van het vuur, roer de reepjes basilicum door de saus en

    verdeel het fruit over 4 mooie schaaltjes of glazen.

    Serveer het fruit warm, met een ijskoud bolletje vanille-ijs.

    bron; cartedor-diner.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:perziken,honing,vanilleijs,boter,basilicum,sinasappel,
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker



    Ananascarpaccio met citroensorbet en muntsuiker

     Voor 4 personen;

    1 rijpe ananas, 4 el grove rietsuiker,
    handvol verse munt + wat extra,
    4 bolletjes citroensorbet.

          

    bereiding;

    Schil de ananas en snij 'm in flinterdunne plakken (dat gaat het beste met een mandoline).
    Snij de plakje eventueel een beetje bij.
    Verdeel ze over de vier borden.

    Doe de rietsuiker in een vijzel.
    Haal de blaadjes munt van de steeltjes en doe ze ook in de vijzel.
    Stamp tot de suiker mooi groen kleurt.

    Bestrooi de plakjes ananas met wat muntsuiker. Schik in het midden een bolletje ijs en strooi ook daar wat muntsuiker over.
    Werk af met een plukje munt.

    bron;.cartedor-diner.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Ananascarpaccio,citroensorbet,muntsuiker,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel met kaneel en vanilleijs


    Sinaasappel met kaneel en vanilleijs

    voor 4 personen

    4 eetappelsienen,2 persappelsienen,50 gram suiker
    4 kaneelstokjes of kaneelpoeder,4 bolletjes vanilleijs

           

    Bereiding:

    - Snij de persappelsienen doormidden en pers ze volledig uit. Leg de 4 lege helften enkele uren in de diepvriezer.

    - Verwarm het appelsiensap met de suiker en de kaneelstokjes of een snuifje kaneelpoeder en laat inkoken.

    - Schil de eetappelsienen en snij ze in dunne schijven. Neem 4 borden en plaats in het midden van elk bord een bevroren lege appelsienhelft. Schik de schijven appelsien er rond.

    - Vul de lege helften met een bolletje vanilleijs. Napeer de suikerstroop over het ijs en de appelsienschijven. Serveer met een ijswafeltje.

    Extra tips:
    Je kan ook nog andere specerijen aan de suikerstroop toevoegen, bijvoorbeeld steranijs, vanille, kruidnagel,...

    bron;hln.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Sinaasappel,kaneel,vanilleijs,suiker,kaneel,
    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanc-manger met speculaas


    Blanc-manger met speculaas

    voor 4 personen

    40 g boter,4 gelatineblaadjes,125 g speculoos,
    500 g magere plattekaas,1 mespuntje kaneel.

                                   Blanc-manger met speculaas

    Bereiding

    Leg 4 gelatineblaadjes in een beetje koud water.
    Verbrokkel de speculoos met een mixer (of een deegrol) tot een soort paneermeel. Doe in een steelpan en meng met 40 g geklaarde boter. Doe ½ cm van deze mengeling in een inox cirkelvorm en zet in de koelkast om te laten opstijven.

    Doe de plattekaas in een kom en meng met de kaneel. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe ze in een steelpan met een beetje water. Doe vervolgens bij de plattekaas. Verdeel de bereiding over de speculaaskorst in de inox cirkels. Zet ongeveer 1 u in de koelkast.

    Haal uit de vorm en leg in het midden van elk bord. Versier met een kaneelstokje en enkele stukjes fruit en dien heel koud op.

    Tip
    Dit recept zorgt voor een contrast tussen het zoete en krokante van de speculaas en het fluweelzachte en lichtzure van de plattekaas. Als je eerder een ‘zoetekauw’ bent, kan je tijdens het bereiden een beetje zoetstof toevoegen aan de plattekaas.

    Een gezond extraatje

    Dit is niet één van de lichtste desserts, maar blijft wel binnen de perken, zelfs met een beetje boter. 

    Energie (kcal / kJ) 321/1349 Koolhydraten (g) 27.5
    Eiwitten (g) 18.9 Vezels (g) 0.1 Cholesterol (mg) 24
    Verzadigde vetstoffen (g) 8.2 Totale vetstoffen (g) 15

    bron; Delhaize.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Blanc-manger,speculaas,boter,gelatine,plattekaas,kaneel,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!