Categorieën
AARDAPPELGERECHTEN (81 ) ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39 ) APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98 ) BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51 ) BIEREN & BIERWEETJES, (13 ) BIJGERECHTEN, (50 ) BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65 ) CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100 ) CHINEES, OOSTERS, (4 ) CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8 ) CULINAIRE NIEUWTJES, (115 ) CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60 ) DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141 ) DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1 ) EIEREN, EIERGERECHTEN, (34 ) FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41 ) FONDUE, (3 ) FOTO'S (4 ) GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73 ) KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45 ) KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74 ) KRUIDEN,MARINADES, (6 ) OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79 ) PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20 ) PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129 ) PIZZA'S, (11 ) RESTAURANTS MET RECEPTEN (2 ) RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69 ) RIJSTGERECHTEN (32 ) SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91 ) SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17 ) SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10 ) SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111 ) STREEKGERECHTEN (6 ) TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85 ) TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33 ) VEGETARISCH, (39 ) VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311 ) VLEESGERECHTEN, (198 ) VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167 ) WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222 ) WEETJES OVER VOEDING, (173 ) WIJN & WIJNWEETJES (58 ) WILD & GEVOGELTE (125 ) WOKGERECHTEN (22 ) ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2 )
Lieve bezoeker Zoeken met tags is nog niet kompleet het invullen van tags is een langzaamaan werkje, maar ik werk er aan.
ideetjes van Josephine Gaspacho ( koude spaanse soep) Tomaat crevette Versgebakken paprika chips Witlofrolletjes uit de oven St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree Kerstbrood (Stoll) Avocado Varkenshaas in sinaasappelsaus Avocadosoep met gerookte zalm Kerstbrood ( Stoll) Bokkepootjes (Koekjes) Koekjes met vulling en hagelslag Herfstsalade met Parmaham Avocadosoepje met gerookte zalm
Cherrytomaatjes Kwarteleitjes Verse vijgen Avocadosalade met garnalen Cherrytomaatjes Witlof met appel en radijs Spaghetti met zalm en zeekraal Trostomaten Mozzarella, tomaten, basilicum Groentensoep met peterselie Verse zalm
Uitsmijter met ham Roerei met Garnalen Gestoofde Paprika's Peulertjes Groene salade Coeur de boeuf Tomaten Zeekraal Pruimen Citroenen Sinaasappelen Frietjes Tomatensoep Basilicum Angusbeef Eieren Eieren Gevulde gerookte zalm Knoflook Courgette Paprika
Gegraniteerde aardappelschijfjes Aardappelkroketjes Asperges op vlaamse wijze Gebakken champignons Crema catalana Aardbeien Sinaasappel Peer Omelet met Garnalen Asperges,garnalen,puree en eitje Roodfruit met vanilleijs Garnaalsalade met frietjes Sint Jacobsvruchten met wilof Parelhoen met spruitjes Witlof Aardbeien Asperges met garnalen
Inhoud blog
Biefstuksalade om van af te vallen Love fish van de zuiderse zeeën Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat Zalm met krokante tikka masala Appeltaart Chili sin carne met 3 soorten bonen Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen Stoofpot van wintergroenten Kwartels met savooikool Gravad lax Gourmet met vis Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen Champignonroomsoep Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus Rollade van parelhoen en ganda ham Koninginnenhapjes met vis Gebakken zeebaarsfilet met tomaat Reemedaillon met kastanjes Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons Provençaalse pastasalade Kalfstong in madeirasaus Kalfsblanket Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes. Gratin met bloemkool en gehakt Driedubbele kwarktaart met verse vijgen Gegratineerd witloof met ham Biefstuk met champignons de Paris en pasta Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree Minder zout in onze voeding Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn Bouillie met erwtjes en worteltjes Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus Rijstpap met appeltjes Gevulde tomaten met bloemkool Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen Avocadosoep met gerookte zalm Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee Ragu alla Napolitana Boterham met salade van zalm, selder en appel. Salade met gegrilde zalm Vissoep met mosselen Friet met stoverij van varkenswangetjes Gepocheerde peren met cranberry & gember Mosselgratin met spinazie Filet pur en witloof in de wok Ovenschotel met rundergehakt en witloof Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes Salade met sashimi van zeebaars en radijs Maatjessalade Gegrilde Caramba steaks De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten Asperges met warme champignonsalade Spirelli met kip en tomaatjes Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel Italiaanse mosselpan Courgettesoep Krokante sigaren met spinazie en feta Spaghetti met curry en gerookte zalm Gevulde zalmforel op de barbecue Scampi's met knoflook Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel. Gevulde paprika met tzatziki Groenten uit de oven Salade Niçoise Bruschetta met tomaat en aubergine Salade van rundvlees met frambozen Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake Witte asperges met oosterse dressing Pastasalade met artisjokken en radicchio Parijse worteltjes en hun loof Kalfsgebraad met jonge worteltjes Bruschetta met ham en mozzarella Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei. Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella Gestoofde forel met bieslooksaus Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen Aardbeien op spies Rogvleugel met blanke botersaus Videetje van kip met zachte curry Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn Salade van vergeten groenten Spinaziesoep Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen Kip met perzik, paprika en rijst Groentewraps Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon Gebakken aardappelen met gehaktballetjes Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes Lentesalade met witte asperges en garnalen Roerbak van asperges en garnalen Groentecurry Lamskotelet in kruidenkorst
Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
"Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker
eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast"....
"Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....
25-10-2010
Bagna cauda (groentefondue)
Bagna cauda (groentefondue)
Voor 4 personen; - 2 dl olijfolie (kies een olijfolie die geschikt is voor warme bereidingen),
- 4 teentjes knoflook, 2 blikjes ansjovis, 100 g boter,
- verschillende groenten hapklaar gesneden: bloemkool, selder, wortel, courgette ,champignons, venkel, paprika...,
- stokbrood of ciabattabrood in sneetjes, 1 fondue stel + spiesjes.
Bereiding; 1 Mix de knoflookteentjes, ansjovis, olijfolie en boter in een keukenrobot of blender en breng het mengsel aan de kook in een fonduepan of een sauspan met een stevige bodem.
2 Houd het mengsel warm op een tafelvuur of fonduestel. Prik de groenten op een spiesje en laat ze lichtjes kleuren in de olie, gebruik het brood om de smaakvolle olie op te vangen wanneer de groentjes klaar zijn.
Categorie :FONDUE,
Tags :fondue stel,groenten,olijfolie,ansjovis,brood,knoflook,
29-09-2010
Kaasfondue met groenten
Kaasfondue met groenten
Voor vier personen: 12 roosjes broccoli, 12 roosjes bloemkool, 100 g kleine worteltjes, 100 g prinsessenbonen, 1 stokbrood, 2 teentjes knoflook, 2,5 dl droge, witte wijn, 100 g geraspte gruyère, 250 g emmentaler, 1 el maïszetmeel, scheutje kirsch, snuif bicarbonaat, zout, peper, nootmuskaat.
Bereidingswijze;
Maak de groenten schoon en blancheer ze 3 min. in een pan met gezouten water. Verfris de groenten onder koud water en laat uitlekken. Snij het stokbrood diagonaal in sneden van een centimeter dik en bak of toast ze. Wrijf de bovenkant van het brood in met knoflook. Wrijf de binnenkant van de fonduepan met een teen knoflook in. Giet de wijn in de pan en warm op. Voeg de geraspte kaas toe en los al roerende de kaas op. Meng het maïszetmeel met een scheutje kirsch en voeg al roerende toe.
Roer een snuif bicarbonaat door de fondue en kruid naar smaak met zout, peper en wat gemalen nootmuskaat. Plaats de hete en gladde fondue aan tafel op een brander. De mensen rond de tafel dopen de groenten en de plakjes brood in de zachte kaasmassa. bron; knackweekend.rnews.be
Categorie :FONDUE,
Tags :fondue,broccolli,bloemkool,worteltjes,boonen,stokbrood,knoflook,gruyere kaas,emmentaler,
>