Foto
foto's nieuwe evenementen GROOTLANAKEN klik hier op foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Enkele fotos van de erfgoeddag in Veldwezelt
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    't peperménneke en zijn Kaatje

    Foto
    Foto
    Foto
    enkele vondsten van 'Erik de Viking'
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hier nog enkele fotos van Nikkela Reynders
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Uit alle delen van Groot Lanaken
    Wat iedereen mag weten
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaverblauwtje of Gellikblauwtje...
    Ik ben al een poos bezig om een klaverblauwtje vast te leggenen meen dat ik er nu een te pakken heb. Toen ik thuis ging determineren miste ik een streepje op de ondervleugel.Is het er nu een of niet. Ik zal hem door een deskundige moeten laten determineren. In afwachting heet hij dan maar Gellikblauwtje


















    Tags:klaverblauwtje,gellik,blauwtjes,
    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Tjalk of boeierschuit tijdens Havendagen

    Afgelopen weekend voeren er heel wat boten op de Zuidwillemsvaart. Oude schuiten, jachten en boten die ooit voor de duw- en trekvaart ingestaan hebben. Het oudste vaartuig dat we te zien kregen was een Boeierschuit  (kleine Tjalk) die de naam ‘Ziet op u Zelve’ draagt. Het zeilschip draagt eveneens het jaartal 1884 en heeft als eigenaar de familie Honsia-Vermeiren die het in 1996 aangekocht heeft.

    Het zeilschip werd gevaren door de schipper en de knecht die enkel de beschikking hadden van het kleine vooronder. De rest van de schuit werd benut als laadruimte (op het achteronder na dat diende als opslag van gereedschap en touw).

    De Laadruimte was afgedekt met een ‘Friesche Luikenkap’. Aan de zijkanten zijn de zijzwaarden te zien die het afdrijven tijdens het zeilen moesten beperken

    Het van oorsprong Nederlandse schip, heeft meerdere eigenaren gehad die het inzetten voor beurtvaart,. Het vervoerde riet en biezen in de Bieschbos (Nl) en op het Haringvliet (voormalige zeearm van de Noordzee die gedicht is i.v.m. de Deltawerken).

    Ook voer het in Nederland en Belgie met gedroogde bies, aardappelen en bieten.

    In 1923 werd er een motor ingebouwd waardoor het niet meer afhankelijk was van de wind, mankracht of paarden vanaf de wal. Tot 1969 heeft het schip vracht vervoerd, daarna zou het in de sloop gaan. Gelukkig is het in 1972 gered van de sloop, onderging het een renovatie en werd het weer onder zeil gebracht. Omdat bleek dat het te klein was voor Chartervaart ging het schip weer aan de kant. Tussen 1990 en 1996 werd het als woonboot gebruikt door de fam Van Reede die het interieur aanpaste voor permanente bewoning. In 1996 kwam het in handen van e huidige eigenaar die het schip restaureert zoals het er in 1910 uitgezien heeft. Sedert 2000 staat het schip in Nederland geklasseerd als ‘Varend Monument. De huidige thuishaven van het zeilschip is Mechelen.

    Komend weekend ligt het schip in het Bassin van Maastricht, naast een groot aantal oudjes en nieuwe jachten te pronken tijdens de havendagen.
    Op de foto´s de tocht van Oud Rekem via Smeermaas naar Maastricht.
    voor een fotoverslag van het Bassin Maastricht tijdens de havenfeesten klik in de rechterkolom bovenaan op foto´s nol,




















    Tags:tjalk,boeierschuit,smeermaas,oudrekem,bassinmaastricht
    02-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pffffffffff hittegolf
    Voor ons lieve hangbuikzwijntje Lulu hoeft die hittegolf niet. ons kleinvee houdt zich op in de schaduw.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy, Boelie en de junikever in juli
    Even gaan piepen of de Maas al fel gezakt is. Aan de Maas bij de bank zitten Boelie en Guy af te koelen na een hete zomerdag.Er vliegt een raar insect langs het aanwijzingsbordje van de Grensmaas en Euregio/fietsroete. De mannen zeiden nog dat het net was alsof het insect aan een touwtje hing gelijk een marionet. Omdat ik overal en altijd mijn fototoestel bij heb ging ik aan de achterkant van het bordje kijken waar het insect gebleven was. Op dat moment vloog het naar boven om te belanden op eenzelfde insect dat boven op het bordje zat. Zij bedreven de liefdesdaad op een hellend vlak. Het bleken twee junikevers te zijn. even later kwam er nog een koppel om te voldoen aan hun voortplantingsdrang.
    De junikever is een schemeringsdier en leeft, in het larvestadium, twee jaar onder de grond als engerling.
    Als hij verpopt, na twee jaar grondwerk, heeft de kever maar een taak, voortplanten!
    De engerling leeft in de grond van grasperken waar hij van de wortels eet. Als de engerlingen in je grasperkje zitten kan je het vergeten: Als je het ziet is het te laat, jouw gazonnetje is dan naar de haaien..
    Naast de junikever bestaat ook nog de mei/ en de julikever.














    Tags:engerling,junikever,julikever,meikever
    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kesselt dorp in de kijker 2009
    Het was voor de organisatoren de dag waarop hun hersenspinsels ten uitvoer werden gebracht. maanden lange voorbereiding ging ten uitvoer gebracht worden. We kunnen zeggen dat ze gelukt zijn in de opzet. Straatanimatie doet het altijd goed bij de mensen die door de straten slenterend de plaatsen opzochten voor een act. Jonglerende artiesten rond een stelling of de man in het wit die tot leven kwam in de armen van een artiest als schilder die samen met de kids de toesschouwers vermaakte. Het begon met de openluchtmis om vervolgens na de middag te beginnen met de act van de marionet en de schone met Steven Roox als marione. daarna al de straatacts en de afsluiting met het orkest Friends en vuurwerk.
    Kesselt is geslaagd in zijn opzet en heeft de mensen vermaakt.
















    Tags:kesselt,kesselt2009.straatartiesten
    13-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookje van het jaar opgevoerd door leerlingen van academie woord en kunst
    Geweldig genoten van de opvoering van ´het sprookje van het jaar´, door de leerlingen van de academie Woord en Kunst. Het was een voltreffer. Vanaf Pasen hebben de leerlingen gerepeteerd voor deze opvoering, waarin meerdere sprookjes met elkaar verweven waren, Omdat er meer dan 500 ouders en bekenden van de sterren hadden ingeschreven voor deze musical, is men uitgeweken naar het CCL waar twee opvoeringen waren met dezelfde spelers in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, een om 17.oo en een om 19.oo uur.
    Op het eind toen het roze varkentje het sprookje uitgeblazen had volgde er een staande ovatie.
     Voor meer foto´s klik op fotonol in de rechter kolom bovenaan.



















    Tags:muziekacademiegellik,muziekacademielanaken
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werken aan spoor 20 liggen in Lanaken al geruime tijd stil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In een artikel van de Limburger (Nl) is te lezen dat men zich in Maastricht verwonderd over het spoortraject Lanaken Maastricht. Nadat de rangeerbundel bij de vier Windturbines voltooid is, is het stil rond het spoor in Lanaken. Er dienen nog enkele honderden meters op Lanakens grondgebied gerealiseerd te worden om een verbinding tussen de twee gemeentes tot stand te brengen.
    In Maastricht is de Spoorbrug over de Maas al enige tijd klaar en is de verbinding vanaf het Station Maastricht tot precies aan de grens bij Smeermaas klaar, waarbij enkele bruggen over water en wegen vernieuwd werden.. In Bosserveld zijn de slagbomen al geplaatst en ligt het spoor er piekfijn bij, terwijl in het industriegebied van Lanaken -het eerder van bomen ondane en schoongemaakte oude trace- weer aan het dichtgroeien is.
    Wilfried Geraerts woordvoerder voor de gemeente Lanaken, laat de Limburger weten dat de werken weer zullen aanvatten na de bouwvakvakantie. Tevens laat hij weten dat het matriaal via het Nederlandse spoor aangeleverd moet worden.
    Vreemd want het matriaal voor de terminal bestaat toch ook uit bielzen en spoorstaven en dat is al klaar. Overigens ligt het spoor in Nederland op betonnen dwarsliggers om de milieuonvriendelijke houten dwarsliggers te mijden.
















    Tags:spoor20,spoormaastrichtlanaken,agblanaken,smeermaas,lanakenspoorlij.albertknoop,
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.facebook Marilyn Neven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marilyn heeft een spelletje bedacht dat u kunt spelen via haar website.
    Ondek het en speel mee. Klik daarvoor op de foto hiernaast

    Tags:Marilynneven,europeesparlement,lanaken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vera Jans op facebook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals bekend hebben heel wat zoniet alle politici een pagina bij facebook, Ook onze Lanakense kandidaten Vera en Marilyn.
    klik op de foto voor facebook Vera

    Tags:Verajans,vlaamsparlement,lanaken,kandidaatvlaamsparlement
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostrptease voor Ivo Belet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat u verassen.
    klik op de foto en bezoek Ivo zijn facebook

    Tags:ivobelet,striptease,eurostriptease,lanaken,europa
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jen Luc Dehaene komt naar Lanaken
    Het is Vera en Marilyn gelukt om de Gigant Jean Luc Dehaene naar Lanaken te krijgen op Pinkstermaandag 1 Juni.
    Iedereen is er welkom in de Kinderboerderij. In de poort van Europa ´het Nationaal Park Hoge Kempen´ een Parel in het Domein Pietersheim.







    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vera Jans boven Lanaken in vogelvlucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Even stonden de mensen op te kijken naar een luchtballon die laag over de huizen van Lanaken zweefde. Vanop die geringe hoogte krijg je een fantastisch beeld van Lanaken. ooit zat ik in een heli en alhoewel ik in het begin schrik had om  mee te vliegen, in de helicoptair van James Bond , heb ik er van genoten. Van boven ziet de wereld anders uit.








    Tags:verajans,cdenvverkiezingen,cdenvlanaken,verkiezingenlimburg
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zit in de genen zegt men wel eens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sjang en John op een zonovergoten dag in Gellik.

     

    Voor een Berlijns kussen, dat voor het huis van Sjang Gerets werd geplaatst om het verkeer af te remmen, zit Sjang samen met zijn neef  John Souvereijns, naar het verkeer te kijken dat er passeert. “Een maand ligt dat ding hier en het verkeer moet er nog aan wennen, zegt John”. “Die van deze kant komen, hebben voorrang op die van boven, maar soms willen ze elkaar geen voorrang geven en dan beginnen ze elkaar te beschimpen”.

    “We hebben hier trouwens eens op een dag geteld hoeveel Hollanders hier passeren en kwamen tot de vaststelling dat het fifthy fifthy is. Niet verwonderlijk met een camping zo kort in de buurt”.

    Sjang en John zitten niet in een stoel maar in een rolstoel. De oorzaak van hun leven in een rolstoel ligt ergens in de 19e eeuw. Vreemd zal je zeggen, maar het is de realiteit. Sjang en John hebben namelijk een spierziekte die dominant geslachtsgebonden vererft.

    Zij werden beide geboren met een genafwijking die zich openbaart bij de jongens  -die een x en een y chromosoom hebben- en waarbij meisjes -die twee x chromosomen hebben- als draagster geboren worden.

    De grootvader van John is de vader van  oom Sjang en werd geboren rond 1879.  Zijn naam was eveneens Sjang en hij was lijder want ook hij kende een leven in een rolstoel. Hij zou huwen en zes kinderen krijgen drie jongens en drie meisjes. Twee jongens Sjang en zijn broer Pierre kregen beiden af te rekenen met de ziekte en de moeder van John zou draagster blijken te zijn en de ziekte verder vererven aan John.

    Jongens hebben 50% kans om de ziekte te krijgen meisjes 50% kans om draagster te worden.

    De zus van Jang en Pierre en moeder van John was draagster en gaf de ziekte verder aan haar zoon die nu naast zijn oom in de rolstoel zit te kijken naar de passerende voertuigen op het Berlijns Kussen.

    Naar alle waarschijnlijkheid zal de moeder (ergens rond 1850 geboren), van grootvader Sjang draagster zijn geweest en manifesteert zich die ziekte heden ten dage nog.

    De ziekte komt in de meeste gevallen pas tot uiting op volwassen leeftijd. Bij John werd ze pas vastgesteld op 42 jarige leeftijd. Een zelfstandige baan als schrijnwerker ging toen ten einde.

    Men zegt wel eens het zit in de genen hier is het overduidelijk van toepassing.

    Doktoren hebben ons gezegd dat wij lijden aan de ziekte van Strümpell-Lorrain.

    Het was dokter Adolph Strümpel , (1853-1925) zie foto, neuroloog in Heidelberg die aan het eind van de 19e eeuw het eerst gewag maakte na onderzoek van en autopsie op een vader en zijn twee zonen die leden aan spasticiteit in de benen.

    Een andere ziekte die op gelijkaardige wijze overerft is hemofilie -bloederziekte- waarvan de Engelse koninklijke familie te lijden had. Koningin Victoria vererfde de ziekte aan haar nazaten in verschillende europese konings- en adelhuizen.





    Tags:spierziekte,geslachtsgebondenovererving,gellik,genen,gen.
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meifeesten in Genk trekt 140,000 bezoekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is wel genoegzaam bekend dat mijn  partij CD&V is en dat daar ook veel aandacht in mijn foto's naar toe gaat.
    Vera Jans is onze eigen Lanakense kandidate op de lijst van CDENV op de vijfde plaats bij de effectieven en  eveneens 2e opvolger  Zij vraagt dan ook op beide plaatsen uw stem uit te brengen.
    De foto's die je kunt bekijken via de link hier aan de rechterkant boven aan zullen dan ook een hoog aantal van mijn partijgenoten bevatten in Genk tijdens een fotosessie. Maar ook een aantal Lanakenaren kwam ik er tegen in die mensenzee.
    Het weer was voortreffelijk en de mens en dier genoot ervan.

















    Tags:genk,1meigenk,cdenvgenk,meifeesten,
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Metalh3d winnaar 2009 The rock Factory

    The Rock Factory 2009,  een organisatie van de Jeugdienst Lanaken, Apollo en de provincie Limburg, heeft een winnaar.

    Methalhed zo heet het bandje dat bestaat uit de vijf leden Nicky, Nick, Joey, Stuart en Melvin.

     

    Op deze finale avond liep de apollo vol met meer dan 250 sympathisanten om hun band te ondersteunen.

    De jury had, volgens speaker van dienst Jantje Bollen een andere winnaar aangeduid, dan de band die deze uitgave als winnaar uit de bus kwam. Het is namelijk door de stemming van het aanwezige publiek dat een juryoordeel kan veranderen en dat gebeurde.

    Op de tweede plaats komt Pressure en als derde Smiling Industries.












    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zicht op brug van Riemst van uit Kanne
    Het weer kon beter, toch maar een paar plaatjes geschoten vanuit de weg van Riemst naar Kanne.
    De oude brug is geheel uit het zicht verdwenen, de nieuwe geeft een heel andere  aanblik. De bunker op pijlers is nu onineembaar, dat was ooit anders hier lieten velen, voor onze vrijheid, het leven. 
    Vroenhoven  deelde met Veldwezelt en de kazerne van Lanaken in de eerste klappen van een voor deze streek bloedig begin van de tweede wereldoorlog. Heel wat Belgische militairen lieten hier het leven voor het vaderland: aan de bruggen, in de bunkers en het fort van Ebememael.
    Je hebt hier ook een mooi zicht richting Lanaken, met de vier windturbines en op Kesselt.
    In de nabijheid van het fort ook het kerkje van Basegne.


















    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andy Schleck eerste in Luik Bastenaken Luik
    Het is opvallend hoe snel deze jonge renner recupereert. Na zijn overwinning kon hij al snel een intervieuw geven. De lachende Andy kon, 17 km van de meet Philippe Gilbert achter laten, die 30 km voor de eindstreep was ontsnapte uit het peloton. Andy ging dan als enige de vluchter achterna en kon hem voorbijgaan zonder dat hem nog iemand kon beletten alleen over de streep te gaan, met meer dan één minuut voorsprong. Waar de overwinning in de meeste gevallen in de laatste meters beslist werd. Axo Bank heeft voortdurend in de voorste gelederen gereden en heeft zijn stempel gedrukt op deze uitgave van de Luik Bastenaken Luik. Even werd gedacht dat Gilbert zijn ontsnapping de juiste zou zijn en een Belg de rit zou winnen. Gilbert, die toch nog vierde werd, zei dan ook tegen een reporter ter plaatse, "de beste heeft vandaag gewonnen".
    Na de huldiging vielen de gebroers Schleck voor de camera's elkaar in de armen.
    Bij het vertrek in Lanaken gaven de beide broers al een frisse aanblik. Beiden kwamen met rugzak als laatste uit het Eurotel waar zij een hele week verbleven hebben. 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik Bastenaken Luik en de gebroeders Schleck
    Als ik dit schrijf zitten de mannen nog in de bus. Ze vertrokken om kwart na acht naar Luik.
    De Ploeg Saxo Bank vertrok zoals bij de twee andere klassiekers als laatste.
    Andy en Frank Schleck zullen de rit samen rijden want  Fränk heeft, zoals hij mij zelf zei, geen last meer van zijn valpartij in de Amstel Gold Race:
    Toen de bus moest vertrekken was er een probleem met de achterdeur die niet wilde sluiten. Na enig duwen en trekken kreeg de mopperende chauffeur met hulp van enige omstanders de deur gesloten.











    Tags:Frànkschleck,Andyschleck,Saxobank.Riis,lanaken
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tourcaravaan in Eurotel Lanaken, Karsten Kroon, Andy en Gilbert

    In de Amstel Gold Race werd Lanakenaar Karsten Kroon tweede en in de Waalse Pijl zijn ploeggenoot Andy Schleck.

    Vanaf de Amstel Gold Race tot aan de Waalse Pijl wordt er door de renners gerust. Het weer is voortreffelijk en op het terras van het Eurohotel zitten de mannen van Quickstep te genieten van de rust die hen gegund is. Echt grote afstanden worden er niet gereden enkel een paar uurtjes op de fiets en dan rust. Onze Lanakense Nederlander Karsten Kroon, die in de Amstel Gold Race de tweede plek bezette overnacht niet in het hotel maar een paar kilometer verder. Op de dag voor de Waalse pijl is Andy Schleck met twee vrienden van Saxo Bank gaan vissen. Rusten is voor allen de boodschap. Voor Andy heeft de rust goed gedaan want inde Waalse Pijl bezette hij de tweede plek. Twee mannen van de zelfde ploeg die achter elkaar tweede werden gaan graag samen op de foto.

    Een aantal mannen van Milram zijn naar huis vertrokken met hun eigen wagen om daar bij te komen van hun inspanningen. De eendagsklassieker Luik Bastenaken Luik staat voor het weekend, dan zullen ze weer op post zijn. Karsten liet weten dat Frank Schleck er dan weer bij zal zijn en dat was ook de mening van de mecaniciens van Saxo-Bank. We wachten af.

    Andy zei in een interview, dat hij eens graag samen met zijn broer als eersten over de eindmeet zou komen. 
    En terwijl er een grote verwachting van zijn supporters op zijn schouders rusten, zegt Gilbert niet te veel, dat kan dit weekend veranderen. We wachten af. 
    Tijdens de dagen in Lanaken komen jongeren en hun ouders de renners begroeten en gaan ze op schattenjacht. Intussen kunt U hier een aantal foto’s bekijken van de dagen in Lanaken.
    klik hier voor een groot aantal foto´s
















    Tags:karstenkroon,andyschleck,eurotel,lanaken,grootlanaken,amstelgoldrace
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trots op het Kroondomein Pietersheim Parel van grootlanaken

    Met recht en rede mogen wij - in grootlanaken- ons gelukkig prijzen met het Pietersheimpark en –bos, de ´Parel van het Nationaal Park Hoge Kempen´.

    Bij een bezoek zie je steeds iets anders wat je opvalt. Op dit moment is de natuur zich op aan het maken voor de zomer. De temperaturen zijn er al naar.

    Kinderen van verschillende scholen komen regelmatig op educatie in de kinderboerderij en de tweede klas van Jan Rosier in Lanaken bezoekt het Pietersheimbos als wij er toekomen. Aan de Asbeek staan zij allemaal met een boterdoosje in de hand. Zij hebben pissebedden verzameld en na enkele oude bladeren te hebben verzameld zullen zij daarover een les krijgen in het leslokaal van de Kinderboerderij.

    Het is een lust voor het oog, om nu te vertoeven in het bos onder goede weersomstandigheden.

    De oude eik ,aan de ingangsdreef van het kasteel, gaat voor de zoveelste maal in blad, naar verluidt zou onder deze oerboom een ijskelder verscholen zitten, waarin uitgehakt ijs uit de vijvers lang bewaard kon worden.

    Aan de rand van het bos, groeit de bosanemoon en het bosviooltje. Ze zijn de eerste bloeiers in het bos want zij kunnen alleen maar bloeien als het bladerdek nog niet dicht is en er nog genoeg zonlicht de bodem raakt. Een buizerd geniet van de thermiek en glijdt door de lucht. Op de rustbankjes bij de waterpartijen is het goed uitrusten en kan je genieten van een prachtig uitzicht.

    Een Reiger staat aan de waterkant en laat zich niet meteen opschrikken.

    Bekijk de foto´s op deze link van een park met prachtige waterpartijen en bos in ons kroondomein Pietersheim.




















    Tags:pietersheimbos,pietersheim,grootlanaken,lanaken,


    Foto

    Mijn favorieten
  • kerkschatten Sint Ursula Lanaken
  • Lanakenaren op de vlucht in WOII
  • hbvl nieuws lanaken
  • Jpaf informatie
  • waarnemingen.be

  • Zoeken in blog


    Klik op de foto boven voor de actuele foto's
    klik hier voor http://www.lanakencdenv.be/
    Films van Lanaken op YOU TUBE
    twee missionarissen uit het begin van de 20e eeuw uit Smeermaas


    Blog als favoriet !

    Mail sturen naar Grootlanaken

    Mail hier


    Rondvraag / Poll
    GEEN KOFFIESHOPS VERPLAATSEN NAAR DE GRENS MET LANAKEN
    JUIST
    ONJUIST
    Bekijk resultaat


    Archief per maand
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 06-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 08-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog! Bedankt voor Uw bezoek en kom eens regelmatig piepen voor nieuws uit Groot Lanaken.
    Hieronder enkele fotos van Vlaanderendag OPZ
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Enkele werken van patienten
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Nog enkele fotos van ploeg Quick Step
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • genealogische bijdrage over Joseph Hollman de Hofcellist van Koning Willem III
  • Uitslag Hilarion Thans Poëziewedstrijd en WOI
  • De waanzin begon in 1914
  • in de oorlog van John Mc Crae april 1915
  • Schenking van Freule Riedi de Montagne, Kruisweg Jan Rosier 1898, een erfenis om trots op te zijn.
  • Van lente, pensioen, gepensioneerden en een bijna 106 jarige inwoner van Groot-Lanaken.
  • Teleurstelling en euforie bij gemeenteraadsverkiezingen Maastricht
  • Veel belangstelling voor historie Carnaval Smeermaas
  • Wat was de reden van De Caritat de Peruzzis om in het verzet te gaan tijdens de Groote Oorlog?
  • De Duitschers in Lanaken 1914
  • republikeinse kalender
  • Paardenskelet (Joep) terug in Borgharen rustend in hoeve Hartelstein.
  • Van Schaapherder tot wonderdokter 'Ménneke van Spouwe'.
  • Leon Lemmens vertelt: Bombardement in Maastricht op 18 augustus 1944
  • Frans Huygelen beeldhouwer oorlogsmonument St Pieter Oud Rekem
  • Jaak Croux en St Theunis
  • Foto uit de oude doos
  • Bij beiden kanker vastgesteld en kankervrij verklaard na operaties
  • 86 jarige neemt mantelzorg op zichh voor 88jarige zus
  • Oud Caberg ooit Pietersheims/Lanakens grondgebied.
  • herstelling van namen van de Missienaaikrans Smeermaas
  • Pastoor Rutten en de Missienaaikrans Smeermaas in crisisjaren 30'.
  • Beroepsbevolking Lanaken 1796
  • Wespenspin neemt als prooi een ander soort spin
  • De kleine zuster met een groot hart Francise Meyers ten grave gedragen
  • Fietsroutenetwerk Lanaken en Maasland zeer in trek bij wielertouristen
  • Kasteel Pietersheim een dag voor Summer Fair terug open
  • Memorial day Margraten 2012 and the missing man Kight.
  • Pierre en Marie Jeanne vieren hun 50 jarig huwelijksjubileum
  • Heilig Hartcollege van Strafste van Limburg in run naar strafste van Vlaanderen



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!