Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    19-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Wokschotel met rijst

     

    Voor 4personen:
    wokgroenten 200g
    sojascheuten 200g
    1 lepel boter
    sojasaus een 3à4 eetlepels
    200gr rijst (ongekookt)
    peper

    zout

    paprikapoeder

    kerriepoeder

    peterselie
    wok

    werkwijze:
    Breng de boter in de wok.
    Nadat de boter is gesmolten voeg je de sojascheuten en de wokgroenten erbij.
    Laat deze nu stoven tot ze gaar zijn.
    Ondertussen kook je de rijst.
    Nadat de rijst gekookt is en de groentjes gaar zijn voeg je de rijst bij de groenten in de wok.
    Je kruid deze nu met peper, zout, kerrie en paprikapoeder en de peterselie.
    Werk af met 3à 4 eetlepels sojasaus.
    *Je kunt eventueel ook wat kipblokjes eraan toevoegen.

    19-04-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-04-2006 om 09:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ham- en spektaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    1 eierdooier
    100 g boter (bakboter)
    2 dl water
    100 sneetjes spek (gerookt)
    100 g ham
    3 eieren
    2 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    200 g kaas
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De bloem, vermengd met een mespunt zout, uitgieten in een kom.

    In het midden ervan een kuiltje maken.

    Het eigeel en de boter, lichtjes verwarmt, met de bloem vermengen en er beetje bij beetje het lauwe water bijvoegen tot een deeg wordt bekomen dat loskomt van de kom.

    Het aanrecht bestrooien met een weinig bloem en het deeg erop platrollen met een deegrol.

    Een taartvorm insmeren met een beetje boter en bekleden met het uitgerolde deeg.

    De bodem beprikken met een vork, zodat hij tijdens het bakken niet gaat trekken.

    De deegbodem bestrooien met een mengeling van stukjes spek en stukjes ham.

    De eieren breken in een kom en mengen met de melk en de room.

    De geraspte kaas toevoegen, evenals wat peper en zout.

    Het mengsel grondig kloppen en het ten slotte in de taartvorm gieten, over de stukjes ham en spek.

    Bestrooien met fijngesnipperd bieslook.

    De taart in een voorverwarmde oven van 250 graden plaatsen en 20 minuten bakken.

    Lauw serveren in de taartvorm waarin de ham- en spektaart werd gebakken.

     

    Tip:

    Voor deze ham- en spektaart kan ook bladerdeeg worden gebruikt.

     

     

    Maaltijdslaatje met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kip
    0.5 komkommer
    2 preiwitten
    1 stengel bleekselderij
    2 sinaasappelen
    1 bakje waterkers
    50 g pinda's
    0.5 krop sla
    0.2 dl yoghurt (mager)
    6 eetlepels citroensap
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De kip gedurende 1 uur braden in de oven.

    De gebraden kip 15 minuten laten staan alvorens ze te snijden.

    Het vel verwijderen, het vlees van de botjes halen en in stukjes snijden.

    De komkommer in plakjes snijden, de prei in dunne ringetjes verdelen, de bleekselderij in staafjes snijden en de sinaasappelen in partjes verdelen.

    De waterkers schoonmaken.

    Het vlees en de groenten mengen met de pinda's.

    De yoghurt mengen met het citroensap en de olie.

    De fijngesnipperde knoflook toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.

    De saus over de salade gieten en voorzichtig mengen.

    Goed gekoeld serveren op een bedje van kropsla.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise:

    Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

     

    Bereid de eilandjes:

    Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

     

    Voor de karamel:

    Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren, haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

    19-04-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    19-04-2006 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Witte koolsalade

     

    Ingrediënten voor 2 personen
    2 eetlepels rozijnen
    1/2 witte kool of voorgesneden zakje (200gr)
    2 schijven ananas op eigen sap
    1 kleine ui en/of bieslook
    2 eetlepels magere slasaus
    2 eetlepels magere yoghurt
    1/2 theelepel mosterd
    kerriepoeder, peterselie, zout en peper
    evt. wat zoetstof ( naar smaak )

    Week de rozijnen in lauw water.
    Maak de witte kool schoon en snijd fijn.
    Laat ananas uitlekken en snijd in stukjes.
    Snipper de ui of snijd de bieslook.
    Vermeng de kool, ananas, ui en uitgelekte rozijnen.
    Maak een sausje van slasaus, yoghurt, mosterd, kerriepoeder, zout en peper ( zoetstof).
    Verdeel sausje over de salade.

    18-04-2006 om 21:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-04-2006 om 19:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Visschotel (3 pers.)

     

    Benodigdheden:

    1 pakje diepvrieskabeljauw 400 gram

    1 blikje ratatouille

    1 zakje boerensoepgroenten 300gr

    geraspte kaas 20 +

    Italiaanse kruiden gedroogd of vers

     

    Vet een ovenschaal in leg de kabeljauw (peper en zout aan beide kanten) erin.

    Bak in een tefalpan de soepgroenten beetgaar, voeg het blikje ratatouille erbij en laat dit warm worden.

    Schep het groentemengsel over de vis, daarboven op de Italiaanse kruiden, daar weer bovenop de geraspte kaas en een half uurtje in de oven op 200 graden.

    Lekker met rijst of stokbrood.

    18-04-2006 om 16:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    18-04-2006 om 16:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensvlees met pittige whisky roomsaus

     

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 gram varkensfilet

    1 grote ui, fijngehakt

    2 el boter

    versgemalen zwarte peper

    150 gram wortels, in dunne reepjes

    250 gram champignons, in schijfjes

    1 potje zure room of slagroom

    3 el Ierse whisky

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Bereidingswijze
    Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over.
    Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin.
    Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe.
    Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn.
    Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door.
    Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods).
    Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe.
    Garneer met peterselie.


    Serveertips
    Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.

     

    18-04-2006 om 13:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-04-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Trivelli tricolori met ham en groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    160 g ham
    8 wortelen
    1 preistengel
    400 g erwtjes
    1 eetlepel mosterd
    4 eetlepels mayonaise
    0.1 dl room
    0.5 eetlepel mosterdzaadjes
    peper
    zout

     

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat uitlekken in een vergiet, spoel overvloedig onder koud water en laat opnieuw goed uitlekken.

    Maak de wortelen schoon, snijd ze in schijfjes en kook ze beetgaar.

    Maak de erwten schoon en kook ze.

    Snijd de ham in blokjes en in reepjes.

    Maak de prei schoon, snijd het wit en een deel van het groen in zeer fijne ringen.

    Blancheer kort, spoel af en dep droog.

    Meng de deegwaren met de ham, de wortel en de uitgelekte doperwten.

    Voeg dan de preiringen toe.

    Meng de mayonaise met de mosterd en de room en roer deze saus door de salade.

    Breng op smaak met zout, peper en mosterdzaadjes.

    Verdeel over de borden en garneer met venkel.

    18-04-2006 om 10:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-04-2006 om 10:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Spinaziefantasie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren (hardgekookt)
    200 g paranoten
    200 g spinazie
    100 g kwark (vol)
    2 eetlepels mayonaise
    peper
    zout
    4 sneetjes brood
    1 paprika (rood)

     

    Blancheer de spinazie drie minuten, laat even afkoelen, snij grof en laat in een zeef uitlekken. Pers eventueel om overtollig vocht kwijt te raken.

    Verwerk eieren, noten en spinazie in een keukenmachine tot een zo egaal mogelijke massa.

    Meng hier zoveel kwark en mayonaise door zodat het geheel met een spuitzak te spuiten is. Breng op smaak met peper en zout.

    Spuit op rondjes brood en decoreer met stukjes paprika.

     

     

    Courgette-moussaka met roquefort

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g voorgekookte aardappelschijfjes
    2 courgetten
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    2 dl Griekse of Bulgaarse yoghurt
    8 theelepels maïzena
    2 dl tomatensaus
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    160 g roquefort (verkruimeld)

     

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Kook de aardappelplakjes ongeveer 5 minuten.

    Snijd de courgettes in lange dunnen plakken.

    Bestrijk de plakken courgette met olie en bak ze aan beide kanten lichtbruin in de grillpan. Bestrooi de plakken met zout en peper.

    Roer de fijngesneden knoflook en 4 theelepels allesbinder door de yoghurt.

    Meng de tomatensaus met de peterselie en 4 theelepels allesbinder en schep hiervan een dun laagje in de ovenschotel.

    Verdeel vervolgens de helft van de courgetteplakken met daarop de helft van de aardappelplakjes over de saus.

    Schep hierop weer een laagje tomatensaus en beleg dit met de rest van de courgette en aardappel.

    Schenk hier het yoghurtmengsel op en verdeel er de roquefort over.

    Laat de moussaka 15 tot 20 minuten in de oven garen.

     

     

    Gemarmerd bosvruchtendessert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g kwark (vol)
    0.25 dl room
    0.2 dl melk (halfvol)
    125 g bosvruchtenconfituur
    0.5 eetlepel citroensap
    50 g amandelschilfers
    2 takjes citroenmelisse

     

    Mix de kwark met de room en de melk ongeveer 1 minuut tot een romige crème en schenk in glazen schaaltjes.

    Pureer de confituur glad met het citroensap.

    Schep een deel voorzichtig door de crème, gebruik de rest later voor de garnering.

    Laat de crème afgedekt in de koelkast opstijven.
    Rooster in een droge pan de amandelen goudbruin en laat afkoelen.

    Garneer de crème voor het opdienen met de confituur, de amandelen en takjes citroenmelisse.

    18-04-2006 om 10:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-04-2006 om 09:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomatensoep

     

    Ingrediënten

     rode ui, ongeschild in parten
    1 bol knoflook, horizontaal doorgesneden
    2 takjes tijm
    1 eetlepel olijfolie
    1 l groentebouillon, heet
    100 g halfvolle crème fraiche
    3 eetlepels verse peterselie, gehakt
    zeezout en wat versgemalen zwarte peper
    eventueel wat knapperig brood om te serveren

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 C.

    Doe de tomaten, ui, knoflook en tijm in een bakblik en schenk de olijfolie erover.

    Bestrooi royaal met zout en peper en zet het bakblik 30 minuten in de oven tot alles zacht is en een beetje verkleurd.

    Verwijder de ui en knoflook uit het blik en houd ze apart.

    Doe de helft van de bouillon bij de tomaten in het bakblik en zet alles nog eens 30 minuten in de oven.

    Druk de ui en knoflook uit hun schil.

    Pureer in keukenmachine tot een pasta.

    Haal het bakblik uit de oven en neem de tijm eruit.

    Voeg het tomatenmengsel met de bouillon toe aan de ui en knoflook in de keukenmachine. Schraap met pollepel alle restjes uit het blik.

    Pureer tot een gladde massa.

    Schenk het mengsel door een zeef in een schone pan, voeg de rest van de bouillon met de crème fraiche toe.

    Warm de soep langzaam op en breng op smaak met zout en peper.

    Roer de peterselie erdoor en schep de soep in voorverwarmde kommen.

    Serveer met warm knapperig brood als je dat lekker vind.

    17-04-2006 om 20:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    17-04-2006 om 19:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomaat in garnalensaus

     

    Ingrediënten

    2 kleine of middelgrote zoete aardappels

    50 g volkorenbloem (plus extra bloem om te bestuiven)

    1,5 el gemalen nootmuskaat


    Voor de saus
    225 g tomaten uit blik, plus sap
    75 g gekookte garnalen
    1 tl olijfolie
    1 tl fijngehakte knoflook
    35 g ui, gepeld en gesnipperd
    35 g champignons, fijngesneden
    1 el rode wijn (optioneel)
    1 tl fijngehakte verse oregano of 0,5 tl gedroogde oregano
    1 kleine el fijngehakte verse basilicum

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Rooster de zoete aardappels ongeveer 35 minuten in de oven, totdat ze zocht zijn.

    Dit kun je testen door met een breipen in de aardappel te prikken.

    Laat de aardappels afkoelen en haal de schil eraf.

    Schep de aardappels in een mengkom: je hebt ongeveer 175 g aardappels.

    Voeg de bloem toe en prak de aardappels.

    Voeg de nootmuskaat toe en schep alles nog een keer door elkaar.

    Voeg wat zout en peper toe.

    Bestuif je werkblad met wat bloem.

    Het is ook handig je handen even door de bloem te halen.

    Rol een beetje van het gnocchimengsel, ter grootte van een brasilnoot, in je handen en op het werkblad tot een balletje.

    Druk het balletje met een vork een beetje plat.

    Herhaal dit totdat het aardappelmengsel op is.

    Zet de gnocchi een halfuur in de koelkast.

    Maak de saus door de olijfolie in een antiaanbakpan te verwarmen.

    Fruit de knoflook en de ui goudbruin.

    Voeg de champignons toe en eventueel wat water als de pan droog wordt.

    Voeg de rode wijn (of 1 el water) toe zodra de champignons zocht zijn geworden.

    Laat de saus opkoken en voeg dan de oregano toe.

    Voeg nu de tomaten en het sap toe.

    Roer alles goed door, zodat de tomaten uit elkaar vallen.

    Voeg ten slotte de garnalen toe.

    Zet het vuur wat zachter en laat alles 15 tot 20 minuten sudderen totdat de saus dik is.

    Voeg de basilicum toe.

    Schep de gnocchi, net voordat de saus klaar is, één voor één in een grote pan met kokend water en kook ze gedurende 3 minuten.

    De gnocchi komen bovendrijven als ze gaar zijn.

    Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een bord.

    Giet de saus erover.

    Voeg naar smaak zout en peper toe.

    Direct serveren.

    17-04-2006 om 13:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-04-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Zalm met groene kruiden en 'blanquette' saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zalmfilet
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    2 blaadjes lavas
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 dl visfumet
    1 dl blanquette de Limoux
    1 dl room
    100 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De groene kruiden schoonmaken en fijnhakken met de foodprocessor.

    De zalm aan één kant paneren met de groene kruiden.

    Voor de saus de visfumet met de schuimwijn tot een derde inkoken.

    De room toevoegen en weer even inkoken.

    Op smaak brengen met peper en zout, en monteren met de in stukjes gesneden koude boter.

    De bakplaat inwrijven met boter en de zalm erop leggen.

    De zalm gedurende 3,5 minuten grillen op 240 graden in de oven.

    Garneren met marktverse groenten.

    Serveren met een glaasje Blanquette de Limoux.

    Niet enkel de wijn koelen (8 graden), maar ook de glazen zodat de wijn langer sprankelend fris blijft aan tafel.

     

     

    Deense kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eetlepels mayonaise
    25 g boter (bakboter)
    2.5 dl slagroom
    1 hoevekip
    5 bosjes peterselie
    4 aardappelen (Bintje)
    15 cl olijfolie (extra vierge)
    2 blaadjes laurier
    3 teentjes knoflook
    0.5 g saffraandraadjes
    1 komkommer
    0.5 theelepel zout
    5 g suiker
    1 dl water

     

    De komkommer in dunne, lange plakken snijden en het water eruit laten lopen.

    Water, zout en suiker mengen tot alles is opgelost en een paar laurierblaadjes toevoegen.

    De komkommer in de dressing leggen en 2 uur laten staan.

    Voor de aïoli de mayonaise, knoflook en saffraan mengen.

    De poten van de kip afsnijden en de botten verwijderen.

    De poten met peterselie, peper en zout vullen en dichtbinden met vleesgaren.

    Boter in een pan laten smelten en als het goed heet is, de poten en de rest van de kip bruin braden.

    Als de huid bruin gekleurd is, een flinke scheut water toevoegen, de pan afdekken met een deksel en zachtjes laten koken.

    Na 20 minuten de kippenborst uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken.

    De poten nog 10 minuten in de pan laten en daarna ook eruit halen en afdekken met aluminiumfolie.

    Aan het braadvocht de slagroom toevoegen en met een klopper goed opkloppen.

    Tot de helft laten inkoken en de saus door een zeef passeren.

    De kip onder de grill laten garen.

    Intussen de aardappels schillen, in gelijke schijfjes snijden, wassen en goed afdrogen met een schone theedoek.

    In een pan olie heet laten worden en de schijfjes frituren tot ze goudgekleurd zijn.

    Daarna op keukenpapier laten uitlekken.

    Op ieder bordje een torentje van de aardappels maken.

    De kip snijden en mooi dresseren op de borden.

    De komkommersalade gebruiken om mee te garneren en een klein beetje aïoli over de aardappels verdelen .

     

     

    Broodpudding

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren
    12 sneetjes wit brood
    2 dl melk (halfvol)
    200 g suiker
    60 g rozijntjes
    kaneelpoeder
    1 eiwit
    150 g suiker

     

    De suiker losroeren in de warme melk.

    De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.

    Een half uurtje laten rusten.

    De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.

    Dit mengsel door het broodpapje roeren.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Een bakvorm insmeren met zachte boter.

    Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.

    De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.

    Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.

    Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.

     

    Tip:

    Deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.

    Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.

    17-04-2006 om 13:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    17-04-2006 om 12:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!