Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
1 rode ui enkele (Franse) selderblaadjes, fijngehakt 70 g tomatenpuree
1 mespunt sambal
1 groenten bouillonblokje 2 el bloem 1 el sherryazijn boter & olijfolie zwarte peper en wat zout
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze samen met de ui en selder in zeer fijne brunoise. Smelt een klont boter en voeg een scheutje olijfolie bij, laat goed heet worden en stoof hierin de groenten brunoise gedurende enkele minuten, roer regelmatig.
Strooi er de bloem over en laat even onder voortdurend roeren uitdrogen tot het nét niet aan de bodem kleeft. Voeg 5 dl water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en meng goed onder elkaar, breng aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de saus ongeveer 45 minuten zeer zacht pruttelen. Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en wat zout en bak ze rondom mooi aan in hete boter en wat olie, haal uit de pan en laat even afkoelen, smeer ze nu in met wat mosterd en haal ze vervolgens door wat paneermeel.
Laat ze tenslotte verder garen in een voorverwarmde oven van 200° gedurende ongeveer 25 minuten. Breng tenslotte de saus op smaak met de sambal, sherryazijn, peper en wat zout.
Indien gewenst mag ook een streepje room. Snijd de varkenshaasjes in mooie plakjes en verdeel ze over grote borden, lepel er de zoete paprikasaus over. Lekker met (nieuwe) gebakken aardappeltjes en broccoli.
Roer de tomatenpuree, de mangochutney, de worcestershiresaus en de cayennepeper erdoor.
Bestrooi de karbonades met zout en bestrijk ze aan de bovenkant met de helft van de saus. Rooster ze op de barbeque of in het midden van de grill in ca. 20 minuten gaar.
Keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de saus.
Zet de avond voordien de kikkererwten in ruim water in de week.
Kook de volgende dag de kikkererwten ongeveer 45 minuten in de helft van het weekwater. Giet af en zet weer op met water, de grofgesneden ui, zout, peper, koriander, laurier en olie. Laat met het deksel op de pan ongeveer 1 uur zachtjes koken, giet af en vang het kookvocht op.
Pureer de kikkererwten met de peterselie, lavas, geperste knoflook en mosterd.
Zorg voor een stevige, gladde massa.
Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Hol de tomaten uit en vul ze met de kikkererwtenpuree.
1 beschuit 4 speklappen 4 el grove mosterd 5 el olijfolie versgemalen peper
Maal de beschuit fijn en meng dit met de mosterd, olijfolie en versgemalen peper tot een smeuïg mengsel.
Bestrijk de speklappen aan beide kanten met het mosterdmengsel en laat ze even rusten. Rooster de speklappen op de barbecue aan beide kanten in ca. 10 min. gaar.
Voor het sausje: 2 takjes peterselie, fijngeknipt 2 takjes selderij, fijngeknipt 2 eetlepels zure room 4 eetlepels yoghurt
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon. Kook de aardappelen 10 minuten. Giet ze af en snijd ze ieder in 4 parten. Steek ze aan de spiezen en bestrijk ze met wat olie. Strooi er wat zout en peper over. Maak het sausje en zet tot gebruik in de koelkast.
Rooster de aardappelspiezen op de BBQ of onder een matig hete grill in ca. 10 minuten verder gaar en bruin.
Strooi wat rozemarijn over de aardappelspiezen en geef er het sausje bij .
Hak de uien en peterselie grof, leg de mosselen in een groot vel alm. folie en daaroverheen de uien en peterselie en knijp een teentje knoflook fijn daaroverheen een scheutje witte wijn en olijfolie.
Verpak het geheel in een pakje
Leg het op een hete BBQ en sluit het deksel, na 10 minuten zijn de mosselen gereed.
Eet alleen de geopende mosselen.
Leg de mosselen met schaal op een bord en schep daarover heen de mix van de uien enz, giet wat vocht er over en smullen maar.
De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.
De ui pellen en fijnhakken.
De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.
De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.
De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.
De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).
Het vlees uit de wok halen en warm houden.
In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.
De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.
De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.
Roeren en heel even opwarmen.
De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.
Meteen opdienen.
Pruimentaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bloem (zelfrijzend) 1 cl arachideolie 2 g boter (roomboter) 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1 ei 600 g pruimen 2 cl rum 1 eetlepel bessenconfituur 15 g suiker
De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken.
Hierin het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.
Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het mengsel kneden tot een homogeen geheel. Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.
De pruimen wassen, halveren en ontpitten.
In een schaaltje leggen en besprenkelen met rum.
Een half uurtje laten trekken.
Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een dikte van ongeveer 4 mm en voorzichtig in een ingevette bakvorm overbrengen.
Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.
Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.
De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.
Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.
Tip:
Door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is immers zeer kortbrekig.