Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkouden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn baasje heeft het weer eens zitten, een flinke verkoudheid.
    Hij had gisteravond zo'n last van een zere keel en was een beetje koortsachtig dat hij de moed niet meer had om op het blog te komen.
    Het was anders wel een leuke dag gisteren volgens wat ik gehoord heb.
    Het was opendeurdag in de school van Dennis.
    Mijn baasje en bazinnetne hebben Dennis dan aan het werk gezien bij de afdeling hout.
    Men maakt daar prachtige zaken.
    De leerlingen van het zesde en zevende (specialisatiejaar) maken er prachtige slaapkamers, eetkamers terastafels en zoveel meer.
    Daarna ging men een kijkje nemen bij de afdeling metaal en automechanica.
    Dat was ook de moeite waard.
    Daar maakte men barbecuestellen, gereedschapskoffers en zoveel meer.
    Daarna is men buiten op het speelplein nog iets gaan drinken.
    Dennis is daarna nog naar de kermis geweest met enkele vrienden.
    Rond 21.00 uur vond mijn baasje zich niet al te goed en daardoor hadden wij geen speeluurtje en gingen wij niet op het blog.
    Ik had besloten om de hele dag boos te blijven maar bij nader inzien heb ik het mijn baasje dan toch maar vergeven.
    Als alles goed gaat kom ik vanavond nog eens terug.
    Aan iedereen noog een aangename zondag gewenst.

    24-06-2007 om 11:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een titel is me dat nu weer
    Nu ja, het is mijn baasje maar.
    Diene weet zeker van het weer
    Wij zijn de dag begonnen met enig poetswerk.
    In de namiddag is Dennis samen met enkele schoolvrienden gaan zwemmen.
    Daarna was het weer tijd om boodschappen te doen.
    Er moest verse voeding komen voor de Baardagame's.
    Ons speeluurtje was echt heel tof.
    Nu heb ik echt eens niet het kieken uitgehangen maar wel... den aap.
    Ik weet heel zeker dat mijn baasje heel goed zal slapen vannacht.
    Diezelfde zalige nachtrust wens ik ook toe aan alle bloggers en blogsters.
    Graag tot morgen.

    22-06-2007 om 23:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste examen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het laatste examen van Dennis zit er op (voor dit schooljaar dan toch).
    Om 11.00 uur was hij al thuis.
    In de namiddag moest hij nog enkele boodschappen doen en dan had hij vrije tijd tot 16.00 uur want dan moest hij alweer bij de kinesist zijn.
    Tijdens het speeluurtje was er weer Southpark op tv maar mijn baasje maakte wel voldoende vrije tijd voor mij.
    Zoals je merkt was er vandaag weer niet zoveel te beleven.
    Ik ben benieuwd wat het morgen word.
    Nog een goede nachtrust gewenst en graag tot morgen.

    21-06-2007 om 22:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustige dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er was inderdaad niet zo veel te beleven vandaag.
    Dennis heeft na schooltijd wat boodschappen gedaan en is dan bij een vriendje gaan spelen.
    Men heeft ook ontdekt dat Diske iets mankeert aan zijn linkerachterpootje.
    Hij kan er niet meer op staan.
    Het is jammer dat men pas in de loop van volgende week naar de dierenarts kan gaan die gespecialiseerd is in reptielen.
    Wat ons speeluurtje betreft was het tussendoor tv kijken.
    Deze keer was het Southpark.
    Bah! Ik vind er niets aan.
    Rest mij nog te zeggen dat ik aan iedereen een weldoende nachtrust wens zonder dat dondergedoe zoals gisteravond.
    Graag tot morgen.

    20-06-2007 om 22:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de dokter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is er eindelijk van gekomen.
    Mijn baasje is gisteren naar de dokter geweest voor die pijnlijke schouder.
    Hij kreeg onmiddellijk een inspuiting.
    Voor de rest van de dag is er niet zoveel gebeurd.
    Vandaag moest dennis weer eens naar de kinesist en het baasje ging mee.
    Dennis mocht daar zweten met al die oefeningen en mijn baasje... die zat op zijn luie kont toe te kijken.
    Wij hebben ook nog bezoek gehad van een vroegere gebuur.
    Tijdens ons speeluurtje is mijn baasje bezig geweest met de game-boy.
    Het spelletje was Pokemon Ruby.
    Liever hij dan ik.
    Ik fladder liever rond om eens goed het kieken uit te hangen.
    Tot slot nog aan iedereen een goede nachtrust en tot later.

    19-06-2007 om 22:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onstoken schouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het moest weer eens lukken.
    Als het geen zeezenders zijn dan is het wel een schouderontsteking.
    Daardoor kon mijn baasje zijn rechterarm niet meer bewegen zoals het moet en was het onmogelijk om behoorlijk te schrijven.
    We gaan even terug naar donderdag.
    Al in de voormiddag is men hier begonnen met het terarium van Diske leeg te maken en te poetsen.
    Die word nog bijgehouden voor ziekeboeg zullen wij maar zeggen.
    Mocht er een van het koppeltje ziek worden dan kan deze tijdelijk afgezonderd worden tot wanneer alles weer gezond is.
    Wanneer het terarium van Diske is verwijderd werd begonnen aan het opruimen en poetsen van het grote terarium in de keuken.
    Daarvoor moeten de baardagame's tijdelijk in een transportbakje verblijven.
    Kort na de middag ging men naar de dierenwinkel om het terarium op te gaan halen dat de nieuwe thuis zal worden voor het koppeltje want deze in de keuken verhuist dan naar de living en word de nieuwe thuis voor Diske.
    Kan iedereen nog volgen?
    Die nieuwe terarium is uiteindelijk niet meegekomen want de auto bleek niet groot genoeg te zijn.
    De winkelier vond het beter om deze te leveren na 19.00 uur.
    Wel nam men al wat andere spullen mee zoals gesnippert hout voor de bodembedekking, de nodige lampen en nog wat nieuw speeltuig.
    Na de dierenwinkel ging men naar de ziekenkas en dan terug naar huis.
    In de namiddag installeerde men dan het terarium voor Diske.
    Dennis was die dag al thuis om 15.00 uur in verband met examenstudies.
    Om 20.00 uur werd dan het nieuwe terarium geleverd en kon men dan ook beginnen met de inrichting ervan.
    Dino en Nala genoten zichtbaar van de grotere ruimte die ze tot hun beschikking hadden.
    Gisteren moest Dennis weer naar de kinesist en ook naar de dierenwinkel voor eten.
    Vandaag was het eens wat rustiger.
    Buiten een bezoekje van een buurvrouw was er niets bijzonders.
    Tijdens ons speeluurtje was het eens geen studie maar werd er een gezelschapsspel gespeeld.
    Dat was "mens erger je niet".
    Dank zij mij kon men eens extra lang spelen want ik ging er regelmatig vandoor met een pionnetje:)
    Dat was het dan weer.
    Graag tot morgen (als er niets tussenkomt) en aan ieder een goede nachtrust.

    16-06-2007 om 22:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tandarts & kinesist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor vandaag waren er twee zaken gepland: de tandarts en de kinesist.
    De tandarts was om 14.15 uur en dat is prima verlopen.
    Er moest een gebroken tand hersteld worden.
    Om 17.00 uur moest hij bij de kinesist zijn.
    Hij heeft er traantjes gelaten want het was behoorlijk pijnlijk.
    Het zit bovenaan de rug behoorlijk vast.
    Deze namiddag zijn er weer schoolvrienden komen spelen met Dennis maar niet voor lang.
    Het kon pas na de tandarts en wanneer het tijd was voor de kine moesten ze weer naar huis.
    Wat ik en Jako betreffen moet ik zeggen dat het een rustig speeluurtje was.
    Morgen staat er weer wat op het programma maar daarover later meer.

    13-06-2007 om 22:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was poetsdag vandaag, dat was wel duidelijk.
    De living, keuken, badkamer en het terras blinken weer als een spiegel.
    Oh ja, en ook de slaapkamers.
    Vandaag zijn ook de belastingpapieren de deur uitgegaan.
    Tijdens ons speeluurtje had Dennis mijn baasje weer nodig om te studeren.
    Daarna zijn ze begonnen met tekenen.
    Wat mijn baasje er van gemaakt heeft kan je meer moderne kunst noemen.
    Om van dat gedrocht vanaf te zijn heb ik mijn snavel gebruikt als papiersnipperaar.
    Wat Dennis betreft, wel die kan echt mooi tekenen.
    Morgen staan er hier weer verschillende zaken op het programma.
    Welterusten en graag tot morgen.

    12-06-2007 om 21:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, de eerste dag van de week zit er weeral op.
    Wat hadden we zoal vandaag?
    Dennis kwam vandaag thuis met de vrolijke boodschap dat hij vanaf vandaag minstens drie uur moet studeren ter voorbereiding van de examens.
    Voor hem niet zo prettig maar voor mij is dat geen probleem.
    Deze namiddag hadden wij bezoek van nonkel André.
    Dat is een nonkel van mijn bazinnetje.
    Nu weer over Dennis (weeral).
    Die moest vanavond om 18.30 uur bij de kinesist zijn voor zijne rug.
    Hij heeft een breuk opgelopen in een van de wervels en die is nu een beetje naar voor geschoven.
    Hij kreeg als advies om dringend te vermageren en aangezien hij graag zwemt om in een zwemclub te gaan.
    Door veel te zwemmen verlies je ook al wat gewicht en het is goed voor de rug.
    Hij moet in totaal negen maal naar de kinesist gaan.
    Nu eens iets over mij en Jako.
    Wij zijn nu een beetje teleurgestelt en daardoor ook een beetje slechtgezind.
    Ah ja, het is ONS speeluurtje en wat gebeurde er nu?
    Dennis vond het uitgerekend in dat uurtje nodig dat mijn baasje de leerstof zou opvragen.
    En dat gaat zo verder tot na de examens!
    En ik dacht van die drie uren studeren geen last te hebben.
    Tot zover voor vandaag.
    Iedereen nog een fijne nachtrust gewenst en graag tot morgen.

    11-06-2007 om 21:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 3 baardagame's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is een foto van de 3 baardagame's.
    Van links naar rechts zijn dat: Dino, Nala en Diske.

    10-06-2007 om 17:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai, wat is dat lang geleden.
    Waarom zijn we er toen zo opeens mee opgehouden?
    Wel, mijn baaske vond het weer eens nodig om met die zeezenders bezig te zijn.
    Ondertussen is er hier ook weer vanalles gebeurd.
    Ik begin even met Jako, mijne soortgenoot.
    Wat ik ook probeer, die moet van geen liefde weten.
    Alleen mijn baaske mag er aankomen.
    Wat hij er ook mee doet, alles vind ze fijn.
    Nu ja, ze doet maar.
    Nu even over onze Dennis want die zit ondertussen al in het eerste middelbaar, technisch.
    We zijn hier allen benieuwd wat het gaat worden, naar het tweede jaar technisch gaan of zakken naar het beroeps.
    Ik vermoed het laatste want hij laat de hele tijd horen dat er in het beroeps meer praktijklessen zijn dan in het technisch.
    En dat is wat hij zo graag doet, praktijk.
    De richting die hij volgt is houtbewerking.
    Dan nu iets over onze nieuwe huisgenoten.
    Wij hebben nu ook baardagame's.
    Voor wie niet weet wat dat is, het is een van de vele soorten hagedissen.
    Een van deze soorten is dus de baardagame.
    En daar zijn dan ook weer tientalle soorten van.
    Ze leven gewoonlijk in Australië, in woestijnachtig en rotsig gebied.
    Degene die dat hier in huis heeft gehaald is natuurlijk onze Dennis;
    Vorig jaar in mei kwam hij op een vrijdag met de vraag of hij zo'n diertje mocht overkopen van een vriendje.
    Het antwoord van mijn baaske was kort en krachtig.
    "zijde gij nu helemaal zot, da komt hier nie binnen, vergeet het maar."
    Maar Dennis speelde het slim en op zondag kwam hij samen met zijn vriendje die hagedis tonen, en mijn baaske vond die toch wel lief zeker!!!
    Mijn baaske ging dan eens mee kijken hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat om zo'n beestje te kunnen houden en wat het allemaal gaat kosten.
    Het stond wel vast dat Dennis dat diertje dan wel zelf moet betalen.
    Wanneer ze terug waren hoorde ik vertellen dat die baardagame bij ons zou komen wonen.
    100 € voor dat beestje met terrarium en een kastje om dat ding er op te zetten.
    Die maandag brachten ze dat beest dan binnen met bak en al.
    In die glazen bak hangt dan een zonnelamp en een warmtelamp.

    Hun voedsel bestaat voornamelijk uit levende springhanen, meelwormen, ingevroren prematuurmuisjes, allerlei soorten sla, komkommer, appel, tomaten enz.
    Voor de springhanen en de meelwormen moet Dennis dan wel naar de dierenwinkel.
    In het begin toen Diske (dat is die baardageme zijn naam) hier pas was heb ik mij eens een aap geschrokken.
    Op een avond tijdens ons speeluurtje zat ik op mijn baaske zijn schouders toen Dennis ineens Diske bij mijn baaske zette.
    Ik had die nog nooit van zo dichtbij gezien.
    LELIJK!!!
    Ik had nog nooit zo'n lelijk beest gezien.
    Ik heb mij onmiddelijk omgedraaid.
    Maar dat was toen.
    In mei laatsleden is er dan een tweede baardagame bijgekomen en nog in die zelfde week een derde.
    In de keuken staat er een terrarium van 1.20 m lang en 50 centimeter diep.
    Maar die word over twee weken vervangen door een groter terrarium.
    Daar zitten daar Nala (vrouwtje) en Dino (mannetje) in.
    Diske staat in de living en die krijgt dan het terrarium dat nu in de keuken staat.
    O ja, Diske is een mannetje.
    Als ik en Jako ons speeluurtje hebben dan gebeurt het wel dat Dennis de drie baardagame's op tafel zet om ze ook eens te laten spelen.
    Daar mag ik tegenwoordig geen probleem meer van.
    Als zij niet bijten naar mij waarom zou ik dan bijten naar hen.
    En ze zijn net als ik de grote liefde geworden van mijn baasje en bazinneke.
    En het baasje van Diske, Dino en Nala is natuurlijk Dennis.
    Waarom zouden ze er niet mogen zijn?
    Ieder levend wezen heeft recht op een plaatje op deze grote wereldbol.
    Tenslotte nog iets over vandaag.
    Het is vandaag vaderkesdag en Dennis heeft dan voor een verrassing gezorgt.
    Hij had een uitgebreid ontbijt besteld.
    Dat is nu weer Dennis, zo deugniet dat hij kan zijn, zo lief hij is.
    Na dat ontbijt moest men gaan stemmen.
    Als ze terug waren hoorde ik vertellen dat ze nog naar een gezellig café zijn gegaan.
    En ik moest hier thisblijven!
    Had ik nu ook maar eens een frisse pint voor mijne neus in de plaats van dat bakje water.
    Terwijl wij hier dit zitten te schrijven is er een vriend van Dennis binnengekomen voor op de pc te spelen.
    Dat is hier trouwens ook veranderd want mijn baaske heeft sinds kort een nieuwen pc.
    Dennis mag nu de vorige gebruiken.
    Zo, dat is het weer want mijn baaske mag wel eens eindelijk aan mijn eten geginnen en dat van Jako natuurlijk.
    En als hij dan toch bezig is mag hij het eten voor de baardage's ook nog in orde brengen.
    Nog een prettige zondag verder en graag tot later.

    10-06-2007 om 14:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk weer terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eens zien of wij er nog iets van kennen.

    09-06-2007 om 22:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Cesarsalade met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eieren
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    3 teentjes knoflook
    0.5 citroen
    1 eetlepel kappertjes
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 stronkjes witloof
    4 stronkjes witloof (rood)
    1 krop krulsla
    2 tomaten
    2 sneetjes wit brood
    50 g veldsla

     

    Eerst de Cesarsaus bereiden.

    4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn).

    Pellen en fijn prakken.

    Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen.

    Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie.

    Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.

    Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden.

    De krulsla in reepjes snijden.

    Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus.

    De bereiding verdelen over individuele slakommen.

    De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.

    Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.

    Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.

     

     

    Gestoomde pladijsfilets met mousseline van witbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 pladijzen (van 600 g)
    3 eierdooiers
    15 cl witbier
    3 limoenen
    75 g boter (geklaard)
    1 eetlepel foreleitjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Voor de saus de eierdooiers opkloppen op het vuur met het sap van de limoentjes en de Hoegaarden.

    Kruiden met peper en zout en afwerken met geklaarde boter. (Om de saus nog te verzachten, een beetje licht opgeklopte room toevoegen.)

    Ondertussen de filets stomen in een stoomketel met een goede court-bouillon.

    De visfilets onderaan het bord schikken.

    Overgieten met saus.

    Foreleitjes op de vis leggen, alsook een schijfje limoen, van de schil ontdaan.

    Dit gerecht kan geserveerd worden met gepersileerde aardappeltjes of met hertoginnenpuree.

     

     

    Boterwafels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g boter (roomboter)
    500 g bloem (tarwebloem)
    5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    40 g gist
    5 g suiker
    5 eieren

     

    De eieren splitsen.

    Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

    De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

    De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.

    Alles zorgvuldig mengen.

    De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.

    Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.

    Bakken in een heet wafelijzer.

    Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

    07-10-2006 om 02:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    0.25 bloemkool (groen)
    7 dl melk (vol)
    190 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    140 g boter (bakboter)
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat
    100 g veldsla

     

    De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.

    Afgieten en pureren met de staafmixer.

    Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

    De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

    Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.

     

     

    Mignongebraad met honing

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    peper
    zout
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    4 appelen (Jonagold)
    100 g suiker
    2 dl water
    3 sjalotten
    2 blaadjes laurier
    2 cl sherry (droog)
    15 g bloem (tarwebloem)
    100 g boter (bakboter)

     

    Het vlees ruitvormig insnijden (0,5 centimeter diep) aan de bovenzijde.

    Door de gezeefde bloem wentelen en aan alle kanten dichtschroeien in hete boter. Overbrengen in een braadslee.

    De gehakte sjalotten en de laurier rond het vlees schikken en de braadslee gedurende 20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven zetten.

    Geregeld omkeren en met braadjus bedruipen.

    Wanneer het vlees veerkrachtig aanvoelt, kruiden met peper en zout en bestrijken met honing langs de ingesneden bovenkant.

    Gedurende 5 minuten laten kleuren onder de grill en warm houden onder aluminiumfolie.

    Ondertussen met een appelboor het klokhuis en de pitten van de appelen verwijderen en ze 5 minuten pocheren in het water dat met de suiker tot een flinke siroop werd gekookt.

    Uit het pocheervocht halen en overgieten met wat braadjus van het vlees.

    Gedurende 15 minuten bakken in de oven en geregeld bedruipen.

    De braadjus van het vlees deglaceren met sherry, laten inkoken en zeven.

    Het vlees serveren met de saus en de appelen.

    Afwerken met gebakken aardappelen.

     

     

    Bladerdeegje met appeltjes en gember

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bladerdeeg
    2 appelen (Boskoop)
    1 eetlepel gember (geraspt)
    50 g suiker
    2 cl pommeau
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap
    4 blaadjes munt

     

    Schil de appelen en snijd ze in stukjes.

    Rasp de gember.

    Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.

    Bedek het daarna met de appelen en de gember.

    Bak de taartjes in de oven op 200°C.

    Flambeer het gebak met de pommeau.

    Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.

    05-10-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kip met venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    peper
    zout
    cayennepeper
    2 venkelknollen
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 citroenen
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden

     

    De venkel schoonmaken en in repen snijden.

    De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon.

    Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.

    Kruiden met peper en cayennepeper.

    Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provençaalse kruiden.

    Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.

     

    Tip: het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.

     

     

    Pompoengratin met kapucijners

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g pompoen
    1 kopje droge kapucijners
    1 ui
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 takje tijm
    100 g gruyère (geraspt)
    zout
    1 takje bonenkruid
    25 g bloem (tarwebloem)
    3 dl melk (halfvol)
    2 cl zonnebloemolie
    nootmuskaat
    peper

     

    Week de kapucijners ongeveer 8 u en laat ze vervolgens gaar koken in water met bonenkruid. Voeg tegen het einde van de kooktijd (ongeveer 50 minuten) een snuifje zout toe.

    Maak intussen de pompoen schoon en snij hem in blokjes.

    Snij de ui fijn.

    Verwarm de olijfolie, voeg de ui en de tijm toe en laat even fruiten.

    Voeg vervolgens de pompoenblokjes en een bodempje water toe en laat ze zachtjes gaar stoven (vermijd dat de pompoen stuk kookt).

    Maak ondertussen een bechamelsaus: verhit de olie en roer er het meel door.

    Laat dit mengsel gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen zonder het donkerbruin te laten worden.

    Voeg, onder voortdurend roeren, melk toe.

    Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken om de meelsmaak eruit te halen.

    Breng op smaak.

    Roer de gare pompoen en kapucijners in een ingeoliede ovenschotel, overgiet met de saus en bestrooi met de kaas.

    Laat gratineren in een voorverwarmde oven (ca. 180°C).

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal. Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

    04-10-2006 om 23:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Belgische kaasterrine

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas)
    100 g geitenkaas (vers)
    100 g Boerenboeketje (kaas)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kleine terrine (400 g) bekleden met plasticfolie.

    Om te beginnen de Keiemse Witten smelten (dit gaat het makkelijkst in de microgolfoven). Met behulp van een lepel de kaas op de bodem van de terrine strijken.

    Dit herhalen met de overige kazen.

    Het geheel stevig aandrukken en gedurende 8 uur in de koelkast zetten.

    Vlak voor het opdienen met een warm mes sneden van ongeveer 100 g van de terrine snijden. Op borden schikken met een beetje sla en notenbrood.

     

     

    Gevulde tomaten met bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    4 tomaten
    12 lente-uitjes
    40 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    4 dl wijn (wit/droog)
    100 g champignons
    1 potje saffraanpoeder
    1 takje koriander
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    peper
    zout

     

    De bloemkool in kleine roosjes snijden en ze in boter stoven met de knoflook, wat tijm en laurier.

    Blussen met de witte wijn en saffraan, peper en zout toevoegen.

    De lente-uitjes stoven met de champignons in een aparte pan en ze dan bij het bloemkoolmengsel voegen.

    De tomaten 15 seconden in kokend water dompelen en ze dan nog even laten schrikken onder de koude kraan.

    Bovenaan het kapje afsnijden, uithollen en dan ontvellen.

    De tomaten vullen met het groentemengsel en ze op een bord serveren met de rest van het mengsel.

    Eventueel nog even opwarmen in de oven of de microgolfoven.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen.

    De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

    03-10-2006 om 16:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Mousse van gerookte forel in een krokant jasje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g forelfilet (gerookt)
    250 g bladerdeeg
    100 g prinsessenboontjes
    0.5 paprika (rood)
    2 dl room
    3 eiwitten
    1 ei
    250 g verse kaas (mager)
    2 bakjes tuinkers
    peper
    zout
    1 citroen
    1 tomaat
    0.5 krop eikenbladsla
    4 bosjes radijsjes
    0.5 bosje peterselie

     

    Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.

    De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen.

    Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.

    Een derde van de visfarce in de vorm gieten.

    Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken.

    Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen.

    De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.

    Het ei loskloppen met een snuifje zout.

    Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.

    De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen.

    Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.

    De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken.

    De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.

    De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken.

    Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.

     

     

    Kalfsoester 'à l'orange'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfsoesters
    60 g boter (bakboter)
    1 ui
    1 wortel
    1 eetlepel cognac
    2 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappellikeur
    peper
    zout

     

    De sinaasappelen grondig wassen.

    Een sinaasappel apart houden voor de afwerking, de andere uitpersen en de schil in kleine stukjes snijden.

    De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.

    De ui en de wortel in grove stukken verdelen.

    Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap.

    Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.

    De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.

    Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen.

     

     

    Bananenyoghurt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl yoghurt (mager)
    2 bananen
    2 sinaasappelen

     

    De sinaasappelen uitpersen.

    De bananen pellen.

    De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.

    Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.

    02-10-2006 om 21:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Eendensoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eendenkarkassen
    25 g boter (bakboter)
    1 ui
    1 kruidentuiltje
    5 cl porto (rood)
    selderijzout
    peper
    cayennepeper

     

    De boter laten smelten, de in plakjes gesneden ui toevoegen en enkele minuten laten stoven.

    De in stukken gebroken karkassen en het kruidentuiltje bijvoegen.

    Aanvullen met water tot alles onder staat en gedurende 2 uur zachtjes laten koken. Afschuimen en zeven.

    Opnieuw aan de kook brengen.

    De porto toevoegen en kruiden naar smaak.

     

     

    Paprika en pompoen met scampi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    1 paprika (geel)
    250 g pompoen
    0.25 blikje ananas
    24 scampi
    5 g suiker
    2 cl arachideolie
    1 teentje knoflook
    1 limoen
    1.25 dl bouillon
    3 eetlepels ketjap (sojasaus)

     

    De rauwe, gepelde scampi mengen met de suiker en het sap van de limoen.

    Een kwartiertje laten marineren.

    De rode, groene en gele paprika in reepjes snijden, het pompoenvlees in blokjes verdelen en de ananas in stukjes snijden.

    De scampi droogdeppen met keukenpapier en 2 tot 3 minuten roerbakken in de olie.

    De groenten en de ananas bijvoegen, alsook de geperste look.

    Nog even verder roerbakken.

    Besprenkelen met de limoenmarinade, de kippenbouillon en de sojasaus.

     

    Tip: om het geheel iets pikanter te maken, kan een mespuntje sambal oelek worden toegevoegd.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

    30-09-2006 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tongfilets met appels en garnalen geparfumeerd met calvados

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g tongfilets
    3 appelen (Jonagold)
    100 g Noordse garnalen
    500 g spinazie
    10 cl calvados
    4 dl cider
    50 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)
    4 sprietjes bieslook

     

    Stoom de tongfilets gedurende 10 minuten.

    Schil de appelen.

    Snijd 2/3 van de appelen in partjes.

    Snijd de rest in kleine stukjes.

    Laat de calvados met de appelcider inkoken.

    Voeg de appelstukjes toe en bind met de boter.

    Maak de spinazie schoon en stoom gaar.

    Schik 4 theelepels spinazie per bord.

    Bak de appelpartjes lichtjes in boter.

    Schik de tongfilets op de spinazie en leg daartussen de appelpartjes.

    Overgiet alles lichtjes met de calvadossaus.

    Werk af met garnaaltjes en wat bieslook.

     

     

    Orloff van lamsfilet met verse Belgische ganzenlever

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g lamsfilet
    200 g oesterzwammen
    4 plakken ganzenlever
    1200 g aardappelen (Parisienne-aardappelen)
    5 cl porto (rood)
    1 dl demi-glace (ingekookte fond)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    50 g boter (bakboter)
    50 g boter (roomboter)
    zout

     

    De filet van het lamszadel halen en alle vet verwijderen.

    Het vlees kruiden met peper.

    De ganzenlever in schijfjes snijden en kruiden.

    De lamsfilet en de plakjes ganzenlever bakken in wat boter.

    De champignons schoonmaken en aanstoven.

    Op smaak brengen met fijngehakte dragon.

    De aardappeltjes blancheren, goed laten uitlekken en laten afkoelen en dan afbakken in frituurvet.

    Voor de saus de jus van de champignons bij het braadvocht van het vlees voegen, er wat porto en ingekookte lamsfond bijgieten en laten inkoken.

    Op smaak brengen met peper en zout en afwerken met een klontje boter.

    De champignons in het midden van verwarmde borden schikken, hierop een plakje lamsfilet en een plakje ganzenlever leggen.

    Dit driemaal herhalen.

    Er de aardappeltjes rond leggen en overgieten met saus.

     

     

    Ma’mounia

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g suiker
    6 dl water
    4 eetlepels citroensap
    100 g boter (roomboter)
    175 g griesmeel
    kaneelpoeder
    1 dl room
    80 g amandelschilfers

     

    Los de suiker op in het water en citroensap en laat in een kwartier tot siroop koken.

    Laat het griesmeel heel licht kleuren in de gesmolten boter en voeg dan de suikersiroop toe. Laat kort sudderen en laat daarna afkoelen.

    Giet over in mooie glazen schaaltjes, versier met opgeklopte slagroom en amandelschilfers en bestuif met kaneel.

    29-09-2006 om 12:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Oesterzwammen-kaastaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bloem (tarwebloem)
    150 g boter (roomboter)
    zout
    1 dl water
    500 g oesterzwammen
    150 g ham
    1 preiwit
    125 g camembert
    10 olijven (zwart)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    4 dl melk (halfvol)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    2 eierdooiers

     

    Voor het deeg de bloem door de malse roomboter roeren.

    Beetje bij beetje het water toevoegen, vlug kneden en 1 uur laten rusten op een koele plaats.

    De prei wassen en fijnsnijden, de oesterzwammen schoonborstelen en de ham in reepjes verdelen.

    De olie verhitten en de ham hierin aanfruiten.

    De prei en de oesterzwammen bijvoegen en 10 minuten laten stoven.

    Voor de saus de boter verwarmen en er evenveel bloem doorroeren.

    De melk toevoegen en onder voortdurend roeren, laten doorkoken.

    Vervolgens de eierdooiers en de camembert door de saus roeren.

    Op smaak brengen met de groene kruiden en peper.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Het deeg uitrollen en er een beboterde bakvorm van 22 centimeter doorsnee mee bekleden.

    De vulling over het deeg verdelen en er de saus over gieten.

    Bestrooien met de in schijfjes gesneden olijven en bakken gedurende 30 minuten.

    Warm opdienen.

     

     

    Kip met witloof en maïs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kip
    150 g gehakt (kalfsgehakt)
    1 ei
    4 augurkjes (zoetzuur)
    6 sjalotten
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    4 stronkjes witloof
    300 g maïs (in blik)
    1 eetlepel kappertjes
    80 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een mengsel maken van het losgeklopte ei, het gehakt, de stukjes augurk en de gesnipperde sjalot.

    Bestrooien met peper, zout en marjolein.

    De kip spoelen, zorgvuldig drogen, eventueel overtollig vet wegsnijden en opvullen met het gehaktmengsel.

    De openingen dichtnaaien met keukengaren.

    De kip insmeren met peper en paprikapoeder.

    Het witloof in de lengte doorsnijden en de harde kern verwijderen.

    Spoelen en droogdeppen.

    Een vuurvaste schotel insmeren met boter en de bodem bedekken met de gehalveerde witloofstronkjes, de uitgelekte maïs en de kappertjes.

    Kruiden met peper en zout.

    De kip met de borst naar onder op de groenten leggen en bedekken met vlokjes boter.

    Gedurende ongeveer 50 minuten goudbruin laten bakken in een op 200 graden voorverwarmde oven.

    Na 20 minuten de kip omdraaien en overgieten met de saus die zich in de ovenschotel gevormd heeft.

    Het keukengaren verwijderen.

    De kip in stukken snijden.

    De stukken met hun vulling op een voorverwarmde schotel leggen en afwerken met de groenten.

    Serveren met kroketjes.

     

     

    Zoete gevulde peer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 peren
    2 sinaasappelen
    2 eetlepels papajablokjes (gedroogd)
    1 eiwit
    2 dl room
    50 g walnoten
    0.5 theelepel vanillepoeder
    1 eetlepel honing (vloeibaar)

     

    Hak de walnoten grof (hou 4 noten apart).

    Rasp de schil van de sinaasappel.

    Hak de papajablokjes fijn.

    Klop het eiwit stijf.

    Klop de room.

    Meng eiwit en slagroom.

    Roer er de noten de papaja, vanille en sinaasappelschil door.

    Zoet naar smaak.

    Halveer de peren en hol ze lichtjes uit.

    Vul de holte met het roommengsel.

    Garneer met walnoten en sinaasappelschil.

    27-09-2006 om 22:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!