Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
20-06-2007
Rustige dag
Er was inderdaad niet zo veel te beleven vandaag. Dennis heeft na schooltijd wat boodschappen gedaan en is dan bij een vriendje gaan spelen. Men heeft ook ontdekt dat Diske iets mankeert aan zijn linkerachterpootje. Hij kan er niet meer op staan. Het is jammer dat men pas in de loop van volgende week naar de dierenarts kan gaan die gespecialiseerd is in reptielen. Wat ons speeluurtje betreft was het tussendoor tv kijken. Deze keer was het Southpark. Bah! Ik vind er niets aan. Rest mij nog te zeggen dat ik aan iedereen een weldoende nachtrust wens zonder dat dondergedoe zoals gisteravond. Graag tot morgen.
Het is er eindelijk van gekomen. Mijn baasje is gisteren naar de dokter geweest voor die pijnlijke schouder. Hij kreeg onmiddellijk een inspuiting. Voor de rest van de dag is er niet zoveel gebeurd. Vandaag moest dennis weer eens naar de kinesist en het baasje ging mee. Dennis mocht daar zweten met al die oefeningen en mijn baasje... die zat op zijn luie kont toe te kijken. Wij hebben ook nog bezoek gehad van een vroegere gebuur. Tijdens ons speeluurtje is mijn baasje bezig geweest met de game-boy. Het spelletje was Pokemon Ruby. Liever hij dan ik. Ik fladder liever rond om eens goed het kieken uit te hangen. Tot slot nog aan iedereen een goede nachtrust en tot later.
Het moest weer eens lukken. Als het geen zeezenders zijn dan is het wel een schouderontsteking. Daardoor kon mijn baasje zijn rechterarm niet meer bewegen zoals het moet en was het onmogelijk om behoorlijk te schrijven. We gaan even terug naar donderdag. Al in de voormiddag is men hier begonnen met het terarium van Diske leeg te maken en te poetsen. Die word nog bijgehouden voor ziekeboeg zullen wij maar zeggen. Mocht er een van het koppeltje ziek worden dan kan deze tijdelijk afgezonderd worden tot wanneer alles weer gezond is. Wanneer het terarium van Diske is verwijderd werd begonnen aan het opruimen en poetsen van het grote terarium in de keuken. Daarvoor moeten de baardagame's tijdelijk in een transportbakje verblijven. Kort na de middag ging men naar de dierenwinkel om het terarium op te gaan halen dat de nieuwe thuis zal worden voor het koppeltje want deze in de keuken verhuist dan naar de living en word de nieuwe thuis voor Diske. Kan iedereen nog volgen? Die nieuwe terarium is uiteindelijk niet meegekomen want de auto bleek niet groot genoeg te zijn. De winkelier vond het beter om deze te leveren na 19.00 uur. Wel nam men al wat andere spullen mee zoals gesnippert hout voor de bodembedekking, de nodige lampen en nog wat nieuw speeltuig. Na de dierenwinkel ging men naar de ziekenkas en dan terug naar huis. In de namiddag installeerde men dan het terarium voor Diske. Dennis was die dag al thuis om 15.00 uur in verband met examenstudies. Om 20.00 uur werd dan het nieuwe terarium geleverd en kon men dan ook beginnen met de inrichting ervan. Dino en Nala genoten zichtbaar van de grotere ruimte die ze tot hun beschikking hadden. Gisteren moest Dennis weer naar de kinesist en ook naar de dierenwinkel voor eten. Vandaag was het eens wat rustiger. Buiten een bezoekje van een buurvrouw was er niets bijzonders. Tijdens ons speeluurtje was het eens geen studie maar werd er een gezelschapsspel gespeeld. Dat was "mens erger je niet". Dank zij mij kon men eens extra lang spelen want ik ging er regelmatig vandoor met een pionnetje:) Dat was het dan weer. Graag tot morgen (als er niets tussenkomt) en aan ieder een goede nachtrust.
Voor vandaag waren er twee zaken gepland: de tandarts en de kinesist. De tandarts was om 14.15 uur en dat is prima verlopen. Er moest een gebroken tand hersteld worden. Om 17.00 uur moest hij bij de kinesist zijn. Hij heeft er traantjes gelaten want het was behoorlijk pijnlijk. Het zit bovenaan de rug behoorlijk vast. Deze namiddag zijn er weer schoolvrienden komen spelen met Dennis maar niet voor lang. Het kon pas na de tandarts en wanneer het tijd was voor de kine moesten ze weer naar huis. Wat ik en Jako betreffen moet ik zeggen dat het een rustig speeluurtje was. Morgen staat er weer wat op het programma maar daarover later meer.
Het was poetsdag vandaag, dat was wel duidelijk. De living, keuken, badkamer en het terras blinken weer als een spiegel. Oh ja, en ook de slaapkamers. Vandaag zijn ook de belastingpapieren de deur uitgegaan. Tijdens ons speeluurtje had Dennis mijn baasje weer nodig om te studeren. Daarna zijn ze begonnen met tekenen. Wat mijn baasje er van gemaakt heeft kan je meer moderne kunst noemen. Om van dat gedrocht vanaf te zijn heb ik mijn snavel gebruikt als papiersnipperaar. Wat Dennis betreft, wel die kan echt mooi tekenen. Morgen staan er hier weer verschillende zaken op het programma. Welterusten en graag tot morgen.
Zo, de eerste dag van de week zit er weeral op. Wat hadden we zoal vandaag? Dennis kwam vandaag thuis met de vrolijke boodschap dat hij vanaf vandaag minstens drie uur moet studeren ter voorbereiding van de examens. Voor hem niet zo prettig maar voor mij is dat geen probleem. Deze namiddag hadden wij bezoek van nonkel André. Dat is een nonkel van mijn bazinnetje. Nu weer over Dennis (weeral). Die moest vanavond om 18.30 uur bij de kinesist zijn voor zijne rug. Hij heeft een breuk opgelopen in een van de wervels en die is nu een beetje naar voor geschoven. Hij kreeg als advies om dringend te vermageren en aangezien hij graag zwemt om in een zwemclub te gaan. Door veel te zwemmen verlies je ook al wat gewicht en het is goed voor de rug. Hij moet in totaal negen maal naar de kinesist gaan. Nu eens iets over mij en Jako. Wij zijn nu een beetje teleurgestelt en daardoor ook een beetje slechtgezind. Ah ja, het is ONS speeluurtje en wat gebeurde er nu? Dennis vond het uitgerekend in dat uurtje nodig dat mijn baasje de leerstof zou opvragen. En dat gaat zo verder tot na de examens! En ik dacht van die drie uren studeren geen last te hebben. Tot zover voor vandaag. Iedereen nog een fijne nachtrust gewenst en graag tot morgen.
Amai, wat is dat lang geleden. Waarom zijn we er toen zo opeens mee opgehouden? Wel, mijn baaske vond het weer eens nodig om met die zeezenders bezig te zijn. Ondertussen is er hier ook weer vanalles gebeurd. Ik begin even met Jako, mijne soortgenoot. Wat ik ook probeer, die moet van geen liefde weten. Alleen mijn baaske mag er aankomen. Wat hij er ook mee doet, alles vind ze fijn. Nu ja, ze doet maar. Nu even over onze Dennis want die zit ondertussen al in het eerste middelbaar, technisch. We zijn hier allen benieuwd wat het gaat worden, naar het tweede jaar technisch gaan of zakken naar het beroeps. Ik vermoed het laatste want hij laat de hele tijd horen dat er in het beroeps meer praktijklessen zijn dan in het technisch. En dat is wat hij zo graag doet, praktijk. De richting die hij volgt is houtbewerking. Dan nu iets over onze nieuwe huisgenoten. Wij hebben nu ook baardagame's. Voor wie niet weet wat dat is, het is een van de vele soorten hagedissen. Een van deze soorten is dus de baardagame. En daar zijn dan ook weer tientalle soorten van. Ze leven gewoonlijk in Australië, in woestijnachtig en rotsig gebied. Degene die dat hier in huis heeft gehaald is natuurlijk onze Dennis; Vorig jaar in mei kwam hij op een vrijdag met de vraag of hij zo'n diertje mocht overkopen van een vriendje. Het antwoord van mijn baaske was kort en krachtig. "zijde gij nu helemaal zot, da komt hier nie binnen, vergeet het maar." Maar Dennis speelde het slim en op zondag kwam hij samen met zijn vriendje die hagedis tonen, en mijn baaske vond die toch wel lief zeker!!! Mijn baaske ging dan eens mee kijken hoe dat dan allemaal in zijn werk gaat om zo'n beestje te kunnen houden en wat het allemaal gaat kosten. Het stond wel vast dat Dennis dat diertje dan wel zelf moet betalen. Wanneer ze terug waren hoorde ik vertellen dat die baardagame bij ons zou komen wonen. 100 voor dat beestje met terrarium en een kastje om dat ding er op te zetten. Die maandag brachten ze dat beest dan binnen met bak en al. In die glazen bak hangt dan een zonnelamp en een warmtelamp.
Hun voedsel bestaat voornamelijk uit levende springhanen, meelwormen, ingevroren prematuurmuisjes, allerlei soorten sla, komkommer, appel, tomaten enz. Voor de springhanen en de meelwormen moet Dennis dan wel naar de dierenwinkel. In het begin toen Diske (dat is die baardageme zijn naam) hier pas was heb ik mij eens een aap geschrokken. Op een avond tijdens ons speeluurtje zat ik op mijn baaske zijn schouders toen Dennis ineens Diske bij mijn baaske zette. Ik had die nog nooit van zo dichtbij gezien. LELIJK!!! Ik had nog nooit zo'n lelijk beest gezien. Ik heb mij onmiddelijk omgedraaid. Maar dat was toen. In mei laatsleden is er dan een tweede baardagame bijgekomen en nog in die zelfde week een derde. In de keuken staat er een terrarium van 1.20 m lang en 50 centimeter diep. Maar die word over twee weken vervangen door een groter terrarium. Daar zitten daar Nala (vrouwtje) en Dino (mannetje) in. Diske staat in de living en die krijgt dan het terrarium dat nu in de keuken staat. O ja, Diske is een mannetje. Als ik en Jako ons speeluurtje hebben dan gebeurt het wel dat Dennis de drie baardagame's op tafel zet om ze ook eens te laten spelen. Daar mag ik tegenwoordig geen probleem meer van. Als zij niet bijten naar mij waarom zou ik dan bijten naar hen. En ze zijn net als ik de grote liefde geworden van mijn baasje en bazinneke. En het baasje van Diske, Dino en Nala is natuurlijk Dennis. Waarom zouden ze er niet mogen zijn? Ieder levend wezen heeft recht op een plaatje op deze grote wereldbol. Tenslotte nog iets over vandaag. Het is vandaag vaderkesdag en Dennis heeft dan voor een verrassing gezorgt. Hij had een uitgebreid ontbijt besteld. Dat is nu weer Dennis, zo deugniet dat hij kan zijn, zo lief hij is. Na dat ontbijt moest men gaan stemmen. Als ze terug waren hoorde ik vertellen dat ze nog naar een gezellig café zijn gegaan. En ik moest hier thisblijven! Had ik nu ook maar eens een frisse pint voor mijne neus in de plaats van dat bakje water. Terwijl wij hier dit zitten te schrijven is er een vriend van Dennis binnengekomen voor op de pc te spelen. Dat is hier trouwens ook veranderd want mijn baaske heeft sinds kort een nieuwen pc. Dennis mag nu de vorige gebruiken. Zo, dat is het weer want mijn baaske mag wel eens eindelijk aan mijn eten geginnen en dat van Jako natuurlijk. En als hij dan toch bezig is mag hij het eten voor de baardage's ook nog in orde brengen. Nog een prettige zondag verder en graag tot later.
1 bloemkool 0.25 bloemkool (groen) 7 dl melk (vol) 190 g bloem (tarwebloem) 2 eieren 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 140 g boter (bakboter) 150 g gemalen kaas peper zout nootmuskaat 100 g veldsla
De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.
Afgieten en pureren met de staafmixer.
Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.
De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.
Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.
Mignongebraad met honing
Ingrediënten voor 4 personen
750 g mignongebraad peper zout 2 eetlepels honing (vloeibaar) 4 appelen (Jonagold) 100 g suiker 2 dl water 3 sjalotten 2 blaadjes laurier 2 cl sherry (droog) 15 g bloem (tarwebloem) 100 g boter (bakboter)
Het vlees ruitvormig insnijden (0,5 centimeter diep) aan de bovenzijde.
Door de gezeefde bloem wentelen en aan alle kanten dichtschroeien in hete boter. Overbrengen in een braadslee.
De gehakte sjalotten en de laurier rond het vlees schikken en de braadslee gedurende 20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven zetten.
Geregeld omkeren en met braadjus bedruipen.
Wanneer het vlees veerkrachtig aanvoelt, kruiden met peper en zout en bestrijken met honing langs de ingesneden bovenkant.
Gedurende 5 minuten laten kleuren onder de grill en warm houden onder aluminiumfolie.
Ondertussen met een appelboor het klokhuis en de pitten van de appelen verwijderen en ze 5 minuten pocheren in het water dat met de suiker tot een flinke siroop werd gekookt.
Uit het pocheervocht halen en overgieten met wat braadjus van het vlees.
Gedurende 15 minuten bakken in de oven en geregeld bedruipen.
De braadjus van het vlees deglaceren met sherry, laten inkoken en zeven.
Het vlees serveren met de saus en de appelen.
Afwerken met gebakken aardappelen.
Bladerdeegje met appeltjes en gember
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bladerdeeg 2 appelen (Boskoop) 1 eetlepel gember (geraspt) 50 g suiker 2 cl pommeau 150 g frambozen 5 dl water 70 g poedersuiker 2 eetlepels citroensap 4 blaadjes munt
Schil de appelen en snijd ze in stukjes.
Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.
Bedek het daarna met de appelen en de gember.
Bak de taartjes in de oven op 200°C.
Flambeer het gebak met de pommeau.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.
Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.
Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.
Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.
Week de kapucijners ongeveer 8 u en laat ze vervolgens gaar koken in water met bonenkruid. Voeg tegen het einde van de kooktijd (ongeveer 50 minuten) een snuifje zout toe.
Maak intussen de pompoen schoon en snij hem in blokjes.
Snij de ui fijn.
Verwarm de olijfolie, voeg de ui en de tijm toe en laat even fruiten.
Voeg vervolgens de pompoenblokjes en een bodempje water toe en laat ze zachtjes gaar stoven (vermijd dat de pompoen stuk kookt).
Maak ondertussen een bechamelsaus: verhit de olie en roer er het meel door.
Laat dit mengsel gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen zonder het donkerbruin te laten worden.
Voeg, onder voortdurend roeren, melk toe.
Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken om de meelsmaak eruit te halen.
Breng op smaak.
Roer de gare pompoen en kapucijners in een ingeoliede ovenschotel, overgiet met de saus en bestrooi met de kaas.
Laat gratineren in een voorverwarmde oven (ca. 180°C).
Bosvruchtenbroodjes
Ingrediënten voor 4 personen
0.75 dl melk (halfvol) 5 g gist 50 g rietsuiker 1 ei zout 210 g bloem (tarwebloem) 150 g bosvruchtenconfituur 60 g boter (roomboter)
Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.
De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.
Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.
Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.
Roer de bloem erdoor.
Hou een beetje bloem apart.
Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal. Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.
Smelt de rest van de boter.
Bestrooi het werkvlak met bloem.
Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.
Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.
Snij het deeg in 2 punten per persoon.
Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas) 100 g geitenkaas (vers) 100 g Boerenboeketje (kaas) 100 g Pas de Bleu-kaas
Een kleine terrine (400 g) bekleden met plasticfolie.
Om te beginnen de Keiemse Witten smelten (dit gaat het makkelijkst in de microgolfoven). Met behulp van een lepel de kaas op de bodem van de terrine strijken.
Dit herhalen met de overige kazen.
Het geheel stevig aandrukken en gedurende 8 uur in de koelkast zetten.
Vlak voor het opdienen met een warm mes sneden van ongeveer 100 g van de terrine snijden. Op borden schikken met een beetje sla en notenbrood.
De rauwe, gepelde scampi mengen met de suiker en het sap van de limoen.
Een kwartiertje laten marineren.
De rode, groene en gele paprika in reepjes snijden, het pompoenvlees in blokjes verdelen en de ananas in stukjes snijden.
De scampi droogdeppen met keukenpapier en 2 tot 3 minuten roerbakken in de olie.
De groenten en de ananas bijvoegen, alsook de geperste look.
Nog even verder roerbakken.
Besprenkelen met de limoenmarinade, de kippenbouillon en de sojasaus.
Tip: om het geheel iets pikanter te maken, kan een mespuntje sambal oelek worden toegevoegd.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.
125 g bloem (tarwebloem) 125 g kaas (oud) 90 g boter (bakboter) 0.75 dl room 25 g amandelpoeder 200 g Pas de Bleu-kaas 1 eetlepel cognac 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) zout
Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout.
De massa gedurende een nacht in de koelkast laten rusten.
Daarna het deeg zo fijn mogelijk uitrollen en op een goed ingeboterde bakplaat leggen.
Met een vork inprikken en gedurende 10 minuten bakken in een oven van 180 graden.
Voorzichtig rechthoeken van 8 centimeter op 4 centimeter uit het gebakken deeg snijden.
De Pas de Bleu pletten met een vork en mengen met de rest van de room die lichtjes opgeklopt werd.
Cognac, peper en zout toevoegen en dit mengsel uitsmeren over de rechthoekjes.
Telkens 3 kaasdeegplakjes boven elkaar leggen.
Gedurende 5 minuten in een oven van 160 graden zetten.
Warm opdienen met een gemengd slaatje met walnoten.