Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
16-12-2005
Recept
Erwtensoep
8 personen
1 pak groene erwten
2 1/2 lt. water
1 pond varkenshiel
2 preien
2 uien
selderijgroen of knol
2 aardappelen
zout
peper
Was de erwten, zet ze daags te voren in het water om te weken.
De volgende dag opzetten met het weekwater.
Doe de varkenshiel, de aardappelen en de fijngemaakte groenten erbij.
Laat de soep 2 uur koken.
Haal de varkenshiel uit de soep en snijd deze in kleine stukjes.
Wrijf de erwten door een vergiet.
Doe de soep weer in de pan,voeg het kleingesneden vlees weer toe en laat de soep nog een uurtje koken tot ze mooi gebonden is.
Op smaak afmaken met peper en zout.
In plaats van varkenshiel kunnen we ook één pond verse worst of een half pond worst en een half pond spek in de soep meekoken.
1 kg mosselen 2 uien 4 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 10 dl visfumet 2 dl wijn (wit/droog) 1.25 dl room 75 g boter (bakboter) 35 g bloem (tarwebloem) 20 g kervel 2 potjes saffraanpoeder peper zout
De mosselen openkoken in de witte wijn en uit de schelp halen.
De visfumet ondertussen opwarmen.
De groenten wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
Een nootje boter laten smelten in een kookpan en de groenten even glazig fruiten.
De groenten bestrooien met bloem, bevochtigen met de warme visfumet en het kookvocht van de mosselen, aan de kook brengen en op een zacht vuurtje laten garen.
De soep mixen en zeven door een puntzeef.
De mosselen toevoegen en net voor het opdienen de room erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper, zout en saffraan.
Goed doorroeren.
Serveren in een grote warme soepkom, uitscheppen in warme soepborden en garneren met kervelpluksels.
Rundvlees op Elzasser wijze
Ingrediënten voor 4 personen
800 g stoofvlees 40 g boter (geklaard) 2 uien 5 cl jenever 5 jeneverbessen 800 g zuurkool (rauw) 2.5 dl wijn (wit/droog) 8 aardappelen (Charlotte) 1 theelepel maïszetmeel peper zout
Het vlees opbinden met keukengaren.
De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het vlees aanbraden.
De uien schillen, fijnhakken en bij het gebruinde vlees voegen.
Flamberen met jenever, kruiden met zout en peper en overgieten met water.
Het deksel op de pan zetten en 2,5 uur op een zacht vuur laten sudderen.
De zuurkool gedurende 30 minuten stoven met de jeneverbessen en de witte wijn.
De aardappelen schillen, spoelen en 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees voegen.
Het vlees uit de pan halen en 15 minuten warm houden terwijl het braadvocht wordt ingekookt.
De aardappelen eveneens uit de pan halen en in een warme serveerkom overscheppen.
De braadjus binden met maïszetmeel opgelost in 3 theelepels water.
De saus zeven.
De zuurkool op een warme serveerschaal leggen, het vlees in plakken snijden en op de zuurkool leggen.
Overgieten met een gedeelte van de saus.
De rest van de saus afzonderlijk opdienen evenals de aardappelen.
Appel-kaasschotel
Ingrediënten voor 4 personen
1 citroen 40 g rozijntjes 4 appelen (Boskoop) 4 plakjes cake 2 cl rum 2 eieren 60 g boter (bakboter) 60 g suiker 250 g verse kaas (halfvet) 2 theelepels maïszetmeel
De citroen grondig wassen en de schil raspen.
De helft van de citroen uitpersen.
In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen.
De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water.
In een zeef laten uitlekken.
In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.
Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren.
Eén voor één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren.
Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen.
In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.
Jako is vanavond weer niet uit zijn kooi geweest. Toch zijn er vorderingen. Hij vraagt nu zelfs om kopje kraw te doen. Sinds vanavond mag men zijn poten eventjes strelen. Benieuwd wat het morgen zal worden.
Ingrediënten voor 4 personen - 1 kruidentuiltje - 150 gram ganzenleverpastei - 2 koffielepels honing - 1 ei - 2 rollen bladerdeeg - peper en zout - 2 soeplepels porto - 20 cl witte wijn - 2 fazantfilets
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°.
- Meng de lichtjes verwarmde porto met de honing.
- Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en smeer ze in met het porto/honing mengsel. Snij elk bladerdeeg in 2.
Rol de filets in een plakje bladerdeeg.
Maak kruisjes in het deeg met een fijn mesje en strijk in met wat eigeel.
Schuif in de oven en laat 30 min. braden.
- Bereid de saus: giet de wijn in een pannetje met de bouquet garni en de koffielepel honing. Laat tot de helft inkoken, voeg de in stukjes gesneden ganzenlever toe, haal de bouquet garni uit de pan en mix alles tot een moes.
Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de fazantenfilets met bosbessenmoes, met de saus apart.
200 g konijnenfilet 4 eetlepels pijnboompitten 8 kolfjes maïs (babymaïs) 100 sneetjes spek (gerookt) 250 g salade-assortiment 150 g bospaddestoelen 100 g oesterzwammen 50 g boter (roomboter) 10 cl arachideolie 2 cl notenolie 2 sjalotten 2 eetlepels mayonaise 0.25 eetlepel mosterd 1 dl cider peper zout
De arachideolie mengen met de notenolie, de gehakte sjalotten, de mayonaise, de mosterd, de cider, peper en zout.
Opkloppen met de garde of met de staafmixer.
Door een fijne zeef gieten.
De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.
De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter.
De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.
Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.
Zeebanket in een aardappelbakje
Ingrediënten voor 4 personen
10 aardappelen (Bintje) 2 eieren 40 g boter (roomboter) peper zout nootmuskaat 75 g paneermeel 12 sint-jakobsnoten 1 citroen 200 g zeeduivelfilet 100 g champignons 200 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 15 g bloem (tarwebloem) 1 dl room 0.5 bosje peterselie
Vooraf de garnalen pellen en de kopjes bewaren.
De geschilde aardappelen koken, afgieten en laten drogen.
Heet doorsteken met een draaizeef of een stamper.
Vermengen met de eierdooiers, de helft van de boter en de kruiden.
Grote, afgeplatte bollen draaien van het aardappelmengsel.
Deze in het losgeslagen eiwit en het paneermeel wentelen, zoals bij aardappelkroketten.
De handeling een tweede maal herhalen.
Een dekseltje, dat later weggenomen wordt, nu reeds inkerven in de aardappelbol.
De sint-jakobsvruchten spoelen in koud water en gedurende 5 minuten laten gaarsudderen in een bodempje water met wat zout en citroensap.
Het zeeduivelvlees in blokjes snijden en op dezelfde manier laten gaar worden.
De champignons in schijfjes snijden en gaarkoken met wat boter, een bodempje water, wat zout en ruim peper.
Over de garnaalkopjes zoveel kokend water gieten als nodig is tot ze juist onderstaan en enkele minuten laten trekken.
De rest van de boter smelten en vermengen met bloem.
Deze blanke roux mengen met wat kookvocht van de zeeduivel, de sint-jakobsvruchten en de champignons en met een weinig garnaalextract.
Al roerend binden op een matig vuur.
De room bijvoegen en de saus wat laten inkoken.
Eventueel door een zeef wrijven.
De zeevruchten, de vis en de champignons in de saus mengen en warm houden.
De aardappelbollen bakken in hete frituurolie.
De deksels eraf snijden, de bakjes gedeeltelijk leeghalen en de holte royaal vullen met het zeebanket.
Versieren met peterselie.
Warm opdienen.
Biscuit met eierpunch
Ingrediënten voor 4 personen
12 eieren 12 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel 4 dl melk (gecondenseerd) 300 g poedersuiker 280 g suiker 240 g bloem (tarwebloem) vanille-extract 1 dl alcohol 15 g bakpoeder 100 g hazelnoten (gemalen) 50 g boter (roomboter)
Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op.
Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.
Warm de oven voor op 180 °C.
Boter een ringvorm in en bestuif met bloem.
Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C.
Laat de biscuit op een rooster afkoelen.
Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch. Bestrijk hiermee de biscuit.
Helpdesk (HELP): Goeden morgen mijnheer, waarmee kan ik u van dienst zijn?
KLANT: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu LIEFDE gaan installeren. Kunt u mij daar stap voor stap bij gaan helpen?
HELP: Ja zeker kan ik dat.
Bent u er klaar voor?
KLANT: Wat moet ik het eerst doen?
HELP: De eerste stap is het openen van uw HART.
Weet u waar uw HART zit mijnheer?
KLANT: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma`s uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?
HELP: Welke programma`s zijn dat mijnheer?
KLANT: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden OUD-ZEER.EXE, WROK .EXE en WREVEL.COM uitgevoerd.
HELP: Geen probleem.
OUD-ZEER.EXE wordt geleidelijk wel door LIEFDE gewist uit uw huidige besturingssysteem.
Het kan zijn dat het in het geheugen aanwezig blijft, maar dan laat het andere programma`s ongemoeid.
VERDRIET.EXE wordt op den duur wel door een module van LIEFDE overschreven die VERY-HAPPY.EXE heet.
Maar WROK.EXE en WREVEL.COM moet u helemaal afsluiten.
Door deze programma`s kan LIEFDE niet goed worden geïnstalleerd.
Kunt u deze afsluiten mijnheer?
KLANT: Ik weet niet hoe dat moet.
Kunt u mij daarbij helpen?
HELP: Met genoegen.
Ga naar het startmenu en klik op VERGEVING. EXE.
Doe dat net zolang tot WROK. EXE en WREVEL.COM helemaal zijn gewist.
KLANT: O.K., dat is gebeurd.
Nu is liefde zelf gestart.
Is dat normaal?
HELP: Ja hoor.
U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw HART-DISK.
Krijgt u die melding?
KLANT: Ja, die zie ik.
Is LIEFDE nu helemaal geïnstalleerd?
HELP: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma`s heeft.
U moet de andere HARTEN aansluiten voor de programma- uitbreidingen.
KLANT: Oei.
Ik krijg al een foutmelding.
Wat moet ik nu doen?
HELP: Welke foutmelding?
KLANT: Er staat "FOUT-412-PROGRAMMA WORDT NIET UITGEVOERD OP INTERNE COMPONENTEN."
Wat wil dat zeggen?
HELP: Geen zorgen,mijnheer.
Dat is een probleem wat wel vaker voorkomt.
Het wil zeggen dat LIEFDE is ingesteld om op externe HARTEN te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen HART draait.
Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekenterm wil het zeggen dat u pas aan "LIEFDE" voor anderen toekomt als u eerst "LIEFDE" voor uw eigen computer draait.
KLANT: Wat moet ik dan doen?
HELP: Kunt u de directory "ZELF-AANVAARDING" openen?
KLANT: Ja die heb ik.
HELP: Mooi zo.
U wordt er echt goed in.
KLANT: Dank u.
HELP: Graag gedaan.
Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de directory "MIJN- HART", VERGEEF-JE-ZELF.DOC, KEN-JE-WAARDE.TXT en ERKEN-JE-BEPERKINGEN.DOC.
De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma`s verbeteren.
U moet ook OVERDREVEN-ZELFKRITIEK.EXE uit alle directory`s wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het programma voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.
KLANT: Zo dat is gebeurt.
Hela!
Mijn hart loopt vol met nieuwe bestanden.
GLIMLACH.MPG draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat HAPPINESS.COM in mijn HART worden overschreven.
Is dat normaal?
HELP:Dat gebeurt wel eens , ja.
Voor sommige duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma`s geladen.
Maar alles op zijn tijd.
Dus LIEFDE is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.
Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen.
Ik heb nog één ding,voordat ik ophang.
KLANT: Ja?
HELP: LIEFDE is een gratis programma.
Zorg ervoor dat u het programma en de modules ervan geeft aan iedereen die u maar tegenkomt.
Die geven u dan weer soortgelijke andere mooie modules.
KLANT: Dat zal ik doen.
Bedankt voor uw hulp.
Hoe heet u trouwens?
HELP:Noem me maar de Goddelijke Cardioloog , maar ik sta ook bekend als De Grote Heelmeester, maar de meeste mensen noemen me gewoon God.
Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond hart, maar de fabrikant (ik dus) beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren.
Het is weer tijd om te gaan slapen. Nog even vertellen hoe het vandaag verder verlopen is. In de namiddag kregen onze kooien weer een grondige poetsbeurt. Voor Jako was dat weer een hele ervaring. Zijn kooi werd ook helemaal anders ingericht zodat hij het even gemakkelijk heeft als ik. Ondertussen heeft hij toch de moet gehad om de kooi even te verlaten. Vanavond zag hij het evenwel niet zitten om er uit te komen. Wel vond hij het fijn om gestreeld en geknuffeld te worden. Morgen speelt hij misschien weer mee, we zien wel.
Bij deze wil ik graag nonkel Theo (dat is de persoon die mij alle warmte en liefde heeft gegeven vanaf mijn geboorte tot aan mijn 12 weken) hartelijk bedanken voor de goede raad hoe wij de problemen omtren Jako moesten oplossen. Ook de andere leden van het Daronibirds-forum hebben heel wat goede raad gegeven. Ik ben benieuwd of Jako vanavond weer uit zijn kooi zal komen. Papa Ronny vertikt het namelijk om hem zelf uit zijn kooi te halen want dat moet hij nu eenmaal zelf doen. Hij moet nog heel wat leren, zoals opstappen bv. Ik breng na het speeluurtje weer verslag uit hoe het deze keer verlopen is.
P.S.: Ik moet wel op bevel uit mijn kooi komen, om te douchen bv. Zin of gene zin, opstappen moet ik. Amai, als Jako dat allemaal geleerd heeft moet hij ook op bevel gaan douchen. Kunnen we samen zingen van "Singing In The Rain".
-oud brood + 800 gr -1 pakje vanille pudding 50 gr -Maïzena 100 gr -bruine suiker + 100 gr -witte suiker + 100 gr -vanille suiker 2 pakjes = 16 gr -rozijnen 250 gr -koffie + ¾ liter -melk of water + 100 ml -een beetje honing 2 eetlepels -geraspte citroenschil of een beetje citroensap 10 gr -een beetje Rum of rum essence 5 cl -eventueel 1 of 2 geschilde in stukjes gesneden appelen -een beetje boter of margarine -enkele blokjes pure of melk chocolade + 120 gr
Zo maak je het klaar. Maal het oud brood fijn. (Mixer, blender of keukenrobot).
Zo krijg je grof paneermeel. Voeg de pudding, maïzena, suikers en rozijnen erbij.
Goed mengen. Voeg de koffie, melk, honing, citroen en de rum erbij.
Alle ingrediënten goed mengen. Schep het deeg in een vuurvaste, ingevette schotel of in een beboterde bakvorm. Leg in het midden de stukjes appel. Zet deze in een voorverwarmde oven (200 graden). Laat ongeveer 60 à70 minuten bakken op 200 tot 210 graden (naargelang de hoeveelheid). Haal de warme broodpudding uit de schotel of bakvorm en leg de blokjes chocolade er op. Smeer de gesmolten chocolade uit over de broodpudding en laat afkoelen.
In plaats van het brood te malen: Snijd de korsten van het brood.
Breek het broodkruim in stukken en leg het in een mengkom. Giet er de koffie en de melk over en laat een tijdje weken. Draai alles door een zeef. Alle ingrediënten goed mengen.
Tijdens een tekenles vertelt de leraar dat er ooit eens een schilder was die met één beweging van zijn penseel een lachend gezicht kon veranderen in een wenend gezicht. Zegt een leerling: "Dat kan mijn vader ook, en die kan dat met z'n blote handen.
60 g bloem (tarwebloem) 1 ei 1.25 dl melk (halfvol) zout 2 g bakpoeder 250 g champignons 5 sneetjes spek (gerookt) 2 uien selderijzout peper 20 g boter (bakboter) 2 dl room
Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.
Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.
Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.
Het spek in dobbelsteentjes snijden.
De uien schoonmaken en fijnsnijden.
Het spek en de ui fruiten in wat boter.
De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.
Alles laten stoven.
De room toevoegen en laten indikken.
Op smaak brengen met peper.
Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.
Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.
Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.
De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.
De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.
Nu en dan een beetje platdrukken.
De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.
Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.
Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.
Tip: de aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.
Bladerdeegje met appeltjes en gember
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bladerdeeg 2 appelen (Boskoop) 1 eetlepel gember (geraspt) 50 g suiker 2 cl pommeau 150 g frambozen 5 dl water 70 g poedersuiker 2 eetlepels citroensap
Schil de appelen en snijd ze in stukjes.
Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.
Bedek het daarna met de appelen en de gember.
Bak de taartjes in de oven op 200°C.
Flambeer het gebak met de pommeau.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.
Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.
Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.
Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.
Deze avond is het eindelijk gelukt. Jako is eindelijk uit zijn kooi gekomen. Echt meespelen was er nog niet bij maar hij ging toch al eens op verkenning. Hij vond het ook niet erg dat ik naast hem kwam zitten op zijn kooi. Hij moet nog wel leren opstappen want vroeger werd hij altijd ruw uit zijn kooi gehaald. De schrik zit er nog altijd wel een beetje in. Maar met veel liefde en de allerbeste zorgen van ons allen zal hij die schrik ook wel overwinnen. Ik ben er van overtuigd dat alles nog goed gaat komen. Dit gezegd zijnde wens ik iedereen een goede nachtrust toe.