Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood in vorm van een krokodil

    Brood in vorm van een krokodil

    Ongeveer 3u15

    Voorbereiding 30 minuten – Rust 2u15 – Bakken 30 minuten

    Ingrediënten

    Voor het gistmengsel

    - 20 gr verse of droge gist

    - 40 gr meel T65 (wit-biomeel)

    - 50 gr lauw water

    Voor de krokodil

    - 510 gr meel T65

    - 100 gr lauw water

    - 255 gr eieren

    - 8 gr zout

    - 10 gr semoule suiker

    Voor de versiering

    - 5 gr zwarte olijven

    Werkwijze

    - Voor het gistmengsel: Doe de gist, het meel en het water in een grote kom. Mengen en onder doek 30 minuten laten rusten.

    - Voor de krokodil: Zeef de helft van het meel, de suiker, de helft van het water, de eieren en het zout bij uw gistmengsel voegen en begin langzaam te mengen met een houten lepel.

    - Geleidelijk de rest van het meel toevoegen en als het deeg loslaat van de rand manueel verder kneden. Indien nodig water toevoegen. Kneden tot u een soepel deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw vingers.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 1u30 laten rijzen.

    - Het deeg in 6 delen verdelen: de grootste voor het lichaam en de staart, het hoofd en de 4 poten.

    - Voor het lichaam drukt u het grootste stuk plat in een ovale vorm.

    - Rol de ovale vorm zoals een worst. Plaats deze op een bakplaat belegd met bakpapier.

    - Voor de muil: maak het deeg plat in een rechthoekige vorm maar afgerond aan elk einde. Plooi in twee en verschuif de twee afrondingen lichtjes.

    - Voor het hoofd en het lichaam: open de muil en steek er een stuk bakpapier in om het openen van de muil toe te laten. Om het lichaam aan het hoofd vast te maken bevochtigt u beide uiteinden.

    - Voor de poten: plat drukken, een worst maken, de uiteinden insnijden om de poot te maken. Beide uiteinden nat maken en aan het lichaam vastmaken.

    - Voor de ogen plaatst u twee zwarte olijven zonder ze te vergeten nat te maken.

    - Trek twee evenwijdige lijnen en horizontale lijnen met een scherp mes om het schild te maken.

    - Laat ca 45 minuten rijzen.

    - Laatste kwartier de oven voorverwarmen op 240°C.

    - In ca 45 minuten afbakken. Laat afkoelen op een rooster.



    23-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood in vorm van een pet

    Brood in vorm van een pet 
    Ongeveer 3u15

    Voorbereiding: 25 min. Pauze: 2u20 min. Afbakken: 30 min.

    Ingrediënten

    Voor het rijzen van de gist

    - 18 gr verse gist of droge gist

    - 80 gr lauw water

    - 20 gr meel type 65 (wit biomeel)

    Na het rijzen van de gist

    - 400 gr meel T65

    - 90 gr boekweitmeel

    - 60 gr ei

    - 40 gr olijfolie

    - 9 gr zout

    - 23 gr honing

    - 135 gr lauw water

    Om de handen in te smeren

    - 10 gr olie

    Voor de versiering

    - 5 gr papaverzaadjes

    Werkwijze

    - Voor het gistmengsel: Doe de gist, het water en het meel in een kom.

    - Meng met een spatel en laat afgedekt 15 inuten staan op een warme plaats.

    - Wanneer de gist klaar is ziet u verschillende luchtbellen.

    - Meng nu het overige meel T65, het boekweitmeel, het ei en de olie onder het gistmengsel.

    - Voeg het zout en de honing toe.

    - Meng 2 minuten.

    - Begin met het water eronder te mengen. Misschien hebt u niet al het water nodig. Het deeg mag alleen niet meer plakken aan uw vingers.

    - Kneed goed door gedurende 10 minuten. Indien nodig wat water toevoegen.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 1u30 laten rijzen op een warme tochtvrije plaats.

    - Bereid uw handen voor: met ‘n weinig olie wrijftr u uw handen in langs beide zijden.

    - Weeg ¼ van het deeg af voor de klep, 20 gr voor de kleine bol van de hoed.

    - Leg bakpapier op een bakplaat.

    - Strooi wat meel op uw werkblad en met een keukenrol verlengt u het deeg voor de klep tot een ovale vorm met een dikte van ca 3 cm.

    - Geef dan aan uw deeg een licht afgeronde vorm.

    - Met wat water smeert u de boord van de klep in.

    - Neem de grote bol en maak hem plat.

    - Neem de boorden van het deeg en duw ze dan samen. Draai om op uw werkblad.

    - U moet zo goed mogelijk een ronde vorm behouden. Regelmatig plat drukken en leg het deeg op de klep om uw pet te vormen.

    - Maak met 3 vingers een gat in het midden van de pet.

    - De 20 gr met uw handen plat drukken. Een bol maken.

    - Gans de pompon insmeren met water.

    - Rol hem in de papaverzaadjes.

    - Bevochtig de plaats waar de pompon gaat komen en plaats hem voorzichtig erop.

    - Laat 30 minuten rijzen onde doek en plastic folie op ««n warme plaats.

    - Het laatste kwartier van de rijstijd verwarmt u de oven voor op 240°C.

    - In ca 30 minuten afbakken.

    - Laat op een rooster afkoelen.



    21-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood in vorm van een boekentas

    Brood in vorm van een boekentas

    Ingrediënten

    (voor ‘n brood van 700 gr)

    Voor de gistoplossing:

    - 80 gr lauw water

    - 20 gr verse gist

    - 14 gr honing

    Na het rijzen van de gist:

    - 400 gr meel T65 (wit biomeel)

    - 90 gr roggemeel

    - 9 gr zout

    - 42 gr olijfolie

    - 1 ei

    - 140 gr lauw water

    Om het werkblad te bestrooien:

    - 10 gr meel

    Om te versieren:

    - Papaverzaden

    - 30 gr lauw water

    Werkwijze

    - Stort de gist, het water en de honing in een kom.

    - Meng met een spatel.

    - Afdekken en 15 minuten laten staan in een warme omgeving.

    - Meng het meel T65, het roggemeel en het zout in een grote kom.

    - Voeg de olie, het ei en de helft van het water erbij.

    - Begin met de deeghaken op lage snelheid te mengen.

    - Zodra het deeg van de randen loslaat begint u verder 10 minuten manueel te kneden. Indien nodig doet u er lauw water bij.

    - Na het kneden opbollen, wat water spuiten over de bol en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Weeg 2 stukken van 90 gr, 2 bollen van 30/50 gr voor de knopen en de rest voor het maken van de zak. Opbollen.

    - Bedek een bakplaat met bakpapier.

    - Met de hand maakt u van de rest twee stukken, bol ze op en druk ze plat om alzo twee cirkels te bekomen.

    - Sla de boorden om, samendrukken en draai om op werkblad.

    - Maak het deeg platter en geef het een ovale vorm van onder en een vierkante vorm vanboven.

    - Sla de vierkante vorm om zodat u de voorkant van de zak vormt.

    - Met de stukken van 90 gr maakt u het touw. Maak van elk stuk een lange worst van ca 80 cm. Langs een zijde drukt u de beide stukken samen. Vlecht de twee stukken samen.

    - Bevochtig de uiteinden van de koord en maak elke zijde vast aan de zijkant van de plooi.

    - Doe het water in een kommetje en in een ander de papaverzaden.

    - Markeer de plaats waar de knopen gaan komen en bevochtig deze met een borstel.

    - Bol de twee kleine stukken op, druk ze plat en smeer ze in met water.

    - Druk ze in de papaverzaden en plaats ze op de zak.

    - Laat de zak onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - De laatste 15 minuten van het rijzen verwarmt u de oven voor op 240°C.

    - In ca 25-30 minuten afbakken.

    - Laat de zak afkoelen op een rooster.



    19-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine huishoudbroodjes

    Kleine huishoudbrodjes

    Ingrediënten

    - 500 ml kokende melk

    - 2 tl zout

    - 4 losgeklopte eieren

    - 1750 g meel

    - 40 g suiker

    - 125 g boter

    - 20 g verse gist

    - 125 ml lauw water

    Werkwijze

    - De gist oplossen in het lauwe water.

    - Giet de kokende melk op de suiker, het zout en de boter in een kom.

    - Wanneer het mengsel lauw is voegt u er de opgeloste gist, de geklopte eieren en geleidelijk het meel aan toe.

    - Mengen en kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - Bedekken met doek en plastic folie en laten verdubbelen in volume.

    - Het deeg plat drukken en kleine broodjes vormen.

    - Nog even laten rijzen.

    - De oven ondertussen voorverwarmen op 200°C.

    - Afbakken in ca 30 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    17-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine broodjes met honing en havervlokken

    Kleine broodjes met honing en havervlokken

    Ingrediënten

    (voor 8 kleine broodjes)

    - 300 g meel T55

    - 100 g havervlokken + 2 el om te bestrooien

    - 125 ml lauw water

    - 125 ml lauwe melk

    - 30 g zachte boter

    - 3 el honing

    - 1 ½ kl droge gist

    - 1 ½ kl zout

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg en kneed het 10 minuten.

    - Laat onder doek en plastic folie 1u30 rijzen.

    - Even doorkneden en verdeel het deeg in 8 stukken.

    - Opbollen en op een bakplaat leggen die u bekleed hebt met bakpapier.

    - Opnieuw 30 minuten laten rijzen onder doek en plastic folie.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.

    - Twee el havervlokken in een kommetje doen. De broodjes insmeren met lauw water en ze in de vlokken rollen.

    - In ca 15 minuten afbakken. Als ze te vlug bruin worden legt u de laatste 5 minuten ’n alulinium folie erover.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    15-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Chocoladebroodjes

    Kleine chocoladebroodjes

    Ingrediënten

    (voor 8 broodjes)

    - 450 g meel T55

    - 280 ml melk-eimengsel (breek ‘n ei in een maatbeker en giet er melk bij tot u 280 ml hebt)

    - 18 g verse gist

    - 50 g suiker

    - 1 kl zout

    - 100 g chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Verbrokkel de gist in 50 ml van uw melk-eimengsel.

    - Laat 15 minuten rusten.

    - Maak van al de ingrediënten (behalve de chocoladedruppels) een glad en soepel deeg dat u 10 minuten kneedt.

    - Laat onder doek en plastic folie ca 1u30 rijzen tot dubbele volume.

    - Op ’n bebloemde werkplaats in 8 verdelen en opbollen.

    - 5 minuten laten rusten.

    - Neem een bol, druk hem plat met uw handen en leg er een handvol chocoladedruppels op. Opvouwen en terug opbollen.

    - Doe hetzelfde met de andere bollen.

    - Plaats ze op een bakblik belegd met bakpapier.

    - Laat ze onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.

    - Insmeren met melk.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Als ze te vlug bruin worden moet u ze de laatste vijf minuten bedekken met aluminiumpapier.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    13-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine broodjes

    KLEINE BROODJES

    Ingrediënten

    (voor 2 broodjes)

    - 250 g meel

    - 10 g verse gist

    - 10 g honing

    - 15 cl lauw water

    - 6 g zout

    - 1 el melk

    - Graansoorten naar keuze

    Werkwijze

    - Laat de honing en de gist smelten in het lauwe water.

    - Geleidelijk het meel toevoegen en mengen met een houten lepel.

    - Het zout toevoegen.

    - Verder 10 minuten kneden tot u een glad en soepel deeg bekomt.

    - 10 minuten laten rusten.

    - Het deeg in twee verdelen.

    - Opbollen en insmeren met melk.

    - Graantjes naar keuze opstrooien.

    - Onder doek en plastic folie laten rijzen tot dubbele volume (kan ca 1u duren).

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 20 minuten afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    11-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met tijm en schil van een appelsien

    BROOD MET TIJM EN SCHIL VAN EEN APPELSIEN

    Ingrediënten

    - 210 ml water

    - 1 el olie

    - 1 kl tijm

    - Appelsienschil

    - 1 kl zout

    - ¾ el suiker

    - 340 g meel

    - ¾ kl droge gist

    - Bruin lijnzaad om boven op deeg te leggen.

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten (behalve het lijnzaad) een soepel en glad deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Opbollen en op ingevette bakplaat leggen.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 1u laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 220°C.

    - Het brood insmeren met melk en bestrooien met het lijnzaad.

    - In ca 20 minuten afbakken tot het hol klinkt als u er onderaan op tikt.

    - In de oven water spuiten om een mooie korst te bekomen.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    09-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijse Brioche

    Parijse Brioche

    Ingrediënten

    - 350 g meel

    - 12 g droge gist

    - 3 eieren

    - 200 g boter

    - 1 kl zout

    - 40 g suiker

    - 10 cl melk

    Werkwijze

    - Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

    - Eventjes in de microgolf laten ontdooien.

    - Maak van het meel, de gist, de suiker, de 3 eieren, de melk en het zout een glad en soepel deeg en kneed 10 minuten. Op het laatste de boter onderkneden.

    - Plaats het deeg in een kom en laat 1u30 rijzen.

    - Breek het deeg door het op zichzelf te plooien.

    - Verwarm de oven voor op 200°C.

    - Neem 1/5 van het deeg en maak een kleine bol. Van de rest maakt u een grote bol.

    - Leg de kleine bol op de grote en plaats de brioche in een ingeboterde briochevorm.

    - In ca 30 minuten afbakken

    - Laten afkoelen op een rooster.



    07-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen
    Soezen

    Ingrediënten

    (voor 40 soezen)

    - 250 ml water

    - 125 g meel

    - 60 g boter

    - 50 g suiker

    - 1 kl zout

    - 4 gewone eieren (of 3 kleine)

    - Parelsuiker

    Werkwijze

    - Verwarm de oven voor op 210°C.

    - Giet in een pan het water, de boter, het zout en de suiker.

    - Zet de pan op een middelmatig vuur tot het kookpunt.

    - In een beweging het meel toevoegen en met een houten spatel roeren tot het meel loslaat van de wanden.

    - Laat nog 1 minuut op het vuur staan.

    - Zet de pan van het vuur en meng met een houten spatel één voor één de eieren eronder.

    - Giet alles in een spuitzak.

    - Spuit kleine hoopjes op een bakplaat die u met bakpapier hebt belegd.

    - Leg de suikerparels er bovenop.

    - Afbakken in ca 25 minuten met de deur ’n weinig open.

    - Laat ze afkoelen op een rooster.



    05-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek
    Kleine brioches voor het ontbijt van een lekkerbek

    Deze brioches kunt u ook vullen met chocoladedruppels, rozijnen...

    Ingrediënten

    (voor 4 brioches)

    - 1 yaourt

    - 1 ei

    - 1 el melk

    - 1 el water van “fleur d’oranger”

    - 3 els suiker

    - 260 g meel

    - 11 g droge gist

    - 30 g boter

    - 1 eiwit om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een glad en soepel deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden.

    - Meng, indien nodig, chocoladedruppels of rozijnen onder het deeg of onder een deel.

    - Vorm individuele brioches.

    - Laat onder doek en plastic folie 1 u rijzen.

    - Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 180°C.

    - Insmeren met het wit van ei.

    - Afbakken in ca 12 minuten.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    01-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vlecht met smaak als een brioche


    Ingrediënten

    (voor 2 vlechten)

    De avond ervoor of ’s morgens

    De poolish voorbereiden: 150 g meel T45 met 150 ml melk + 1 vingergreep droge gist.

    ’s Morgens of de avond zelf

    • Giet de poolish in een grote kom.
    • Voeg toe:

    o 3 eigeel

    o 70 g boter op kamertemperatuur

    o 1 kl vloeibare vanille

    o 1 kl citroensap

    o 30 g suiker

    o 2 zakjes vanillesuiker

    o 260 g meel T45

    o ½ kl droge gist

    • Maak van al de ingrediënten een soepel glad deeg.
    • Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
    • Even doorkneden en verdelen in 6 gelijke delen.
    • Kleine worstjes van rollen.
    • Maak van elke 3 stukken een losse vlecht.
    • Laat onder doek en plastic folie rijzen tot dubbele volume (kan 2 u duren!).
    • Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.
    • In ca 20 minuten afbakken. Goed in ’t oog houden want ze kunnen vlug te bruin worden!
    • Laten afkoelen op een rooster.

    U kunt ze voor het inovenen bestrooien met suikerparels.



    29-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn
    Kleine ciabattabroodjes met rozemarijn

    Ingrediënten

    (voor 10 broodjes)

    - 35 cl water

    - 2 els olie

    - 500 g meel

    - 1 kl zout

    - 1 kl suiker

    - 1 kl droge gist

    - 1 kl verse rozemarijn, fijn gehakt.

    - Melk om in te smeren

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten (behalve de rozemarijn) een soepel en glad deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Een weinig platdrukken en de rozemarijn onder vermengen.

    - Verdeel het deeg in 10 delen.

    - Bolletjes van maken en op beboterde bakplaat leggen. Een beetje platdrukken.

    - Opnieuw onder doek en plastic folie op een warme plaats 30 minuten laten rijzen of tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met melk en bestrooien met bloem.

    - Afbakken in ca 20 minuten tot ze mooi bruin zijn en hol klinken als u er onderaan op tikt.

    - Even laten afkoelen op een rooster en warm opdienen.



    27-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes met chocolade
    Kleine melkbroodjes met chocolade

    Ingrediënten

    (voor 10 à12 kleine broodjes)

    - 310 ml melk

    - 1 geklutst ei

    - 2 kls zout

    - 1 zakje vanille

    - 30 g suiker

    - 600 g meel

    - 11 g droge gist

    - 60 g zachte boter

    - In stukjes gehakte chocolade of chocoladedruppels

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie 30 minuten laten rusten.

    - Even doorkneden en verdelen in 12 delen.

    - Platdrukken en vullen met kleine stukjes chocolade of met chocoladedruppels.

    - Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    - Onder doek en plastic folie opnieuw 30 minuten laten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 170°C.

    - Voor het inovenen de broodjes insmeren met eigeel.

    - In ca 25 minuten afbakken.

    - Laten uitzweten op een rooster.



    25-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine melkbroodjes
    Kleine melkbroodjes

    Ingrediënten

    (voor 12 broodjes)

    -       320 ml melk

    -       30 g boter

    -       30 g suiker

    -       1 groot ei

    -       3 g zout

    -       540 g meel

    -       11 g droge gist

     

    Werkwijze

    -       Maak van alle ingrediënten een soepel en zacht deeg.

    -       Opbollen en 30 minuten onder doek en plastic folie laten rijzen.

    -       Even doorkneden en verdelen in 12 kleine bollen.

    -       10 minuten laten rusten

    -       Opbollen en op een beboterde bakplaat leggen.

    -       Opnieuw onder doek en plastic folie laten rijzen tot dubbele volume

    -       De oven voorverwarmen op 180°C.

    -       In ca 15 minuten afbakken.

    -       Laten afkoelen op een rooster.

     



    23-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 'n lekker Boerenbrood
    Boerenbrood

    Ingrediënten

    - 360 ml water

    - 2 kls zout

    - 3 kls suiker

    - 30 g boter

    - 1 ½ el melkpoeder

    - 480 g meel T55

    - 60 g roggemeel

    - 60 g volkoren meel

    - 2 kls droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    21-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lekker compleet brood

    Een lekker compleet brood

    Ingrediënten

    - 450 g volkorenmeel

    - 50 g meel T55

    - 280 ml water

    - 1 ei en 1 eigeel (om in te smeren alvorens in te ovenen)

    - 5 kls vloeibare honing

    - 3 kls melkpoeder

    - 15 g boter

    - 4 kls citroensap

    - 2 kls zout

    - 11 g droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    Verder bewerken als een gewoon brood.



    19-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een basis wit brood
    Een basis wit brood

    Ingrediënten

    - 35 cl water

    - 500 g meel

    - 1 el mager melkpoeder

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kl poedersuiker

    - 25 g in stukken gesneden boter

    - 11 gr droge gist

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    17-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesgranenbrood

    ZESGRANENBROOD

    Ingrediënten

    - 30 cl water

    - 500 g zesgranenmeel (Gents Bakkershuis)

    - 1 el magere melkpoeder

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kls cristallisé suiker

    - 1 kl droge gist

    U kunt ook gewone witte meel (T55) nemen en daarin verschillende granen mengen zoals zonnebloempitten, lijnzaad…

    Werkwijze

    - Maak van al de ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Verder bewerken als een gewoon brood.



    15-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met zonnebloempitten

    BROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

    Ingrediënten

    - 30 cl water

    - 2 els zonnebloemolie

    - 225 g wit meel

    - 225 g volkorenmeel

    - 1 el magere poedermelk

    - 1 ½ kl zout

    - 2 kls suiker

    - 1 kl droge gist

    - 5 els zonnebloempitten

    Werkwijze

    - Maak van al deze ingrediënten een soepel en glad deeg.

    - Laat onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.

    - Even doorkneden en opbollen.

    - Leg op een beboterde bakplaat en laat onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen tot dubbele volume.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 200°C.

    - In ca 1 u afbakken.

    - Laten afkoelen op een rooster.



    13-09-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!