Ik ben Everaert Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Awbeir (Eeklo's voor Albert).
Ik ben een man en woon in Eeklo (Belgiƫ) en mijn beroep is ...bloggen.
Ik ben geboren op 11/02/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: mijn blog, foto's, computer, fietsen...
(Uit de verzameling van Franky Van Damme, foto genomen door zijn vader Antoine Van Damme)
Op deze foto drie stoere jonge gasten die klaar staan om op welpenkamp te vertrekken met de scouts.
De foto dateert van 1965. Zij hadden op hun trui het embleem van het 20 jarig bestaan van de Leeuwerik, de 226ste afdeling van de FOS die was opgericht in 1945.
Links Franky Van Damme, in het midden Carlos De Bruyne en rechts Frank Van den Hende.
Naast waar men aan de afbraak bezig is in de Boelare was men deze morgen stellingen aan te zetten tegen de gevels van dit appartementsgebouw. Waarschijnlijk voor een opkuis.
In 1977 was men terug in feeststemming op den Unief in de Teirlinckstraat. Ditmaal om het 100 jarig bestaan te vieren van het schooltje. Enkele bekende gezichten maar ik kan er geen naam opplakken. Wie wel? Ik kreeg enkele namen van Hoens Wilrich: Hoens Tom (kind), Linda Foré (witte jas), Hoens Wilrich (lederen jas), Rita Welvaert (kleuterleidster) en Foré Albert.
Woensdag deden we terug een fietsroute van de kaart Het Brugse Ommeland die 41 km lang is. We pikten in op de route in Damme. Niet zo ver van Eeklo en in Damme parkeert men op de gratis Parking Zuid. Men keert dan een klein stukje terug tot aan het brugje dat men oversteekt en men zit direct op de route. We starten met een eind langs de Damse vaart.
Voor wie deze route ook eens wil doen hier de nummers:
Aan de haven in Zeebrugge is het een beetje opletten want het kan daar druk zijn. Het is wel allemaal goed aangegeven en met een beetje geduld verloopt alles vlot.
Ook de West-Hinder ligt er nog altijd en daar kan men ook gerust wat wandelen en naar de bootjes gaan kijken.
Hier verlaten we via het fietsbrugje Zeebrugge en rijden, meestal langs de Damse Vaart terug naar Damme.
Enkele weken geleden plaatste ik op de Intropagina deze foto van een bouwaanvraag in 1948 om op de hoek van de Korte Moeie en de IJzerstraat een huis te bouwen. Toen dacht ik dat de twee huizen die men in de IJzerstraat ziet er nu nog altijd stonden. Deze week ben ik eens gaan kijken en zie hieronder.
En ja, zoals ik dacht staan de huizen er nog steeds. Zelfs dat die er naast staat is ook nog altijd hetzelfde.
En zoals men ziet zijn de huizen goed bewaard gebleven na al die jaren.
Langs de Ringlaan staat het Ringhotel er maar beteuterd bij. Het is helemaal gestript en alleen de muren staan er nog. Nu had ik wel al gehoord dat men het wat ging 'opkuisen' maar dit lijkt me nogal drastisch. Maar langs de andere kant staat dit er al lang en is er nog nooit iets aan veranderd en zal een opfrissing misschien wel welkom zijn.
Op 8 augustus starten de werken aan De Herbakker en zullen ongeveer 1 jaar duren.
De zetels zijn al beschermd tegen het stof.
Bruishuis wordt Gruishuis
Weldra is het zover en wordt het cultuurcentrum één grote werfzone. In het kader van de open aanbesteding ‘duurzame renovatie CC De Herbakker’, werd de uitvoering van de werken toegewezen aan de firma STRABAG nv, voor een bestelbedrag van € 2.748.312,46 (excl BTW). De opdracht voor het plaatsen van een bezoekerslift werd toegewezen aan de firma KONE BELGIUM nn, voor een bedrag van € 36.150 (excl BTW).
De startdatum van de werken is bepaald op 8 augustus 2022. Momenteel is het plan van de werfinrichting nog in opmaak. Een deel van het Herbakkersplein (achteraan CC) zal ingenomen worden als werfzone. Dit dient nog verder bekeken te worden. De functies gericht op Herbakkersplein zullen steeds toegankelijk zijn voor fiets en voetganger. Doorgangen voor brandweer blijven gevrijwaard. De parkeermogelijkheid aan de Kunstacademie blijft behouden. Volg de voortgang van de werken op de voet via de website, facebook en instagrampagina van het cultuurcentrum.
De werken zullen het hele cultuurseizoen 2022-2023 in beslag nemen. Het cultuurcentrum verblijft al die tijd in de karaktervolle pop-up van het industriële pand, de loods op Nijverheidskaai 7 maar gaat ook regelmatig op verplaatsing zoals men in de nieuwe brochure kan zien.
Zo zag De Herbakker er gisteren uit, na 8 augustus zal het nooit meer zo zijn....
Vroeger waren er veel wijkkermissen waar er dan verschillende activiteiten plaats vonden. Zoals bij deze foto die op 12 augustus 1956 werd genomen tijdens Raverschootkermis waar een humoristische voetbalmatch gespeeld werd.
We zien op de foto zittend van links naar rechts:
onbekend, Alfons Lips, De Zutter, De Metsenaere René, Geirnaert Henri, Emiel Claeyssens, Vervynckt, Longueville Aimé, De Dobbelaere Aloïs (bijgenaamd Priesken), onbekend.
Staand van links naar rechts: Prosper Engels, Pauwels Richard, Baziel Steenbeke, Charles De Metsenaere, Oscar de Vliegher, Albert Staelens, Emiel Van Veerdeghem, Clement Verborgt, Haubourdin Maurits, onbekend, onbekend, De Cuyper Emiel, Van Autreve Remi, Aimé De Vriendt.