Om een horecazaak te mogen opstarten, openhouden of heropenen, of om een bestaande horecazaak over te nemen,
moet de ondernemer over vele vergunningen beschikken.
Eeklo heeft nu deze vergunningen gebundeld in de horecavergunning. Die vergunning bundelt verschillende
verplichtingen en procedures die van toepassing zijn op de uitbating van een horecazaak.
Met de horecavergunning gaat stad Eeklo dus opnieuw voor administratieve vereenvoudiging.
De vergunning wordt aan onze startende horeca-uitbaters aangeleverd in een nieuwe horeca-map.
Deze horeca-map moet ten allen tijde op de zaak aanwezig zijn zodat bij controle alle documenten kunnen voorgelegd worden.
In de map voorzien we ook nog informatie over de stedelijke premies, horeca Meetjesland, de startersbrochure, en
De eerste horecazaak die de horeca-map in ontvangst mocht nemen, is Entre deux op het Ledeganckplein.
Uitbater Joeri was alvast tevreden dat met de horeca-map zijn administratie netjes op orde is.
Bestaande horeca-zaken kunnen hun huidige vergunning behouden maar krijgen als extraatje wel de mooie map geschonken.
Dat zal in de komende weken gebeuren.
Schepen van Lokale Economie Hilde Lampaert : “Met de horeca-vergunning en horeca-map willen we het de startende horeca-uitbaters
Opnieuw een beetje gemakkelijker maken. Alle info op 1 plaats en alle vergunningen netjes gebundeld. Dat biedt zekerheid aan de
Horeca-uitbater en alles kan netjes aangevraagd worden via het digitaal loket of bij onze dienst lokale economie. Stap voor stap gaan
We voor administratieve vereenvoudiging en willen we de horeca-uitbaters extra ondersteunen.”
|