Bewust_zijn
mijn levensvisie
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cirkels in (on)evenwicht.

Er was een tijd dat zowat alles handwerk was. De tewerkstelling was juist daardoor zo goed als volledig. De industrie kon alleen maar blijven draaien door het potentieel aan arbeiders 12 uur per dag te laten werken!

Zware, harde tijden dus voor arbeiders! Vrije tijd was zoveel als onbestaande, en het enige pleziertje dat ze werd gegund was het pintje op zondag na de mis.

Niet goed dus! Héél slechte tijden! Maar toch, die zo begeerde zondag was heerlijk! Je moet immers eerst slechte dagen leren kennen om tenvolle van de goede te kunnen genieten

Er kwam een tijd dat veel werd geautomatiseerd, en als kers op de taart deden  informatica en robotica hun intrede. En die schrijden met reuzenschreden verder! Autofabrieken kunnen het nu stellen met een fractie van de arbeidskrachten die vroeger voor hetzelfde werk nodig waren. En het houdt niet op!

Het eerste resultaat, dank zij de anticipatie van de vakbonden op de nieuwe toestanden, was arbeidsduurverkorting.

En dat was wél goed! Was trouwens de enige juiste beslissing! Maar werd de laatste decennia niet verder doorgedreven! De reden is makkelijk te achterhalen: de machtige multinationals halen veel meer winst uit slechts enkele werknemers die wél zes dagen per week werken. Ze hebben trouwens nog nooit zoveel winst met zo weinig mensen kunnen binnenhalen! Moest de werkweek nog slechts uit één dag bestaan, zouden ze er zes maal meer mensen moeten voor binnenhalen en betalen! Maar de koek zou ook beter verdeeld zijn!

Er komt een tijd dat bijna niemand meer zal nodig zijn in fabricatieprocessen. Het logisch gevolg daarvan zal zijn dat er eigenlijk geen arbeidskrachten meer nodig zijn, tenzij in specifieke beroepen zoals ingenieurs, informatici, en meer onderaan dan: reinigingsdiensten, klussers en dergelijke handwerkers! Zelfs de gehele ambtenarij zal ooit gedecimeerd moeten worden!

Daar moet, en moést al lang, op geanticipeerd worden! Dàt is de rol van de Wetstraat en soortgelijke kleuterschooltjes! Maar daar blijken ze niet tegen opgewassen! Daarover kijken ze ook weer de andere kant uit! Anticiperen? Wel integendeel: vrolijk steeds meer vreemde 'werkkrachten' aantrekken naar een land waar steeds minder werk is! Aldus steeds meer werkloosheid creërend. Is dàt soms logisch?

Ooit, en erg lang zal dat niet meer duren, zal de hele samenleving moeten geherstructureerd worden. Want het zou ontoelaatbaar zijn dat de rijken, die de industrie in handen hebben, zich steeds rijker gaan spelen, en de rest van de bevolking honger lijdt en helemaal niet meer aan de bak raakt.

Denken onze leiders daaraan? Natuurlijk niet! Daar is hun beperkte hersencapaciteit niet tegen opgewassen!

Ooit zullen ingrijpende maatregelen moeten genomen worden om het snel aangroeiende onevenwicht tussen rijk en arm tegen te gaan! Want een samenleving waarin robotten al het werk verrichten is niet leefbaar als de huidige normen gehanteerd blijven! De rijken zouden steeds rijker worden en de armeren zouden gaan verhongeren! En uiteindelijk zouden ook de rijken de dupe worden, want wat baat het om volledig automatisch dure toestellen te produceren, als niemand nog over de middelen beschikt om die toestellen te kopen? Wat baat het om dure olie uit de aardbodem te pompen als niemand zich nog een auto kan permitteren?

 

Ik héb het hier al gezegd: het makkelijkste middel hiertegen is drastische werkduurverkorting! Al moest men op termijn naar één werkdag per week gaan, het zal moéten! Volgens mijn (heel beperkte)  intelligentie is dat het enige middel. Maar er moeten miljoenen mensen bestaan die intelligenter zijn dan ik, en andere en betere oplossingen bedenken. Ik geef ze in elk geval de wind van achteren. Maar maak ook meteen een bedenking: dergelijke intelligente wezens zullen nooit welkom zijn in de Wetstraat! Zullen het niet eens tot op de kieslijsten kunnen schoppen! Want daar zijn politici als de dood voor, zo onovertreffelijk als ze zichzelf wanen!

En dus drijft onze hele welvaartstaat langzaam maar zeker naar de klippen. Wie het land dan zal overnemen? Drie keer raden! De middeleeuwers natuurlijk! Die nemen het niet zo nauw met een massa die verhongert.

Hoedanook, we zullen ons er moeten op voorbereiden dat de toekomstige samenleving het ooit met een tiende van de huidige werknemers zal kunnen doen! Daar moet nu al rekening mee worden gehouden! Daar moeten heel nieuwe sociale systemen voor worden bedacht. Systemen die er voor zorgen dat iedereen zich verder alle moderne technologie kan veroorloven, voldoende te eten heeft, en toch slechts een minimale inspanning moet doen.

Alle sociale systemen die we nu kennen zullen ooit helemaal niet meer kunnen werken op de manier waarop we nu bezig zijn en moeten tijdig door iets totaal anders, en liefst beter, worden vervangen! Arme Wetstraat! Er staat nog héél veel werk op de plank! Véél te veel om de kostbare tijd te verspillen aan allerhande futiliteiten en onderlinge redetwisten!

Onze consumptiemaatschappij draait op een cirkel die ook alweer heel nauw luistert en snel uit evenwicht raakt! Dat evenwicht moet telkens weer aangepast worden aan alle nieuwste technologie die haar intrede doet. Doet men dat niét, dan gaat het letterlijk spaak lopen. Met andere woorden: het fijn uitgebalanceerde wiel gaat spaken verliezen! Moet opnieuw in evenwicht gebracht worden. Zoniet gaat het heel hard schudden en trillen en gaan steeds meer spaken verloren! Tot het wiel helemaal uit elkaar vliegt.

Dat wiel ziet er uit als volgt:

 

1. Productie van artikelen. Dat zorgt weer voor:
2. Tewerkstelling van arbeidskrachten. Die genereert op zijn beurt:
3. Koopkracht. Die er voor zorgt dat:
4. De producten ook kunnen worden verkocht en de tewerkstelling kan behouden blijven.

Neem één spaak weg en het gehele systeem valt in duigen!

De spaak die momenteel het sterkst onder druk staat is 2 (Tewerkstelling). Neem hem weg, en wat zien we gebeuren? 3. (Koopkracht) komt ook heel erg onder druk te staan en valt weg. Gevolg is dat ook 4. (Verkoop) wegvalt! Dan blijft enkel nog de productie over. Maar hoe kan een productie blijven bestaan als niemand kan kopen? Uiteindelijk zal ook de laatste spaak van het wiel het begeven en stagneert de consumptiemaatschappij helemaal!

Je kunt mijn wiel ook anders interpreteren: 1: dat zijn de pientere ondernemers en de rijken. 2 zijn de minder intelligente, maar broodnodige werkers. 3 en 4 zijn de systemen die de zaak in balans, en het wiel rond houden. De automatisatie valt vooral de tweede categorie aan. Als niets wordt ondernemen zal deze categorie als eerste ten onder gaan. Geen probleem voor de eerste categorie? O neen? Aan wie zullen ze dan hun producten slijten? Aan Aliëns?

Neen hoor, die eerste categorie zal misschien als laatste vallen, maar uiteindelijk toch mee het onderspit delven!

Om het systeem te begrijpen hoef je helemaal geen technicus te zijn. Niet eens over veel intelligentie te beschikken! En toch! Toch is er helaas één straat in België die het niét begrijpt: de Wetstraat! Daarom ook heb ik er maar een tekeningetje mee gemaakt. Dat begrijpen kleuters nog het beste! De kans dat dit tekeningetje ooit tot de Wetstraat raakt is miniem, maar je weet toch nooit!

Nog één woordje ter toelichting: de cultuur die dit evenwicht in stand wil houden, staat er alleen voor! Als andere culturen niet de intelligentie hebben om het te kunnen waarmaken is dat hún probleem. Moeten ze maar niet zo erg op hun religie vertrouwen! Want als we het wiel weer netjes in balans hebben gekregen met de nodige ingrepen, zal het binnen de kortste keren opnieuw gaan spaaklopen zodra er vreemde ballast aan toegevoegd wordt!

Reden temeer dus om onze grenzen weer stevig af te sluiten en zélf onze boontjes te weken!

Willy.

16-12-2012 om 09:15 geschreven door Willy


» Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apocalyps.
 

Ze hebben het er weer over... nog maar een goede week en de wereld zal vergaan!
Tenminste, dat zeggen de eeuwige doemdenkers. Nu is de Mayakalender weer de reden!

Het maakt me aan het lachen, maar het doet me ook nadenken! Nadenken zonder dat 21/12/2012 daar iets mee te maken heeft. Nadenken over de apocalyps. En voor onze beschaafde wereld, momenteel overspoeld door middeleeuwers, komt die apocalyps er wel ooit, al zal het wel niet op 21 december zijn! En al wil niemand het inzien!

Alle voortekenen zijn er immers:

- Domme, onverantwoordelijke leiders.
- Regelrechte misdaden tegen onze cultuur, maar sussend en zalvend goedgepraat door de media.
- Een gehersenspoelde bevolking die alles wat logisch zou moeten klinken voor een beschaafde samenleving overboord gooit en regelrecht landverraad bejubelt en er zelfs om jankt.

Zal die bevolking ook ooit heel deemoedig moeten zeggen: "Das haben wir nicht gewüst"? Net zoals de verslagen Duitsers in hun verwoeste land na W.O.2?

Wel, dan vertel ik ze maar op voorhand: "Als jullie niet zo stekeblind waren geweest hadden jullie het wél geweten"!

Zal mijn generatie het nog meemaken, of zal het de jongere, nu alwetende generatie zijn die de gevolgen van hun onwetende alwetendheid zal moeten ondervinden?

Racistisch? Ik? Helemààl niet! Want:

Nu heeft Bart Dewever weer een vrouwelijke Marokkaanse schepen in zijn schepencollege opgenomen. Wel, hoewel ik die NVA duizend en een verwijten naar het hoofd kan slingeren, heb ik daar niks op tegen. Die dame is in België geboren, spreekt perfect Nederlands (met Antwerps accent nog wel), en is in mijn ogen Belg. Ze doet ook geen enkele moeite om als moslima over te komen door hoofddoekjes (lees 'oorlogsvlaggetjes') en dergelijke toestanden! Is ze trouwens wel moslima?

Wel, dat is nu eens een typisch voorbeeld van perfecte integratie, of ik zou helemaal mis moeten zijn! En voor dergelijke mensen, van welke origine ze ook zijn, heb ik niks dan bewondering. Ze parasiteert ook niet en baat een eigen broodjeszaak uit.

Het apocalypsgevaar komt van die 'anderen'! Maar dat wil toch niemand inzien! Humaan doen, weetjewel? Zalfjes strijken bovenop gruwelijk etterende wonden! Een helpende hand toesteken en niet beseffen dat het Westerse gezegde 'Je bijt niet in de hand die je te eten geeft', onbestaande is in die andere cultuur! Dat wordt trouwens dagelijks bewezen!

Zélfs het woord racisme kenden we helemaal niet voordat die anderen het hier kwamen introduceren! Racisme mag dan al opgenomen zijn in het strafrecht, in MIJN woordenboek staat het niet. En het meest verfoeilijke werkwoord in dat woordenboek is: 'parasiteren'!

Willy.

14-12-2012 om 09:49 geschreven door Willy


» Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FYRA - ALDI?
 

Gisteravond had ik weer een leuk binnenpretje toen de nieuwslezer mededeelde dat er voor de vierde dag op rij grote technische problemen waren met de nieuwe hogesnelheidstrein Fyra op de lijn Brussel - Amsterdam!

Ik zei nog tot mijn vrouw: "Je zou bijna denken dat die trein van Italiaanse makelij is, met zoveel problemen".

Mijn woorden waren nog niet koud of ja hoor: daar kreeg ik het antwoord van de nieuwslezer. Het IS een Italiaanse trein!

Ik zei het hier vroeger al, maar toen ging het over auto's, dat je Italiaanse rommel maar best uit de weg kunt gaan als je naar een betrouwbaar vervoermiddel zoekt.

Ik heb niks tegen Italianen. Het is een vrolijk warm volkje. Maar betrouwbaar materiaal moet je er niet van verwachten. Daar zijn ze niet ernstig genoeg voor! Een en ander is wat verbeterd, nu machines veel fijn handwerk overnemen, maar die trein bewijst nog maar eens dat ik gelijk had!

Maar mijn lachen veranderde al gauw in woede, toen een van de woordvoerders durfde te stellen,: "Die Fyra? Dat is een Aldi-trein!".

Hallo... wat is er mis met Aldi? Dat het goedkope, maar goede kwaliteit levert? Mag dat soms niet? Waar haalt die man het in zijn hoofd die winkelketen te vergelijken met een Italiaans speelgoedtreintje?

En nog kwader werd ik toen ik aan de Europese Unie dacht! Wij sponseren wél mee aan verschillende landen die er nooit iets wisten van te bakken! Die geen betrouwbaar materiaal in elkaar weten te knutselen! Nu nog een Italiaanse trein er bovenop. Stommer kan écht niet! Wie heeft hiér weer onze belastingscentjes aan uitgegeven? Alsof we in België geen treinen kunnen maken!

Willy.

13-12-2012 om 08:55 geschreven door Willy


» Reageer (1)
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefconcert.
 

't Was al bij den elven,
En 'k peinsde bij mezelven:
'k moet maar eens iets schrijven,
Over kind'ren, venten, of over oude wijven!

Over Joden, Moslims, of katholieke hypocrieten.
Of over de duizenden parasieten
Die ons land naar de afgrond drijven
Maar toch mooi steungeld blijven krijgen.

Schrijven over de vele wantoestanden
Waarin we nog maar eens belandden.
Of over dwaze, maar vetbetaalde leiders.
Of hoe de Vlaming weer moet lijden.

Lijden door zijn eigen domme kiesgedrag,
Omdat het kieshok hem weer helemaal niet lag!
Omdat hij niet weet voor wie te kiezen,
Op lijsten die hem 't noorden doen verliezen.

Op lijsten vol gulle belovers,
Maar in wezen heel doortrapte rovers!
Aan de macht gekomen door cadeautjes.
Zo neemt men de Vlaming in het ootje.

Aan de macht gekomen door doctrines.
De Vlaming slikt ze als pralines!
De Vlaming denkt gewoon niet na,
En betaalt op 't eind wel het gelag.

 

Ach jongen, zwijg en stop ermee!
Wandel rustig naar de zee.
Drink er maar een lekker aperitief!
Vergeet die wantoestanden in de politiek.

Vergeet dat het ook anders kan!
Zuip je zat en wees een man.
Alleen zo kun je overleven
In een land vol tegenstrijdigheden!

Een land dat een paradijs had kunnen zijn
Maar nu meer water kent dan wijn.
Je kunt enkel maar betreuren
Dat de Vlaming dit alles laat gebeuren!

Willy.

P.S.: schol!





 

12-12-2012 om 10:03 geschreven door Willy


» Reageer (2)
11-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar of niet waar?

Ik ben de laatste tijd wat voorzichtig geworden met zwerfmeel! Onlangs stond ik op het punt er eentje te publiceren over een Iman in Brussel, die schatten zou verdienen aan kindergeld en allerlei andere steun. Toen ik er ook nog een fotootje bij wou en daarvoor de naam intikte op Google bleek die man totaal niet gekend in Brussel, maar was inderdaad Iman en woonde in... Frankrijk! Had dus geen uitstaans met België!!! Zo zie je maar... ook tegenstanders van de Islam maken zich wel eens schuldig aan grove leugens. Een dergelijke mail de wereld insturen onder een valse naam is een fluitje van een cent! Maar je verliest er wél alle geloofwaardigheid bij en keldert daardoor alle correcte dergelijke mededelingen. Doet dus meer kwaad dan goed. Maar nu kreeg ik er toch weer eentje waarbij ik wel sterk twijfel of het allemaal wel klopt, maar toch niet kan nalaten het op mijn blog te plaatsen. Want als dàt waar is dan worden we echt wel geregeerd door regelrechte landverraders en is het nog erger dan ik al dacht! En daarom hoop ik eigenlijk dat het niét klopt. Lezers of lezeressen die meer weten, en dan liefst uit goede bron, worden hiermee verzocht te reageren. Wat mij betreft liefst om het verhaal te ontzenuwen, want leven in een land dat dergelijke leiders kiest zou ik op zijn minst afschuwelijk vinden! Alsof midden in een oorlog je eigen leiders tot de vijand blijken te behoren! Ik laat het hier dan ook met het nodige voorbehoud volgen:

-o-o-o-o-o-

Laurette Onckelinckx en haar familie: De vader van Laurette, een Limburger, vond in 1950 werk in Ougrée,werd regionaal vakbondslid, toen schepen en tenslotte burgemeester. Haar moeder is een Tunesische. Laurette werd aldaar geboren op 2 oktober 1958 en heeft vijf broers en zusters. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Luik en werd later advocaat. Zij huwde met de Algerijn Abbès Guenned.Wegens zijn bedrijvigheid in het drugsmilieu, vaardigde Marokko in 1996 een internationaal aanhoudingsmandaat tegen hem uit. Op 31juli 1997 werd hij op de luchthaven van Zaventem gearresteerd, maar hij maakte gebruik van een diplomatiek paspoort, wat hij illegaal bezat, want hij is nooit een diplomaat geweest. Op dat moment was echtgenote Onckelinckx minister-president van de Franse gemeenschap. Om verdere schandalen te vermijden, scheidde Laurette heel snel van hem. Na één maand was de scheiding al officieel geregeld. De snelste echtscheiding in België ooit. Op 20 november 1999 huwde Laurette de constitutionele advocaat Marc Uyttendaele. De getuigen bij dit huwelijk waren beider vroegere echtgenoten ! ! ! Nog wat over haar ex-echtgenoot Abbès Guenned. Na de poging tot arrestatie van Abbès Guenned op de luchthaven van Zaventem, waarbij hij gebruik maakt van onschendbaarheid met een illegaal diplomatiek paspoort, dat hij als 'gift' had gehouden, werd hij één jaar later, op 21 juli 1998 voor dezelfde feiten opnieuw gearresteerd, dit keer op de luchthaven Izmir, Turkije. Hij moest daar een tijdje de cel in, maar onder druk van de Belgische regering, werd hij nooit aan Marokko uitgeleverd en om een diplomatieke rel te vermijden zelfs vrijgelaten. Sinds kort is Abbès weer opgedoken (ge gelooft het niet) als rijkelijk betaald adviseur, op het kabinet van Laurette Onckelinckx met als taken de communicatie tussen het kabinet en de islamitische verenigingen te onderhouden en het grote stedenbeleid. In 'La Libre Belgique ' van 15 jan. 2004 deed hij een oproep tegen het verbieden van hoofddoeken bij moslimvrouwen en hij gaf zijn steun aan het oprichten van de vereniging COIFE (gezamenlijke verenigingen tegen het verbod van hoofddoeken in scholen). Eén van de medewerkers van Abbès is Kissi Benjelloun, voorzitter van de Unie van Moskees (slager van beroep). Deze wordt ervan beschuldigd de controle van de Moslimvleesmarkt uit te voeren voor zijn persoonlijk profijt. Laurette Onkelinx is in België minister van Justitie!

-o-o-o-o-o-

Slik! Als dàt allemaal waar is dan valt alles in de juiste plooi en weten we waar we aan toe zijn. Dat zou alles, en met name het onverklaarbare, verklaren! Dan preken hier de vossen de passie! En de kiesganzen... die lopen er blindelings in! Niet alleen in België, maar in de hele Westerse wereld! Nooit werd de verovering van een vergevorderde beschaving zó gemakkelijk gemaakt door de eigen 'leiders'!!! En maakt men ons gewoon wijs dat vreemden hier komen... euh... werken, terwijl ze in werkelijkheid onze heerlijke Westerse wereld komen veroveren, verloederen, en tenslotte overnemen zonder slag of stoot! Zal de Vlaming dat nog lang werkeloos en wezenloos blijven aanzien? Ik hoop van harte op minstens één serieuze reageerder die het verhaal van onze minister van justitie kan ontzenuwen. Dan kan ik weer wat rustiger slapen gaan. Ook de daders van de moord op een lijnrechter onlangs in Nederland, blijken Marokkanen te zijn naar ik uit goede bron vernam. Het nieuws echter, sprak enkel over 'jongens'. In werkelijkheid was het een racistische moord! Maar racisme, volgens onze Westerse wetgeving, is blijkbaar éénrichtingsverkeer! Als dat racisme uit de tegengestelde richting komt moeten de media zwijgen! Zowel in België als in Nederland. Was die grensrechter een Marokkaan geweest en de aanvallers blanken... zou dan ook gewoon over 'jongens' zondermeer worden gesproken? Zou de gehele Islamwereld niet op de kop gaan staan? Zou ook onze Westerse beschaving niet op straat komen janken voor die racistische daad? Dit alles is eigenlijk onverklaarbaar, tenzij... dat onverkwikkelijke Onckelincksverhaal klopt, en er nog veel meer van dat soort in onze regeringen zijn geïnfiltreerd, dank zij het onvermogen tot oordelen van het kiesvee.

Willy.

11-12-2012 om 09:50 geschreven door Willy


» Reageer (1)
09-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele alchemie.

Laat ons vandaag eventjes een beetje kokkerellen, en een 'wereldoorlog III - soepje' klaarmaken. Schrik niet! Bij wereldoorlog drie komen geen bloederige toestanden kijken. Niet in het begin en niet gedurende de (geheime) strijd. Die zullen pas later komen. Als de vijand de overwinning over de hele lijn heeft binnengehaald. Maar aanvankelijk is het allemaal peis en vree wat de klok slaat. Moét ook wel. Anders zou de bevolking het niet pikken!

Wat hebben we nodig aan ingrediënten?

1. Een beschaafde samenleving.
2. Een samenleving die in middeleeuwse tradities is blijven hangen.
3. Een handvol corrupte, of op zijn minst dwaze, of liever nog stekeblinde politici.

Nadere omschrijving van de ingrediënten:

1. Beschaafde samenleving: zo eentje waar mensen zo beschaafd geworden zijn dat de meerderheid geen vlieg kwaad zou doen en men heel humanistisch denkt. Waar mensen niet langer moeten doden om te overleven. Een vleugje hypocrisie mag echter wel, want er moet toch ook gegeten worden, niet? Dieren moeten dus wel degelijk worden gedood, maar dat moet achter gesloten deuren gebeuren en zo pijnloos mogelijk. Waar de samenleving het ook niet ziet. De samenleving moet enkel netjes in partjes gesneden dierenlijkjes vinden in de warenhuizen. Netjes verpakt in plastic, of in worstjes gedraaid. De verpakking mag niet herinneren aan een gedood wezen! Hoofdzaak is dat de doorsnee mens in die samenleving totaal niet meer in contact komt met toestanden zoals het afslachten van dieren. En dus een proper geweten heeft. Liefst ook een hoog watjesgehalte, en vooral graag luistert naar leuke sprookjes en verleidelijke fabeltjes. Maar vooral: VREEDZAAM blijft.

2. Een middeleeuwse samenleving: waar handen worden afgehakt als iemand gestolen heeft, waar vrouwen worden gestenigd als ze met buurman hebben gepraat, waar dieren ritueel en pijnvol worden geslacht, en waar de bevolking al zo lang gewoon is aan dergelijke gruwelen dat het ze geneens meer opvalt. Een samenleving ook die nooit kon evolueren, nooit iets presteerde, en nooit iets uitvond om het leven te vergemakkelijken, door dom te zijn gehouden door een verachterde religie.

3. Corrupte politici: die, in plaats van daadwerkelijk te regeren en de eigen bevolking aan het werk te zetten en te houden, leden van die middeleeuwse beschaving binnenhalen onder het mom van arbeidskrachten, maar in werkelijkheid om hen in de watten te leggen met geld van de belastingsbetaler en hen op onbegrijpelijke manier te beschermen.

En nu gaan we aan het kokkerellen!

Giet de drie ingrediënten in een fles en schudt ze goed door elkaar. Zet de fles daarna enkele decennia op een rustige plaats en let goed op wat er gebeurt:

Ingrediënt 1 zal langzaam naar de bodem zakken.

Ingrediënt 2 zal er alles aan doen om zich in ingrediënt 3 te infiltreren.

Uit ingrediënt 3 zullen langzaam maar zeker de eerlijkste individuen naar beneden zakken en verdrongen worden door infiltranten van ingrediënt 2.

Zodra die infiltranten een vinger in de pap hebben, gaan ze hun eigen wetten dicteren aan de massa op de bodem. Natuurlijk, aanvankelijk op een heel verbloemde manier, waardoor de massa er inloopt. Waardoor zelfs die massa zodanig wordt geïndoctrineerd dat de ene bekering naar de middeleeuwse religie op de andere volgt.

Natuurlijk, in de eerste decennia is het voor de infiltranten te vroeg om hun ware gelaat te tonen! Ze moeten nog dieper infiltreren om succes te hebben. Ze zijn voorlopig ook nog altijd een minderheid! Moeten zich dus wel als brave schaapjes voordoen!

 

Hier en daar is er wel zo'n middeleeuwer die te vroeg victorie wil kraaien en de sharia-wet al wil invoeren, maar die wordt snel teruggefloten! Want gooi nooit een kikker in kokend water. Die springt er direct uit! Gooi hem liever in koud water dat je dan langzaam opwarmt. Veel meer kans dat de kikker blijft zitten! Vooral als je hem blijft hypnotiseren met wondermooie sprookjes van duizend en één nacht! Of misschien met zo'n slangenfluitje! Daar schijnen die mannen goed in te zijn. Dat deden ze ooit met slangen, maar nu proberen ze het met de Vlaamse leeuw! En het werkt nog ook! Inch Allah!

Maar de buitenbeentjes die nu al de sharia willen invoeren in België zijn meestal jonge, voortvarende elementen die het klappen van de zweep nog niet hebben geleerd en de raad van de ouderen in de wind slaan. De ouderen hebben tijd. Alle tijd van de wereld, want Allah is groot, en hún wereld is tijdloos. Enkel de jongskens zijn voortvarend, maken amok en verloederen nu al, en dus heel voorbarig, de hele samenleving. Luisteren niet naar de ouderen die geduldig hun tijd afwachten! En geven ons zo al een voorbeeld van wat onze hoge beschaving te wachten staat!

We laten de fles dus rustig en ongemoeid uit zichzelf gisten. Vooral niet voortijdig gaan schudden. Laat het proces maar zijn eigen weg zoeken. Want dat zal het zéker doen! Vertrouw maar op Allah! En leer voor één keer ook van politici: kijk de andere kant op en wacht af!

En ja hoor, na een aantal decennia is het zover! De hele fles is middeleeuws geworden, galgen en schavotten worden heringevoerd, het stenigen staat weer in ons strafrecht, en ongelovigen ondergaan het lot van onze heksen uit de middeleeuwen: de brandstapel. Of worden levend gevild of wat dan ook. Als het maar voldoende gruwelijk is!

Zélfs de corrupte politici van vroeger zijn nu naar de bodem gezonken en vervangen door de vreemde elementen die ze ooit zélf zo gretig aan de macht hielpen! Zo zie je maar weer: wie een put graaft voor een ander...

En voilà! Ons soepje is klaar! Wanneer zullen we het consumeren? In 2040? Of 2050? Mij kan het niet schelen, want één ding weet ik zeker: ik lust het tóch niet!

Willy.

09-12-2012 om 08:52 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale cycli.

Ooit hadden we een pienter uitgedacht pensioenstelsel! Een 'eeuwigdraaiende cirkel' die zichzelf in stand hield. Maar zoiets luistert nauw! Zoiets moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. En die voorwaarden worden de een na de andere genegeerd, met gevolgen die ooit rampzalig zullen uitdraaien.

Hoe werkt dat pensioenstelsel eigenlijk?

Wel, de volwassen bevolking werkt, en betaalt aan de staat zogezegd voor het later pensioen, maar in werkelijkheid worden daar de op dit ogenblik gepensioneerden van betaald.

De 'werkbijen' worden ouder, gaan met pensioen, en nu betaalt de nieuwe generatie werkbijen. De gepensioneerden spenderen hun pensioen op eigen bodem, wat de economie weer ten goede komt. En de cirkel is rond. Ja hoor! Zo simpel kan het leven zijn. Is dat niet mooi?

Jawel, het is mooi, maar er steken addertjes onder het gras!

Eerste voorwaarde voor deze 'perpetuum mobile' is dat er geen plotse sprongen in de bevolkingsdichtheid ontstaan. En jawel... een dergelijke sprong is ontstaan door de plotse babyboom na de tweede wereldoorlog! Toen al had men kunnen voorzien dat die babyboomers ooit gepensioneerden zouden worden en dat het wankele evenwicht zou verstoord worden. Men had daar moeten op anticiperen. Het had allemaal opgevangen kunnen worden met een beetje meer inspanning en een beetje minder cadeautjes aan de bevolking!

Maar neen! Men deed net het omgekeerde: we haalden gastarbeiders binnen! En die eerste gastarbeiders zijn ondertussen grotendeels terug naar hun vaderland vertrokken, waar ze genieten van een Belgisch pensioen. Dus een pensioen dat net niét in België wordt gespendeerd! Het evenwicht begint al te verschuiven!

Vervolgens werden Moslims en oostblokkers aangetrokken. Die lijken wel niet happig om naar hun vaderlanden terug te keren, maar nog afgezien van vele andere nadelen (werkloosheid bevoorbeeld) dreigt zelfs een nieuwe babyboom! Een bruine babyboom dit keer! Nu is het evenwicht al helemaal verschoven! En die prachtige, fijn afgestelde machine die zichzelf in stand hield, begint te wankelen. Teveel kleuterpollekens hebben er aan gesleuteld. Teveel kleuterhersenen hebben het helemaal verknald! En teveel kiezers blijven voor het hoge kleutergehalte in de Wetstraat kiezen!

Naast het pensioenstelsel hebben we ook een prachtig systeem van gezinshulp in de vorm van kindergeld. Heel sociaal: wie geen kinderen heeft betaalt mee in de opvoedingskosten van wie er wél heeft. Kan het mooier? Eigenlijk niet... ware het niet dat de verstandige Belg zijn voortplantingsgedrag beperkt, maar dan wél mag opdraaien voor volkeren die helemaal geen oor hebben naar geboortebeperking! Zéker niet als ze zich hier komen vestigen! En de machine gaat nog vierkanter draaien!

En dan de ziekenzorg! De beste van de hele wereld! Maar waar honing is komen bijen! En die bijen komen dan ook van over heel de wereld onze honing consumeren! En ook de autochtone bevolking heeft de weg naar uitkeringen via de ziekenkassen gevonden. Ziek of niet, mindervalide of niet, ze vinden er altijd wel iets op om niet te moeten werken. Leve de ziekenfondsen!

Werkloosheidsuitkeringen? Nét hetzelfde liedje.

En voor wie nog altijd niet terecht kan bij een van bovenvermelde instellingen en niet wil werken is er als laatste redplank nog altijd het onvolprezen OCMW.

Het gehele systeem op zich is heel pienter uitgedacht door onze voorouders. En het zou hebben blijven werken als we onze grenzen netjes dicht hadden gehouden zoals dat hoorde. Als we politici hadden gekozen die de Belg deden werken in plaats van vreemden binnen te lokken.

Maar omdat dit alles niét gebeurde, is het gehele systeem zodanig ontregeld geraakt dat het vroeg of laat wel zal moéten stilvallen.

Met dank aan de Wetstraat,

Willy.

08-12-2012 om 09:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesvee.

Kiezen in België was ooit heel makkelijk.

- Was je arbeider, dan koos je voor de socialisten, want die verdedigden je belangen.
- Was je ondernemer, dan koos je voor de liberalen, die de ondernemer steunden.
- Was je een schijnheiligaard of  een pilarenbijter? Of in het beste geval gewoon een gelovige? Dan koos je voor de Katholieken.

En voilà! Het lijstje was rond en elk had zijn zin. Iedereen wist klaar en duidelijk wie ZIJN belangen zou verdedigen. En dat werd ook gewetensvol gedaan!

Tegenwoordig gaat het een beetje anders, en dat zouden we al lang ondervonden moeten hebben. Partijen kijken niet langer naar de belangen van de groep die ze horen te vertegenwoordigen, maar wél naar wie de grootse groep (en dus de meerderheid der kiezers) vormt! En dié groep gaan ze in de watten leggen om ver- of herkozen te worden. Met andere woorden: de 'domme massa' wint het telkens weer! Belangen van een bepaalde groep verdedigen? Vergeet het! De grote massa verwennen is tegenwoordig de boodschap, en... laat het ons maar bekennen... ook de beste manier om aan de bak te komen en te blijven!

Het resultaat van deze mentaliteit is echter bedroevend! Op de duur worden alleen maar de werknemers (de grootste groep) verdedigd door zowat alle partijen. (kiesvee...  weet je?). Maar helaas... die grootse groep is ook de groep die het minste nadenkt! Die er niet bij stilstaat dat zonder werkgevers er ook geen werknemers kunnen zijn! Waar moeten dàn de centjes vandaan komen?

- Oké als je als arbeider voor de socialisten (rood) stemt. Maar bedenk dan wél dat die de ondernemingslust van de pientere ondernemers onder ons zwaar temperen door ze hoog te belasten en steeds hogere lonen te laten uitbetalen. Leuk voor de werknemer, maar... waar de ondernemers er de brui aan geven, kunnen ook werknemers niet meer terecht! Helaas is dat een punt dat werknemers telkens weer over het hoofd zien! Ooit werden arbeiders uitgezogen door de ondernemers, nu is het wél omgekeerd. En geen van beide is goed!

- Oké als je als ondernemer voor de liberalen (blauw) stemt. Dan lijk je wel op rozen te zitten. Maar! Die blauwen zijn ondertussen ook al tot de conclusie gekomen dat er veel meer arbeiders dan ondernemers zijn, en ze het niet zullen halen als enkel de ondernemers voor hen stemmen! Dus moeten ze ook de werknemers zien te paaien. Het mooiste voorbeeld daarvan is de achtjarige blauwe regering geweest van weeral een tiental jaar geleden! De cadeautjes konden niet op! De schatkist leek wel onuitputtelijk! De gewone man werd gecharmeerd, gepaaid, en vooral 'gegijzeld' met geleend geld! Plots telden die ondernemers, die voor alles moesten opdraaien, helemaal niet meer mee. Als er maar voldoende stemmen konden worden binnengerijfd om aan de macht te blijven. Want arbeiders, dat wisten die snuggere blauwen wel, die denken toch niet verder dan hun neus lang is. Hoe meer cadeautjes ze krijgen, hoe liever ze je zien. Waar die cadeautjes vandaan moeten komen willen ze niet weten. Dat interesseert hen niet!

Dié regering is wel de meest desastreuze ooit geweest en is er verantwoordelijk voor dat, nu de crisis toeslaat, er helemaal geen reserve meer is om haar het hoofd te bieden. De meest succesvolle ondernemers zijn ondertussen ook al naar betere oorden gevlucht!

- Oké tenslotte, als je voor de Katholieken (geel) stemt uit traditie of geloofsovertuiging. Maar dan mis je wél het beoordelingsvermogen over de schijnheiligheid die deze religie al eeuwenlang heeft weten op te houden! Mis je toch wel dàt deeltje in je hersenen dat alarm had moeten slaan van zodra je de geschiedenisboekjes ging bestuderen.

Snuggere politici hebben dat ook wel allemaal ingezien, en proberen nu hun slag te slaan met alternatieve partijen. Partijen die weer iets heel anders beloven, maar in werkelijkheid alleen maar zélf de macht (en de centjes) willen binnenrijven.

De keuze wordt steeds groter. De kiezer weet het niet meer. En dat is nou preciés wat die partijen in de kaart speelt! Kiesvee dat niet meer weet waar naartoe!

MAAR! De grootste boosdoener is nog altijd de ouderlijke verwenning van tegenwoordig! Vroeger was iedereen akkoord dat wie het meeste presteerde, en dus meest verdiende in deze wereld, zich iets meer kon permitteren: een luxueuzere wagen, een villa, een yacht...

Tegenwoordig gaat dat eventjes anders: de verwende generaties vinden dat ze, dom of slim, werklustig of lui, recht hebben op alles wat een ander heeft! Ook al zijn die anderen een pak slimmer of werklustiger! Gaat dat niet met de verdienste, dan maar met geleend geld! Als ze zich maar nét hetzelfde kunnen permitteren als snuggere buurman! Maar helaas... deze mentaliteit werkt niet. Tenminste niet op lange termijn! Op korte termijn wél natuurlijk: lenen en blijven lenen tot je helemaal 'eigendom' van de banken bent!

Slimme nieuwe of oudere partijen spelen natuurlijk helemaal in op die trend in en plunderen onbeschaamd de staatskas om aan die eisen te proberen te voldoen. Maar ook hier geldt dezelfde regel: het werkt op korte termijn. En dan... de ondergang!

Conclusie: je laten verkiezen is niet langer zaak om de kiezer te vertegenwoordigen. Verkiesbaarheid is vooral zaak om jezelf aan de macht te helpen en te houden. Het kiesvee kan de boom in. Charmeer vooral de (domme) meerderheid met loze beloften en 'geleende daden' en je komt er wel! In de middeleeuwen hadden we af te rekenen met het leenstelsel! Enfin, zo werd het toch vernoemd in de geschiedenisboekjes. Het tegenwoordige leenstelsel gaat een pak verder en boort gezinnen letterlijk in de grond. Alleen: dit keer niet door feodale toestanden maar door eigen hebzucht en schuld!

Voor wie dan wél kiezen? Ik zou het ook niet weten als ik niet wist dat er één partij is waar alle anderen bang van zijn. Zó bang dat ze er een cordon sanitaire rond hebben gevormd. Zeg het trouwens maar in het Vlaams: een piskringetje! Kinderachtiger kon toch niet? Dat is toch het soort spelletjes dat kleutertjes zo graag spelen?

 

Ze hebben er bovendien nog een NVA-partij laten voor geboren worden om de monsterscore die deze partij haalde af te wenden. Een bliksemafleider dus! Een marionet naar voor geschoven die er niks van heeft weten te bakken. En ze zijn er in geslaagd. Dankzij de ongelooflijke onnozelheid van het Vlaamse kiesvee. Het politieke verraderswereldje is nu ontmijnd en de verradertjes kunnen weer rustig op hun poepje gaan zitten en dromen waarmee ze de allochtoontjes nog meer kunnen plezieren en er de Vlaming nog harder kunnen laten voor opdraaien.

Nou, als al die bekakte pamperpolitici zó bang zijn voor die partij, dan weet ik plots weer voor welke partij ik moet stemmen! Maar dat zeg ik lekker niet. Dat moeten jullie zelf maar uitvissen. Ik heb V.B. toch niet vernoemd hé in dit stukje?

Nog eventjes een nabeschouwing, of beter gezegd een losjes geformuleerd voorstel over hoe kiezen eerlijker zou kunnen verlopen:

Stel dat ons land bestaat uit:
50% 'ongelovige' werknemers.
40% 'gelovigen'.
10% ondernemers.

Die drie hoofdgroepen zouden dan elk hun partij moeten hebben. Drie partijen dus, en geen enkele méér!

Die percentages moeten dan de verdeelsleutel vormen voor de parlementaire zitjes: elke partij in bovenvermeld geval heeft dan recht op 1/3 van de zitjes, onafgezien van het aantal behaalde stemmen! Zo wordt vermeden dat een relatief kleine, maar héél belangrijke groep in verband met de tewerkstelling (ondernemers), in de hoek wordt gedrumd door stemmenjagers, en uiteindelijk niets meer in de pap te brokken heeft.

Of... is het eerlijk dat ondernemers in de praktijk helemaal niet meer vertegenwoordigd worden in het parlement? Waar leidt dat toe? Niet moeilijk: ondernemers trekken naar het buitenland. En wat zijn de gevolgen voor de werknemers? Ra ra...

Natuurlijk! Bovenvermeld voorbeeld is maar een beginsel! Verre van ideaal. Verre van uitgewerkt! Houdt ook geen rekening met multicultuur en het hele profitariaat dat gretig onze staatskas leeglikt. Maar er kan op voortgeborduurd worden om tot een eerlijker kiesstelsel te komen. Een kiesstelsel waarin de Belgen in België op de eerste plaats komen! Wat vreemden daarvan vinden zou ons worst moeten wezen. Als het hen niet aanstaat moeten ze maar een ander koekoeksland zoeken.

Willy.

06-12-2012 om 08:19 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chapeau Telenet!
 

Ik had deze week wat perikelen met internet. Kwam maar in piekjes binnen. Soms wél, soms niét! Mailen ging nog net, lichte sites binnenkrijgen soms ook, maar zwaardere bestanden helemaal niet!

Dinsdag naar telenet gebeld en woensdag (vandaag dus) kwam een technieker langs. Controleerde de hele installatie en kwam de conclusie dat ALLES verouderd, en niet meer up to date was. Verving ALLES! Modem, de vele andere toestelletjes en kabels, en binnen het uur was alles weer helemaal goed.

Bij Telenet hadden ze me wél verwittigd dat, als de fout niét in hun installatie stak en enkel maar aan de bekabeling of mijn pc lag, ik zelf zou opdraaien voor de kosten. Oei!

Maar neen hoor! De technieker wist me meteen al gerust te stellen: het lag aan de verouderde installatie van Telenet, en de gehele operatie was gratis.

Bravo Telenet!!!

Willy.

05-12-2012 om 12:54 geschreven door Willy


» Reageer (1)
03-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moderne technologie?

Soms word ik toch echt wel groen als ik zie hoe de industriële ontwerpers maar blijven uitgaan van de veronderstelling dat in elke mens een technisch ingenieur schuilt! Zélfs als de bediening van een toestel al helemaal niet intuïtief ontworpen is. Deze week kreeg ik alweer een schrijnend voorbeeld daarvan.

Een ietwat ouder koppel haalde een flatscreen TV in huis. Van Philips. Zó gekocht in de winkel, zò meegenomen naar huis in de doos. Installatie was een fluitje van een cent had de verkoper gezegd. De man is niet van de domsten, dus dat zou wel lukken. Thuisgekomen, en na urenlang zoeken, haalden ze mij erbij, want ze kwamen er niet uit. Op het scherm stonden alleen maar twee woordjes: "geen signaal". Gelukkig in het Nederlands, want de taal had de man al kunnen kiezen en vastleggen, al wist hij niet meer met welke knop!

Het eerste wat ik deed was de bekabeling onderzoeken. Alles klopte. En toch geen signaal? Toen vroeg ik de gebruiksaanwijzing. Hadden ze niet. Er stak er geen in de doos. Alleen maar een nietig foldertje, dat luisterde naar de veelbelovende naam 'Quick Start Guide'. Het foldertje onthulde een paar simpele stapjes  die iedereen kent: stekker insteken en zo... en verder noppes. Niet eens een schema van de afstandsbediening met uitleg over de knoppen!  Ik begon al een donkerbruin vermoeden te krijgen, want met mijn laatste pc was het niet veel beter qua startinfo!

Dan maar de afstandsbediening bekeken, waarop ik een knop 'Menu' of 'instellingen' verwachtte. Al even onintuïtief! Niks menu! Niks instellingen! Maar toen vond ik een geruststellend knopje waar 'info' op stond. Ha! Dat zal het zijn. Op het knopje gedrukt, en op het scherm verscheen één summier zinnetje: "Voor meer info surf naar..." en dan de naam van hun website!

Ja zeg, denken ze bij Philips nou écht dat iedereen een computer heeft? Is het nu al teveel om een gebruiksaanwijzing af te drukken voor het geval dat de klant géén pc heeft? Ik wou die website niet eens opzoeken op mijn eigen pc, al veronderstelde ik wel dat ik daar de volledige gebruiksaanwijzing zou vinden. Maar dat vertikte ik gewoon. Dan maar verder spelen met de afstandsbediening, maar telkens weer kwam op het scherm: "Geen signaal". En nochtans zaten alle kabels goed.

- Zie je wel? Zei de man, dat kreeg ik ook alleen maar.

Leuk hoor! Geen gebruiksaanwijzing meer bijgeleverd, en als je de TV aansteekt komt daar alleen maar dat summiere zinnetje 'geen signaal' op als 'welkomscherm' (!?!)... Kan het nog botter? Waar is de tijd dat een gebruiksaanwijzing steevast begon met "gefeliciteerd met uw aankoop"? Kan zélfs een kort beleefdheidszinnetje voor 'koning klant' er niet meer af? Zijn die begaafde heren ingenieurs dan té geleerd geworden? Of net te dom zodra ze hun eigen technisch wereldje verlaten?

Verder zoekend met de afstandsbediening verscheen toch plots een beeld dat onder vele andere functies 'Instellingen' vermeldde. Voilà! Dàt zocht ik nou juist. Dàt had nu juist het eerste moeten zijn dat je te zien kreeg bij het opstarten van een nieuwe TV. Want 'instellen' is toch het eerste wat je doet? Welke knop ik had ingedrukt wist ik niet eens meer, maar zéker geen knop met een intuïtieve naam voor die functie!

En toen was het inderdaad maar een fluitje van een cent meer om naar 'zenders vastleggen' te navigeren. Het toestel begon probleemloos alle zenders op te zoeken, en daar hadden we eindelijk beeld.

Toen werd ik nog bozer: waarom moesten die verlichte geesten bij Philips als 'welkomscherm' bij een nieuwe TV dat botte en misleidende zinnetje 'Geen signaal' op het scherm plaatsen? Als je dàt ziet ga je toch logischerwijze de hele bekabeling controleren? Waarom konden ze niet gewoon geschreven hebben: "Geen zenders vastgelegd.. Ga met de afstandsbediening naar..."? Dan zou het meteen duidelijk geweest zijn.

Doen die kerels dat soms met opzet? Om oudere mensen op kosten te jagen en een technieker in huis te laten halen gewoon om de TV te laten werken? Of zijn ze zondermeer te dom om een adequaat zinnetje op te stellen? Of... hébben ze in de fabriek misschien niemand meer die kan schrijven?

Ik weet het niet! Ik weet enkel dat het steeds maar erger, en dommer wordt.

Willy.

03-12-2012 om 09:44 geschreven door Willy


» Reageer (2)
02-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakkend verhaal.

Wafa Sultan plaatste een filmpje op Youtube. Waarschijnlijk zal het er niet lang staan! Je kunt het hier proberen te pakken te krijgen als het nog lukt:

http://www.youtube.com/watch?v=RFN8ahYN1b0

Een correspondent van me wees me er op. Het filmpje heeft Franse ondertitels, en ik vond het de moeite ze allemaal over te schrijven en zowat letterlijk te vertalen in het Nederlands. Je kunt het filmpje bekijken als je dat wilt, maar noodzakelijk is dat niet. Je ziet haar alleen maar de hele tijd praten. Vlamingen hebben dan ook meer aan mijn vertaling.

Wafa Sultan is een Syrische, geëmigreerd (naar Frankrijk of Amerika is wat onduidelijk in de tekst). Hoedanook, ze doet haar verhaal:

-o-o-o-o-o-

Het probleem is de Islam!

 

Ik heb besloten de islam te bevechten. Let op wat ik jullie ga vertellen! De Islam bevechten! Niet de politieke islam noch de radicale islam noch de wahabiste islam, maar de islam op zich. Kortweg de islam. Ik geloof stellig dat het oosten al die termen (radicaal... wahibiste...) heeft uitgevonden om politiek correct te blijven.

Gedurende mijn jeugd in Syrië heb ik nooit gehoord dat iemand de islam kwalificeerde zoals het oosten dat nu doet! De islam is nooit misbegrepen geweest! Want de islam zelf is het probleem. Maar niemand durft de waarheid te vertellen. Niemand zoekt de wortels van het terrorisme in die hersenspoelmachine die de islam noemt.

 De islam hangt niet van mij af, noch van welke muzelman ook. De islam is exact wat Mahomet heeft gezegd en gedaan. Om de islam te begrijpen moet je de traumatiserende en choquerende biografie van Mahomet lezen!

Meer dan 50 jaar oud huwde hij zijn tweede vrouw, die slechts 6 jaar oud was. Ik kom net terug in Frankrijk.  Daarginds (Syrië) had ik een gesprek met een muzelmane: de ex-minister van vrouwenzaken in Pakistan. Toen ik haar vertelde dat Mahomet een meisje van 6 huwde, onderbrak ze me en verbeterde: "dat is een grote leugen! Ze was 9 jaar en niet 6!".

Dit staat gelijk aan iemand die door de politie wordt tegengehouden om tegen 100 mijl per uur te rijden en zich verdedigt met: "dat is een grote leugen! Ik reed 90mijl/u.

Ja... ze was 9, en niet 6 jaar!

Daarna huwde Mahomet zijn schoondochter. Zijn zoon was geadopteerd. Destijds werd adoptie nog getolereerd in de pré-islamo-arabische cultuur. Mahomet zei toen tot zijn volgelingen: "God heeft me gezegd dat adoptie verboden is."

En geloof me of niet, sedertdien is de adoptie verboden in de islam.

Mahomet heeft aldus gehandeld om zijn huwelijk met zijn schoondochter te rechtvaardigen!

Zijn elfde echtgenote, Saffiyya, was joodse. Wat na dit huwelijk volgde is goed gedocumenteerd en opgeschreven in onze leerboeken op school:

Mahomet viel de familie van Saffiyya aan, en doodde haar vader, en haar broer en echtgenote. En dezelfde dag sliep hij bij haar!

Ziedaar wat de islam is.

 

Je moet weten en begrijpen dat de islam op zich het probleem is. Ik ben al die oosterlingen zat die me zeggen een toontje lager te gaan zingen. Ik ben al die mensen zat die me vragen of ik dan soms bezig ben de 1,3 miljard muzelmannen te bekeren!

JA! DAT PROBEER IK! EN DAT ZAL ME LUKKEN!

Weet dat de eerste les die ik leerde toen ik emigreerde naar dit prachtige land is: 'Je kunt het onmogelijke realiseren als je diep in jezelf gelooft!" Ik geloof niet alleen in mezelf, maar geloof nog meer in die miljoenen moslima's zoals Nonie Darwich en Ayan Hirse Ali.

We werken hand in hand om die 1,3 miljard muzelmannen te bekeren!

Die muzelmannen moeten begrijpen dat ze maar twee keuzen hebben: veranderen of vernietigd worden.

Ik bid jullie: verdedig uw waarden en uw vrijheid! Verdedig dit paradijs waarin jullie leven. Neem niets aan als verworven recht. Dat doe ik ook niet! Ik geniet echt van mijn Amerikaans leven!

 

Het simpele feit van alleen te kunnen lopen op straat zonder als prostitué beschuldigd te worden is een zegen voor mij.

Het simpele feit van met mijn buurman te kunnen praten zonder van overspel te worden beschuldigd is een zegen voor mij.

Een kopje koffie te kunnen drinken, heel alleen bij Starbucks... is een zegen voor mij. NEEM NIETS AAN ALS VERWORVEN RECHT! Ik smeek u: verdedig dit mooie land!

Mijn droom is om ooit mijn vaderland Syrië zo vrij te zien als de verenigde staten. EN NIET HET OMGEKEERDE!!!

Toen ik in Syrië was, deed ik niets dan wenen. Nu ik vrij ben, ween ik nog altijd, en nog meer dan vroeger! Ik ween om alle vrouwen die ginder gebleven zijn. Ik droom ervan ze ooit allemaal vrij te zien. En die droom moet de droom van de hele humaniteit zijn!

Dank u wel.
Wafa Sultan.

-o-o-o-o-o-

Tja... daar word je toch even stil van! Het mag ook wel eens van de andere kant komen. En toch... ze vertelt geen nieuwigheden. Iedere westerling met ogen in de kop heeft het allemaal al lang gezien! De vraag is alleen: "WILLEN WE HET WEL ZIEN?"

Of is het zoveel makkellijker te doen alsof onze neus bloedt en de andere kant op te kijken?
Zo lang dat nog gaat?
Zo lang we nog van onze sociale vangnetjes kunnen genieten?

Dat noem ik dan weer kortetermijndenken. En dat lijken we toch zo graag te doen. Zéker onze politici! Niemand lijkt ook te geloven dat dit kortetermijndenken wel eens héél kort zou kunnen zijn als we zo blijven doordraven!

En toch... laat deze redevoering me met een zeker wrang gevoel achter! Wafa is geëmigreerd. Net als de zovele migranten die Europa overspoelen. Maar zélfs als enkelingen met verstand hun land ontvluchten vanwege de islam, komt die islam mee in hun kielzog! En gaat die islam onze landen infecteren! Ik begrijp haar wel: in haar land was ze monddood en kon ze niets doen. Hier wél! Bravo voor haar moed, maar mensen als zij werken toch als een magneet op de onverbeterlijke moslims die van de door onze regeringen geboden gelegenheid profiteren om juist ónze contreien te komen 'bekeren'!

Als hen dit lukt (met de volle medewerking van onze leiders) dan komt haar ergste nachtmerrie uit en zullen wij het juist zijn die terug naar de middeleeuwen en erger worden gecatapulteerd!

Dus, Vlamingen, luister aandachtig naar haar woorden! Zouden jullie in haar vroegere wereld willen leven? Neen? Dan wordt het hoogtijd dat jullie kiesgedrag verandert! Ze kunnen het toch zo braaf en humaan uitleggen! En wie hen niet kent loopt er in! Gelooft ze onvoorwaardelijk! Zo ook onze politici. Zo ook onze kiezers. Zo ook onze OCMW's en CGKR bonzen!

Willy.

02-12-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh die vrouwtjes!

Zowat de meeste vrouwen die ik ken zijn het erover eens: ze werken veel liever met mannen dan met vrouwen! Zélfs, en zéker deze die zichzelf superieur vinden aan mannen! In een mannenwereld lijken er veel minder problemen op te duiken. In een mannenwereld wordt niet geroddeld! In een mannenwereld kun je je tonen zoals je bent. Als je in een mannenwereld zegt: "vertel het niet verder", dan wordt het ook niet verder verteld. In een vrouwenwereld moet je dàt juist zeggen om er zeker van te zijn dat het binnen de kortste keren de voorpagina's haalt. Een mannenwereld kent weinig of geen ruzie: je apprecieert elkaar en wordt vrienden. Of je kunt met iemand niet om, en vermijdt je die persoon zoveel als mogelijk.

 

In vrouwenwerelden gaat het er eventjes anders aan toe! Juist als vrouwtjes niet met elkaar om kunnen zoeken ze elkaar toch op! Voor het 'uithoren'! Om nog maar eens iets te kunnen opvangen dat het doorvertellen waard is. Om een nieuwe gezellige roddel de wereld te kunnen insturen.

In een vrouwenwereld is ook veel meer onderlinge jaloersheid en competitie! Kijk maar naar een missverkiezing, en je ziet een groep vrouwen die als een klit aan elkaar hangt. Ze bejegenen elkaar als de beste hartsvriendinnen. Je zou jaloers worden als je ziet hoe liefdevol en hartelijk die meisjes met elkaar omgaan... als je oppervlakkig kijkt!  Maar dat is voor de show! Als je beter kijkt zie je bijna moordlust in hun ogen! In werkelijkheid zouden ze elkaar maar wàt graag met huid en haar verslinden om de misstitel te kunnen binnenrijven.

Een vrouwenwereld? Die hangt aan elkaar met jaloersheid en roddel. Maar voor de vrouw zelf komt dat juist over als 'een gezellig onderonsje'. Lief zijn voor elkaar. Iets wat mannen blijkbaar niet zo kunnen! Voor mannen tellen daden. Voor de vrouw tellen alleen maar woorden, en ze zijn toch zo gauw met een kluitje in het riet gestuurd. Wie de laakbaarste roddel kan vertellen is tijdelijk de koningin van de groep. Vergeet dat het lijdend voorwerp van die roddel er toch vroeg of laat achterkomt, en dan zit het er natuurlijk weer bovenarms op! Maar ook dàt maakt deel uit van de 'gezelligheid'. Zorgt weer eventjes voor afleiding en suspens. Vormt helemaal geen probleem want binnen de kortste keren zijn daderes en slachtoffer toch weer dikke hartsvriendinnetjes!

Als ik, als man, één ding heb geleerd, dan is het wel: NOOIT tussenkomen in vrouwenkwesties! Niét in geroddel, niét in geruzie! Hou er zoveel als mogelijk afstand van! Want tegen de tijd dat jij je ongezouten mening naar voor brengt om orde op zaken te stellen is alles alweer veranderd, zijn aartsvijanden hartsvriendinnen geworden en... ben JIJ de dupe 'die het niet begrijpt'!

En neen! Wij begrijpen dat soort gezelligheid niet! Als wij vandaag iemand niet kunnen luchten, dan doen we dat ook morgen en overmorgen niet. Wij beoordelen mensen immers naar hun 'doordeweekse' waarde en vooral naar hun daden. Niét naar een momentopname en lieve woordjes zoals de vrouwtjes dat wél doen!

Enfin, die van mij heeft dat ook wel onder haar vel zitten, maar is toch ook voor rede vatbaar en luistert wel naar mijn oordeel. Alhoewel... ook niet altijd zonder slag of stoot en ook niet altijd onmiddellijk. Maar in de regel verafschuwt ze toch ook wel roddel en leugen.

Eén nadeel heeft ze wel: ze kiest altijd weer 'gezellige' vriendinnen en het duurt wel even voor ze doorheeft wat ze nu weer aan haar fiets heeft hangen! Resultaat: telefoontjes! Telefoontjes met heel ernstige gesprekken over heel onbenullige zaken. Weeral in de trend van "Dié heeft dàt gezegd over dit... en ik ben niet akkoord over hoe dié weer achter mijn rug heeft gepraat...". Jongens toch! Ik word er soms gek van als ik er ongewild mee moet naar luisteren! Wééral een mens die van alles een probleem maakt dat er helemaal geen zou moeten zijn! Een mens die denkt zich interessant te maken door te kunnen doorvertellen welke onbenulligheid haar nú weer is overkomen! Die denkt dat de wereld zit te wachten op haar allerlaatste roddel! Die zélf een hel maakt van haar leven!

Maar eenmaal mijn vrouw doorheeft wat ze zich weer op de hals heeft gehaald, deelt ze wel mijn mening, al wilt ze die 'vriendin' ook niet zomaar voor het hoofd stoten. Eigenlijk wel met negatieve gevolgen: als de telefoon rinkelt durven we hem soms geen van beiden opnemen! Met in het achterhoofd: "Het zal weer dié zijn en daar hangen we dan voor een uur aan vast om naar onbenullige zaken te luisteren!" Want geloof me, ik ondervond het zelf, je kunt, eenmaal je de telefoon hebt opgenomen, onmogelijk iets verzinnen om het gesprek te stoppen. Wàt je ook zegt dat je dringend moet doen, ze tateren gewoon verder! Luisteren niet! Babbelen door! Over mensen die we totaal niet kennen en dus ook niet kunnen beoordelen! Over problemen die ze enkel maar aan zichzelf hebben te danken door van futiliteiten levenskwesties te maken!

Op zijn minst is dat een heel oncomfortabele situatie, want ooit kunnen we een belangrijk telefoontje krijgen en niet opnemen! Ik héb er al een hekel aan te moeten praten met mensen die je niet ziet maar alleen maar hoort. En dan nog zoiets? Afschuwelijk!

Als klap op de vuurpijl nam ik enige tijd geleden toch maar de telefoon op omdat ik een telefoontje van iemand anders verwachtte.

Shit! Mis gedacht!

Het was weer dié! En alsof ze mijn gedachten had geraden, zei ze: "Jij denkt zeker: het is weer die zaag?". Ik kon niet laten van te antwoorden: "Hoe kun je het raden?". Eigenlijk lag het er uit voor ik er erg in had. Maar of dat effect had? Totaal niet! Ik was weer zoet voor een half uur .

Enfin, een en ander heeft ertoe geleid dat ik mijn telefoonnummer aan niemand meer geef, en ik mijn vrouw verboden heb om het nummer aan wié ook maar te geven zonder vooraf mijn mening te vragen!

Natuurlijk zijn er oplossingen voor dergelijke zaken: betaalde nummerherkenning bijvoorbeeld. Maar of ik daar ook maar één cent zou willen aan verspillen? Het is al genoeg dat ze me vervelen, ze hoeven me ook niet nog te doen betalen op de koop toe om die nonsens te kunnen vermijden!

Mijn conclusie is dan ook: hoe ouder je wordt als man, hoe meer inzicht je krijgt in hoe de vrouwenwereld echt werkt. En hoe meer het 'whaauw effect' verandert in een 'oei effect' zodra je het waagt de vrouwenwereld te betreden! Elke jonge man weze hierbij dus maar gewaarschuwd! En denk maar niet dat dit iets met tanende charme te maken heeft. De charmantste wezentjes kunnen al even grote roddelaarsters zijn als ouwe feeksen! Méér nog zelfs, want ze krijgen, juist dóór die charme, minder vaak het deksel op de neus van de mannen! Alsof de roddel van een charmant meisje minder giftig zou zijn!

Willy.

01-12-2012 om 09:17 geschreven door Willy


» Reageer (0)
30-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honds!

Omdat Chico mijn eerste hond is ben ik nog niet zo'n ervaren hondenbaasje. Had vroeger altijd katten! Heb nog veel te leren van en over honden. Maar de eerste ervaringen met de nu anderhalf jaar oude Chihuahua 'Chico' zijn toch heel erg positief. Want als ik mijn hondje bezig zie, verwondert het me telkens weer hoe menselijk honden reageren!

Van een kat is duidelijk dat het een dier  is. Ze zijn lief, maar leven in een wereld die niet de onze is. Of je er bent of niet, het zal hen worst wezen. Als ze maar tijdig te eten krijgen zijn ze al lang tevreden.

Honden zijn anders! Moeten baasjes hebben. Voelen aan dat je zult buitengaan en worden onrustig. "Zou ik mee mogen?". En als een gezinslid alleen om boodschappen verdwijnt, zijn ze pas weer gerust als hij of zij weer thuiskomt.

 

Zijn mijn vrouw en ik bezig met iets op verschillende plaatsen in de woning, dan zal hij altijd een plaatsje proberen uit te zoeken van waaruit hij ons allebei in het oog kan houden. Hij is dan gerust, legt zich neer en doet een hazenslaapje. Maar zodra een van ons zich gaat verplaatsen veert hij op en controleert wat er nu weer gaat gebeuren! En kiest een nieuwe strategische plaats vanwaar hij alles in het oog kan houden. Wil niets van het gezinsleven missen!

Op de foto hiernaast zie je Chico liggen, droevig starend naar de voordeur, ongeduldig wachtend op het bazinnetje dat eventjes bij de buren is.

Tja... dat is nu eenmaal een hond! Je ziet echt de droefheid in zijn ogen: een van de baasjes is weg, en dat vindt hij hoogst ongezellig!

Apen dan bijvoorbeeld weer, lijken wel erg veel op mensen, maar dat is eerder uiterlijke schijn denk ik. Het blijven toch altijd ergens wilde dieren die al helemaal niet in ons menselijk denken passen. We vinden ze wel grappig en intelligent omdat ze veel dingen doen die ook wij doen. Natuurlijk! Het zou ook niet anders kunnen, vermits ze de dezelfde ledematen als wij hebben. Tot en met vingers! Maar ik denk dat daarmee ook elke gelijkenis ophoudt. Een aap hoef je trouwens ook nooit als huisdier te houden! Want vroeg of laat komt het 'wilde' boven en kun je er geen kanten meer mee op. Daarvan zag ik trouwens al voorbeelden van mensen die tegen beter weten in een aap als huisdier in huis haalden!

Maar als ik mijn hond observeer zie ik heel andere karakteristieken. Karakteristieken die me ervan overtuigen dat de hond toch wel het dichtst bij de mens komt in de evolutie, al is het dan niet lichamelijk. Praat tegen hem, en het kopje gaat schuin, met een vragende blik in de ogen. Alsof hij zeggen wou: "Ik begrijp je niet helemaal of helemaal niet. Ik zou je meer uitleg willen vragen maar ik kan nu eenmaal niet praten."

Communiceren ze misschien telepathisch? Denken ze dat wij dat ook zouden moeten kunnen? Vinden ze óns juist dom omdat we hen niet met hetzelfde soort telepathie kunnen begrijpen of antwoorden?

Veel hondenbaasjes zeggen dan weer dat de hond alleen maar de spraak tekort heeft om mens te zijn. Dat lijkt inderdaad zo, maar dan vraag ik me wél af of wij het niet zijn die de spraak tevéél hebben! Spraak waarmee we veel meer kwaad dan goed doen, veel meer beloven dan we geven. Want zelden zegt de mens wat hij écht denkt en hoe hij in elkaar steekt. Zijn wij het juist, die nét door onze spraak de natuurlijke telepathie tussen wezens helemaal zijn ontgroeid?

Onze spraak heeft ontegenzeggelijk veel voordelen opgeleverd: overleveringen, geschriften, uitvindingen die het leven sterk verbeterden enzovoort. Maar datzelfde spraakvermogen richt ook onnoemelijk veel onheil en leed aan! Vooral dan door domme mensen, die er maar op los blijven tateren. Als de waarheden uitgepraat zijn schakelen ze dan maar over naar leugens. Als ze de tong maar kunnen blijven roeren! Als ze maar indruk kunnen maken op andere... dwazen!

Wat er ook van zij, ik zeg nooit meer dier tegen een hond! Het lijkt eerder een mensje in een verkeerd lichaam. Tenzij... wij juist honden zijn in een mensenlichaam en ons daardoor de heren der schepping vinden. Ons, nét door die spraak, heel anders kunnen profileren dan de persoon die we wezenlijk zijn. Wat dan weer een pak voordelen oplevert: hetzij om als 'ideale mens' over te komen, hetzij om winst te boeken (zie de politiek).

Maar er zijn ook veel verschillen tussen mens en hond, en die zijn helemaal niet vleiend voor ons! Honden zijn niet vals! Honden liegen niet. Honden spelen geen komedie en tonen zich zoals ze zijn. Honden houden onvoorwaardelijk van hun baasjes. Net omdat ze niet weten hoe vals mensen kunnen zijn! Honden zijn WYSIWYG! (What You See Is What You Get). Ook dàt kun je zelden zeggen van mensen. Mensen bekijken de situatie eens, en spelen dan de rol die ze het meest geschikt lijkt voor de situatie en het moment. Enkel in de kleine huiselijke kring toont de ware aard zich!

Maar helaas... honden denken dat wij net zo leven als zij. Heel dikwijls tot hun schade en schande. Daarbij denk ik dan vooral aan sommige wantoestanden met windhonden in Spanje!

Wij, heren der schepping, gebruiken het woord 'hond' ook zo graag als scheldwoord. Alsof een hond een minderwaardig wezen zou zijn! Terwijl we juist heel veel kunnen leren van de trouw, de liefde en de eerlijkheid van een hondje! Dat van mij weegt drie en een halve kilo. Maar dat is dan ook drie en een halve kilo eerlijke liefde en trouw! Kun je dat van veel mensen zeggen?

Willy.

30-11-2012 om 09:03 geschreven door Willy


Categorie:Chico2
» Reageer (2)
29-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onvolprezen varkenspoot.
 

Slechts heel weinig mensen lusten varkenspoten! Gelukkig voor mij, want zo blijven ze goedkoop! Verleden week heeft mijn vrouw weeral een erwtensoepje gemaakt met... varkenspoten! Mijn lievelingsgerecht! Al weet ze het heel lekker te bereiden, zélf lust ze het niet, maar voor mij is dat een culinair hoogstandje! Mensen die het niet lusten zijn trouwens meestal mensen die het nooit hebben geproefd, op de juiste wijze gekookt!

Want inderdaad, een varkenspoot moet urenlang koken. Toch wel vier uur. Tot het vlees nog nét niet van het been valt. Anders is het niet te vreten. En wat is er dan beter geschikt dan een stevige erwtensoep om in mee te pruttelen?

Mensen die het niet kennen zeggen ook dat ze die vettige rommel niet moeten! Vettige rommel? Als het op de gepaste manier is gekookt dan smelt het in de mond en smaakt helemaal niet vettig! Valt letterlijk van het been af. Verwent tong en verhemelte met een grandioze textuur en smaak! Culinair? Zéker weten! Wat kan er nu in hartje winter beter smaken dan een stevige erwtensoep of een hutsepot met een varkenspootje? Daar zou ik een moord voor doen!

Is dit stukje dan een pleidooi voor de onvolprezen varkenspoot? Neen hoor! Wie denkt het niet te lusten moet maar bij zijn mening blijven! Zo blijven die pootjes lekker goedkoop en kan ik er nog lang van genieten!

Ik zou namelijk niet graag zien dat ze het lot van de 'ribbetjes' ondergaan. Want ook die ribbetjes kon je vijftig jaar geleden aan de stenen niet kwijt. Ik herinner me de tijd toen ik in een vleesfabriek werkte: regelmatig stond er een grote bak ribbetjes waarvan we er gratis zoveel mochten meenemen naar huis als we wilden!

Bij de beenhouwer vond je ze bij mijn weten al helemaal niet! Die zou zich doodgeschaamd hebben zoiets te verkopen! Klopt dat, Johan, of zie ik dat verkeerd?

Maar kort daarna... werden de ribbetjes 'ontdekt' door het grote publiek! Lekker gemarineerd dan. De barbecuerage zal daar ook wel niet vreemd aan geweest zijn, maar ook gewoon in pan of oven(*) bereid is het een delicatesse. En naar gelang de vraag, ging ook de prijs fors omhoog!

Kreeft en krab ondergingen hetzelfde lot! Ooit armenkost voor het kustvolk. Nu enkel nog geserveerd op de rijkste tafels! Om dan nog maar niet van mosselen te spreken! Zestig jaar geleden durfden zelfs de armen er niet voor uitkomen dat ze mosselen hadden gegeten en verpakten ze de schelpen in pakken krantenpapier opdat niemand zou zien dat ze 'maar' mosselen hadden gegeten!

Was ik eventjes verbaasd toen ik in de jaren vijftig voor het eerst van een 'mosselsouper' hoorde? Mosselen bij god! Wie maakte dààr nou een feestelijk 'souper' van? Maar het kreeg ingang en navolging! En de mosselen... werden steeds duurder!

Laat de varkenspootjes dus ook maar niet hetzelfde lot ondergaan! Blijf er maar van af! Bah! Vettige, niet te vreten rommel! Walgelijk! Laat ze maar liggen in de rekken, tot er eens een onnozelaar zoals ondergetekende voorbijkomt!

Trouwens, weet je wanneer varkenspootjes echt helemaal gaar zijn? Als je er geen vettige vingers aan overhoudt! Als je met vork en mes het vlees zó van het been kunt doen vallen zonder je vingers te moeten gebruiken. Als je er moet gaan aan kluiven bekom je zó vettige vingers, en moet je ervoor zorgen dat ze de volgende keer langer meekoken.

 

(*) Van barbecue en oven gesproken: ooit al eens die ronde glazen halogeenoventjes geprobeerd die je regelmatig vindt bij Blokker, Kruidvat en andere winkelketens? Ze kosten maar een veertigtal euro, maar zijn goud waard! Ribbetjes, kip en dergelijke worden er piekfijn in gegaard en gegrild. Geen smaakverschil met de barbecue, maar wél veel gezonder en hygienischer! Half afgebakken broodjes zoals je ze in de warenhuizen vindt zijn in tien minuutjes  klaar in zo'n ding. Schoteltjes, gemaakt van restjes en overstrooid met geraspte kaas idem dito. Ik schafte me er een paar jaar geleden zo eentje aan en wil het voor geen geld ter wereld meer missen.

Willy.

29-11-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (3)
28-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monddood Vlaanderen?

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hele rijen asieltoeristen in de file staan om ingeschreven te worden en gratis onderdak te krijgen.
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe vervallen kazernes piekfijn worden opgeknapt om vreemdsoortige asieltoeristen van twijfelachtig allooi op te vangen. Kosten noch moeite worden gespaard als het om vreemden gaat. In plaats van op een schuldenberg lijkt het land zich wel in hopen goud te wentelen als het voor vreemden is.
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe eigen daklozen op bankjes, of in stations en metro's de nacht moeten doorbrengen. De regering geeft er geen cent aan uit. Doet geen moeite ze te 'integreren' door ze een job te bezorgen, om te scholen, of wat dan ook. Integratiegeld is enkel voor vreemden weggelegd!
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe de overheid hotelkamers afhuurt om vreemdelingen te herbergen. Tegen gelijk welke prijs! De belastingbetaler betaalt toch, al kan hij zichzelf geen langdurig hotelverblijf permitteren.
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe de criminaliteit de pan uitswingt. Hoe handelaren wanhopig worden omdat ze hun broodwinning op geen enkele manier nog kunnen beschermen! Dank zij de Wetstraat die maar lustig criminaliteit en werkloosheid blijft importeren.
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe oudere dames worden aangerand en bestolen door datzelfde soort vreemden dat hier als beschermd wild rondflaneert.
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen regelmatig hoe zelfs Nederlandse gevangeniscellen worden gehuurd tegen woekerprijzen, omdat de capaciteit in onze gevangenissen ontoereikend is voor de eigen, en vooral voor de geïmporteerde criminelen!
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV ziet Vlaanderen dagdagelijks het hopeloze gestuntel van zijn leiders, en zou toch moeten gaan nadenken over zijn stemgedrag. Maar...
- Vlaanderen reageert niet!

Vlaanderen zou toch al moeten doorhebben waar ons belastingsgeld naartoe vloeit, en wie hier voor de onveiligheid en de verloedering komt zorgen? Maar...
- Vlaanderen reageert niet!

Op TV zien we regelmatig, en zéker als de winter nadert, arme asieltoeristjes met een resem kinderen 'in gijzeling', die zogezegd geen onderdak vinden! Ze hebben wél hun onderdak in het moederland verlaten om hier te komen profiteren van de verspilzucht van de regering!
- En dan plots wordt Vlaanderen wakker!

Dan komen de Vlaamse jankerds op straat! De eeuwige betweters! Dan schreeuwen ze het uit om voor onderdak te zorgen. Om die gezinnetjes in de watten te leggen. Om het onderste uit de kan te halen om dat volkje, waaronder veel criminelen huizen, te beschermen! Onafgezien van het feit dat net diezelfde kindertjes, zodra ze groot genoeg zijn, worden uitgezet om te gaan stelen! Dat kindermisbruik lijkt Vlaanderen niet in te zien! Eerst wordt in het moederland naarstig gerampetampt om een hoop kinderen te maken, en dàn ineens zien de onverantwoordelijke ouders in dat er geen toekomst is in hun land? Kom nou... met alle Chinezen, maar niet met dendezen!

En dan worden die kinderen maar misbruikt als 'alibi tot integratie' in een koekoeksland... later dan weer als bijverdienste door ze uit stelen te zenden! En nog later worden het zelfstandige en volleerde criminelen.

Kerstmis nadert... de koude staat voor de deur... reken maar dat de TV ons alweer een aantal van die 'schokkende' toestanden door de strot zal drukken! En reken maar dat ze zich in die apenlanden al aan het voorbereiden zijn en staan te popelen tot de weersomstandigheden bar genoeg zijn om er geen hond door te sturen! Dàn precies is het hun moment om af te komen met hun kinderschare. Arme, misbruikte kindjes! En wij maar compassie hebben!

Als we dan toch zo begaan zijn met die kindjes, kunnen we de kazernes beter als weeshuizen inrichten, de ouders uit de ouderlijke macht ontzetten en terugschoppen naar het land van herkomst! Die kindjes zullen er véél beter aan toe zijn en tenminste een kans krijgen om tot volwaardig lid van de gemeenschap op te groeien!

De Vlaamse leeuw? Ach laat me niet lachen! Die laat zich gewoon alles wijsmaken! De Vlaamse leeuw is een Vlaamse jankerd geworden! Helemaal hersendood. Enkel nog in leven gehouden door een indoctrinerende baxter, made in Wetstraat en Media.

Of ik dan geen greintje medelijden heb met de slachtoffertjes van het asieltoerisme? Oh jawel! En waarschijnlijk nog meer dan die eeuwige jankerds! Maar het is niet de brave, voor alles opdraaiende Vlaming, die hun probleem gaat oplossen! Dat er inderdaad honger, of op zijn minst wantoestanden op de wereld zijn weet ik net zo goed als iedereen. Maar daar kan ik niets aan verhelpen! Dat gaat over de wereldeconomie die onrechtvaardig verdeeld is. Dat gaat over de hebzucht van de machtigen der aarde. Maar dat gaat vooral ook over de wilskracht en het doorzettingsvermogen van elk volk afzonderlijk! Niét de wilskracht om te vluchten! Wél de wilskracht om te strijden voor betere omstandigheden in eigen land. En vooral de wilskracht om in te zien dat ze onderdrukt zullen blijven zo lang ze in religies blijven geloven!

Kijk naar Egypte! Wat voorspelde ik verleden jaar nog op mijn blog? Ze willen andere leiders, maar beseffen niet dat het hun godsdienst is die de armen arm en de rijken rijk houdt. En welke leiders ze ook kiezen, het zullen er weeral van diezelfde religie moeten zijn, want dat eisen ze juist wél. Begrijpen jullie dat? Wel, ik niét!

We zijn een jaar verder, ze hébben nu een nieuwe leider (MORSI), en nu willen ze hem alweer weg! Weeral staan ze te roepen op het Tahirplein! En weeral... betrekken ze er Allah bij, niet beseffend dat dié het juist is die elk eerlijk en democratisch bestuur in de weg staat!

Tja... zo kunnen ze nog wel enkele eeuwen doorgaan! Zo lang ze geen leiders willen die hun kont vegen aan sprookjesreligies kàn het gewoon niet goed gaan in dat wereldje! Daar hebben wij zelf alle gruwelijke voorbeelden van gezien in de duistere middeleeuwen! Maar, o schande, we lijken er niets van geleerd te hebben want nu gaan we die volkeren juist gaan importeren, verwelkomen, bepamperen, en erger nog, eisen dat de Vlaming zich integreert in die 'nieuwe middeleeuwen'!!!

Is de Vlaming klaar voor 'Middeleeuwen II'? Is het daarvoor dat onze voorvaderen hun bloed hebben gegeven? Zullen we maar weer vijfhonderd jaar wachten tot ook dat zootje ongeregeld tot de conclusie is gekomen dat ze hun geloof maar beter op een heel laag pitje zetten als ze een menswaardig leven willen?

Willy.

28-11-2012 om 09:31 geschreven door Willy


» Reageer (1)
27-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De God in jezelf!
 

Het is helemaal niet vreemd dat de stilte in een kapel of heiligdom je tot meditatie aanzet. Een stilte die je confronteert met jezelf en je een dieper inzicht geeft in de persoon die je bent. In de stille natuur kun je hetzelfde ervaren, als je maar ver genoeg van het lawaaierig verkeer en kwetterende mensen bent. En vermits kapelletjes en heiligdommen zich meestal op dergelijke plaatsen bevinden, is de confrontatie met je eigen ik er ook het grootst.

Veel mensen schrijven dat gevoel toe aan een god die zich in dergelijke 'heilige' locaties openbaart. Dat kan wel zo zijn, maar dan huist die god niet ergens buiten, maar IN jezelf!

Serene stilte en een serene omgeving maakt die god wakker en verlost hem van de banden van uitwendige indrukken die hem gevangen houden in jezelf. En dat is een heerlijk gevoel. Vandaar ook dat ik zo graag bij donker in het park wandel in doodse stilte! Sluit alle storende geluiden, alle gekwaak en gekwetter van luidruchtige wezens die zich mens noemen uit, en floep... daar is je god! Daar ben je zelf! Arm of rijk, slim of dom, goed of slecht, maar dat ben je gewoon en daar moet je het mee stellen, of er indien nodig aan werken.

Ik kan me goed voorstellen dat die confrontatie voor sommige mensen erg schokkend is. Mensen die veel op hun kerfstok hebben dan! Mensen die lang niet zo zuiver op de graat zijn als ze zichzelf en hun omgeving proberen wijs te maken. Maar ik denk niet dat dergelijke mensen er gemakkelijk toe komen de stilte op te zoeken. Veel te confronterend voor hun kwalijke innerlijk!

Neen hoor! dergelijke mensen voelen zich veel beter op hun gemak in een lawaaierige discotheek of in het gejoel tijdens een voetbalmatch. De god in hen zit dan lekker opgesloten achter de dikke tralies van storende indrukken en geeft geen kik. Met als gevolg dat ze op die manier veel beter met zichzelf kunnen leven. Geen hekel meer aan zichzelf hebben. Niet met hun miezerige persoontje worden geconfronteerd. En vooral ook vergeten dat ze veel meer krijgen dan ze geven!

In elk van ons huist zo'n 'god'. Een god die eerlijk en objectief je gaven en gebreken tegen elkaar afweegt en onuitwisbaar noteert. Een god die eigenlijk de inventaris van je eigen ziel is. Sommige mensen weten het niet omdat ze er nooit eens toe kwamen intens te luisterden naar de stilte! Andere mensen deden dat wél en verschoten zich een zodanige bult van de negatieve confrontatie dat ze het nooit meer riskeerden. Want hún notaboekje voorspelde de hel als ze zo voortdoen. Maar zo willen ze juist voortdoen! Het is toch zo winstgevend en makkelijk als je alles toegestopt krijgt op iemand ander's bloed, zweet of tranen!

Tja, dan moeten ze maar zo voortdoen hé? In het hiernamaals zien ze wel wat ze toebedeeld krijgen! Dergelijke mensen kan ik maar één raad geven: verafschuw de stilte! Babbel, roddel en kwetter er maar doorlopend op los als kippen zonder kop. Zorg er maar voor dat de traliedeur van je god stevig gesloten blijft! Als er dan geen gelukkig hiernamaals voor je op het menu staat, dan heb je tenminste toch van je aardse leven kunnen profiteren!

Willy.

27-11-2012 om 08:59 geschreven door Willy


» Reageer (2)
25-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico's.

Als ik de huidige wereld bekijk en vergelijk met die van vroeger, die eigenlijk een heel andere planeet was, vallen me bepaalde zaken op. In alle lagen van de maatschappij. En een van die zaken is het nemen van risico's. Dat moet tot elke prijs vermeden worden!

Alsof de mensheid vergeten is dat juist door het durven nemen van bepaalde risico's, de huidige welvaartstaat is ontstaan!

Ik verklaar me nader:

 

De uitvinding van de stoommachine. Bracht risico's en ongevallen mee in fabrieken! Stoomketels konden ontploffen en deden dat ook soms. Spaken van draaiende wielen konden iemand meegrijpen en vermorzelen. Gelukkig leefde men toen nog niet op de huidige watjesplaneet en werden stoommachines daarom niet verboden.

De uitvinding van de auto. Voetgangers konden overreden worden! Auto's konden tegen elkaar botsen! Verkeer dan maar verbieden?

Fabrieken in het algemeen: alles mechanisch! Alles draait, schuift of kantelt, aangedreven door een domme machine die niet weet of er soms een mensenhand tussenraakt. Kan dit wel?

Vliegtuigen: kunnen vliegen, kunnen mensen snel vervoeren, maar kunnen ook als een baksteen uit de lucht vallen. Het vliegen verbieden?

Schepen: kunnen vergaan. Ze dan ook maar afschaffen?

En toch, ondanks al die risico's ging men door. Gelukkig, want nu zou dat niet meer het geval zijn! Arbeidsongevallen gebeurden. Maar gelukkig besefte men dat ook vóór die mechanisatie arbeidsongevallen gebeurden en nooit helemaal zullen kunnen uitgesloten worden. Als je voor- en nadelen tegen mekaar opweegt, mogen we gelukkig zijn dat toen nog werd doorgedreven. Want waar zou onze maatschappij nu staan als al die dingen niét werden uitgevonden, of verboden zodra zich een ongeval voordeed?

 

Zélfs het wiel moet, onmiddellijk na zijn uitvinding, een levensgevaarlijk voorwerp zijn geweest dat moeilijk onder controle te houden was eenmaal dat het draaide! Pas later vond men de rem uit. Nou ja, je moet toch eerst het wiel uitvinden alvorens aan een rem te denken, niet? Tegenwoordig moet éérst de rem worden uitgevonden, met als gevolg dat het wiel er waarschijnlijk nooit zou gekomen zijn had men destijds ook zo watterig geredeneerd.

Ook was iemand ooit zo 'stom' om tabak te gaan importeren uit de nieuwe wereld. Dank je wel, Colombus! Het duurde wél eeuwen alvorens men doorkreeg dat aan die tabak niet enkel voordelen, maar ook nadelen kleefden! Stilaan kwam ook het besef dat ook hier de voordelen tegen de nadelen moesten worden afgewogen en iedereen voor zichzelf maar moest uitmaken of datgene wat tabak hem gaf wel opwoog tegen datgene dat de tabak hem afnam. (Risico's nemen, weet je wel?). En ja, er werd al naar een 'rem' gezocht! De filtersigaret was daar een eerste voorbeeld van, en er zouden zéker meer remmen gevolgd zijn... als 'alleswetenden' maar niet de oorlog hadden verklaard aan de tabakindustrie en schromelijk overdrijvende doctrines hadden verspreid.

Nou... als het wiel dan verboden is hoef je ook niet verder naar een rem te zoeken hé?

Toen het watjestijdperk zijn intrede deed, mocht men ook al niet meer voor zichzelf beslissen. De Wetstraat moest beslissen wat goed of slecht voor je is. Want daar immers zitten de wijze koppen! En óf ze zich daar graag mee bezighielden? Dan moesten ze tenminste de echte problemen niet oplossen!

En zo kan ik nog duizend en een voorbeelden geven van zaken die weliswaar nadelen hebben, maar toch ook veel voordelen bieden. Maar het afwegen van voor- en nadelen is er tegenwoordig niet meer bij. De tegenwoordige watjes willen enkel maar voordelen. In alles! Eieren bakken zonder de schaal te breken!

Neem nou het verkeer: eigenlijk toch wel levensgevaarlijk! Jaarlijks vele doden op de weg. Foei verkeer! Weg dan maar met het verkeer? Neen! Ondanks de watjesmaatschappij vinden de meeste watjes het gelukkig nog altijd heerlijk in de auto te kunnen rijden, en je eigen ruiten ingooien doe je toch niet hé? Afschaffen is er dus nog niet bij, maar wél zware compromissen sluiten! Enkel nog slakkengangetjes toestaan! Met andere woorden: nog maar eens van iets de voordelen willen zonder de nadelen erbij te nemen! En dus hoe trager hoe liever!

Oké... akkoord! Maar wat als we het toppunt van traagheid hebben bereikt en geen enkele politicus het nog trager zal kunnen doen verlopen? Wat zal de consument vinden van het feit dat de producten die hij dringend nodig heeft niet voorradig zijn in zijn winkel of grootwarenhuis wegens te traag verkeer? Hoe moet onze huidige maatschappij in leven worden gehouden als alles weer met paard en kar tempo moet aangevoerd worden? Hoeveel duurder zou het leven niet worden door al die kostelijke vervoeruren?

Wat ik bedoel is dat we heel erg sterk zijn geëvolueerd ten opzichte van enkele eeuwen geleden. Daar zouden we blij moeten mee zijn. Maar daar moeten we ook de consequenties van aanvaarden, hoe droevig die ook kunnen zijn! En dat is nu juist wat onze maatschappij niet meer wilt! Regeringen hebben wel niet het lef om dan maar meteen àlles te verbieden, maar ze maken het soms wél zoveel als onmogelijk met hun watjeswetten!

Voor politici is het natuurlijk een handige topper om in te spelen op het sentiment van de massa en een daad te stellen die zéker een paar verkeersdoden minder zal kosten per jaar. Er wordt dan wél niet bijverteld tegen welke prijs! En of minder verkeersdoden daadwerkelijk het resultaat van die maatregelen zijn is ook lang niet bewezen! Traagheid leidt immers tot verminderde aandacht en alertheid en is dus ook wel levensgevaarlijk! Als je de ongevallencijfers vroeger en nu vergelijkt, dan is de lichte daling ervan lang niet in evenwicht met de draconische maatregelen die de laatste jaren werden genomen!

Leven zonder risico is een utopie! Als je de gemiddelde leeftijd van enkele eeuwen geleden vergelijkt met de huidige, dan moet je toch toegeven dat de voordelen van technologie en mechanisatie sterker bleken dan de nadelen? Als je wikt en weegt kom je toch tot een positief resultaat? En dat er slachtoffers vallen bij arbeids- of verkeersongevallen moet je er dan nu eenmaal bijnemen.

Hoeveel slachtoffers vielen er niet in de middeleeuwen door bijvoorbeeld de bouw van kerken en torens, met wankele houten stellingen? Of door honger omdat de levensmiddelen niet snel genoeg van overvloedige akkers naar hongerige gebieden konden worden vervoerd?

Maar in de tegenwoordige watjesmaatschappij is elk risico taboe geworden! Aan het feit dat bepaalde bedienden of arbeiders beter presteren als ze af en toe een sigaretje tegen de stress en werkdruk kunnen roken, wordt voorbij gegaan. Wat denk je wel? De mens moet eeuwig kunnen leven, en alles wat die eeuwigheid in de weg staat moet geëlimineerd worden!

Roken kan je leven verkorten. Dus niet!
Aan het verkeer deelnemen kan een dodelijk ongeval voor gevolg hebben. Dus niet!
Met het vliegtuig reizen kan je uit de lucht doen vallen. Dus niet!
Ademen belast en verslijt je longen! Dus niet.
Leven betekent dat je ooit sterft. Dus niet.
Contact met andere mensen kan je een besmetting opleveren. Dus niet!

Tja... als je dat zo allemaal bekijkt dan zit er maar één ding op: onder een glazen stolp gaan leven en hopen dat je dan niét zult sterven. Maar... zélfs als je aanneemt dat je dan niet zult sterven, heb je dan wel geleefd?

Neen mensen! Als ik ooit sterf en het blijkt door mijn roken te komen zal ik dat spijtig vinden maar me toch troosten met de gedachte dat de tabak me tenminste meer heeft gegeven dan hij me afgenomen heeft! Want als ik dààr niet zou aan sterven zal het, met honderd procent zekerheid, van iets anders zijn. Er is immers geen mens die het leven overleeft.

Iemand schreef ooit een oorlogsboek met als titel: 'Honden, wil je eeuwig leven?'. In een vorig leven las ik het eens, maar vergat de inhoud weer. De titel echter is me altijd bijgebleven! Want dat is waar men tegenwoordig heel hypocriet lijkt naar te streven: eeuwig leven door alle risico's die het leven inhoudt te elimineren.

Maar wordt daarmee het STERVEN uitgeschakeld? Neen toch?
Daar wordt alleen maar het  LEVEN mee uitgeschakeld!

En als je het mij vraagt, ik vind LEVEN nog altijd leuker dan me alles te moeten ontzeggen en toch ooit te moeten sterven! Wie hier niet mee akkoord is moet maar reageren. Ik wil heus ook wel eens op mijn donder krijgen hoor! Ik heb ook de waarheid niet in pacht!

Willy.

25-11-2012 om 09:24 geschreven door Willy


» Reageer (0)
23-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuinigheid.

Alsof het gisteren was herinner ik me de tijd in de lagere school. In het eerste leerjaar kregen we elk een leesboekje te leen voor het gehele studiejaar. Aan het beduimelde uitzicht en de vele ezelsoren en scheuren te oordelen waren het boekjes die al enkele generaties leerlingen hadden overleefd.

Blijkbaar was er een paar jaar voordien een nieuwe spelling doorgevoerd, en dat zullen die boekjes ook wel geweten hebben! Ze stonden immers vol van doorhalingen in potlood. In zinnen als 'zoo kwam het dat den boom...' was de tweede o van 'zoo'  en de n van 'den' zwartgemaakt met potlood. Dat moest vlijtig gedaan zijn door onze voorgangertjes, in opdracht en onder leiding van de meester.

Het was een beetje raar, maar meer zochten we daar ook niet achter: de letters die met potlood waren zwartgemaakt hoefden we gewoon niet te spellen. Zo simpel als wat dus.

Wat we niét wisten was welke impact die, en andere gelijkaardige handelswijzen, op ons verder doen en laten zou hebben. Een impact die ons levenslang zou bijblijven: zuinigheid! De waarde van een object beseffen. Iets pas weggooien als er écht helemaal niets meer mee te bereiken valt! Die boekjes waren vuil en beduimeld. Maar ze dienden om de letters te leren lezen, en die letters waren nog allemaal leesbaar. Dus moesten ze, ondanks de nieuwe spelling, in gebruik blijven.

Ja! Officieel waren we bezig met leren lezen. Maar, en misschien véél belangrijker, leerden we dat het de normaalste zaak van de wereld is dat je, als je iets hebt, het pas weggooit als er helemaal niets meer mee kan gedaan worden. Pas als hele bladzijden ontbraken of sommige woorden onleesbaar waren geworden, werden ze 'uit de rekken' gehaald.

En we gingen over van leerjaar naar leerjaar. En we bleven oude leesboekjes krijgen met doorstreepte letters. Af en toe zaten er al enkele nieuwe tussen en dat vond de gelukkige die er zo eentje toegewezen kreeg heerlijk! Maar of je beter leert in een nieuw of in een oud boek zou ik sterk durven betwijfelen.

Het heeft waarschijnlijk wel tot in het zesde leerjaar geduurd alvorens het laatste boekje met doorstreepte letters definitief uit de klassen verdween!

Deze kleine anekdote zegt heel veel over het tijdsbeeld en de subsidies waarmee de school het in die tijd moest doen! Alles moest totaal worden opgebruikt! Tot op de bodem! Is onze generatie daardoor dommer geworden? Wel integendeel! Ze heeft vooral leren roeien met de riemen die ze kreeg, en dat heeft zijn weerslag gegeven op ons hele leven. We zijn een generatie van plantrekkers geworden. Zonder dat de scholen het beseften leerden ze ons een mentaliteit die ons zelfs meer ten goede kwam dan de leerstof zelf.

Tegenwoordig gaat het er blijkbaar heel anders aan toe! De subsidies die scholen krijgen vliegen de pan uit en betekenen een zware last voor de staat. Ik kan het begrijpen! De computer onderandere deed zijn intrede, en leerlingen moéten daar nu eenmaal op voorbereid worden. Leesboekjes verbeteren als de spelling nog maar eens verandert zal er ook wel niet meer bij zijn. Elk leerjaar nieuwe boeken... wié ze ook maar betaalt: school of ouders naar gelang het geval.

Nieuwe tijden... Noodzaak. Jawel! Met sommige zaken toch. Andere zaken dan weer getuigen van pure verspilzucht. Maar op zich zou er, in een welvaartstaat tenminste, geen vuiltje aan de lucht hoeven te zijn. Maar die mentaliteit vestigt zich in ook de kopjes van de leerlingen. Onbewust. Ongevraagd. Maar het zit er. Gevolg: die leerlingen, eenmaal volwassen, vinden het de normaalste zaak van de wereld om dingen die 'uit' zijn, gewoon weg te gooien en te vervangen door dingen die 'in' zijn. En of die uit-dingen nog voldoen of niet speelt geen rol meer zodra iets nieuws 'in' is.

Zo wordt onze samenleving steeds kostelijker, wordt het onderhouden van een gezin steeds moeilijker, en haalt men gebruiksvoorwerpen enkel nog maar tijdelijk in huis tot er weer iets (schijnbaar) beters of mooiers op de markt komt.

Eigenlijk geen enkel probleem! We leven in een welvaartstaat en daar kan iedereen maar wel bij varen. Tot... er een crisis de kop gaat opsteken. Een crisis die eigenlijk al lang van tevoren had kunnen worden voorspeld! Want de manier waarop geleefd werd, leidde immers regelrecht naar een crisis!  Een voorspelbare crisis! Banken die lustig leenden... leners die niet meer konden afbetalen... de staat die dan maar tussenkwam met collectieve schuldenbemiddeling... Het moést ooit spaaklopen!

Maar dan sta je daar met een generatie die in verspillende luxe is grootgebracht! Een generatie die nooit aan zuinigheid heeft gedacht! Dat woord niet eens kent! Een generatie die het allemaal toegestopt kreeg van de ouders en er helemaal geen idee van had hoe onmogelijk diep die ouders zich daarvoor in de schulden hadden gewerkt. Hoé in 's hemelsnaam moet je die generatie nog ompolen? Een stap vooruit is immers gemakkelijk gezet! Maar een stap achteruit? Dat komt héél pijnlijk over voor wie nooit minder goede tijden heeft gekend!

Moet je 71 jaar geworden zijn om dit allemaal te beseffen? Neen! Ik besefte het al lang. Zéker van toen mijn kinderen gingen schoollopen en ik ze probeerde op te voeden op dezelfde manier als de vorige generatie. Ik liep met de kop tegen de muur! Zag hoe àndere ouders hun kinderen verwenden, en die van mij het me verweten. Zinnen als "Dàt zijn tenminste goede ouders" werden ons regelmatig naar het hoofd geslingerd. Natúúrlijk vonden mijn kinderen dergelijke ouders 'goed'! Die gaven hun kinderen tenminste al hun willetjes en waren, in hún ogen, dus goede ouders!

En toen begon ik na te denken over de welvaartstaat en probeerde die door te trekken naar de toekomst. En ik begreep, toén al, dat zowel de welvaartstaat als de democratie en de daarmee gepaard gaande politiek, een slang is die zichzelf opeet vanaf de staart. Hij deed er lang over... maar de kop lijkt nu wel bereikt te zijn!

En inderdaad, we zijn vijftig jaar verder, en ik heb stellig de indruk dat we stilaan tot de kop van de slang gekomen zijn. Wat dan? Geen slang meer? Overstappen op iets wat meer op een leeuw lijkt? Een leeuw die van zich af kan bijten maar niet zichzelf opeet? Wat hebben we daarvoor nodig? Politici? Alstublieft niet! Daar hebben we ondertussen al genoeg voorbeelden van gezien! Enkel boemannen met ballen aan het lijf kunnen de samenleving nog redden!

Want de huidige crisis? Die heeft maar één oorzaak: de grenzeloze verspilzucht van de jongere generaties!

Die verspilzucht leidde naar 'makkelijke' leningen bij banken.
Leidde tot verleidelijke beleggingen vóór de banken, met de gekende gevolgen.
Leidde tot niet te verantwoorden verspilbestuur door de politici.

En de sneeuwbal is een lawine geworden. Wie zal hem nog tegenhouden? De politieke kleuterpollekens die het sneeuwballetje maakten? Vergeet het!

Is er dan geen hoop meer? Jawel! Maar ik zal pas in hoop geloven als ik nog mag meemaken dat het gehele politieke verspilsysteem wordt buitengegooid en vervangen door mensen die beseffen waar ze mee bezig zijn! Mensen die durven te zeggen waar het op staat. Mensen die tot op de cent precies durven te zeggen waar ons belastingsgeld naartoe vloeit. Mensen die paal en perk durven stellen aan alle staatsuitgaven waar de modale belastingbetaler totaal niets aan heeft. Alleen maar mag betalen! Betalen en blijven betalen voor lege dozen: gepensioneerde spanjaarden en Italianen, die hun pensioen in het moederland spenderen.
Betalen voor lanterfantende profiteurs van eigen origine.
Betalen voor geïmporteerde vreemden die hier massa's jongen komen baren maar verder niet de minste bijdrage tot onze economie leveren.
Betalen voor het in de watten leggen van asieltoeristen!

Mensen toch! Het lijstje van nutteloze uitgaven is nog lang niet compleet, maar wie het nu nog niet begrepen heeft zal het nooit begrijpen! Wie het wél begrijpt... die zou niet wekenlang moeten gaan zoeken om het gat in de begroting te vullen! De miljarden zouden hem zó in de schoot worden geworpen!

Want trouwens... wat betekent een begroting in evenwicht? Doodgewoon dat de monstrueuze schuldenberg niet vergroot, MAAR OOK NIET VERKLEINT!!! En we dus met zijn allen ook maar naarstig de hoge interesten op die schuldenberg mogen betalen! Alsof alle andere nutteloze belastingen nog niet genoeg zijn!

Willy.

23-11-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (3)
21-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ufologisch gemijmer.
 

Ik kan het maar niet laten om over UFO's te schrijven. Omdat ze me intrigeren. Omdat ze er zijn. Omdat ik er maar blijf over nadenken en filosoferen. En vooral omdat zowat alle autoriteiten ze van tafel vegen als producten van de fantasie van de waarnemers. En ook al omdat ik die mentaliteit van zogenaamde leidinggevenden maar al te goed ken! Negeer een probleem of een mysterie en je hoeft het niet op te lossen.

Kijkend naar de zoveelste documentaire over de zoveelste UFO-waarneming, viel me plots iets op dat bij mijn weten nog nooit aan bod kwam. Tenminste, niemand schijnt daar bij mijn weten ooit aandacht aan te hebben geschonken:

Bij nachtelijke waarnemingen van een UFO blijkt die telkens weer voorzien te zijn van lichten! Eénkleurig, veelkleurig, of constant van kleur veranderend.

Waarom? Als die aliëns ons ongezien willen observeren, wat eigenlijk wel de bedoeling lijkt, wat hebben ze dan aan die lichten? Ze kunnen er dan net zo goed ook nog een sirene bijplaatsen! Ik vind eigenlijk niet direct een logisch antwoord op die vraag! Tenzij: "Misschien willen ze juist gezien worden!". Misschien doen ze er ook wel alles aan om op te vallen en zoveel mogelijk gezien te worden!

Het kan bijna niet anders, want zonder lichten zouden ze lustig de hele nacht kunnen ronddartelen zonder dat een kat hen ook maar in de gaten krijgt. Als het dan nog schijnwerpers zouden zijn die iets van dichtbij moeten belichten, maar neen! Gelet op de hoogte van de waargenomen objecten zijn schijnwerpers totaal nutteloos. Is het alleen maar 'licht'. En nu kun je licht op twee manieren gebruiken: om te zien, of om gezien te worden. Om te zien kunnen we uitsluiten in dit geval. Dus blijft alleen maar over: om gezien te worden!

Gek hé?

We zitten dus met een intelligentie die geen contact wil maken met ons, maar toch een reden heeft om gezien te worden! Om botsingen met vliegtuigen te vermijden? Kom nou! Daar zijn andere middelen voor. Elektronische middelen die zelfs wij al lang hebben uitgevonden!

Er moet dus een andere reden zijn. Welke? Ons heel voorzichtig op iets voorbereiden misschien? Zoals je een zwakzinnige van lang tevoren emotioneel voorbereidt op bevoorbeeld een uitstapje? Zou kunnen.

Als ze kwaad in de zin hadden, konden ze bij nacht en zonder lichten de hele wereld in kaart brengen, onzichtbaar blijven, en als hun tijd gekomen is ongemerkt toeslaan en de planeet overnemen. Zou hen veel meer kansen geven dan dat ze zich eerst overal opvallend zouden gaan manifesteren, ons de tijd latend om tegenmaatregelen te nemen.

Dus: kwaad lijken ze ook al niet in de zin te hebben!

En zo blijft alles maar in één richting wijzen: ze hebben iets met ons voor. Iets dan ons niet nadelig zal uitvallen. Maar iets waar we nog niet klaar voor zijn. En als ik de huidige trend in politiek en media bekijk, dan zijn we daar nog lang niet klaar voor! Tenzij hun geduld opraakt en ze aan een selectie beginnen te denken.

In dit laatste geval zou ik niet graag in de schoenen van de politici en de machtigen der aarde staan, want die zullen in geen geval tot die selectie behoren! Dat zouden ze wel willen, want ze zijn te onnozel om in te zien dat juist zij het zijn die het allemaal verpesten!

Willy.

21-11-2012 om 09:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Jodendom.
 

Ik heb het nogal dikwijls over religies. Religies die door de geschiedenis heen de mensheid dom en gelovig hielden en nog altijd doen. Daarbij gewaagde ik me nooit aan het Jodendom. Ik vermeed het een beetje. Misschien omdat ik vind dat het de uitzondering is die de regel bevestigt?

Want inderdaad! Als je alle religies op de keper beschouwt dan springen de Joden er toch uit. En ik weet echt niet in welk vakje ze te plaatsen!

Enerzijds hebben we veel wetenschap en techniek aan hen te danken. Dom zijn ze dus zéker niet. Maar anderzijds... dat geloof he? Ondanks hun intelligentie zijn het ook, en misschien wel extreem, gelovigen. En met klakkeloos 'geloven' heb ik altijd al problemen gehad.

Joden hebben zich sinds jaar en dag in alle hoeken van de wereld gevestigd, maar er nooit ook maar aan gedacht enige cultuur te proberen te ondermijnen, laat staan oorlogen te voeren om hun geloof op te dringen. Ze beleden hun geloof, voelden zich er goed bij, en lieten andersdenkenden met rust.

Uiteindelijk hebben ze na de tweede wereldoorlog hun oorspronkelijk land teruggekregen en van een troosteloos woestijnlandschap een welvarende streek weten te maken.

De manier waarop ze het terugkregen is misschien wel betwistbaar: waar haalden de geallieerden het recht vandaan om dit stukje land af te nemen van zijn toenmalige bewoners? Maar ze moesten iéts doen met de vele duizenden Joden die uit de Holocaust kwamen, hun familie uitgemoord zagen, gave en goed verbeurd verklaard zagen en eigenlijk geen toekomst meer hadden in de landen die Hitler onder de voet had gelopen.

Dat de Palestijnen dat niet zo goed zagen zitten is normaal. En ik wil hier ook niet over oordelen. Feit is dat de Joden hebben bewezen dat je, als je intelligentie laat primeren boven religie, van élk land ter wereld een welvarende streek kunt maken.

Maar tot die tijd hebben Joden nooit oorlog gevoerd in naam van hun religie. Ook nadien deden ze dat nooit. Ze hebben wél gevochten om het hun al dan niet rechtmatig toebedeeld land met hand en tand te verdedigen. En bij die strijd hebben ze nooit hun god als argument aangevoerd. Enkel maar hun recht: het recht om het hen toegewezen land vredig te kunnen bewonen en welvarend te maken.

 

Ja... Joden zijn wel degelijk de uitzondering die de regel bevestigt. En nu wordt de Moslimwereld alweer jaloers op de behaalde welvaart in die streek. Vergeet dat zijzelf er nooit iets van bakten. Nooit ook maar iéts presteerden. Niet in Israël, niet in de andere streken waar ze vertoeven. Ze kunnen enkel maar hun god geloven en aanbidden en verder niks. Die god moet dan maar voor de rest zorgen. Loze hoop eigenlijk, want een onbestaande god kan helemaal voor niks zorgen! En dat wordt ook nog dagdagelijks bewezen!

Ik kan verkeerd zijn en durf dan ook geen eed doen op mijn woorden, maar ik heb stellig de indruk dat Joden bewezen hebben dat geen enkel volk honger moet lijden, en je van elk stukje wereld een paradijsje kunt maken. MITS je je intelligentie tenvolle gebruikt.

Dat Joden dat kunnen zonder aan hun religie te verzaken vind ik een prestatie om U tegen te zeggen.

Voilà. Dat is dan weer mijn mening over het Jodendom. Ik vond dat ik er maar eens een stukje moest aan wijden alvorens misverstanden over mijn mening gingen rijzen.

Of ik dan van Joden houd? Pfff... ik weet het niet. In principe laten ze me koud. Ik gun ze hun geloof maar zou daar nooit toe toetreden! Want het is net zo nep als de rest. Tenminste, als je het als religie beschouwt en niet als cultuur. Maar het volk àchter het geloof kan ik niet anders dan bewonderen. Ik zie ook maar wat ik zie, en ondanks mijn wantrouwen tegen alles wat ook maar naar religie ruikt, beschouw ik het Jodendom eigenlijk wel als een der de bovenste lagen van de menselijke cultuur en evolutie.

Misschien is het wel net daardoor dat ze telkens weer vervolgd en uitgemoord worden: jaloersheid van de dwazen die het niét kunnen waarmaken en dus nooit iets helemaal positief presteerden! En of dat nu machtige Nazi's of arm gebleven Moslims zijn... het resultaat is idem dito.

En de les die in dit verhaal steekt is: op deze wereld mag je geen succesvol volk zijn! Want dan word je door iedereen benijd en vroeg of laat onder de voet gelopen of uitgemoord.

Bij ons is momenteel net hetzelfde aan het gebeuren! Het verschil is dat bij ons alleen maar de bevolking succesvol bleek. De leiders daarentegen hebben zagemeel in het hoofd. En de bevolking, och arme, die laat zich toch zo gemakkelijk leiden door zagemeelhoofden en ledige zeepbellen! Als ze maar groot en kleurrijk genoeg lijken.

Nabeschouwing over religies in het algemeen:

Wie, onder een vergrootglas of diagonaal, de verschillende religies bekijkt kan er niet onderuit dat ze allemaal raakpunten hebben. En dat net die raakpunten tot de oorspronkelijke bron leiden: een gemeenschappelijke bron! Goddelijke of buitenaardse wezens die hier iets kwamen doen of vertellen. Ons iets wilden duidelijk maken en daarna weer vertrokken. De middeleeuwers hielden het bij goden omdat ze verder onwetend waren. De geëvolueerde hedendaagse mens trekt meer logische conclusies en houdt het bij buitenaardse tussenkomsten.

Maar de verschillen in religies hebben enkel te maken met wat machtswellustelingen er daarna van maakten. Ze getuigen allemaal van enkele heel negatieve menselijke trekjes:

1. Een oorspronkelijk waardevol verhaal helemaal uit zijn context trekken tot eigen macht en rijkdom.

2. De overdreven goedgelovigheid van de bevolking uitbuiten met hetzelfde doel. Sommige religies blijven daar nog altijd in slagen, andere moesten hun macht zien verkwijnen onder de druk van de toenemende wetenschap.

En van het Joods geloof kan ik enkel maar vaststellen: het blijft geloven in een sprookje, al even erg verdraaid, maar wél door mensen die nu eenmaal ook van niet meer wisten en alleen maar hun best konden doen om iets onverklaarbaars te verklaren. Het verschil is alleen dat het werd overgeleverd in 'onwetendheid', maar zonder er machtswellust bij te betrekken! Wat van veel andere religies niet kan worden gezegd!

En deze persoonlijke definitie van het Joodse geloof lijkt me passend voor wat we dagelijks zien onder Joden: mensen die weliswaar halsstarrig blijven geloven, maar nooit werden geïndoctrineerd door valse profeten die eisten dat ze arm en dom moesten blijven.

Willy.

20-11-2012 om 09:50 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!