Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpuree met graantjes mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak
    bereiding:
    schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd  peper en muskaatnoot bij

     


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelvis met sausje van wortelen en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter
    bereiding:
    prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf  , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade met boontjes en ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes
    bereiding:
    de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette


    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitenstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn op luikse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 konijnenbouten - 1 grote ajuin - 100 ml wildfond - 300 ml bruin tafelbier - 100 gr spekblokjes natuur (herta) - 1 koffielepel luikse siroop (of meer volgens smaak) - een paar druppels azijn - 1 klont boter - 1 laurierblad - thym - peper en zout - bruine maizena
    bereiding:
    verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten langs alle kanten bruin, kruid met peper en zout voeg de grof gesneden ajuin en spekblokjes toe, laat nog even bakken, giet de wildfond en het bier erbij, kruid met thym en laurierblad, laat afgedekt 1 uur en 15 minuten sudderen met deksel op de pan, voeg de luikse siroop toe, indien nodig binden met bruine maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omelet met tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 tomaat - 3 eieren - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    snij de tomaat in schijfjes, bak de tomaat even in het klontje boter,klop de eieren los kruid met peper en zout en giet over de eieren, laat verder bakken

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paprika tomatensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rode paprika - 1/2 liter gezeefde tomaten (doos) - 1 grote ui - 1 wortel - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 kippeblokjes
    bereiding:
    was en snij de groenten in kleine stukjes, stoof de ui in een klontje boter, voeg dan de wortel paprika en gezeefde tomaten toe, overgiet met water en kippeblokjes, laat 30 minuten koken, mix de soep, eventueel door een zeef gieten voor de paprika velletjes, voeg nog een beetje room of melk toe naar eigen voorkeur


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room
    bereiding:
    gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met varkenspootje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3 preistelen - 2 grote uien - 2 wortels - 2 rundsblokje - 2 liter water - 1 varkenspoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter een 10 tal minuten dit is voor de afwerking , kuis was en snij de groenten , laat in een snelkookpan een klontje  boter smelten voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten het varkenspootje water en de rundsblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken in de snelkoker,  mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij eventueel nog wat peper en zout 

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schorseneren in een blond sausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen
    bereiding:
    schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaaltoosten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     8 sneetjes toostbrood - bechamelsaus van 1 eetlepel bloem - 50 gram gemalen gryére - 100 gram gepelde garnalen - peterselie
    bereiding:
    maak een dikke witte bechamelsaus, laat de kaas erin uitsmelten en voeg er de garnalen aan toe, rooster het brood, breng de kaassaus aan op de warme toosten, werk af met een beetje peterselie, dien zeer warm op

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade van groenlof of suikerbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    suikerbrood - vinaigrette of mayonaise - 1 sjalotje
    bereiding:
    was en spoel het binnenste gele gedeelte van het groenlof, snij in fijne reepjes, voeg er het fijn gesneden sjalotje bij, meng met vinaigrette of mayonaise

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle rijsttaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3eieren - 50 gram suiker - 50 gram zelfrijzende bloem - 1 1/2 blik roomrijst - 1 pakje vanillesuiker
    bereiding:
    de eieren met de suiker goed kloppen, de rijst onder roeren, de bloem onder roeren, 
    een niet te grote sprinvorm bekleden met bakpapier en het mengsel er in gieten, ongeveer een half uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden, voorzichtig ontvormen, juist voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus
    bereiding:
    spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente  10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mediterrane balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram kalfsgehakt - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 250 ml boursin cuisine (tomaat en mediterrane kruiden) - 1 ei - paneermeel - 1/2 vleesblokje
    bereiding:
    snij de champignons in schijfjes en stoof in een klontje boter, meng het gehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van, bak de balletjes goudbruin, haal ze uit de pan, giet 1/4 liter water in de pan en roer de bakresten los, voeg het 1/2 vleesblokje en het fijn gesneden sjalotje, champignons en boursin cuisine bij, laat de saus pruttelen en leg er de balletjes in, laat nog 10 miuutjes verder garen, dien op met rijst

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hazepaté met uienconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    hazepaté - uienconfituur - wit brood
    bereiding:
    rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes, leg de paté op een bord met een lepeltje uienconfituur ( zie uienconfituur) en het geroosterd brood


    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witloof - 1sjalotje - mayonaise
    bereiding:
    halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uienconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredënten:
    175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water
    bereiding:
    smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!