DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
10-12-2012
boontjes met spek
ingrediënten: boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin
ingrediënten: aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak bereiding: schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd peper en muskaatnoot bij
ingrediënten: 2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: 2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes bereiding: de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette
ingrediënten: 500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: 4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan
ingrediënten: 2 konijnenbouten - 1 grote ajuin - 100 ml wildfond - 300 ml bruin tafelbier - 100 gr spekblokjes natuur (herta) - 1 koffielepel luikse siroop (of meer volgens smaak) - een paar druppels azijn - 1 klont boter - 1 laurierblad - thym - peper en zout - bruine maizena bereiding: verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten langs alle kanten bruin, kruid met peper en zout voeg de grof gesneden ajuin en spekblokjes toe, laat nog even bakken, giet de wildfond en het bier erbij, kruid met thym en laurierblad, laat afgedekt 1 uur en 15 minuten sudderen met deksel op de pan, voeg de luikse siroop toe, indien nodig binden met bruine maizena
ingrediënten: 1 tomaat - 3 eieren - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: snij de tomaat in schijfjes, bak de tomaat even in het klontje boter,klop de eieren los kruid met peper en zout en giet over de eieren, laat verder bakken
ingrediënten: 1 rode paprika - 1/2 liter gezeefde tomaten (doos) - 1 grote ui - 1 wortel - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 kippeblokjes bereiding: was en snij de groenten in kleine stukjes, stoof de ui in een klontje boter, voeg dan de wortel paprika en gezeefde tomaten toe, overgiet met water en kippeblokjes, laat 30 minuten koken, mix de soep, eventueel door een zeef gieten voor de paprika velletjes, voeg nog een beetje room of melk toe naar eigen voorkeur
ingrediënten: wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room bereiding: gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door
ingrediënten: 3 preistelen - 2 grote uien - 2 wortels - 2 rundsblokje - 2 liter water - 1 varkenspoot - 1 klontje boter bereiding: snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter een 10 tal minuten dit is voor de afwerking , kuis was en snij de groenten , laat in een snelkookpan een klontje boter smelten voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten het varkenspootje water en de rundsblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken in de snelkoker, mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij eventueel nog wat peper en zout
ingrediënten: 1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen bereiding: schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus
ingrediënten: 8 sneetjes toostbrood - bechamelsaus van 1 eetlepel bloem - 50 gram gemalen gryére - 100 gram gepelde garnalen - peterselie bereiding: maak een dikke witte bechamelsaus, laat de kaas erin uitsmelten en voeg er de garnalen aan toe, rooster het brood, breng de kaassaus aan op de warme toosten, werk af met een beetje peterselie, dien zeer warm op
ingrediënten: suikerbrood - vinaigrette of mayonaise - 1 sjalotje bereiding: was en spoel het binnenste gele gedeelte van het groenlof, snij in fijne reepjes, voeg er het fijn gesneden sjalotje bij, meng met vinaigrette of mayonaise
ingrediënten: 3eieren - 50 gram suiker - 50 gram zelfrijzende bloem - 1 1/2 blik roomrijst - 1 pakje vanillesuiker bereiding: de eieren met de suiker goed kloppen, de rijst onder roeren, de bloem onder roeren, een niet te grote sprinvorm bekleden met bakpapier en het mengsel er in gieten, ongeveer een half uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden, voorzichtig ontvormen, juist voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker
ingrediënten: 1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus bereiding: spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: 300 gram kalfsgehakt - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 250 ml boursin cuisine (tomaat en mediterrane kruiden) - 1 ei - paneermeel - 1/2 vleesblokje bereiding: snij de champignons in schijfjes en stoof in een klontje boter, meng het gehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van, bak de balletjes goudbruin, haal ze uit de pan, giet 1/4 liter water in de pan en roer de bakresten los, voeg het 1/2 vleesblokje en het fijn gesneden sjalotje, champignons en boursin cuisine bij, laat de saus pruttelen en leg er de balletjes in, laat nog 10 miuutjes verder garen, dien op met rijst
ingrediënten: hazepaté - uienconfituur - wit brood bereiding: rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes, leg de paté op een bord met een lepeltje uienconfituur ( zie uienconfituur) en het geroosterd brood
ingrediënten: witloof - 1sjalotje - mayonaise bereiding: halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise
ingredënten: 175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water bereiding: smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.