chocolade smelten in de melk, sla de room room op dik vloeibaar, klop de eiwitten met bloemsuiker tot sneeuw, spatel de opgeslagen room en de eiwitten luchtig door de afgekoelde chocolade.
200 gram frambozen - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen
bereiding:
los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt, mix de frambozen en doe de puree door een zeef, meng met het siroopje en het citroensap, laat afkoelen.
aardbeien spoelen van kroontje ontdoen en mixen tot moes, suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen) giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, roer er de aardbeien moes door, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien.
suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen), giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien, de laatste 5 minuten geraspte chocolade toevoegen.
breng de platte kaas op smaak met poedersuiker, doe alles in laagjes in een glaasje, leg op de bodem wat speculaaskruimels dan kaas en vervolgens aardbeischijfjes, herhalen en eindigen met een laagje aardbeien, kaas en speculaskruimels, dit is voor 1 glaasje
ingrediënten : 1 reep witte chocolade - 1/2 bakje aardbeien bereiding : chocolade smelten eau bain marie of in microgolf op lage stand , tot de chocolade mooi glad is , de aardbeien wassen en goed droog deppen ,de aarbeien dippen in de witte chocolade en op een vel bakpapier leggen 10 minuten laten opstijven in de frigo
3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 1 zakje vanillepoeder - 1 potje krieken op sap - maïzena
bereiding:
meng de vanillebloem met een kopje melk, laat de rest van de melk koken met de suiker en giet dan het vanillemengsel erbij, nog eens laten doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in potjes en laat afkoelen, giet de krieken met sap in een pannetje en laat even koken, bind met een beetje maïzena, voeg de warme kriekjes met sap toe bij de afgekoelde pudding
ingrediënten: 1 doosje ananas (4 schijven) - 250 gram platte kaas - 2 eieren - 2 eetlepels suiker (volgens smaak) 1 zakje vanillesuiker bereiding: splits de eieren, het eigeel de suiker en vanillesuiker goed mengen, het eiwit stijfkloppen, voeg de kaas bij het suikermengsel en roer goed, snij de ananas in kleine stukjes en voeg toe, voeg voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toe, zet een uurtje in de koelkast en dien op, laat niet staan tot de volgende dag, dan wordt het mengsel dunner
ingrediënten: 2 1/2 dl room - 1/2 dl melk - 2 1/2 gelatineblaadjes - 50 gram suiker - 75 ml sterke koffie - chocolade koffiebonen voor versiering bereiding: de gelatineblaadjes in koud water laten weken, melk room en suiker samen laten doorkoken, van het vuur de geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen, goed mengen, verdelen over koffietasjes, laten afkoelen in de koelkast en afwerken met een chocolade koffieboontje
ingrediënten: 3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 50 gram rozijnen - 1 zakje vanillepoeder(50gram) bereiding: neem een kopje melk uit 3/4 liter melk, meng daarin het zakje vanillebloem, voeg de suiker en rozijnen bij de rest van de melk en breng aan de kook, neem de pan van het vuur en giet al roerend het mengsel erbij, laat nog één minuutje doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in schaaltjes
ingrediënten: 50 gram vanillepudding - 8 klontjes suiker - 100 gram fondant chocolade - 1 liter melk bereiding: los het puddingpoeder op in een kopje melk , breng de rest van de melk aan de kook, doe er de suiker bij en laat er de chocolade in smelten , giet er dan de melk met het puddingpoeder bij en laat al roerend nog even doorkoken , verdeel over de potjes
ingrediënten: 100 gram macaroni - 100 gram suiker - 50 gram vanillepoeder (1 zakje) - 1 liter melk bereiding: de vanillepoeder oplossen in een tas melk, de melk aan de kook brengen, macaroni in de melk gaar koken, de suiker en het puddingmengsel toevoegen, al roerend nog even laten doorkoken, dien op met bruine suiker
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 250 gram halfvolle plattekaas - 20 gram suiker - eiwit van 2 eieren bereiding : mix de aardbeien , klop het eiwit tot stevig schuim , vermeng de plattekaas met de suiker en de aardbeienpuree , voeg het geklopt eiwit voorzichtig toe aan de bereiding
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen bereiding : los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen
ingrediënten : 110 gram fondant chocolade - 110 gram zachte boter - 1 tube gesuikerde geconsentreerde melk 170gram (nestlé) bereiding : laat de chocolade au bain-marie smelten , neem van het vuur voeg de zachte boter toe en meng , voeg dan de tube melk toe en meng opnieuw , laat al roerend afkoelen , schep in een pot en dek af
ingrediënten : 1 kg aardbeien - 1 kg minutsuiker bereiding : spoel de aardbeien en laat ze goed uitlekken , snij in stukjes en zet de aardbeien met de suiker op een stil vuur , laat 4 à 5 minuten goed doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt , vul de potjes , dek ze af en laat opstijven
ingrediënten : ananas - meloen - kiwi - aardbeien of andere sooten vers fruit bereiding : vul een pot of diepe schaal met steekschuim die gebruikt wordt bij bloemschikken , overtrek met aluminumpapier , was en snij het fruit in niet te kleine stukjes en rijg aan spiesjes , steek ze vast in de pot of schaal
ingrediënten : roomijs - aardbeien - kristalsuiker bereiding: spoel en snij de aardbeien in 2 of 4 in een diep bord overstrooi met kristalsuiker en roer voorzichtig om , laat een uurtje staan , zo bekomt men aardbeien met een siroopje , schep de roomijs in glazen en doe er de aardbeien boven op , giet de siroop erover
ingrediënten : 70 gram roomkaas of philadelfia light - 8 grote aardbeien - 3 à 4 koffielepels bloemsuiker naar smaak bereiding : verwijder de steeltjes van de aardbeien en schik op een dessertbordje met de punt naar boven , met een scherp mes voorzichtig insnijden tot 1/4 van de onderkant , zodat je 6 partjes bekomt , niet door snijden , duw ze een beetje open , meng de kaas met de bloemsuiker en klop luchtig , hiermee de aardbeien vullen met spuitzak of klein lepeltje , versier met een muntblaadje
ingrediënten : 1 liter karnemelk - 1 soeplepel rijst - 1 soeplepel bloem bereiding : laat de rijst zachtjes 10 minuten koken met een weinig water , voeg de melk toe en een lepel bloem , klop met een garde tot de bloem opgelost is , zet het vuur hoger en laat al roerend doorkoken (niet roeren is schiften)
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.