chocolade smelten in de melk, sla de room room op dik vloeibaar, klop de eiwitten met bloemsuiker tot sneeuw, spatel de opgeslagen room en de eiwitten luchtig door de afgekoelde chocolade.
stoof de ui in olijfolie, voeg lookpoeder, witte wijn en groenteblokje toe, laat 5 inkoken, voeg de tomatenblokjes, sambal oelek en ketchup toe, laat 10 minuten zachtjes garen, voeg de room toe en laat nog even doorkoken, lekker met pasta of rijst.
1/2 kg krielaardappelen - 1 teentje look fijngesnipperd - olijfolie - 1 koffielepel rozemarijn vers of gedroogd - peper en zout
bereiding:
aardappelen wassen niet schillen, 5 minuten laten koken(halfgaar) afgieten en laten drogen, verwarm een scheutje olijfolie en fruit de look en de rozemarijn, niet bruin laten worden, snij de krieltjes in 2 en voeg bij de olijfolie, kruid met peper en zout, giet in een vuurvaste schotel en laat 20 à 30 minuten braden op 180 graden, schud halverwege eens om.
hak de noten fijn, snij de gedroogde pruimen in stukjes of cutter grof, verwarm de oven op 150 graden, meng de havermout met de noten en gedroogd fruit, meng er de honing onder, voeg er wat olie aan toe 5 eetlepels of meer tot men een deeg bekomt, verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier of een rechthoekige kom, 2 à 3 cm dik, druk goed aan, bak 25 minuten op 150 graden tot een goudbruine koek, laat afkoelen en snij in repen, men kan combineren met alle soorten noten en gedroogd fruit.
1 kg rivierpaling schoon gemaakt en in stukken gesneden - 1 klont boter - 1 dl witte wijn - visbouillon - 2 sjalotjes - bloem - 1 handvol kervel - 1 handvol zurkel - platte peterselie - citroenmelisse - palingkruid of munt, citroen
bereiding:
doe de boter in de pan, rol de paling in de bloem en bak goed aan, doe er de fijn gesneden sjalotjes bij, giet er de witte wijn bij en laat verdampen, giet er visbouillon bij tot de paling bijna onderstaat, laat ongeveer 20 à 25 minuten sudderen tot de paling gaar is, doe al de groene kruiden in een blender met een klein beetje bouillon en mix fijn tot een puree, kruid met peper en zout en een beetje citroen, de kruiden puree pas bij de paling doen net voor je aan tafel gaat, nog eens goed laten doorwarmen en opdienen.
kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op
200 gram frambozen - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen
bereiding:
los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt, mix de frambozen en doe de puree door een zeef, meng met het siroopje en het citroensap, laat afkoelen.
aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes
bereiding:
snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.
750 gram aardappelen gekookt en in schijfjes gesneden - 1 wit van prei - 150 gram kruidenkaas - 1 dl melk - 1 teentje knoflook fijn gesneden - peper en zout - gemalen gruyérekaas
bereiding:
kuis de prei en snij in dunne ringetjes, meng de kruidenkaas met de melk en de look in een kom, schep er de schijfjes aardappel en prei door, breng op smaak met peper en zout, wrijf vuurvaste schaaltjes in met boter en vul met het mengsel, strooi er gemalen gruyére over, verwarm de oven op 200 graden en laat 20 à 25 minuten garen.
aardbeien spoelen van kroontje ontdoen en mixen tot moes, suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen) giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, roer er de aardbeien moes door, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien.
leg het gelatine blaadje in koud water, verwarm de melk( niet koken) en voeg de kaas, olie en het uitgeknepen blaadje gelatine toe, mix tot een gladde massa en smaak af met peper en zout, giet een dunne laag van 2 à 3 cm in een vuurvaste schaal en laat het mengsel opstijven in de koelkast tot de andere dag, maak een slaatje van gemengde sla, grof gehakte noten, tomaatblokjes, gebakken spekblokjes en gebakken broodkorstjes, besprenkel met een honing vinaigrette, werk af met de panna cotta van geitenkaas
suiker en eierdooiers kloppen tot een lichtgele massa (ruban) kook de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje (merg uitschrapen en ook bij de melk doen), giet dan al roerend bij het eimengsel, warm terug op zonder koken, als het mengsel aan de lepel kleeft is de bereiding klaar, laat het mengsel afkoelen, haal het vanillestokje weg, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 50 minuten draaien, de laatste 5 minuten geraspte chocolade toevoegen.
kook de pasta in gezouten water met een scheutje olijfolie, sjalotjes en look fijn snijden, snij de zalm in reepjes, de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie, zalm toevoegen, de wok blussen met de room, kruidenkaas bijvoegen en goed mengen, de pasta bij de saus doen ook de bieslook, in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas.
hak de uien fijn, snij de wortelen in staafjes, laat een klontje boter smelten in een kookpan en laat de uien stoven, voeg er de staafjes wortelen bij, giet 1 dl water bij, kruid met kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peper en zout, laat 10 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan, voeg de room en mosterd toe, bak de koteletten goudbruin in een klontje boter, kruid met peper en zout, giet de wortelen met saus over het vlees en laat nog 5 minuten sudderen, dien op met rijst of gekookte aardappelen.
meng de mayonaise met de zure room, citroensap, peper en zout, meng de knolselder en appel met de dressing, leg wat veldsla op een bord en leg er een torentje knolselder op, werk af met de gehakte noten.
de sneetjes stokbrood aan beide kanten lichtjes met olijfolie bestrijken, een paar minuten roosteren in de oven, de gedroogde tomaten fijn snijden en mengen met de geitenkaas, het brood bestrijken met het kaasmengsel en kort gratineren.
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.