Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    8 sneetjes ciabatta brood - 1 teentje knoflook - olijfolie - 1 koffielepel balsamicoazijn - 8 blaadjes basilicum fijngesneden - peper en zout - 2 tomaten gepeld en ontpit in blokjes gesneden - 1/2 ajuintje fijngesneden - 6 ansjovisfilets fijngesneden

    bereiding:

    wrijf het brood aan beide zijden in met olijfolie, wrijf één kant in met een half look teentje, rooster de broodjes lichtjes in de oven, snij een knoflookteentje fijn en meng met 1 eetlepel olijfolie en de azijn, kruid met peper, zout en de basilicum, meng met de blokjes tomaat, leg het tomatenmengsel net voor het opdienen op het brood, werk af met de ansjovis en fijngehakte ui.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroenjenever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 fles jenever 30 graden - sap van 6 citroenen - 24 klontjes suiker

    bereiding:

    eerst citroensap en suiker mengen, dan pas jenever toevoegen, in steriliseerbokalen gieten en sluiten, als de suiker gesmolten is overgieten in een fles


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccolisoep met rookworst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 broccoli - 1 ajuin - 1 prei - 1 aardappel - 2 liter water + 4 kipblokjes - 1klontje boter - 1 dl room - peper en zout - 1 stuk rookworst in blokjes

    bereiding:

    snij alle groenten en stoof in het klontje boter, giet de kippenbouillon erbij en laat 45 minuten zachtjes koken, mix en breng op smaak met peper zout en wat room, voeg de blokjes rookworst toe


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met bloemkool en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    160 gram pasta naar keuze - 1 kleine bloemkool - 100 gram gruyèrekaas - witte saus van 2 eetlepels bloem een klont boter en een 1/2 liter melk - peper - zout - muskaatnoot

    bereiding:

    kook de bloemkoolroosjes en pasta apart beetgaar, maak een witte saus kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg van het vuur de helft van de kaas erbij, strijk een vuurvaste schaal in met wat boter, vul met bloemkool en pasta en giet er de kaassaus over, strooi de rest van de kaas erover en zet 15 minuten in de oven op 180 graden voor een krokant korstje, dit is voor 2 personen, dien op met zacht gekookte eitjes.


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde paprika met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 rode paprika - 1 kleine ui fijn gesneden - 2 koffielepels tomatenpuree - 300 gram gehakt naar keuze - lookpoeder - 1 koffielepel gedroogde Provençaalse kruiden - 1 ei - paneermeel - 1/4 van een groenteblokje - olijfolie - 1 dl water

    bereiding:

    voor 2 personen: snij de paprika middendoor, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, meng het gehakt met ei paneermeel en Provençaalse kruiden, vul de paprika helften met gehakt, verwarm de oven op 180 à 200 graden, verwarm een paar lepels olijfolie in een vuurvaste schaal en laat de fijn gesneden ui een paar minuten stoven in de olie, voeg er 2 koffielepels tomatenpuree, een snuifje lookpoeder, 1/4 van een groenteblokje en 1 dl water bij, roer goed om en schik hier in de gevulde paprika helften, plaats 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden, dien op met rijst.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 blik tonijn in eigen nat - 1 stokbrood - enkele blaadjes salade - 1 tomaat - 1 gekookt ei - coctailsaus

    bereiding:

    laat de tonijn uitlekken en plet fijn met wat coctailsaus, snij het stokbrood midden door en beleg met de tonijn, sla, schijfjes tomaat en gekookt ei.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ongeveer een gans brood - bruine suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 5 sneden peperkoek - 2 eieren - 1/2 pakje rozijnen - 1 flesje essence (rum of amandel) - 1/2 pakje vanillebloem - 1 liter warme melk

    bereiding:

    vanillebloem oplossen in een beetje melk, brood en peperkoek in stukjes in een grote pot of kom doen (korsten mogen aan het brood blijven), alle ingrediënten erbij voegen overgieten met warme melk 1 liter min of meer, naar gelang de hoeveelheid brood alles moet smeuïg zijn, in een ingevette springvorm gieten, oven voor verwarmen op 160 graden en ongeveer 1 uur laten bakken.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met breidelspek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter

    bereiding:

    snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktschotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    6 grote aardappelen - 1 bloemkool - 1 klontje boter - 500 gram rund of varkensgehakt - 1 ajuintje - 200 gram gemalen kaas - 50 gram boter - 50 gram bloem - melk - muskaatnoot, peper en zout

    bereiding:

    maak een aardappelpuree, doe de puree in een ovenschotel, bak het gehakt los samen met de fijngesneden ajuin, kruid met peper en zout, giet het gehakt over de puree, kook de bloemkoolroosjes en giet af als ze zacht zijn, verdeel op het gehakt in de schotel, maak een witte saus van de boter, bloem en melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout en laat er de helft van de kaas in smelten, giet de saus over de bloemkool en strooi er de rest van de kaas over, zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolsoep met rochefortkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram bloemkool - 7 dl groentebouillon (7 dl water+1,5 groenteblokje) - 1 klontje boter - 1 dl room - 25 à 50 gram rochefortkaas

    bereiding:

    de bloemkool in roosjes verdelen en 15 minuten laten koken in de groentebouillon, de soep mixen, room toevoegen, kaas erin laten smelten volgens smaak, beginnen met een klein stukje, indien nodig peper en zout.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ketchup
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kipfilet - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel fijngehakte dragon - 1 mespuntje lookpoeder - 2 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels ketchup

    bereiding:

    snij de kip in blokjes, meng de overige ingrediënten in een kom en voeg de kipblokjes toe, laat een uurtje marineren, bak de kipblokjes in een anti kleefpan in 10 minuten gaar, dien op met boontjes en gekookte aardappelen.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    14-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram zelfrijzende bloem - 200 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 200 gram boter - 3 eieren

    bereiding:

    klop de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij, spatel de bloem onder het beslag, strijk de cakevorm in met boter en vul met het beslag, zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abrikozen confituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten

    1 kg abrikozen - 1 kg minutsuiker

    bereiding:

    spoel de abrikozen, halveer ze en haal de kern eruit, laat enkele minuten koken en zet de mixer erin, dan zijn de velletjes verdwenen, voeg de suiker bij en laat 4 minuten al roerend doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt, vul de potjes, dek af en laat opstijven.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme camembert met toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten

    bereiding:

    verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk met roquefortsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 biefstuk naar keuze - 1 klontje boter - 1 dl light room - 25 gram roquefortkaas -

    bereiding:

    Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk. 


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radijzen met dipsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    radijzen - 1 eetlepel yoghurt - 1 koffielepel mayonaise - een paar druppels citroensap - fijn gesneden peterselie - peper en zout

    bereiding:

    snij het groen van de radijzen, meng de overige ingrediënten voor de dipsaus


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met roerei en zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 hamburgerbroodje - 2 eieren - 50 gram gerookte zalm in reepjes - peper en zout - 1 klontje boter - 1 eetlepel room of melk - bieslook fijn gesnipperd

    bereiding:

    zet de broodjes even onder de grill, klop de eieren goed los in een kommetje met 1 eetlepel room, kruid met peper en zout, laat een klontje boter smelten in een pan en giet er het eimengsel in, blijf roeren in de pan, het ei mag niet uitdrogen, schep op elk broodje roerei en beleg met snippers gerookte zalm en strooi er wat bieslook over.


    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    06-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien milkshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 bakje aardbeien - 1 eetlepel suiker - 3 dl melk - 2 bollen vanille ijs

    bereiding:

    doe het vanille ijs in een mengbeker, maak de aardbeien schoon en snij in stukjes, voeg de aardbeien bij het ijs, voeg suiker en melk toe en mix alles, dien op met een rietje


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ansjovis hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ronde toastjes - schijfjes gekookt ei - tomaat in kleine blokjes - gerolde ansjovis

    bereiding:

    beleg de toastjes met een schijfje gekookt ei een gerold ansjovisje en blokjes tomaat


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    22-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ui - 1 wit van prei - 1 aardappel - 1 bundel asperges - 1 klontje boter - 1 1/2 liter kookvocht - 2 groenteblokjes - 1 dl room - peper en zout

    bereiding:

    schil de asperges met een dunschiller, kook de aspergeschillen 15 minuten in een 1 1/2 liter water, giet door een zeef en vangt het vocht op, snij de groenten fijn behalve de asperges, laat het klontje boter smelten en stoof de groenten enkele minuten, snij de punten (5 cm) van de asperges en hou apart, snij de rest in fijne ringetjes en voeg bij de groenten + 2 groenteblokjes en het kookvocht van de aspergeschillen, laat een half uurtje koken en mix de soep fijn, voeg de room en aspergepunten toe en laat nog even zachtjes koken tot de aspergepunten beetgaar zijn, kruid met peper en zout. 


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!