Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koolvis met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout
    bereiding:
    kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met brie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram preiringen - 1 ui - 2 aardappelen - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 150 gram brie of camenbert - 1 eetlepel boter
    bereiding :
    boter smelten gehakte ui toevoegen al roerend even stoven dan preiringen en aardappel bij doen en overgieten met de kippebouillon dek af en laat 30 minuten koken , de kaas in stukjes snijden en de laatste 5 minuten laten meekoken ( als de korst mooi wit is moet u ze niet verwijderen ) mix de soep ,  indien nodig water of melk bijdoen , snij enkele preiringen heel fijn en laat 5 minuten stoven in een nootje boter , voeg toe net voor het opdienen


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tonijndip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 klein blikje tonijn in eigen nat  (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes
    bereiding:
    tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselhapje met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     mosselen - 1 ajuin fijngesneden -  1 tak selder fijn gesneden  - kruidenboter - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit de ajuin en selder in een klontje boter, voeg de mosselen en een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken, giet de mosselen af en laat ze wat afkoelen, open de schelpen en leg in elke schelp een mossel, doe er een klein beetje kruidenboter op, zet 5 minuutjes in de oven tot de boter gesmolten is

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwartels met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    4 kwartels - 1 geutje cognac - peper  - 100 gram gerookte ham - 500 gram champignons - 1 doosje room - 2 bouillonblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    braad de kwartels aan , kruid , flambeer met cognac en laat gaar worden , laat de fijngesneden ham lichtjes kleuren in boter , voeg de champignons de room en bouillonblokjes toe , laat even doorkoken , schik de kwartels op een bord en overgiet met de saus 

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's in pikante roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    scampi’s - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie
    bereiding :
    pel de scampi’s  bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes 

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg mosselen - 1 ui - 1 tak selder - 1 wortel - peterselie - peper - ½ liter melk - 1 glas witte wijn - 40 gram bloem - boter -  1 doosje saffraan
    bereiding:
    was de mosselen , was en kuis de groenten en snij fijn, laat 1 klontje boter smelten en stoof de groenten erin,strooi wat peper op, doe de mosselen in een kookpot en verdeel er de gestoofde groenten  over, strooi er wat peterselie over en giet het glas wijn erbij , laat op een hevig vuur koken tot de mossels open zijn ,schud goed, giet in een vergiet en vang het vocht op, haal de mosselen uit de schelp, zeef het vocht door een fijne zeef in een maatbeker en vul aan met melk tot 1 liter, smelt een klont boter voeg er de bloem bij en roer er de liter mosselvocht + melk bij, laat nog even doorkoken, breng op smaak met peper zout en het doosje saffraan, voeg de mosselen toe, werk af met een beetje peterselie


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade met gedroogde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 doosje ansjovis - 1 doosje groene olijven - 1 doosje gedroogde tomaten - 1 eetlepel
    karpertjes - 2 teentjes knoflook - 20 gram walnoten - olijfolie
    bereiding :
    alle ingrediënten samen mixen , niet te fijn , olijfolie bijdoen tot het smeuïg is lekker op een toastje


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaalhapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    75 gram grijze garnalen - peper - 1 kleine eetlepel tomatenpuree - paprikapoeder - 100 gram philadelphia natuur - 1 eetlepel olijfolie - citroensap 
    bereiding:
    houd enkele garnalen achter voor de versiering, meng de rest van de garnalen met de tomatenpuree en de olie, roer er de kaas bij en mix tot een gladde mousse, breng op smaak met paprikapoeder peper en citroensap, schik in glaasjes en werk af met de garnalen

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoen tomatensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    500 gram pompoen - 1 grote ajuin - 2 preien - 1 doos gezeefde tomaten - boter - peper -  zout - 2 liter water - 3 kippeblokjes
    bereiding:
    verwarm de boter in de soeppan en fruit hierin de ajuin, voeg prei en pompoen toe, doe er het water gezeefde tomaten en de kipblokjes bij, breng aan de kook, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rundsstoofvlees in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg rundsstoofvlees - boter - 1 laurierblad - 1 takje thym - 1/2 liter water +1 rundsblokje - 1 klein doosje tomatenpuree - 1 à 2 dl light room naar smaak
    bereiding:
    bak het vlees goed bruin in de boter, voeg er de ajuin bij en laat even meebakken , voeg het laurierblad  thym  water + rundsblokje bij , breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 2 uur sudderen, doe er het laatste kwartier de tomatenpuree bij,giet er wat room bij om de  smaak van de tomaten te verzachten, indien nodig  binden met maizena


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladepudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    50 gram vanillepudding - 8 klontjes suiker - 100 gram fondant chocolade - 1 liter melk
    bereiding:
    los het puddingpoeder op in een kopje melk , breng de rest van de melk aan de kook, doe er de suiker bij  en laat er de chocolade in smelten , giet er dan de melk met het puddingpoeder bij en laat al roerend nog even  doorkoken , verdeel over  de potjes

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    spruiten - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    kuis spoel en kook de spruiten gaar in licht gezouten water tot ze gaar zijn,giet af en laat uitlekken, laat het klontje boter smelten en stoof er de spruitjes in, kruid met peper zout en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpuree met graantjes mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak
    bereiding:
    schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd  peper en muskaatnoot bij

     


    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelvis met sausje van wortelen en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter
    bereiding:
    prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf  , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salade met boontjes en ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes
    bereiding:
    de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette


    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitenstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn op luikse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 konijnenbouten - 1 grote ajuin - 100 ml wildfond - 300 ml bruin tafelbier - 100 gr spekblokjes natuur (herta) - 1 koffielepel luikse siroop (of meer volgens smaak) - een paar druppels azijn - 1 klont boter - 1 laurierblad - thym - peper en zout - bruine maizena
    bereiding:
    verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten langs alle kanten bruin, kruid met peper en zout voeg de grof gesneden ajuin en spekblokjes toe, laat nog even bakken, giet de wildfond en het bier erbij, kruid met thym en laurierblad, laat afgedekt 1 uur en 15 minuten sudderen met deksel op de pan, voeg de luikse siroop toe, indien nodig binden met bruine maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!