Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodpudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ongeveer een gans brood - bruine suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 5 sneden peperkoek - 2 eieren - 1/2 pakje rozijnen - 1 flesje essence (rum of amandel) - 1/2 pakje vanillebloem - 1 liter warme melk

    bereiding:

    vanillebloem oplossen in een beetje melk, brood en peperkoek in stukjes in een grote pot of kom doen (korsten mogen aan het brood blijven), alle ingrediënten erbij voegen overgieten met warme melk 1 liter min of meer, naar gelang de hoeveelheid brood alles moet smeuïg zijn, in een ingevette springvorm gieten, oven voor verwarmen op 160 graden en ongeveer 1 uur laten bakken.


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met breidelspek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter

    bereiding:

    snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktschotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    6 grote aardappelen - 1 bloemkool - 1 klontje boter - 500 gram rund of varkensgehakt - 1 ajuintje - 200 gram gemalen kaas - 50 gram boter - 50 gram bloem - melk - muskaatnoot, peper en zout

    bereiding:

    maak een aardappelpuree, doe de puree in een ovenschotel, bak het gehakt los samen met de fijngesneden ajuin, kruid met peper en zout, giet het gehakt over de puree, kook de bloemkoolroosjes en giet af als ze zacht zijn, verdeel op het gehakt in de schotel, maak een witte saus van de boter, bloem en melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout en laat er de helft van de kaas in smelten, giet de saus over de bloemkool en strooi er de rest van de kaas over, zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkoolsoep met rochefortkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram bloemkool - 7 dl groentebouillon (7 dl water+1,5 groenteblokje) - 1 klontje boter - 1 dl room - 25 à 50 gram rochefortkaas

    bereiding:

    de bloemkool in roosjes verdelen en 15 minuten laten koken in de groentebouillon, de soep mixen, room toevoegen, kaas erin laten smelten volgens smaak, beginnen met een klein stukje, indien nodig peper en zout.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ketchup
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kipfilet - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel fijngehakte dragon - 1 mespuntje lookpoeder - 2 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels ketchup

    bereiding:

    snij de kip in blokjes, meng de overige ingrediënten in een kom en voeg de kipblokjes toe, laat een uurtje marineren, bak de kipblokjes in een anti kleefpan in 10 minuten gaar, dien op met boontjes en gekookte aardappelen.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    14-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    200 gram zelfrijzende bloem - 200 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 200 gram boter - 3 eieren

    bereiding:

    klop de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij, spatel de bloem onder het beslag, strijk de cakevorm in met boter en vul met het beslag, zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.abrikozen confituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten

    1 kg abrikozen - 1 kg minutsuiker

    bereiding:

    spoel de abrikozen, halveer ze en haal de kern eruit, laat enkele minuten koken en zet de mixer erin, dan zijn de velletjes verdwenen, voeg de suiker bij en laat 4 minuten al roerend doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt, vul de potjes, dek af en laat opstijven.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme camembert met toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten

    bereiding:

    verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk met roquefortsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 biefstuk naar keuze - 1 klontje boter - 1 dl light room - 25 gram roquefortkaas -

    bereiding:

    Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk. 


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radijzen met dipsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    radijzen - 1 eetlepel yoghurt - 1 koffielepel mayonaise - een paar druppels citroensap - fijn gesneden peterselie - peper en zout

    bereiding:

    snij het groen van de radijzen, meng de overige ingrediënten voor de dipsaus


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met roerei en zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 hamburgerbroodje - 2 eieren - 50 gram gerookte zalm in reepjes - peper en zout - 1 klontje boter - 1 eetlepel room of melk - bieslook fijn gesnipperd

    bereiding:

    zet de broodjes even onder de grill, klop de eieren goed los in een kommetje met 1 eetlepel room, kruid met peper en zout, laat een klontje boter smelten in een pan en giet er het eimengsel in, blijf roeren in de pan, het ei mag niet uitdrogen, schep op elk broodje roerei en beleg met snippers gerookte zalm en strooi er wat bieslook over.


    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    06-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien milkshake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 bakje aardbeien - 1 eetlepel suiker - 3 dl melk - 2 bollen vanille ijs

    bereiding:

    doe het vanille ijs in een mengbeker, maak de aardbeien schoon en snij in stukjes, voeg de aardbeien bij het ijs, voeg suiker en melk toe en mix alles, dien op met een rietje


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ansjovis hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ronde toastjes - schijfjes gekookt ei - tomaat in kleine blokjes - gerolde ansjovis

    bereiding:

    beleg de toastjes met een schijfje gekookt ei een gerold ansjovisje en blokjes tomaat


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    22-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ui - 1 wit van prei - 1 aardappel - 1 bundel asperges - 1 klontje boter - 1 1/2 liter kookvocht - 2 groenteblokjes - 1 dl room - peper en zout

    bereiding:

    schil de asperges met een dunschiller, kook de aspergeschillen 15 minuten in een 1 1/2 liter water, giet door een zeef en vangt het vocht op, snij de groenten fijn behalve de asperges, laat het klontje boter smelten en stoof de groenten enkele minuten, snij de punten (5 cm) van de asperges en hou apart, snij de rest in fijne ringetjes en voeg bij de groenten + 2 groenteblokjes en het kookvocht van de aspergeschillen, laat een half uurtje koken en mix de soep fijn, voeg de room en aspergepunten toe en laat nog even zachtjes koken tot de aspergepunten beetgaar zijn, kruid met peper en zout. 


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jonge worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 bundeltje wortels met loof - 1klontje boter - 1 ui fijn gesneden - tijm+laurierblaadje - peper en zout

    bereiding:

    schil de worteltjes met een dunschiller en laat ze geheel, laat een klontje boter smelten en stoof de ui glazig, voeg de hele worteltjes toe, kruid met peper en zout, voeg tijm en laurierblaadje toe, giet er  een klein beetje water bij, zet deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten garen.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien dessertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 speculaasjes - 3 aardbeien - 3 eetlepels platte kaas - bloemsuiker naar smaak

    bereiding:

    breng de platte kaas op smaak met poedersuiker, doe alles in laagjes in een glaasje, leg op de bodem wat speculaaskruimels dan kaas en vervolgens aardbeischijfjes, herhalen en eindigen met een laagje aardbeien, kaas en speculaskruimels, dit is voor 1 glaasje


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastinaaksoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    400 gram pastinaak - 300 gram knolselder - 1 aardappel - 1 ajuin -1 teentje knoflook - 2 liter groentebouillon (2 liter water + 4 groenteblokjes) - 1 klontje boter - peper en zout

    bereiding:

    snij de ajuin en look fijn, snij de pastinaak en knolselder in blokjes, laat de boter smelten en stoof alles enkele minuten, blus met de groentebouillon, voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel, laat 30 minuten zachtjes koken, mix de soep en kruid met peper en zout


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boeuf stroganoff met rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room

    bereiding:

    kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg snijbonen - 1 ajuintje - peper - zout - bonenkruid - 1 klontje boter

    bereiding:

    was en snij de bonen in schuine stukjes van 3 à 4 cm, stoof de fijngesneden ui in het klontje boter en voeg er de boontjes aan toe, kruid met peper, zout en bonenkruid, laat 20 à 30 minuten stoven op een klein vuurtje.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien in witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    1 reep witte chocolade - 1/2 bakje aardbeien
    bereiding :
    chocolade smelten eau bain marie of in microgolf op lage stand , tot de chocolade mooi glad is , de aardbeien wassen en goed droog deppen ,de aarbeien dippen in de witte chocolade en op een vel bakpapier leggen 10 minuten laten opstijven in de frigo


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!