Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    01-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    50 gram walnoten - 150 gram tonijn (blik) uitgelekt - 1 soeplepel kappertjes - 150 gram groene olijven - 2 teentjes knoflook - 2 soeplepels bruchetta kruiden - olijfolie

    bereiding:

    alle ingrediënten in een beker doen behalve de olijfolie, samen mixen, naar smaak grof of wat fijner, daarna olijfolie bijdoen tot het geheel smeuïg is.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (4)
    10-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toastjes met crème van roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 pakje roquefort 125 gram - 8 sneden rozijnenbrood - een handvol noten

    bereiding:

    snij de roquefort kaas in grove stukken in een maatbeker, mix tot een gladde crème door druppelsgewijs kokend water toe te voegen(heel weinig) rooster het rozijnenbrood en steek er rondjes uit, spuit of lepel de roquefort crème op de toastjes, werk af met een nootje.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    dadels - roquefortkaas - halve walnoten

    bereiding:

    snij de dadels half open en verwijder de pit, vul de dadels met een stukje roquefort en duw er een stukje walnoot in.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    kruidenkaas - crackers - gerookte zalm - bieslook

    bereiding:

    Roer de kruidenkaas smeuïg, snij de zalm in reepjes, beleg elke cracker met kruidenkaas en een reepje gerookte zalm, werk af met bieslook.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    16 sneetjes stokbrood - 150 gram geitenkaas (chavroux) - 8 gedroogde tomaten - olijfolie

    bereiding:

    de sneetjes stokbrood aan beide kanten lichtjes met olijfolie bestrijken, een paar minuten roosteren in de oven, de gedroogde tomaten fijn snijden en mengen met de geitenkaas, het brood bestrijken met het kaasmengsel en kort gratineren.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    01-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met geitenkaas en rode uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ciabatta brood in sneden van 2 cm dik - olijfolie - 1 teentje geperste knoflook - 1 rolletje geitenkaas chavroux - 1 rode ui in dunne ringen

    bereiding:

    meng wat olijfolie met de geperste knoflook en smeer hier èèn kant van het brood mee in, rooster het brood in de oven tot het aan beide kanten lichtbruin is, stoof de uiringen gaar in een beetje olijfolie, snij de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel over het brood, leg de ui op de kaas en bak de bruchetta kort in de oven tot de kaas begint te smelten.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crostini met olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 20 hapjes: 100 gram groene olijven - olijfolie - 300 gram champignons naar keuze - 1 teentje look - peper en zout - 1 stokbrood

    bereiding:

    mix de olijven met 1 koffielepel olijfolie, snij het brood in sneetjes, bestrijk ze met een beetje olijfolie en rooster in de oven, borstel de champignons en snij in kleine stukjes, bak in een beetje olie met het fijngesneden knoflook teentje, voeg peper en zout toe, besmeer het brood met de puree van olijven en verdeel er de champignons over


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruchetta met tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    8 sneetjes ciabatta brood - 1 teentje knoflook - olijfolie - 1 koffielepel balsamicoazijn - 8 blaadjes basilicum fijngesneden - peper en zout - 2 tomaten gepeld en ontpit in blokjes gesneden - 1/2 ajuintje fijngesneden - 6 ansjovisfilets fijngesneden

    bereiding:

    wrijf het brood aan beide zijden in met olijfolie, wrijf één kant in met een half look teentje, rooster de broodjes lichtjes in de oven, snij een knoflookteentje fijn en meng met 1 eetlepel olijfolie en de azijn, kruid met peper, zout en de basilicum, meng met de blokjes tomaat, leg het tomatenmengsel net voor het opdienen op het brood, werk af met de ansjovis en fijngehakte ui.


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radijzen met dipsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    radijzen - 1 eetlepel yoghurt - 1 koffielepel mayonaise - een paar druppels citroensap - fijn gesneden peterselie - peper en zout

    bereiding:

    snij het groen van de radijzen, meng de overige ingrediënten voor de dipsaus


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ansjovis hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    ronde toastjes - schijfjes gekookt ei - tomaat in kleine blokjes - gerolde ansjovis

    bereiding:

    beleg de toastjes met een schijfje gekookt ei een gerold ansjovisje en blokjes tomaat


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soepstengels met bayonnehesp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    soepstengels - bayonnehesp
    bereiding:
    snij een sneetje bayonnehesp in de lengte in 2 en draai rond een soepstengel, lekker aperitiefhapje

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde champignons met roquetfort kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 gram champignons - 50 gram roquetfort crème kaas - 1 klontje boter
    bereiding:
    borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje, hak de steeltjes fijn, bak de champignonhoedjes aan alle kanten bruin in de boter, meng de fijngehakte steeltjes met de kaas, vul de gebakken champignons met het mengsel, leg de champignons in een vuurvaste schaal en zet een 5 tal minuutjes onder de grill

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apéritief gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haringhapje in curry mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak
    bereiding:
    laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tonijndip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 klein blikje tonijn in eigen nat  (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes
    bereiding:
    tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselhapje met kruidenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
     mosselen - 1 ajuin fijngesneden -  1 tak selder fijn gesneden  - kruidenboter - 1 klontje boter
    bereiding:
    fruit de ajuin en selder in een klontje boter, voeg de mosselen en een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken, giet de mosselen af en laat ze wat afkoelen, open de schelpen en leg in elke schelp een mossel, doe er een klein beetje kruidenboter op, zet 5 minuutjes in de oven tot de boter gesmolten is

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade met gedroogde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 doosje ansjovis - 1 doosje groene olijven - 1 doosje gedroogde tomaten - 1 eetlepel
    karpertjes - 2 teentjes knoflook - 20 gram walnoten - olijfolie
    bereiding :
    alle ingrediënten samen mixen , niet te fijn , olijfolie bijdoen tot het smeuïg is lekker op een toastje


    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaalhapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    75 gram grijze garnalen - peper - 1 kleine eetlepel tomatenpuree - paprikapoeder - 100 gram philadelphia natuur - 1 eetlepel olijfolie - citroensap 
    bereiding:
    houd enkele garnalen achter voor de versiering, meng de rest van de garnalen met de tomatenpuree en de olie, roer er de kaas bij en mix tot een gladde mousse, breng op smaak met paprikapoeder peper en citroensap, schik in glaasjes en werk af met de garnalen

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapje van witte worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte worst
    bereiding:
    verwarm de grill, doe het vel van de worst en snij in schijfjes,  leg 3 minuten op de grill, draai om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de worst helemaal warm heeft 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.worstebroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter
    bereiding :
    verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!