alle ingrediënten in een beker doen behalve de olijfolie, samen mixen, naar smaak grof of wat fijner, daarna olijfolie bijdoen tot het geheel smeuïg is.
snij de roquefort kaas in grove stukken in een maatbeker, mix tot een gladde crème door druppelsgewijs kokend water toe te voegen(heel weinig) rooster het rozijnenbrood en steek er rondjes uit, spuit of lepel de roquefort crème op de toastjes, werk af met een nootje.
de sneetjes stokbrood aan beide kanten lichtjes met olijfolie bestrijken, een paar minuten roosteren in de oven, de gedroogde tomaten fijn snijden en mengen met de geitenkaas, het brood bestrijken met het kaasmengsel en kort gratineren.
1 ciabatta brood in sneden van 2 cm dik - olijfolie - 1 teentje geperste knoflook - 1 rolletje geitenkaas chavroux - 1 rode ui in dunne ringen
bereiding:
meng wat olijfolie met de geperste knoflook en smeer hier èèn kant van het brood mee in, rooster het brood in de oven tot het aan beide kanten lichtbruin is, stoof de uiringen gaar in een beetje olijfolie, snij de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel over het brood, leg de ui op de kaas en bak de bruchetta kort in de oven tot de kaas begint te smelten.
voor 20 hapjes: 100 gram groene olijven - olijfolie - 300 gram champignons naar keuze - 1 teentje look - peper en zout - 1 stokbrood
bereiding:
mix de olijven met 1 koffielepel olijfolie, snij het brood in sneetjes, bestrijk ze met een beetje olijfolie en rooster in de oven, borstel de champignons en snij in kleine stukjes, bak in een beetje olie met het fijngesneden knoflook teentje, voeg peper en zout toe, besmeer het brood met de puree van olijven en verdeel er de champignons over
wrijf het brood aan beide zijden in met olijfolie, wrijf één kant in met een half look teentje, rooster de broodjes lichtjes in de oven, snij een knoflookteentje fijn en meng met 1 eetlepel olijfolie en de azijn, kruid met peper, zout en de basilicum, meng met de blokjes tomaat, leg het tomatenmengsel net voor het opdienen op het brood, werk af met de ansjovis en fijngehakte ui.
ingrediënten: soepstengels - bayonnehesp bereiding: snij een sneetje bayonnehesp in de lengte in 2 en draai rond een soepstengel, lekker aperitiefhapje
ingrediënten: 250 gram champignons - 50 gram roquetfort crème kaas - 1 klontje boter bereiding: borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje, hak de steeltjes fijn, bak de champignonhoedjes aan alle kanten bruin in de boter, meng de fijngehakte steeltjes met de kaas, vul de gebakken champignons met het mengsel, leg de champignons in een vuurvaste schaal en zet een 5 tal minuutjes onder de grill
ingrediënten: 200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter bereiding: fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog
ingrediënten: 1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak bereiding: laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus
ingrediënten: 1 klein blikje tonijn in eigen nat (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes bereiding: tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje
ingrediënten: mosselen - 1 ajuin fijngesneden - 1 tak selder fijn gesneden - kruidenboter - 1 klontje boter bereiding: fruit de ajuin en selder in een klontje boter, voeg de mosselen en een klein beetje water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken, giet de mosselen af en laat ze wat afkoelen, open de schelpen en leg in elke schelp een mossel, doe er een klein beetje kruidenboter op, zet 5 minuutjes in de oven tot de boter gesmolten is
ingrediënten: 75 gram grijze garnalen - peper - 1 kleine eetlepel tomatenpuree - paprikapoeder - 100 gram philadelphia natuur - 1 eetlepel olijfolie - citroensap bereiding: houd enkele garnalen achter voor de versiering, meng de rest van de garnalen met de tomatenpuree en de olie, roer er de kaas bij en mix tot een gladde mousse, breng op smaak met paprikapoeder peper en citroensap, schik in glaasjes en werk af met de garnalen
ingrediënten: witte worst bereiding: verwarm de grill, doe het vel van de worst en snij in schijfjes, leg 3 minuten op de grill, draai om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de worst helemaal warm heeft
ingrediënten : chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter bereiding : verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.