Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kastanje champignons op een stokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    250 gram kastanje champignons - 2 eetlepels boter op kamertemperatuur - grof zeezout - tijm - 1 citroen

    bereiding:

    verwarm de oven op 200 graden, rijg de champignons op de stokjes, rasp de helft van de schil van de citroen, snij zeer fijn, meng de boter met de citroen geste, tijm en zeezout, leg de spiesjes in een ovenschaal en verdeel er de boter over, bak de spiesjes 15 minuten in de oven, dien op met een partje citroen.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2kg spinazie - 1 klontje boter - 1dl melk - 1 fijn gesneden uitje - lookpoeder - peper - zout - nootmuskaat - maïzena

    bereiding:

    kuis en spoel de spinazie, laat kort koken in een beetje water, afgieten en uitduwen, hak de spinazie fijn, laat een klontje boter smelten en laat het uitje even stoven, voeg de spinazie erbij en kruid met peper zout muskaatnoot en een beetje lookpoeder, de melk erbij gieten en binden met maïzena.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.savooikool met spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    savooikool - gerookte spekblokjes - 1 grote klont boter - muskaatnoot - peper en zout

    bereiding:

    snij de harde kern en te dikke nerven uit de kool, snij in fijne reepjes en spoel, laat de kool 10 à 15 minuten gaar koken en giet af, bak apart de spekblokjes krokant, laat in een kookpot een grote klont boter smelten en voeg er de goed uitgelekte savooikool bij, meng er de spekblokjes onder, kruid met peper, zout en muskaatnoot.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccoli met kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 broccoli - 125 gram gemalen kaas - bechamelsaus

    bereiding:

    kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, giet af en leg in een beboterde vuurvaste schaal, meng 100 gram kaas onder de witte saus en giet over de brocolli, strooi de rest van de kaas erover en laat 15 minuten gratineren in de oven.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde paprika met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 rode paprika - 1 kleine ui fijn gesneden - 2 koffielepels tomatenpuree - 300 gram gehakt naar keuze - lookpoeder - 1 koffielepel gedroogde Provençaalse kruiden - 1 ei - paneermeel - 1/4 van een groenteblokje - olijfolie - 1 dl water

    bereiding:

    voor 2 personen: snij de paprika middendoor, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, meng het gehakt met ei paneermeel en Provençaalse kruiden, vul de paprika helften met gehakt, verwarm de oven op 180 à 200 graden, verwarm een paar lepels olijfolie in een vuurvaste schaal en laat de fijn gesneden ui een paar minuten stoven in de olie, voeg er 2 koffielepels tomatenpuree, een snuifje lookpoeder, 1/4 van een groenteblokje en 1 dl water bij, roer goed om en schik hier in de gevulde paprika helften, plaats 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden, dien op met rijst.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jonge worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 bundeltje wortels met loof - 1klontje boter - 1 ui fijn gesneden - tijm+laurierblaadje - peper en zout

    bereiding:

    schil de worteltjes met een dunschiller en laat ze geheel, laat een klontje boter smelten en stoof de ui glazig, voeg de hele worteltjes toe, kruid met peper en zout, voeg tijm en laurierblaadje toe, giet er  een klein beetje water bij, zet deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten garen.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg snijbonen - 1 ajuintje - peper - zout - bonenkruid - 1 klontje boter

    bereiding:

    was en snij de bonen in schuine stukjes van 3 à 4 cm, stoof de fijngesneden ui in het klontje boter en voeg er de boontjes aan toe, kruid met peper, zout en bonenkruid, laat 20 à 30 minuten stoven op een klein vuurtje.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg uien - 1 klontje boter - peper en zout - ketchup
    bereiding:
    snij de uien in ringen en stoof in de boter,kruid met peper en zout, laat ze goed gaar worden, voeg zo nodig een beetje water toe, voeg er een koffielepel ketchup aan toe naar smaak

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oesterzwammen met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredïenten:
    250 gram oesterzwammen - 50 gram spekblokje - 1 klontje boter - peper - fijngehakte peterselie
    bereiding:
    bak de spekblokjes in de boter, indien nodig borstel de oesterzwammen, scheur in stukken en voeg bij het spek, laat ze in eigen vocht stoven tot het vocht verdampt is, kruid met peper en bestrooi peterselie

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentestoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3ajuinen - 1/2 kg wortelen - 1/2 kg spruiten - 2 preien - een paar takjes selder - 1 pakje rapen - aardappelen - 2 laurierblaadjes - 1 takje thym - 1 klontje boter - 1 rundblokje - 1/2 tasje water
    bereiding:
    smelt de boter en laat de grof gesneden ajuin glazig worden, voeg selder prei wortelen spruiten aardappelen thym en laurier erbij, verkruimel het rundblokje erover en giet het water erbij, laat op een zacht vuurtje 1 uur garen, doe na een half uur de raapjes erbij, kruid met peper en zout indien nodig


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    spruiten - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    kuis spoel en kook de spruiten gaar in licht gezouten water tot ze gaar zijn,giet af en laat uitlekken, laat het klontje boter smelten en stoof er de spruitjes in, kruid met peper zout en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout
    bereiding:
    haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room
    bereiding:
    gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schorseneren in een blond sausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen
    bereiding:
    schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus
    bereiding:
    spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente  10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witloof - 1sjalotje - mayonaise
    bereiding:
    halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uienconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredënten:
    175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water
    bereiding:
    smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rodekool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 grote rodekool - 2 kg appelen -  kristalsuiker naar smaak - peper en zout - enkel druppels azijn - 1 klont boter - 2 grote uien
    bereiding :
    boter laten smelten in de kookpot , fijn gesneden ajuin bijdoen , paar minuutjes laten stoven , de in reepjes gesneden rode kool  peper zout en azijn bijdoen en laten garen, ondertussen de appels schillen en in dunne schijfjes snijden ,  na een uurtje bij de rode kool doen , goed door elkaar mengen , nog een half uur laten stoven tot de appels verdwenen zijn , suiker bijdoen naar smaak 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!