verwarm de oven op 200 graden, rijg de champignons op de stokjes, rasp de helft van de schil van de citroen, snij zeer fijn, meng de boter met de citroen geste, tijm en zeezout, leg de spiesjes in een ovenschaal en verdeel er de boter over, bak de spiesjes 15 minuten in de oven, dien op met een partje citroen.
kuis en spoel de spinazie, laat kort koken in een beetje water, afgieten en uitduwen, hak de spinazie fijn, laat een klontje boter smelten en laat het uitje even stoven, voeg de spinazie erbij en kruid met peper zout muskaatnoot en een beetje lookpoeder, de melk erbij gieten en binden met maïzena.
savooikool - gerookte spekblokjes - 1 grote klont boter - muskaatnoot - peper en zout
bereiding:
snij de harde kern en te dikke nerven uit de kool, snij in fijne reepjes en spoel, laat de kool 10 à 15 minuten gaar koken en giet af, bak apart de spekblokjes krokant, laat in een kookpot een grote klont boter smelten en voeg er de goed uitgelekte savooikool bij, meng er de spekblokjes onder, kruid met peper, zout en muskaatnoot.
kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, giet af en leg in een beboterde vuurvaste schaal, meng 100 gram kaas onder de witte saus en giet over de brocolli, strooi de rest van de kaas erover en laat 15 minuten gratineren in de oven.
1 rode paprika - 1 kleine ui fijn gesneden - 2 koffielepels tomatenpuree - 300 gram gehakt naar keuze - lookpoeder - 1 koffielepel gedroogde Provençaalse kruiden - 1 ei - paneermeel - 1/4 van een groenteblokje - olijfolie - 1 dl water
bereiding:
voor 2 personen: snij de paprika middendoor, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, meng het gehakt met ei paneermeel en Provençaalse kruiden, vul de paprika helften met gehakt, verwarm de oven op 180 à 200 graden, verwarm een paar lepels olijfolie in een vuurvaste schaal en laat de fijn gesneden ui een paar minuten stoven in de olie, voeg er 2 koffielepels tomatenpuree, een snuifje lookpoeder, 1/4 van een groenteblokje en 1 dl water bij, roer goed om en schik hier in de gevulde paprika helften, plaats 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden, dien op met rijst.
1 bundeltje wortels met loof - 1klontje boter - 1 ui fijn gesneden - tijm+laurierblaadje - peper en zout
bereiding:
schil de worteltjes met een dunschiller en laat ze geheel, laat een klontje boter smelten en stoof de ui glazig, voeg de hele worteltjes toe, kruid met peper en zout, voeg tijm en laurierblaadje toe, giet er een klein beetje water bij, zet deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten garen.
was en snij de bonen in schuine stukjes van 3 à 4 cm, stoof de fijngesneden ui in het klontje boter en voeg er de boontjes aan toe, kruid met peper, zout en bonenkruid, laat 20 à 30 minuten stoven op een klein vuurtje.
ingrediënten: 1/2 kg uien - 1 klontje boter - peper en zout - ketchup bereiding: snij de uien in ringen en stoof in de boter,kruid met peper en zout, laat ze goed gaar worden, voeg zo nodig een beetje water toe, voeg er een koffielepel ketchup aan toe naar smaak
ingredïenten: 250 gram oesterzwammen - 50 gram spekblokje - 1 klontje boter - peper - fijngehakte peterselie bereiding: bak de spekblokjes in de boter, indien nodig borstel de oesterzwammen, scheur in stukken en voeg bij het spek, laat ze in eigen vocht stoven tot het vocht verdampt is, kruid met peper en bestrooi peterselie
ingrediënten: 3ajuinen - 1/2 kg wortelen - 1/2 kg spruiten - 2 preien - een paar takjes selder - 1 pakje rapen - aardappelen - 2 laurierblaadjes - 1 takje thym - 1 klontje boter - 1 rundblokje - 1/2 tasje water bereiding: smelt de boter en laat de grof gesneden ajuin glazig worden, voeg selder prei wortelen spruiten aardappelen thym en laurier erbij, verkruimel het rundblokje erover en giet het water erbij, laat op een zacht vuurtje 1 uur garen, doe na een half uur de raapjes erbij, kruid met peper en zout indien nodig
ingrediënten:
spruiten - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding:
kuis spoel en kook de spruiten gaar in licht gezouten water tot ze gaar zijn,giet af en laat uitlekken, laat het klontje boter smelten en stoof er de spruitjes in, kruid met peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin
ingrediënten: 4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan
ingrediënten: wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room bereiding: gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door
ingrediënten: 1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen bereiding: schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus
ingrediënten: 1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus bereiding: spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: witloof - 1sjalotje - mayonaise bereiding: halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise
ingredënten: 175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water bereiding: smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei
ingrediënten: 1 grote rodekool - 2 kg appelen - kristalsuiker naar smaak - peper en zout - enkel druppels azijn - 1 klont boter - 2 grote uien bereiding : boter laten smelten in de kookpot , fijn gesneden ajuin bijdoen , paar minuutjes laten stoven , de in reepjes gesneden rode kool peper zout en azijn bijdoen en laten garen, ondertussen de appels schillen en in dunne schijfjes snijden , na een uurtje bij de rode kool doen , goed door elkaar mengen , nog een half uur laten stoven tot de appels verdwenen zijn , suiker bijdoen naar smaak
ingrediënten: wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.