DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
20-12-2012
scampi's in pikante roomsaus
ingrediënten : scampis - 4 eetlepels ketchup - 1 kleine eetlepel curry - 1/4 liter room - cognac - peper - zout - olijfolie en fijn gesneden peterselie bereiding : pel de scampis bak ze even aan in olijfolie flambeer met de cognac , neem ze uit de pan en houd warm , doe de ketchup in de pan +curry peper en zout , breng al roerend aan de kook , voeg de room toe , doe de reuzegarnalen erbij en warm nog even op ,doe er nog wat peterselie bij en dien op met rijst of frietjes
ingrediënten: 1 kg mosselen - 1 ui - 1 tak selder - 1 wortel - peterselie - peper - ½ liter melk - 1 glas witte wijn - 40 gram bloem - boter - 1 doosje saffraan bereiding: was de mosselen , was en kuis de groenten en snij fijn, laat 1 klontje boter smelten en stoof de groenten erin,strooi wat peper op, doe de mosselen in een kookpot en verdeel er de gestoofde groenten over, strooi er wat peterselie over en giet het glas wijn erbij , laat op een hevig vuur koken tot de mossels open zijn ,schud goed, giet in een vergiet en vang het vocht op, haal de mosselen uit de schelp, zeef het vocht door een fijne zeef in een maatbeker en vul aan met melk tot 1 liter, smelt een klont boter voeg er de bloem bij en roer er de liter mosselvocht + melk bij, laat nog even doorkoken, breng op smaak met peper zout en het doosje saffraan, voeg de mosselen toe, werk af met een beetje peterselie
ingrediënten: 75 gram grijze garnalen - peper - 1 kleine eetlepel tomatenpuree - paprikapoeder - 100 gram philadelphia natuur - 1 eetlepel olijfolie - citroensap bereiding: houd enkele garnalen achter voor de versiering, meng de rest van de garnalen met de tomatenpuree en de olie, roer er de kaas bij en mix tot een gladde mousse, breng op smaak met paprikapoeder peper en citroensap, schik in glaasjes en werk af met de garnalen
ingrediënten: 500 gram pompoen - 1 grote ajuin - 2 preien - 1 doos gezeefde tomaten - boter - peper - zout - 2 liter water - 3 kippeblokjes bereiding: verwarm de boter in de soeppan en fruit hierin de ajuin, voeg prei en pompoen toe, doe er het water gezeefde tomaten en de kipblokjes bij, breng aan de kook, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout
ingrediënten: 1 kg rundsstoofvlees - boter - 1 laurierblad - 1 takje thym - 1/2 liter water +1 rundsblokje - 1 klein doosje tomatenpuree - 1 à 2 dl light room naar smaak bereiding: bak het vlees goed bruin in de boter, voeg er de ajuin bij en laat even meebakken , voeg het laurierblad thym water + rundsblokje bij , breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 2 uur sudderen, doe er het laatste kwartier de tomatenpuree bij,giet er wat room bij om de smaak van de tomaten te verzachten, indien nodig binden met maizena
ingrediënten: 50 gram vanillepudding - 8 klontjes suiker - 100 gram fondant chocolade - 1 liter melk bereiding: los het puddingpoeder op in een kopje melk , breng de rest van de melk aan de kook, doe er de suiker bij en laat er de chocolade in smelten , giet er dan de melk met het puddingpoeder bij en laat al roerend nog even doorkoken , verdeel over de potjes
ingrediënten:
spruiten - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding:
kuis spoel en kook de spruiten gaar in licht gezouten water tot ze gaar zijn,giet af en laat uitlekken, laat het klontje boter smelten en stoof er de spruitjes in, kruid met peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: boontjes (vers ,diepvries, bokaal) - sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: laat de gekookte boontjes uitlekken, neem 5 à 6 boontjes samen en draai ze in een reepje spek, laat de boter heet worden in een bakpan ,bak de boontjes en het spek langs alle kanten lichtbruin
ingrediënten: aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak bereiding: schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd peper en muskaatnoot bij
ingrediënten: 2 schelvishaasjes - 1/2 l visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortels fijn snijden de grootte van lucifers , een klontje boter laten smelten prei en wortels toevoegen 10 à 15 minuten laten stoven 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus , ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon 3 dl en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf , de vis op een bord schikken en overgieten met de saus , opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: 2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes bereiding: de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette
ingrediënten: 500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: 4 stronkjes witloof - 4 sneetjes gerookt spek - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: haal zover je kan het harde gedeelte uit het witloof, draai er een sneetje gerookt spek rond, steek vast met een prikkertje, laat de boter heet worden en bak de witloofstronkjes lichtbruin langs alle kanten, kruid met muskaatnoot peper en zout, giet er een klein beetje water bij en laat op een zacht vuurtje gaar komen met deksel op de pan
ingrediënten: 2 konijnenbouten - 1 grote ajuin - 100 ml wildfond - 300 ml bruin tafelbier - 100 gr spekblokjes natuur (herta) - 1 koffielepel luikse siroop (of meer volgens smaak) - een paar druppels azijn - 1 klont boter - 1 laurierblad - thym - peper en zout - bruine maizena bereiding: verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten langs alle kanten bruin, kruid met peper en zout voeg de grof gesneden ajuin en spekblokjes toe, laat nog even bakken, giet de wildfond en het bier erbij, kruid met thym en laurierblad, laat afgedekt 1 uur en 15 minuten sudderen met deksel op de pan, voeg de luikse siroop toe, indien nodig binden met bruine maizena
ingrediënten: 1 tomaat - 3 eieren - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: snij de tomaat in schijfjes, bak de tomaat even in het klontje boter,klop de eieren los kruid met peper en zout en giet over de eieren, laat verder bakken
ingrediënten: 1 rode paprika - 1/2 liter gezeefde tomaten (doos) - 1 grote ui - 1 wortel - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 kippeblokjes bereiding: was en snij de groenten in kleine stukjes, stoof de ui in een klontje boter, voeg dan de wortel paprika en gezeefde tomaten toe, overgiet met water en kippeblokjes, laat 30 minuten koken, mix de soep, eventueel door een zeef gieten voor de paprika velletjes, voeg nog een beetje room of melk toe naar eigen voorkeur
ingrediënten: wit van prei - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - een klein beetje room bereiding: gebruik alleen het wit van de prei, maak het preiwit schoon , spoel en snij in stukjes van 5 cm, laat de boter smelten en voeg de prei toe, kruid met peper zout en muskaatnoot voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 30 minuten garen, roer één à twee soeplepels room er door
ingrediënten: 3 preistelen - 2 grote uien - 2 wortels - 2 rundsblokje - 2 liter water - 1 varkenspoot - 1 klontje boter bereiding: snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter een 10 tal minuten dit is voor de afwerking , kuis was en snij de groenten , laat in een snelkookpan een klontje boter smelten voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten het varkenspootje water en de rundsblokjes toe, laat ongeveer 30 minuten koken in de snelkoker, mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij eventueel nog wat peper en zout
ingrediënten: 1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen bereiding: schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.