DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
02-11-2014
gevulde paprika met gehakt
ingrediënten:
1 rode paprika - 1 kleine ui fijn gesneden - 2 koffielepels tomatenpuree - 300 gram gehakt naar keuze - lookpoeder - 1 koffielepel gedroogde Provençaalse kruiden - 1 ei - paneermeel - 1/4 van een groenteblokje - olijfolie - 1 dl water
bereiding:
voor 2 personen: snij de paprika middendoor, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, meng het gehakt met ei paneermeel en Provençaalse kruiden, vul de paprika helften met gehakt, verwarm de oven op 180 à 200 graden, verwarm een paar lepels olijfolie in een vuurvaste schaal en laat de fijn gesneden ui een paar minuten stoven in de olie, voeg er 2 koffielepels tomatenpuree, een snuifje lookpoeder, 1/4 van een groenteblokje en 1 dl water bij, roer goed om en schik hier in de gevulde paprika helften, plaats 30 minuten in de oven op 180 à 200 graden, dien op met rijst.
vanillebloem oplossen in een beetje melk, brood en peperkoek in stukjes in een grote pot of kom doen (korsten mogen aan het brood blijven), alle ingrediënten erbij voegen overgieten met warme melk 1 liter min of meer, naar gelang de hoeveelheid brood alles moet smeuïg zijn, in een ingevette springvorm gieten, oven voor verwarmen op 160 graden en ongeveer 1 uur laten bakken.
1 pistolet - 1 snee breidelspek - ijsbergsla - honingmosterd dressing of een andere dressing naar smaak - 1 klein klontje boter
bereiding:
snij de pistolet open, bestrijk met dressing en leg er wat ijsbergsla op, snij het breidelspek in blokjes en bak bruin in het klontje boter, leg het warme breidelspek tussen het broodje.
6 grote aardappelen - 1 bloemkool - 1 klontje boter - 500 gram rund of varkensgehakt - 1 ajuintje - 200 gram gemalen kaas - 50 gram boter - 50 gram bloem - melk - muskaatnoot, peper en zout
bereiding:
maak een aardappelpuree, doe de puree in een ovenschotel, bak het gehakt los samen met de fijngesneden ajuin, kruid met peper en zout, giet het gehakt over de puree, kook de bloemkoolroosjes en giet af als ze zacht zijn, verdeel op het gehakt in de schotel, maak een witte saus van de boter, bloem en melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout en laat er de helft van de kaas in smelten, giet de saus over de bloemkool en strooi er de rest van de kaas over, zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
de bloemkool in roosjes verdelen en 15 minuten laten koken in de groentebouillon, de soep mixen, room toevoegen, kaas erin laten smelten volgens smaak, beginnen met een klein stukje, indien nodig peper en zout.
snij de kip in blokjes, meng de overige ingrediënten in een kom en voeg de kipblokjes toe, laat een uurtje marineren, bak de kipblokjes in een anti kleefpan in 10 minuten gaar, dien op met boontjes en gekookte aardappelen.
klop de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig, smelt de boter en voeg deze erbij, spatel de bloem onder het beslag, strijk de cakevorm in met boter en vul met het beslag, zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)
spoel de abrikozen, halveer ze en haal de kern eruit, laat enkele minuten koken en zet de mixer erin, dan zijn de velletjes verdwenen, voeg de suiker bij en laat 4 minuten al roerend doorkoken tot de confituur dik van de lepel valt, vul de potjes, dek af en laat opstijven.
1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten
bereiding:
verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.
Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk.
2 hamburgerbroodje - 2 eieren - 50 gram gerookte zalm in reepjes - peper en zout - 1 klontje boter - 1 eetlepel room of melk - bieslook fijn gesnipperd
bereiding:
zet de broodjes even onder de grill, klop de eieren goed los in een kommetje met 1 eetlepel room, kruid met peper en zout, laat een klontje boter smelten in een pan en giet er het eimengsel in, blijf roeren in de pan, het ei mag niet uitdrogen, schep op elk broodje roerei en beleg met snippers gerookte zalm en strooi er wat bieslook over.
doe het vanille ijs in een mengbeker, maak de aardbeien schoon en snij in stukjes, voeg de aardbeien bij het ijs, voeg suiker en melk toe en mix alles, dien op met een rietje
schil de asperges met een dunschiller, kook de aspergeschillen 15 minuten in een 1 1/2 liter water, giet door een zeef en vangt het vocht op, snij de groenten fijn behalve de asperges, laat het klontje boter smelten en stoof de groenten enkele minuten, snij de punten (5 cm) van de asperges en hou apart, snij de rest in fijne ringetjes en voeg bij de groenten + 2 groenteblokjes en het kookvocht van de aspergeschillen, laat een half uurtje koken en mix de soep fijn, voeg de room en aspergepunten toe en laat nog even zachtjes koken tot de aspergepunten beetgaar zijn, kruid met peper en zout.
1 bundeltje wortels met loof - 1klontje boter - 1 ui fijn gesneden - tijm+laurierblaadje - peper en zout
bereiding:
schil de worteltjes met een dunschiller en laat ze geheel, laat een klontje boter smelten en stoof de ui glazig, voeg de hele worteltjes toe, kruid met peper en zout, voeg tijm en laurierblaadje toe, giet er een klein beetje water bij, zet deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten garen.
breng de platte kaas op smaak met poedersuiker, doe alles in laagjes in een glaasje, leg op de bodem wat speculaaskruimels dan kaas en vervolgens aardbeischijfjes, herhalen en eindigen met een laagje aardbeien, kaas en speculaskruimels, dit is voor 1 glaasje
snij de ajuin en look fijn, snij de pastinaak en knolselder in blokjes, laat de boter smelten en stoof alles enkele minuten, blus met de groentebouillon, voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel, laat 30 minuten zachtjes koken, mix de soep en kruid met peper en zout
voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room
bereiding:
kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.