Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastinaaksoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    400 gram pastinaak - 300 gram knolselder - 1 aardappel - 1 ajuin -1 teentje knoflook - 2 liter groentebouillon (2 liter water + 4 groenteblokjes) - 1 klontje boter - peper en zout

    bereiding:

    snij de ajuin en look fijn, snij de pastinaak en knolselder in blokjes, laat de boter smelten en stoof alles enkele minuten, blus met de groentebouillon, voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel, laat 30 minuten zachtjes koken, mix de soep en kruid met peper en zout


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boeuf stroganoff met rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room

    bereiding:

    kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde snijbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1/2 kg snijbonen - 1 ajuintje - peper - zout - bonenkruid - 1 klontje boter

    bereiding:

    was en snij de bonen in schuine stukjes van 3 à 4 cm, stoof de fijngesneden ui in het klontje boter en voeg er de boontjes aan toe, kruid met peper, zout en bonenkruid, laat 20 à 30 minuten stoven op een klein vuurtje.


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien in witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    1 reep witte chocolade - 1/2 bakje aardbeien
    bereiding :
    chocolade smelten eau bain marie of in microgolf op lage stand , tot de chocolade mooi glad is , de aardbeien wassen en goed droog deppen ,de aarbeien dippen in de witte chocolade en op een vel bakpapier leggen 10 minuten laten opstijven in de frigo


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    04-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentebouillon met tapioca
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 stuk soepvlees - 1 laurierblad - 1 takje thym - peper en zout - 2 liter water - 1 prei - 1 ajuin - 1 grote wortel - 1 stuk knolselder - 4 soeplepels tapioca

    bereiding:

    doe het soepvlees in de snelkoker met laurier, thym, peper en zout, overgiet met 2 liter koud water en laat 30 minuten stomen, ondertussen de groenten fijn snijden, haal het vlees uit de de bouillon en giet door een zeef, laat de gezeefde bouillon 15 minuten zachtjes koken met de fijn gesneden groenten en 4 soeplepels tapioca, af en toe eens doorroeren anders kleeft de tapioca aan mekaar


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met hamburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 hamburgerbroodje - 1 rundhamburger - 1 ajuin - coctailsaus - 1 geraspte wortel - ketchup - 1 klontje boter

    bereiding:snij de ajuin in fijne ringen en stoof in een beetje boter, kruid met peper en zout, bak de rundhamburger in een klontje boter bruin en gaar, rooster ondertussen kort het opengesneden broodje in de oven, bestrijk het onderste gedeelte van het broodje royaal met coctailsaus beleg met de geraspte wortel, hamburger, gestoofde uiringen en wat ketchup erop, dek af met de andere helft van het broodje.


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanillepudding met kriekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 1 zakje vanillepoeder - 1 potje krieken op sap - maïzena

    bereiding:

    meng de vanillebloem met een kopje melk, laat de rest van de melk koken met de suiker en giet dan het vanillemengsel erbij, nog eens laten doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in potjes en laat afkoelen, giet de krieken met sap in een pannetje en laat even koken, bind met een beetje maïzena, voeg de warme kriekjes met sap toe bij de afgekoelde pudding


    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met zalm en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     ingrediënten:

    lasagneblaadjes - 2 dl light room - 2 dl groentenbouillon van een blokje - 2 dl witte wijn - 2 eetlepels maïzena - 500 gram verse zalm - 500 gram spinazie in roomsaus (diepvries) - gemalen gruyèrekaas - peper en zout

    bereiding:

    laat de spinazie ontdooien, kook de  lasagneblaadjes 5 minuten in water met 1 eetlepel olie, neem de lasagne uit het kokend water en leg in koud water, voeg witte wijn, bouillon en room in een pannetje en laat goed inkoken tot de helft, bind met maïzena tot een niet te dikke saus, kruid met peper en zout, leg een dun laagje spinazie op de bodem van een rechthoekige vuurvaste schotel erboven lasagneblaadjes naast elkaar, erop wat spinazie, stukjes zalm, terug lasagne spinazie zalm tot de schaal vol is, giet de saus erover en bestrooi met een dikke laag gemalen gruyèrekaas, schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen 


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolseldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 ajuin- 1 wit van prei- 1/2 knolselder- 1 1/2 liter water + 3 kippenblokjes- 1 klontje boter

    bereiding:

    snij de prei en ajuin fijn stoof in een klontje boter, overgiet met water + kippenblokjes, breng aan de kook, snij de knolselder in blokjes en voeg toe aan de kokende bouillon, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout, eventueel nog een beetje room of melk bijgieten.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 rol bladerdeeg -1 grote bokaal peren - 100 gram zachte boter - 100 gram kristalsuiker - 50 gram bloem - 50 gram amandelpoeder - 3 eieren - 1 zakje vanillesuiker

    bereiding:

    Bedek een taartvorm met het vel bladerdeeg, snij het overtollige deeg weg, schik de uitgelekte halve peren op het deeg, meng in een kom boter + suiker + vanillesuiker, roer dit romig en wit, voeg 3 eieren toe en roer tot een glad mengsel, roer bloem en amandelpoeder goed door het deeg en giet over de peren, bak de perentaart 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minestronesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    3 wortelen - 2 aardappelen - 1 courgette - 1 dikke prei - 200 gram diepvries erwtjes - 1 klein bokaaltje witte bonen - 1 grote klont boter - 2 teentjes look of lookpoeder - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 2 liter groentebouillon (2 liter water + 4 groenteblokjes ) - 50 gram vermicelli

    bereiding:

    snij de aardappelen en groenten in kleine blokjes en was ze, stoof alle groenten in een grote klont boter, voeg de tomatenpuree toe en roer goed om, dan pas de tomatenblokjes en de groentebouillon, laat alles 15 minuten koken op een zacht vuurtje, de groenten moeten nog een beetje knapperig zijn, doe er de laatste 3 minuten de afgespoelde witte bonen en vermicelli bij,dien op in een diep bord en strooi er wat parmezaanse kaas over.


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.havermout pannekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    150 gram zelfrijzende bloem - 150 gram havermout - 3 dl melk - 2 eieren - 1 eetlepel boter - 1 snuifje zout

    bereiding:

    meng de bloem met de havermout in een kom, voeg 2 eieren en het zout bij en roer goed om, giet er de melk bij en klop tot een glad deeg, smelt een lepel boter en meng onder het deeg, smelt een klein beetje boter in de koekepan en bak de pannekoeken goudbruin aan beide zijden, deze hoeveelheid heeft u 8 pannekoeken, dien op met boter en bruine suiker


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 eetlepels kristalsuiker per glas - whisky - sterke koffie - volle room

    bereiding:

    klop de room half vast en maak sterke koffie. vul een derde van het glas met whisky doe dit in een pannetje met 2 eetlepels suiker, roer en verwarm de whisky tot het mengsel een beetje stroperig wordt, niet laten koken en niet flamberen, doe de whisky in glazen, neem een sauslepeltje en houd in het glas tot tegen de whisky, giet de koffie stilletjes in de sauslepel en laat zo overlopen, giet voorzichtig de room op een bolle kant van een eetlepel op de koffie


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piepkuiken met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 piepkuiken - kipkruiden - 1 klontje boter - 1 kopje kippenbouillon van een blokje - 1 koffielepel tomatenpuree - 250 gram champignons - 1 à 2 koffielepels dragon vers of gedroogd - lightroom

    bereiding:

    bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden, laat een klontje boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin, neem uit de pan en dep het vet weg uit de pan met keukenpapier, leg het vlees terug in de pan, giet een beetje kippenbouillon en de tomatenpuree erbij en laat stoven, borstel de champignons en snij in 2 of 4, voeg de champignons na 15 minuten bij het vlees met de dragon en laat nog 15 à 20 minuten stoven, neem het vlees uit de pan en giet een scheutje room bij het champignon mengsel, laat nog eens doorkoken tot gewenste dikte of bind met een beetje maïzena.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelsalade met radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gekookte aardappelen in blokjes of schijfjes - 1 bosje radijzen in schijfjes - 2 hardgekookte eieren - 1 eetlepel yoghourt - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel water - peper en zout
    bereiding:
    maak een dressing van de yoghourt, mayonaise en 1 eetlepel water, kruid met peper en zout en roer goed door elkaar, meng de aardappelblokjes met de schijfjes radijzen in een kom, schep de dressing door de aardappelsalade, werk af met de gekookte eieren

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse croque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 sneetjes brood - 1 bolletje mozarella kaas - 1 tomaat - boter - 2 sneetjes gerookte italiaanse ham
    bereiding:
    besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozarella en tomaat, steek tussen de grill

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - 1 klontje boter - kipkruiden - 500 gram wortelen - 300 gram tomaten - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - peper - zout - italiaanse kruiden
    bereiding:
    snij de wortelen in schijfjes en de tomaten in blokjes, snipper de ui fijn, verwarm de olijfolie en stoof de de ui glazig, voeg de wortelen en de tomaten toe, kruid met peper zout en italiaanse kruiden, dek af en laat 15 minuten sudderen,kruid de kipfilet met kipkruiden en bak de kipfilet in het klontje boter 10 à 15 minuten volgens dikte, dien op met rijst

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje met rucola en parmaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rucolasalade - parmaham - walnoten - gedroogde tomaten in reepjes gesneden - soepstengels - vinaigrette
    bereiding:
    leg de salade op de borden, dresseer het bord met de parmaham noten gedroogde tomaten en soepstengels, sprenkel er wat vinaigrette over

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poffertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram zelfrijzende bloem - 1,25 dl zure room - 1 ei - 2 eetlepels kristalsuiker - 300ml melk - 1 klein klontje boter
    bereiding:
    doe de bloem in een kom en voeg het ei, de melk en de zure room toe, het deeg goed doorroeren, de suiker toevoegen en nog eens goed mengen, verwarm de poffertjes pan, wrijf in met het klontje boter, laat de pan goed opwarmen, bak de poffertjes langs één kant tot ze bovenaan bijna droog zijn, draai om en bak kort aan de andere kant

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rucolasalade - sneetjes gerookte eendenborstfilet - gedroogde tomaten - parmezaankaas - enkele walnoten - vinaigrette
    bereiding:
    snij de gedroogde tomaten in reepjes, snij met een dunschiller wat krullen van een stuk parmezaankaas, schik de eendenborstfilet op een bord, wat salade in het midden, werk af met de reepjes gedroogde tomaten kaas en walnoten, dien op met een vinaigrette

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!