ingrediënten:
lasagneblaadjes - 2 dl light room - 2 dl groentenbouillon van een blokje - 2 dl witte wijn - 2 eetlepels maïzena - 500 gram verse zalm - 500 gram spinazie in roomsaus (diepvries) - gemalen gruyèrekaas - peper en zout
bereiding:
laat de spinazie ontdooien, kook de lasagneblaadjes 5 minuten in water met 1 eetlepel olie, neem de lasagne uit het kokend water en leg in koud water, voeg witte wijn, bouillon en room in een pannetje en laat goed inkoken tot de helft, bind met maïzena tot een niet te dikke saus, kruid met peper en zout, leg een dun laagje spinazie op de bodem van een rechthoekige vuurvaste schotel erboven lasagneblaadjes naast elkaar, erop wat spinazie, stukjes zalm, terug lasagne spinazie zalm tot de schaal vol is, giet de saus erover en bestrooi met een dikke laag gemalen gruyèrekaas, schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen
|