DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
06-12-2015
krielaardappelen met rozemarijn
ingrediënten:
1/2 kg krielaardappelen - 1 teentje look fijngesnipperd - olijfolie - 1 koffielepel rozemarijn vers of gedroogd - peper en zout
bereiding:
aardappelen wassen niet schillen, 5 minuten laten koken(halfgaar) afgieten en laten drogen, verwarm een scheutje olijfolie en fruit de look en de rozemarijn, niet bruin laten worden, snij de krieltjes in 2 en voeg bij de olijfolie, kruid met peper en zout, giet in een vuurvaste schotel en laat 20 à 30 minuten braden op 180 graden, schud halverwege eens om.
kook de aardappelen met zout tot ze gaar zijn, giet af , kruid met peper en muskaatnoot, doe er de bloem, ei en bieslook bij en stamp fijn, laat het wafelijzer heet worden, leg op de twee platen een grote eetlepel puree, doe het ijzer dicht en bak 4 à 5 minuten, dien direct op
aardappelpuree - wit van prei - 1 klontje boter - gekookte hesp in blokjes of reepjes - muskaatnoot - peper en zout - zacht gekookte eitjes
bereiding:
snij het preiwit fijn en stoof zacht in een klontje boter, kruid met peper , zout en muskaatnoot, kook de eieren zacht 4 à 5 minuten, maak een aardappelpuree meng er de gestoofde prei en hespblokjes onder en dien op met een zacht gekookt eitje.
750 gram aardappelen gekookt en in schijfjes gesneden - 1 wit van prei - 150 gram kruidenkaas - 1 dl melk - 1 teentje knoflook fijn gesneden - peper en zout - gemalen gruyérekaas
bereiding:
kuis de prei en snij in dunne ringetjes, meng de kruidenkaas met de melk en de look in een kom, schep er de schijfjes aardappel en prei door, breng op smaak met peper en zout, wrijf vuurvaste schaaltjes in met boter en vul met het mengsel, strooi er gemalen gruyére over, verwarm de oven op 200 graden en laat 20 à 25 minuten garen.
was de aardappelen, schil ze niet, kook ze in water tot ze bijna gaar zijn, giet af en laat afkoelen, verwarm de oven op 200 graden, wikkel ieder aardappeltje in een sneetje spek, maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat,bestrooi met fijn gesnipperde rozemarijn, bak 20 minuten goudbruin in de oven, kruid met peper.
1 savooikool - 3/4 kg ajuin - 1 kg spruiten -1 kg wortelen - 4 preien - 1/2 knolselder of groene selder - 2 bundeltjes rapen - 2 kg aardappelen of meer - tijm - 4 laurierblaadjes - peper en zout - 4 rundsblokje
bereiding:
alle groenten schoon maken en grof snijden, verdeel de savooi in 2 grote kookpoten dan ajuin, wortels, prei, selder, laurierblaadjes, tijm en rundsblokjes, doe in iedere kookpot èèn glas water en laat een kwartier zachtjes koken, voeg dan spruiten, aardappelen en het laatste kwartier de raapjes erbij, laat in totaal een groot uur zachtjes koken, vlees naar wens apart braden of koken en onder de hutsepot mengen.
ingrediënten: 1/2 kg aardappelen - 1/2 kg knolselder - melk - 1 klontje boter - peper - muskaatnoot - selderzout bereiding: snij de aardappelen en de knolselder in gelijke stukken, doe ze in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk, laat 20 minuten koken, giet af en laat drogen op het vuur, draai alles door de passe-vite, doe er een klontje boter bij, kruid met peper muskaatnoot en selderzout, giet indien nodig nog wat melk of room bij, meng alles goed dooreen
ingrediënten: 600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding: snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree) bereiding: laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree
ingrediënten: aardappelen - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: schil de aardappelen, spoel en snij in dunne schijfjes van 2 à 3 mm, leg ze in een bakpan met hete vetstof, dek de pan af en laat de schijfjes zacht worden, doe het deksel van de pan en laat bruinen, kruid met peper en zout
ingrediënten: 600 gram aardappelen - 1 liter karnemelk - 1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding: kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp met de pureestamper, giet er de koude karnemelk over en roer om, mix tot de pap glad is, kruid met peper zout en muskaatnoot naar smaak, opwarmen op een klein vuurtje, de klont boter lichtbruin laten kleuren in een pannetje en door de pap mengen
ingrediënten: aardappelen - melk - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier - mosterd naar smaak bereiding: schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier mosterd peper en muskaatnoot bij
ingrediënten: 500 gram aardappelen - 500 gram spruiten - 1 klontje boter - muskaatnoot - peper en zout bereiding: kook de aardappelen en spruiten apart gaar in licht gezouten water, giet af en plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter, grof met een stamper (fijn met een passe vite) breng op smaak met muskaatnoot peper en zout, indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: aardappelpuree - andijvie fijngesneden - gerookte spekblokjes - 1 klontje boter bereiding: bak de spekblokjes in een klein klontje boter, meng de fijn gesneden rauwe andijvie en de spekblokjes door de warme aardappelpuree
ingrediënten: aardappelen - boter - peper en zout bereiding: schil de aardappelen en rasp ze, smelt boter in een tefal koekepan en doe de geraspte aardappelen erin,verdeel gelijkmatig en druk goed aan, bestrooi met peper en zout, bak 4 minuten op een middelmatig vuur, draai om en bak nog eens 4 minuten, omdraaien lukt het best met een bord of deksel
ingrediënten : 500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje bereiding : kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt
ingrediënten : aardappelen - kruidenkaas bereiding : kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten
ingrediënten : 4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout bereiding : snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)
ingrediënten : 500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie bereiding :
maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen met azijn
ingrediënten : aardappelen - melk -1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot - 1 eierdooier bereiding : schil de aardappelen , kook gaar in lichtgezouten water , giet af stamp tot puree ,voeg hierbij de boter en melk en maak er een gladde puree van , voeg de eierdooier peper en muskaatnoot bij
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.