Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met witte kool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    witte kool in bechamelsaus - rundgehakt - 1 klontje boter - aardappelpuree - gemalen kaas - peper en zout

    bereiding

    vul een vuurvaste schaal met de kool in witte saus, bak het gehakt rul in het klontje boter kruid met peper en zout, bedek de witte kool met het gehakt, als laatst een laag aardappelpuree,strooi er wat gemalen kaas over en laat gratineren in de oven.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram spruiten - kaassaus van 1 eetlepel boter  1 eetlepel bloem en 100 gram gemalen gruyère kaas - aardappelpuree

    bereiding:

    kook de spruitjes beetgaar, maak een kaassaus, verdeel de aardappelpuree in een ovenschotel,leg de gekookte spruitjes op de puree, giet er de kaassaus over, strooi er nog wat kaas over, steek in een voorverwarmde oven, 20 minuten op 200 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktschotel met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    6 grote aardappelen - 1 bloemkool - 1 klontje boter - 500 gram rund of varkensgehakt - 1 ajuintje - 200 gram gemalen kaas - 50 gram boter - 50 gram bloem - melk - muskaatnoot, peper en zout

    bereiding:

    maak een aardappelpuree, doe de puree in een ovenschotel, bak het gehakt los samen met de fijngesneden ajuin, kruid met peper en zout, giet het gehakt over de puree, kook de bloemkoolroosjes en giet af als ze zacht zijn, verdeel op het gehakt in de schotel, maak een witte saus van de boter, bloem en melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout en laat er de helft van de kaas in smelten, giet de saus over de bloemkool en strooi er de rest van de kaas over, zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehakt parmentier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 kleine ui - 1 teentje look - 100 gram gemalen kaas - 1 klontje boter - aardappelpuree
    bereiding:
    bak het gehakt rul met de fijngesneden ui en look, kruid met peper en zout, schik het gehakt in een ovenschotel en leg de aardappelpuree er bovenop, bestrooi met de gemalen kaas, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde courgette met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 courgette - 1 ei - chaplure - peper - zout - oregano - bacillicum - gemalen kaas - olijfolie
    bereiding:
    halveer de courgette, haal met een koffielepel de zaden en een stukje vruchtvlees eruit, meng het gehakt met het ei chaplure en de kruiden, leg in elke courgette de helft van het gehakt en bestrooi met gemalen kaas, druppel er wat olijfolie over, zet 1 uur in de oven op een lage temperatuur 160 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelschotel met ham en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    2 grote preiwitten in ringetjes gesneden - 200 gram gekookte hespblokjes - 1 bolletje mozzarella kaas (125 gram) - 400 gram aardappelen in schijfjes van een 1/2 cm - bechamelsaus van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels bloem - 25 gram gryérekaas gemalen
    bereiding:
    kook de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water en giet in een zeef, stoof de preiringetjes in een klontje boter 10 minuten, maak de bechamelsaus kruid met peper zout en muskaatnoot, giet de prei bij de bechamelsaus en meng, plaats een laagje aardappelen in een vuurvaste schotel, bestrooi met de hamblokjes en leg er schijfjes mozzarella kaas op, giet er de preisaus over, bestrooi met de gryérekaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hesprolletjes met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 preiwitten - 4 sneden gekookte ham - 100 gram gemalen gryére - bechamelsaus van 50 gram bloem en 50 gram boter
    bereiding:
    kook de preiwitten gaar in 10 à 15 minuten, laat goed uitlekken, rol ze in de ham en leg in een beboterde ovenschaal, maak de bechamelsaus en voeg er 2/3 van de kaas bij, giet de kaassaus over de prei, bestrooi met de rest van de kaas, laat gratineren in de oven

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére
    bereiding :
    maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met gehakt en bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - gehakt - bloemkool - kaassaus - peper - zout - curry
    bereiding :
    kook de aardappelen en snij in schijfjes , bak het gehakt rul kruid met zout en peper en wat curry, verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar , maak kaassaus , verwarm de oven op 180 graden , neem een vuurvaste schaal en bedek de bodem met vlees , verdeel er de aardappelschijfjes over dan de bloemkool roosjes , overgiet met de kaassaus , strooi er nog wat kaas over en laat gratineren in de oven

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!