DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
25-11-2012
schorseneren in een blond sausje
ingrediënten: 1pakje verse schorseneren - bechamelsaus van de helft melk en de helft kookvocht - 1 eierdooier - citroen bereiding: schil de schorseneren met een dunschiller, snij in stukjes en leg in water met een beetje azijn, doe de schorseneren in een kookpot en kook in 10 minuten gaar in gezouten water, giet af en houd het kookvocht bij, maak een bechamelsaus met de helft melk en de helft kookvocht, doe er een eierdooier en een weinig citroen bij, kruid met peper zout en muskaatnoot, voeg de schorseneren bij de saus
ingrediënten: 8 sneetjes toostbrood - bechamelsaus van 1 eetlepel bloem - 50 gram gemalen gryére - 100 gram gepelde garnalen - peterselie bereiding: maak een dikke witte bechamelsaus, laat de kaas erin uitsmelten en voeg er de garnalen aan toe, rooster het brood, breng de kaassaus aan op de warme toosten, werk af met een beetje peterselie, dien zeer warm op
ingrediënten: suikerbrood - vinaigrette of mayonaise - 1 sjalotje bereiding: was en spoel het binnenste gele gedeelte van het groenlof, snij in fijne reepjes, voeg er het fijn gesneden sjalotje bij, meng met vinaigrette of mayonaise
ingrediënten: 3eieren - 50 gram suiker - 50 gram zelfrijzende bloem - 1 1/2 blik roomrijst - 1 pakje vanillesuiker bereiding: de eieren met de suiker goed kloppen, de rijst onder roeren, de bloem onder roeren, een niet te grote sprinvorm bekleden met bakpapier en het mengsel er in gieten, ongeveer een half uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden, voorzichtig ontvormen, juist voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker
ingrediënten: 1 suikerbrood of groenlof - bechamelsaus bereiding: spoel de groente, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de groente 10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en meng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en muskaatnoot
ingrediënten: 300 gram kalfsgehakt - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 250 ml boursin cuisine (tomaat en mediterrane kruiden) - 1 ei - paneermeel - 1/2 vleesblokje bereiding: snij de champignons in schijfjes en stoof in een klontje boter, meng het gehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van, bak de balletjes goudbruin, haal ze uit de pan, giet 1/4 liter water in de pan en roer de bakresten los, voeg het 1/2 vleesblokje en het fijn gesneden sjalotje, champignons en boursin cuisine bij, laat de saus pruttelen en leg er de balletjes in, laat nog 10 miuutjes verder garen, dien op met rijst
ingrediënten: hazepaté - uienconfituur - wit brood bereiding: rooster de sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes, leg de paté op een bord met een lepeltje uienconfituur ( zie uienconfituur) en het geroosterd brood
ingrediënten: witloof - 1sjalotje - mayonaise bereiding: halveer het witloof haal het harde gedeelte eruit en snij in fijne ringetjes, snipper het sjalotje fijn en voeg bij het witloof, meng met mayonaise
ingredënten: 175 gram uien in reepjes gesneden - 40 gram poedersuiker - 1 klein klontje boter - 3 eetlepels frambozenazijn - 1 eetlepel grenadine - 6 eetlepels water bereiding: smelt de boter in een kookpot en voeg de uien azijn en suiker toe, doe het deksel op de pan, laat een half uurtje stoven, roer af en toe, giet er de grenadine en water bij en laat verder sudderen zonder deksel tot de gewenste dikte, lekker bij wild pastei
ingrediënten: 4 sneetjes brood - 1 klont boter - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel paprika - 1/2 koffielepel basilicum bereiding: snij het brood in dobbelsteentjes, verhit de boter in een tefalpan, voeg er het brood aan toe, roerbak ze goudbruin in 3 minuten, kruid met de thym paprika en basilicum en bak nog één minuut terwijl u blijft roeren
ingrediënten : 500 gram pompoen - 1/4 knolselder - 1 rode paprika - 1 ui - 1teentje knoflook - 1 blokje groentenbouillon 1 à 2 dl melk - 1 eetlepel boter - 1 kruidnagel - 1/2 koffielepel thym - 1/2 koffielepel basilicum - 1 mespunt cayennepeper - laurierblad - peper en zout bereiding : snipper de look fijn, halveer de ui , hak de helft fijn en prik de kruidnagel in de andere helft , snij alle groenten in blokjes ,bak de gesneden ui in de boter voeg alles erbij en voeg 7 dl water toe , dek af en laat 1/2 uur koken , verwijder de ui met de kruidnagel en het laurierblad , mix de soep en voeg 1 à 2 dl melk volgens smaak toe , kruid met peper en zout , nog wat fijngesneden peterselie voor de afwerking
ingrediënten : 1 pakje of blik zuurkool natuur 500 gram - 1 rookworst - 1 ajuin met 4 kruidnagels ingeprikt - 1 wortel - 1 takje selder of stukje knolselder - 1 laurierblad en takje thym - 1 glas witte wijn droog bereiding : doe de zuurkool in de pot met de ajuin en de in twee gesneden wortel de selder laurier en thym , giet er een glas wijn over en laat 45 minuten sudderen met deksel erop , het laatste kwartier de rookworst op zijn geheel erbij leggen , als het klaar is verwijder de ajuin wortel en selder (dit gebruik ik niet meer) dien op met aardappelpuree en mosterd , daar kan ook nog een dikke snede spek bij of een hammetje kant en klaar
ingrediënten: 4 preiwitten - 4 sneden gekookte ham - 100 gram gemalen gryére - bechamelsaus van 50 gram bloem en 50 gram boter bereiding: kook de preiwitten gaar in 10 à 15 minuten, laat goed uitlekken, rol ze in de ham en leg in een beboterde ovenschaal, maak de bechamelsaus en voeg er 2/3 van de kaas bij, giet de kaassaus over de prei, bestrooi met de rest van de kaas, laat gratineren in de oven
ingrediënten : 1 kg varkenswangetjes - boter - 1 grote ui - laurierblaadje - thym - 1 rundsblokje - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - 1 koffielepel mosterd - bruine maizena bereiding : snij de varkenswangetjes in 2 of 3 naar gelang de grootte , bak ze in een braadpan aan alle kanten mooi bruin , bak ook de in stukken gesneden ui in dezelfde boter , schep in een kookpot , doe er het tafelbier , rundsblokje , thym - laurier en mosterd bij laat afgedekt ongeveer één uur zachtjes sudderen , dan saus binden met bruine maizena , lekker met appelmoes en gekookte aardappelen of met frietjes
ingrediënten: 1 grote rodekool - 2 kg appelen - kristalsuiker naar smaak - peper en zout - enkel druppels azijn - 1 klont boter - 2 grote uien bereiding : boter laten smelten in de kookpot , fijn gesneden ajuin bijdoen , paar minuutjes laten stoven , de in reepjes gesneden rode kool peper zout en azijn bijdoen en laten garen, ondertussen de appels schillen en in dunne schijfjes snijden , na een uurtje bij de rode kool doen , goed door elkaar mengen , nog een half uur laten stoven tot de appels verdwenen zijn , suiker bijdoen naar smaak
ingrediënten: 1 rol bladerdeeg - 2eieren - 125 gram boter op kamertemperatuur - 125 gram suiker - 125 gram zelfrijzende bloem - 2 blikken peren van 1/2 liter - 2 eetlepels luikse siroop bereiding: leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork enkele gaatjes in, snij de uitgelekte peren in partjes en leg op het bladerdeeg, klop de boter met de suiker goed, klop er dan de eieren bij, schep de bloem onder het mengsel, verdeel het deeg over de peren, zet de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, verwarm de luikse siroop enkele seconden in de microgolf en bestrijk er de taart mee
ingrediënten: wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot
ingrediënten: 160 gram macaroni - 300 gram gehakt - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 100 gram gryérekaas - 1 klontje boter - bechamelsaus van 2 afgestreken lepels bloem bereiding: kook de macaroni, bak het gehakt los in een klontje boter, maak de bechamelsaus laat er 75 gram gryérekaas in uitsmelten, meng de kaassaus met de tomatenblokjes het gehakt en de macaroni, giet in een vuurvaste schaal , bestrooi met de rest van de gryére en zet eventjes onder de grill
ingrediënten: andijvie - mayonaise of vinaigrette bereiding: neem het binnenste groen gele gedeelte van de andijvie, was de blaadjes en snij in fijne reepjes dien op met mayonaise of vinaigrette
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.