Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol bladerdeeg - 2eieren - 125 gram boter op kamertemperatuur - 125 gram suiker - 125 gram zelfrijzende bloem - 2 blikken peren van 1/2 liter - 2 eetlepels luikse siroop
    bereiding:
    leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork enkele gaatjes in, snij de uitgelekte peren in partjes en leg op het bladerdeeg, klop de boter met de suiker goed, klop er dan de eieren bij, schep de bloem onder het mengsel, verdeel het deeg over de peren, zet de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, verwarm de luikse siroop enkele seconden in de microgolf en bestrijk er de taart mee

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wortels - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    kuis en snijd de wortels in plakjes, snijd de ajuin fijn, laat een klontje boter smelten en laat er de ajuin in stoven, voeg de wortels bij de stovende ajuin en roer om, kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water bij, laat op een zacht vuurtje verder garen met deksel op de kookpot

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    160 gram macaroni - 300 gram gehakt - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 100 gram gryérekaas - 1 klontje boter - bechamelsaus van 2 afgestreken lepels bloem
    bereiding:
    kook de macaroni, bak het gehakt los in een klontje boter, maak de bechamelsaus laat er 75 gram gryérekaas in uitsmelten, meng de kaassaus met de tomatenblokjes  het gehakt en de macaroni, giet in een vuurvaste schaal , bestrooi met de rest van de gryére en zet eventjes onder de grill

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    andijvie - mayonaise of vinaigrette
    bereiding:
    neem het binnenste groen gele gedeelte van de andijvie, was de blaadjes en snij in fijne reepjes dien op met mayonaise of vinaigrette

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken varkenslapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 varkenslapje - 1 klontje boter - bruine maïzena - peper en zout
    bereiding:
    kruid het vlees met peper en zout, smelt een klont boter in de pan, zodra de boter verkleurt het vlees aan beide kanten bruin bakken, op een klein vuurtje verder laten garen, het vlees uit de pan nemen een klein beetje water erbij, de saus laten doorkoken indien nodig binden met maïzena

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipblokjes in zoetzure saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - kipkruiden - 1 klontje boter - zoetzure saus (zie sausen)
    bereiding:
    snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kipkruiden, laat de boter heet worden en bak de kipblokjes rondom bruin, zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 minuten garen volgens de dikte van de kipblokjes, dien op met rijst en zoetzure saus

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoetzure saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 teentje look fijn gesneden - 9 eetlepels water - 7 eetlepels ketchup - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels azijn - 1/2 koffielepeltje sambal (opgepast pikant) - 1 koffielepel sojasaus - snuifje zout - maïzena
    bereiding:
    doe al de ingrediënten in een pan zonder de maïzena en breng aan de kook, bind met de maïzena tot gewenste dikte

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    23-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie stamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelpuree - andijvie fijngesneden - gerookte spekblokjes - 1 klontje boter
    bereiding:
    bak de spekblokjes in een klein klontje boter, meng de fijn gesneden rauwe andijvie en de spekblokjes door de warme aardappelpuree

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geraspte knolseldersalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - azijn of citroen
    bereiding:
    snijd het nodige stuk knolselder af en rasp, besprenkel direct met citroen of azijn, schep goed om, dien op met een vinaigrette of mayonaise

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.andijvie in bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 andijvie - bechamelsaus
    bereiding:
    spoel de andijvie goed, verwijder de harde nerven en snij in kleine stukken, kook de andijvie  10 minuten in licht gezouten water en giet af, laat goed uitlekken en vermeng met de bechamelsaus, indien nodig nog wat peper zout en nootmuskaat

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelvis met champignons en dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stukjes vis - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + half visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - 1 eetlepel boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper - zout
    bereiding :
    leg de vis in een vuurvaste schaal overgiet met de visbouillon en laat afgedekt 10 à 15 minuten garen op volle kracht (afhankelijk van de dikte van de vis) in de microgolf ondertussen de schijfjes champignons stoven in de boter , besprenkel met een beetje citroen , haal de vis uit de schaal , houd hem warm en giet het kookvocht bij de champignons en doe er de zure room en dragon bij , laat al roerend inkoken , bind met een beetje maïzena  indien nodig , misschien nog wat nootmuskaat peper zout en citroen naar smaak bijvoegen , lepel de saus over de vis dien op met spinazie en  natuur aardappelen
     

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    17-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toast met ei en spekblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredienten:
    100 gram gerookte spekblokjes - 2 eieren - 2 sneetjes gryerekaas - 2 sneden wit brood - 1 klontje boter - bieslook
    bereiding:
    braad 100 gram spekblokjes in een pan, bak intussen 2 spiegeleitjes en leg de kaas rond het eigeel, leg de spiegeleieren met de kaas op 2 sneetjes geroosterd brood, bestrooi met de spekblokjes en wat bieslook

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    200 gram boter - 200 gram suiker - 3 eiers - 100 ml melk - 225 gram zelfrijzende bloem - 20 gram bakpoeder (zakje) - 3 appels
    bereiding :
    boter smelten , suiker toevoegen , de eieren één voor één volledig bijdoen dan melk en de bloem gemengd met de bakpoeder erbij ,  en tot een glad mengsel roeren , de in schijfjes gesneden appels onderroeren , een springvorm met bakpapier beleggen en deeg ingieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 50 minuten laten bakken
     

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tortellini met gorgonzolasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram verse tortellini met gerookte ham ( kant en klaar) - 200 gram gorgonzolakaas - 2,5 dl light room
    bereiding:
    verwarm de room op een zacht vuurtje en brokkel hierin de kaas, de saus is klaar als de kaas gesmolten is, kook de pasta 5 minuten in licht gezouten water, roer af en toe, giet af en voeg meteen de saus toe

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaashamburger met ajuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kaashamburger - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    snij de ajuin in fijne ringen, laat de boter heet worden in een tefalpan, bak de hamburger ongeveer 3 minuten, draai om en leg er de ajuin bij, laat verder bakken op een matig vuurtje tot de hamburger gaar is en de ajuin glazig, indien nodig kruiden  met peper en zout

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapje van witte worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte worst
    bereiding:
    verwarm de grill, doe het vel van de worst en snij in schijfjes,  leg 3 minuten op de grill, draai om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de worst helemaal warm heeft 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder met bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout - bechamelsaus
    bereiding:
    halveer de knolselder en snij in dikke schijven,verwijder de schil en snij in blokjes,
    laat 5 à 10 minuten koken in licht gezouten water, giet af en vermeng met de witte saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloedworst met appelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    bloedworst - 1 klontje boter - appelmoes
    bereiding:
    laat de boter smelten en bak de bloedworst op een zacht vuurtje, zodat ze niet open barst, een minuut of 4 aan beide kanten, dien op met appelmoes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kilo appels (renetten of boscoop) - suiker
    bereiding:
    schil de appels en snijd in schijfjes, doe de appelschijfjes in een pan met 3 soeplepels water, laat zachtjes garen tot alles in moes is, doe er suiker bij naar smaak 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder frietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout
    bereiding: 
    doe de knolselder in twee, snij de schil eraf en snij in schijven, maak er frietjes van, bak de knolselder frieten op 170 graden een 5 tal minuten, haal uit het frituurvet en bak ze een tweede keer op 190 graden tot ze bruin worden (net zoals gewone frieten)
    strooi er een beetje zout over, dien op met gebakken vlees of als apéritief hapje 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!