Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    200 gram boter - 200 gram suiker - 3 eiers - 100 ml melk - 225 gram zelfrijzende bloem - 20 gram bakpoeder (zakje) - 3 appels
    bereiding :
    boter smelten , suiker toevoegen , de eieren één voor één volledig bijdoen dan melk en de bloem gemengd met de bakpoeder erbij ,  en tot een glad mengsel roeren , de in schijfjes gesneden appels onderroeren , een springvorm met bakpapier beleggen en deeg ingieten , oven voorverwarmen op 160 graden en 50 minuten laten bakken
     

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tortellini met gorgonzolasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram verse tortellini met gerookte ham ( kant en klaar) - 200 gram gorgonzolakaas - 2,5 dl light room
    bereiding:
    verwarm de room op een zacht vuurtje en brokkel hierin de kaas, de saus is klaar als de kaas gesmolten is, kook de pasta 5 minuten in licht gezouten water, roer af en toe, giet af en voeg meteen de saus toe

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaashamburger met ajuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kaashamburger - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout
    bereiding:
    snij de ajuin in fijne ringen, laat de boter heet worden in een tefalpan, bak de hamburger ongeveer 3 minuten, draai om en leg er de ajuin bij, laat verder bakken op een matig vuurtje tot de hamburger gaar is en de ajuin glazig, indien nodig kruiden  met peper en zout

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapje van witte worst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte worst
    bereiding:
    verwarm de grill, doe het vel van de worst en snij in schijfjes,  leg 3 minuten op de grill, draai om en laat nog eens 3 minuten grillen tot de worst helemaal warm heeft 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder met bechamelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout - bechamelsaus
    bereiding:
    halveer de knolselder en snij in dikke schijven,verwijder de schil en snij in blokjes,
    laat 5 à 10 minuten koken in licht gezouten water, giet af en vermeng met de witte saus

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloedworst met appelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    bloedworst - 1 klontje boter - appelmoes
    bereiding:
    laat de boter smelten en bak de bloedworst op een zacht vuurtje, zodat ze niet open barst, een minuut of 4 aan beide kanten, dien op met appelmoes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelmoes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kilo appels (renetten of boscoop) - suiker
    bereiding:
    schil de appels en snijd in schijfjes, doe de appelschijfjes in een pan met 3 soeplepels water, laat zachtjes garen tot alles in moes is, doe er suiker bij naar smaak 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselder frietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    knolselder - zout
    bereiding: 
    doe de knolselder in twee, snij de schil eraf en snij in schijven, maak er frietjes van, bak de knolselder frieten op 170 graden een 5 tal minuten, haal uit het frituurvet en bak ze een tweede keer op 190 graden tot ze bruin worden (net zoals gewone frieten)
    strooi er een beetje zout over, dien op met gebakken vlees of als apéritief hapje 

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofpotje van lamsvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram magere lamsragout - 2 gehakte uien - 1 teentje look fijngesneden - 1 rode paprika in blokjes - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 2 à 3 soeplepels light room -zout en cayennepeper - 1 klontje boter
    bereiding:
    het vlees laten bruinen in de boter, uien en knoflook toevoegen, kruiden met zout en cayennepeper, een klein beetje water erbij en ongeveer 20 minuten laten stoven, dan de tomatenblokjes en paprika bijvoegen, verder nog 10 minuten laten garen, van het vuur nemen en de room toevoegen, lekker met rijst

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins met chocolade vlokken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    125 gram zelfrijzende bloem - 125 gram suiker - 100 gram boter - 2 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 50 gram chocolade vlokken
    bereiding:
    laat de boter zacht worden , voeg suiker en vanillesuiker toe en mix , voeg de eieren volledig toe terwijl je blijft mixen , zeef de bloem bij het mengsel en mix verder tot een glad mengsel ,  roer er de chocolade vlokken onder, vul de cake vormpjes tot driekwart vol , bak 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven,laat  afkoelen , bestrijk met wat glazuur, strooi er wat hagelslag over
    glazuur: roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan  , het glazuur moet dik vloeibaar blijven

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje met paprika en mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 varkenshaasje - 1 klont boter - paprika in blokjes gesneden - 1 koffielepel mosterd - 1 dl light room - peper en zout
    bereiding:
    laat de boter heet worden, braad het varkenshaasje rondom bruin, kruid met peper en zout, doe de paprika erbij en een klein beetje water, laat 15 à 20 minuten stoven met deksel op de pan, haal het vlees eruit, doe 1 koffielepel mosterd en de room door de saus, laat doorkoken tot de gewenste dikte

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroniepap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    100 gram macaroni - 100 gram suiker - 50 gram vanillepoeder (1 zakje) - 1 liter melk
    bereiding:
    de vanillepoeder oplossen in een tas melk, de melk aan de kook brengen, macaroni in de melk gaar koken, de suiker en het puddingmengsel toevoegen, al roerend nog even laten doorkoken, dien op met bruine suiker

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met vers spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 gram vers spek in blokjes gesneden - 250 gram pasta - 1 ui fijn gesneden - 1 teentje knoflook fijn gesneden - 1 eierdooier - 250 ml light room - 1 klontje boter - gemalen gryére of parmesan kaas
    bereiding:
    bak het spek  in een klontje boter, kruid met peper en zout en doe er de ui en knoflook bij en bak enkele minuten op een zacht vuurtje, voeg er 200 ml room bij en laat eens doorkoken, kook ondertussen de pasta gaar, giet af en schep door het spek, meng de eierdooier met het restje room en roer onder de pasta, bestrooi met gemalen gryére of parmesan

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blinde vinken in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    blinde vinken - boter - tomatensaus - 1 blikje gesneden champignons (of verse champignons
    bereiding:
    laat een klont boter smelten en bak de blinde vinken aan beide kanten bruin, giet er een klein beetje water bij en laat 15 à 20 minuten sudderen  met deksel op de pan op een klein vuurtje, voeg de uitgelekte champignons bij de tomatensaus (zie sausen) en lepel over de blinde vinken

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel rosti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    aardappelen - boter - peper en zout
    bereiding:
    schil de aardappelen en rasp ze, smelt boter in een tefal koekepan en doe de geraspte aardappelen erin,verdeel gelijkmatig en druk goed aan, bestrooi met peper en zout, bak 4 minuten op een middelmatig vuur, draai om en bak nog eens 4 minuten, omdraaien lukt het best met een bord of deksel

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte kool in vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    witte kool - 1 eetlepel olie - 1 koffielepel azijn - 1 koffielepel suiker - peper en zout
    bereiding:
    de witte kool raspen, olie azijn suiker peper en zout mengen en door de witte kool roeren, een paar uur laten rusten

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol pizzadeeg - tomatensaus (zie pizzasaus) - gekookte hespreepjes - olijfolie - 1 klein blikje champignons - 1 ajuin in fijne ringetjes - 1 bolletje mozzarellakaas in fijne sneetjes - gemalen gryèrekaas
    bereiding:
    laat de ui ringetjes 5 minuten stoven in een klontje boter, laat de oven voorverwarmen op 180 graden, rol het deeg open met bakpapier eraan op een bakplaat,snij het overtollige papier eraf, bestrijk de boorden van het deeg met een beetje olijfolie, strijk er een laag tomatensaus over en beleg met de overige ingrediënten, strooi er nog wat gryèrekaas over en bak 10 à 15 minuten op 180 graden

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatensaus voor pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 blik tomatenblokjes 400 gram - 1 soeplepel olijfolie - 1ajuintje fijngesneden - 1 teentje knoflook fijngesneden - 3 koffielepels oregano - peper en zout
    bereiding:
    laat het ajuintje en de look fruiten in de olijfolie, voeg het blik tomatenblokjes en de oregano bij, laat het mengsel op een klein vuurtje pruttelen zonder deksel 15 à 20 minuten tot het overtollige vocht verdampt is, mix de saus kruid met peper en zout indien te zuur een klontje suiker erbij

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kabeljauwhaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    kabeljauw - boter - peper en zout of viskruiden - bloem
    bereiding:
    wentel de vis lichtjes in bloem, kruid met peper en zout of viskruiden, smelt een klont boter in een tefalpan op middelmatig vuur en leg er de vis in, bak 5 minuten , draai om en laat gaar bakken

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipanetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 rol verse bladerdeeg - 4 eetlepels abrikozenconfituur - 100 gram malse boter - 100 gram kristalsuiker - 100 gram zelfrijzende bloem - 1 zakje vanillesuiker - sap van een halve citroen - 2 eieren - 50 gram gemalen amandelen - 1 eetlepel rhum of amaretto - enkele druppels amandelextract
    bereiding :
    leg het bladerdeeg met bakpapier in de taartvorm snij het overtollige eraf , doorprik het deeg met een vork , bestrijk met de confituur
    voor de vulling : klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot de kleur lichter wordt klop er één voor één de eieren door meng met een houten lepel de gemalen amandelen en gezeefde bloem erdoor , schep de vulling in de beklede taartvorm en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 25 minuten , schuif op een rooster en laat afkoelen
    glazuurlaag : roer enkele druppels citroensap en1 koffielepel koud water door een halve tas bloemsuiker , leng zo weinig mogelijk aan  , het glazuur moet dik vloeibaar blijven , strijk de taart in met het glazuur

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!