DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
31-08-2014
warme camembert met toast
ingrediënten:
1 camembert in houten doosje - stokbrood of brood om te toasten
bereiding:
verwarm de oven op 180 graden,doe het papier van de kaas en plaats terug in het doosje, zet in een vuurvaste schaal, maak met een mesje een kruis in de bovenste korst van de kaas, zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas warm en gesmolten is, serveer met toast of stokbrood.
Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk.
2 hamburgerbroodje - 2 eieren - 50 gram gerookte zalm in reepjes - peper en zout - 1 klontje boter - 1 eetlepel room of melk - bieslook fijn gesnipperd
bereiding:
zet de broodjes even onder de grill, klop de eieren goed los in een kommetje met 1 eetlepel room, kruid met peper en zout, laat een klontje boter smelten in een pan en giet er het eimengsel in, blijf roeren in de pan, het ei mag niet uitdrogen, schep op elk broodje roerei en beleg met snippers gerookte zalm en strooi er wat bieslook over.
doe het vanille ijs in een mengbeker, maak de aardbeien schoon en snij in stukjes, voeg de aardbeien bij het ijs, voeg suiker en melk toe en mix alles, dien op met een rietje
schil de asperges met een dunschiller, kook de aspergeschillen 15 minuten in een 1 1/2 liter water, giet door een zeef en vangt het vocht op, snij de groenten fijn behalve de asperges, laat het klontje boter smelten en stoof de groenten enkele minuten, snij de punten (5 cm) van de asperges en hou apart, snij de rest in fijne ringetjes en voeg bij de groenten + 2 groenteblokjes en het kookvocht van de aspergeschillen, laat een half uurtje koken en mix de soep fijn, voeg de room en aspergepunten toe en laat nog even zachtjes koken tot de aspergepunten beetgaar zijn, kruid met peper en zout.
1 bundeltje wortels met loof - 1klontje boter - 1 ui fijn gesneden - tijm+laurierblaadje - peper en zout
bereiding:
schil de worteltjes met een dunschiller en laat ze geheel, laat een klontje boter smelten en stoof de ui glazig, voeg de hele worteltjes toe, kruid met peper en zout, voeg tijm en laurierblaadje toe, giet er een klein beetje water bij, zet deksel op de pan en laat 15 à 20 minuten garen.
breng de platte kaas op smaak met poedersuiker, doe alles in laagjes in een glaasje, leg op de bodem wat speculaaskruimels dan kaas en vervolgens aardbeischijfjes, herhalen en eindigen met een laagje aardbeien, kaas en speculaskruimels, dit is voor 1 glaasje
snij de ajuin en look fijn, snij de pastinaak en knolselder in blokjes, laat de boter smelten en stoof alles enkele minuten, blus met de groentebouillon, voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel, laat 30 minuten zachtjes koken, mix de soep en kruid met peper en zout
voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room
bereiding:
kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst
was en snij de bonen in schuine stukjes van 3 à 4 cm, stoof de fijngesneden ui in het klontje boter en voeg er de boontjes aan toe, kruid met peper, zout en bonenkruid, laat 20 à 30 minuten stoven op een klein vuurtje.
ingrediënten : 1 reep witte chocolade - 1/2 bakje aardbeien bereiding : chocolade smelten eau bain marie of in microgolf op lage stand , tot de chocolade mooi glad is , de aardbeien wassen en goed droog deppen ,de aarbeien dippen in de witte chocolade en op een vel bakpapier leggen 10 minuten laten opstijven in de frigo
doe het soepvlees in de snelkoker met laurier, thym, peper en zout, overgiet met 2 liter koud water en laat 30 minuten stomen, ondertussen de groenten fijn snijden, haal het vlees uit de de bouillon en giet door een zeef, laat de gezeefde bouillon 15 minuten zachtjes koken met de fijn gesneden groenten en 4 soeplepels tapioca, af en toe eens doorroeren anders kleeft de tapioca aan mekaar
bereiding:snij de ajuin in fijne ringen en stoof in een beetje boter, kruid met peper en zout, bak de rundhamburger in een klontje boter bruin en gaar, rooster ondertussen kort het opengesneden broodje in de oven, bestrijk het onderste gedeelte van het broodje royaal met coctailsaus beleg met de geraspte wortel, hamburger, gestoofde uiringen en wat ketchup erop, dek af met de andere helft van het broodje.
3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 1 zakje vanillepoeder - 1 potje krieken op sap - maïzena
bereiding:
meng de vanillebloem met een kopje melk, laat de rest van de melk koken met de suiker en giet dan het vanillemengsel erbij, nog eens laten doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in potjes en laat afkoelen, giet de krieken met sap in een pannetje en laat even koken, bind met een beetje maïzena, voeg de warme kriekjes met sap toe bij de afgekoelde pudding
laat de spinazie ontdooien, kook de lasagneblaadjes 5 minuten in water met 1 eetlepel olie, neem de lasagne uit het kokend water en leg in koud water, voeg witte wijn, bouillon en room in een pannetje en laat goed inkoken tot de helft, bind met maïzena tot een niet te dikke saus, kruid met peper en zout, leg een dun laagje spinazie op de bodem van een rechthoekige vuurvaste schotel erboven lasagneblaadjes naast elkaar, erop wat spinazie, stukjes zalm, terug lasagne spinazie zalm tot de schaal vol is, giet de saus erover en bestrooi met een dikke laag gemalen gruyèrekaas, schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen
1 ajuin- 1 wit van prei- 1/2 knolselder- 1 1/2 liter water + 3 kippenblokjes- 1 klontje boter
bereiding:
snij de prei en ajuin fijn stoof in een klontje boter, overgiet met water + kippenblokjes, breng aan de kook, snij de knolselder in blokjes en voeg toe aan de kokende bouillon, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout, eventueel nog een beetje room of melk bijgieten.
Bedek een taartvorm met het vel bladerdeeg, snij het overtollige deeg weg, schik de uitgelekte halve peren op het deeg, meng in een kom boter + suiker + vanillesuiker, roer dit romig en wit, voeg 3 eieren toe en roer tot een glad mengsel, roer bloem en amandelpoeder goed door het deeg en giet over de peren, bak de perentaart 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (heteluchtoven)
snij de aardappelen en groenten in kleine blokjes en was ze, stoof alle groenten in een grote klont boter, voeg de tomatenpuree toe en roer goed om, dan pas de tomatenblokjes en de groentebouillon, laat alles 15 minuten koken op een zacht vuurtje, de groenten moeten nog een beetje knapperig zijn, doe er de laatste 3 minuten de afgespoelde witte bonen en vermicelli bij,dien op in een diep bord en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.