DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
29-01-2013
preisoufflé met ham
ingrediënten: 300 gram preiwit - 100 gram gekookte ham - 2 eieren - 25 gram boter - 25 gram bloem - 1 dl melk+1 dl kookvocht van de prei - muskaatnoot - peper - zout bereiding: snij het preiwit in fijne ringetjes en kook gaar, laat goed uitlekken, hou het kookvocht bij, snij de ham in fijne reepjes, beboter een vuurvaste kom of kleine schaaltjes, maak een witte saus van boter bloem 1 dl melk en 1 dl kookvocht, laat doorkoken , neem van het vuur en roer er 2 eierdooiers door,meng de gestoofde prei en ham erbij, kruid met peper zout en nootmuskaat, klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer voorzichtig door het preimengsel, vul de kom voor 3/4 met het mengsel en laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, dien onmiddellijk op
ingrediënten: 200 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 klein ajuintje - lookpoeder - ½ koffielepel provençaalse kruiden - 5 druppels worcestersaus - 5 druppels tabasco - ½ groenteblokje verkruimeld - 1 klontje boter bereiding: fruit het fijn gesneden ajuintje in een klontje boter tot het glazig is, meng het het gehakt met het gebakken ajuintje ei chaplure en alle overige ingrediënten goed door elkaar, draai mini gehaktballetjes van het mengsel, bak de balletjes bruin, schud tijdens het bakken de pan dat alle kanten bruin zijn,leg wat keukenpapier in een kom en schud de gehaktballetjes droog
ingrediënten: 600 gram aardappelen - 1 à 2 preiwitten - 1 klontje boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding: snij de prei in fijne ringetjes en stoof 10 à 15 minuten in het klontje boter, kruid met peper zout en muskaatnoot, kook de aardappelen gaar, giet af en pureer, meng de gestoofde prei door de puree,indien te droog een beetje melk erbij
ingrediënten: 1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure bereiding: laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees balletjes en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie
ingrediënten: 1 bokaaltje haringfilet - 1 soeplepel mayonaise - 1/2 koffielepel currypoeder naar smaak bereiding: laat de haringfilet uitlekken en snij in stukjes, meng de currypoeder met de mayonaise, meng de haring door de saus
ingrediënten: 4 stronkjes witloof - 4sneetjes serranoham in reepjes gesneden - boter - peper - 1 flesje light room - 100 gram gryère of parmesan kaas bereiding: snij het witloof in reepjes en bak in de boter ongeveer 10 minuten, kruid met peper, verdeel over 4 ovenschaaltjes, voeg de reepjes ham toe en overgiet met room, bestrooi met gryère of parmesan, zet 10 minuten in de oven op 200 graden
ingrediënten: 1 ajuin - 1 teentje knoflook - een beetje olijfolie - 1 blik gepelde tomaten 400 gram - peper - zout - oregano - paprikapoeder - 1/2 kg scampi's - 250 gram macaroni bereiding: fruit de fijngesneden ajuin en look in de olijfolie,voeg 400 gram gepelde tomaten toe kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder, laat 10 minuten sudderen op een klein vuurtje, voeg de gepelde scampi's bij de saus en laat nog een 5 tal minuten garen, kook ondertussen de macaroni, giet af en meng onder de saus, versier met wat reepjes serranoham
ingrediënten: lamsragout - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klont boter - wortelpuree (zie wortelpuree) bereiding: laat het vlees aan alle kanten bruin bakken in de boter, voeg de grof gesneden ajuin erbij en bak even mee, kruid met peper en zout en doe de look erbij , giet er een geutje water bij en laat afgedekt 30 à 45 min garen tot het vlees zacht is, schep het vlees met de ajuin door de wortelpuree
ingrediënten: 100 gram speculoospasta - 50 gram boter - 75 gram donker bruine suiker - 2 eieren - 200 gram zelfrijzende bloem - 2 eetlepels bruiswater bereiding: laat de speculoospasta met de boter samen smelten, voeg er de suiker bij en roer goed, roer er de eieren door en voeg de zelfrijzende bloem en bruiswater bij,mix tot een glad deeg, schep 1 eetlepel deeg in ieder papieren bakvormpje en laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten : reuzegarnalen - 2 dl room - 150 gram kruidenkaas - 1/3 koffielepel curry - 1/2 doosje safraan - klontje boter bereiding : pel de reuzegarnalen en bak ze in de vetstof , neem ze uit de pan en houd warm , doe de room in de pan en laat even opkoken , voeg de lookpoeder , curry ,safraan en kruidenkaas toe , laat alles nog eens doorkoken en voeg de garnalen erbij , dien op met rijst of frietjes
ingrediënten: aardappelen - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: schil de aardappelen, spoel en snij in dunne schijfjes van 2 à 3 mm, leg ze in een bakpan met hete vetstof, dek de pan af en laat de schijfjes zacht worden, doe het deksel van de pan en laat bruinen, kruid met peper en zout
ingrediënten: 600 gram aardappelen - 1 liter karnemelk - 1 klont boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding: kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp met de pureestamper, giet er de koude karnemelk over en roer om, mix tot de pap glad is, kruid met peper zout en muskaatnoot naar smaak, opwarmen op een klein vuurtje, de klont boter lichtbruin laten kleuren in een pannetje en door de pap mengen
ingrediënten: 500 gram witloof (grof gesneden) - 1 ajuin gesneden - 1 aardappel in stukjes - 1 liter water + 2 kippeblokjes - 1 klontje boter - 1 takje thym - 1/2 koffielepel currypoeder bereiding: smelt boter en voeg de ajuin toe , laat even stoven, voeg witloof aardappelblokjes water kipblokjes en thym toe, aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken , mix de soep en kruid met currypoeder
ingrediënten: 3 eieren - 3 pakjes vanillesuiker - 80 gram suiker - 300 ml light room - (snuifje kaneel) - 1 vel bladerdeeg - 1 groot blik peren - 1 pakje speculoos - amandelschilfers bereiding: leg het vel bladerdeeg in de vorm (24 cm) en prik er gaatjes in, beleg het deeg met de speculoos, daar boven leg je de uitgelekte peren in schijfjes gesneden, overgieten met het mengsel van de andere ingrediënten, ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden, uithalen en de amandelschilfers er over strooien, en nog eens 10 minuten in de oven
ingrediënten: 1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus bereiding: kook de kalfstong met de groenten laurier thym peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons
ingrediënten: een restje vis - 1 hard gekookt ei - peper en zout - mayonaise - een weinig ketchup bereiding: alles samen pletten met een vork, mayonaise en een weinig ketchup onder mengen
ingrediënten: 1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier bereiding: snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten in de kookpan , overgiet met de kippebouillon en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde saus van boter bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier
ingrediënten: 4 koolvisfilets - 2,5 dl visbouillon (2,5 dl water + 1/2 visblokje) - citroen - 250 gram champignons - 150 gram zure room - boter - 1,5 koffielepel gedroogde dragon kruiden - nootmuskaat - peper en zout bereiding: kuis de champignons en snij in schijfjes, laat stoven in een klontje boter, besprenkel met een beetje citroen, giet er de visbouillon zure room en dragon bij, laat al roerend inkoken, bind met maizena indien nodig, kruid nog met muskaatnoot peper en zout, laat een klont boter heet worden en bak de vis langs beide kanten , een 10 à 15 minuten volgens de dikte van de vis,kruid met peper en zout of viskruiden, dien op met de saus
ingrediënten : 500 gram preiringen - 1 ui - 2 aardappelen - 1 liter kippebouillon van 2 blokjes - 150 gram brie of camenbert - 1 eetlepel boter bereiding : boter smelten gehakte ui toevoegen al roerend even stoven dan preiringen en aardappel bij doen en overgieten met de kippebouillon dek af en laat 30 minuten koken , de kaas in stukjes snijden en de laatste 5 minuten laten meekoken ( als de korst mooi wit is moet u ze niet verwijderen ) mix de soep , indien nodig water of melk bijdoen , snij enkele preiringen heel fijn en laat 5 minuten stoven in een nootje boter , voeg toe net voor het opdienen
ingrediënten: 1 klein blikje tonijn in eigen nat (75 gram ) - 1 soeplepel ketchup - 1 soeplepel philadelphia natuur - mini tuc koekjes bereiding: tonijn laten uitlekken, mengen met ketchup en kaas , serveren met een tuc koekje
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.