DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
25-03-2013
gebakken paardebiefstuk
ingrediënten: paardebiefstuk - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de biefstukken in de pan, kruid met peper en zout, laat 2 minuten bruin bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken op middelmatig vuur, neem uit de pan en maak de bakresten los met een klein beetje water, giet over de paardebiefstukken
ingrediënten: 1 doosje ananas (4 schijven) - 250 gram platte kaas - 2 eieren - 2 eetlepels suiker (volgens smaak) 1 zakje vanillesuiker bereiding: splits de eieren, het eigeel de suiker en vanillesuiker goed mengen, het eiwit stijfkloppen, voeg de kaas bij het suikermengsel en roer goed, snij de ananas in kleine stukjes en voeg toe, voeg voorzichtig het stijfgeklopte eiwit toe, zet een uurtje in de koelkast en dien op, laat niet staan tot de volgende dag, dan wordt het mengsel dunner
ingrediënten: 1 ciabattabroodje - 250 gram champignons - 1 klontje boter - gemalen kaas - peper - zout - citroen bereiding: borstel de champignons schoon, snij in schijfjes, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de champignons tot het vocht verdampt is, kruid met peper en zout en doe er enkele druppels citroen bij, snij de broodjes overlangs door en beleg met de champignons, strooi er wat gemalen kaas over en zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is
ingrediënten: roodbaarsfilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 1/2 kg aardappelen - 1/2 kg knolselder - melk - 1 klontje boter - peper - muskaatnoot - selderzout bereiding: snij de aardappelen en de knolselder in gelijke stukken, doe ze in een kookpot en zet onder met de helft water en de helft melk, laat 20 minuten koken, giet af en laat drogen op het vuur, draai alles door de passe-vite, doe er een klontje boter bij, kruid met peper muskaatnoot en selderzout, giet indien nodig nog wat melk of room bij, meng alles goed dooreen
ingrediënten: knolselder - walnoten - blauwschimmelkaas - een paar druppels azijn - vinaigrette bereiding: schil en rasp de knolselder, meng met een paar druppels azijn tegen het verkleuren, hak de noten grof en snij de kaas in stukjes, meng alles samen en giet er wat vinaigrette over
ingrediënten: 350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding: het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan
ingrediënten: 2 1/2 dl room - 1/2 dl melk - 2 1/2 gelatineblaadjes - 50 gram suiker - 75 ml sterke koffie - chocolade koffiebonen voor versiering bereiding: de gelatineblaadjes in koud water laten weken, melk room en suiker samen laten doorkoken, van het vuur de geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen, goed mengen, verdelen over koffietasjes, laten afkoelen in de koelkast en afwerken met een chocolade koffieboontje
ingrediënten: 2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren bereiding: leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus
ingrediënten: 1/2 kg gewone bloem - 125 gram boter - 50 gram gist - 3 à 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - snuifje zout bereiding: boter smelten en dan vuur afzetten, achtereenvolgens bijvoegen, vanillesuiker, snuifje zout, spuitwater, melk, eierdooiers en bloem alles goed mixen, gist breken in een beetje lauw water en ook bijvoegen, schijf opzetten!!!, eiwit stijfkloppen en voorzichtig bijvoegen, schijf terug opzetten en 30 minuten laten rijzen, dan bakken tip: 1/2 kg bloem geeft ongeveer 24 enkele wafels
ingrediënten: varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder bereiding: leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette
ingrediënten: 1 eetlepel zachte mosterd - 40 ml dragonazijn - 125 ml olie - peper - zout - 1 sjalotje bereiding: snij het sjalotje fijn, doe alle ingrediënten in een beker en mix goed
ingrediënten: zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter bereiding: wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 1 broccoli - 1 1/4 liter kippenbouillon (water + 3kipblokjes) - 1/4 liter melk - peper en zout bereiding: de stelen van de broccoli in stukjes snijden en samen met de roosjes in de kippenbouillon aan de kook brengen, laat 30 minuten koken op een zacht vuur, soep mixen kruiden met peper en zout indien nodig, de melk bijgieten
ingrediënten: 1/2 kg uien - 1 klontje boter - peper en zout - ketchup bereiding: snij de uien in ringen en stoof in de boter,kruid met peper en zout, laat ze goed gaar worden, voeg zo nodig een beetje water toe, voeg er een koffielepel ketchup aan toe naar smaak
ingrediënten: 1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter bereiding: snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup
ingrediënten: 3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 50 gram rozijnen - 1 zakje vanillepoeder(50gram) bereiding: neem een kopje melk uit 3/4 liter melk, meng daarin het zakje vanillebloem, voeg de suiker en rozijnen bij de rest van de melk en breng aan de kook, neem de pan van het vuur en giet al roerend het mengsel erbij, laat nog één minuutje doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in schaaltjes
ingrediënten: 2 grote preiwitten in ringetjes gesneden - 200 gram gekookte hespblokjes - 1 bolletje mozzarella kaas (125 gram) - 400 gram aardappelen in schijfjes van een 1/2 cm - bechamelsaus van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels bloem - 25 gram gryérekaas gemalen bereiding: kook de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water en giet in een zeef, stoof de preiringetjes in een klontje boter 10 minuten, maak de bechamelsaus kruid met peper zout en muskaatnoot, giet de prei bij de bechamelsaus en meng, plaats een laagje aardappelen in een vuurvaste schotel, bestrooi met de hamblokjes en leg er schijfjes mozzarella kaas op, giet er de preisaus over, bestrooi met de gryérekaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten: 2 stukjes kabeljauw - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortelen fijn snijden, een klontje boter laten smelten, prei en wortelen toevoegen en 10 à 15 minuten laten stoven, 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus, ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf, de vis op een bord schikken en overgieten met de saus, opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: 1 rol kruimeldeeg - 100 gram zachte boter - 100 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 3 eieren - 50 gram bloem - 3 eetlepels amandelpoeder - 2,5 dl light room - 1 grote bokaal noordkrieken bereiding: laat de krieken uitlekken, leg het kruimeldeeg met bakpapier in de bakvorm, prik erin met een vork, meng in een kom boter suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren toe en meng, roer de room door het beslag, meng het amandelpoeder met de bloem en roer door het beslag, verdeel de krieken over het kruimeldeeg en overgiet met het beslag, bak de taart in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.