leg het gelatine blaadje in koud water, verwarm de melk( niet koken) en voeg de kaas, olie en het uitgeknepen blaadje gelatine toe, mix tot een gladde massa en smaak af met peper en zout, giet een dunne laag van 2 à 3 cm in een vuurvaste schaal en laat het mengsel opstijven in de koelkast tot de andere dag, maak een slaatje van gemengde sla, grof gehakte noten, tomaatblokjes, gebakken spekblokjes en gebakken broodkorstjes, besprenkel met een honing vinaigrette, werk af met de panna cotta van geitenkaas
meng de mayonaise met de zure room, citroensap, peper en zout, meng de knolselder en appel met de dressing, leg wat veldsla op een bord en leg er een torentje knolselder op, werk af met de gehakte noten.
voor de dressing: sap van een halve citroen - 3 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel gewone olie - 1 koffielepel vloeibare honing - peper en zout
bereiding:
meng alle ingrediënten voor de dressing, doe de gehalveerde tomaatjes en heel dunne sneetjes van de ingemaakte citroen in een kom en giet er de dressing over en meng goed, leg wat rucola op een bord, verdeel er de sneetjes bresaola en tomaatjes op, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en sprenkel er nog wat dressing over, dien op met toast.
ingrediënten: 300 gram gekookte aardappelen in blokjes of schijfjes - 1 bosje radijzen in schijfjes - 2 hardgekookte eieren - 1 eetlepel yoghourt - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel water - peper en zout bereiding: maak een dressing van de yoghourt, mayonaise en 1 eetlepel water, kruid met peper en zout en roer goed door elkaar, meng de aardappelblokjes met de schijfjes radijzen in een kom, schep de dressing door de aardappelsalade, werk af met de gekookte eieren
ingrediënten: rucolasalade - parmaham - walnoten - gedroogde tomaten in reepjes gesneden - soepstengels - vinaigrette bereiding: leg de salade op de borden, dresseer het bord met de parmaham noten gedroogde tomaten en soepstengels, sprenkel er wat vinaigrette over
ingrediënten: rucolasalade - sneetjes gerookte eendenborstfilet - gedroogde tomaten - parmezaankaas - enkele walnoten - vinaigrette bereiding: snij de gedroogde tomaten in reepjes, snij met een dunschiller wat krullen van een stuk parmezaankaas, schik de eendenborstfilet op een bord, wat salade in het midden, werk af met de reepjes gedroogde tomaten kaas en walnoten, dien op met een vinaigrette
ingrediënten: knolselder - walnoten - blauwschimmelkaas - een paar druppels azijn - vinaigrette bereiding: schil en rasp de knolselder, meng met een paar druppels azijn tegen het verkleuren, hak de noten grof en snij de kaas in stukjes, meng alles samen en giet er wat vinaigrette over
ingrediënten: 2sneden gekookte ham - 1 hard gekookt ei - 1 tomaat - boontjes bereiding: de ham en de tomaat in blokjes snijden ,alles samen mengen, dien op met mayonaise of vinaigrette
ingrediënten: suikerbrood - vinaigrette of mayonaise - 1 sjalotje bereiding: was en spoel het binnenste gele gedeelte van het groenlof, snij in fijne reepjes, voeg er het fijn gesneden sjalotje bij, meng met vinaigrette of mayonaise
ingrediënten : veldsla , witloof , sjalotje , mosterdvinaigrette bereiding : was de veldsla en maak droog , snij het witloof in fijne ringetjes , doe samen in een kom , snipper het sjalotje erover , dien op met een mosterdvinaigrette
ingrediënten : 150 gram gekookte ham in reepjes , 3 eetlepels mayonaise , 8 kleine augurken , 2 hard gekookte eieren , peper en zout bereiding : snij de ham in reepjes , de augurken in blokjes , snij de eieren met eiersnijder in blokjes , snij 2 keer door eerst in schijfjes , draai het ei een kwartslag om en snijd nog eens door , doe alles in een kom en kruid met peper en zout , meng er de mayonaise door
ingrediënten : 1 blikje tonijn in eigen nat - een restje gekookte rijst - 1 soeplepel mayonaise - 1 koffielepel curry - 1 tomaat ontpit en in blokjes - 1 sprietje bieslook - brood voor te roosteren bereiding : laat de tonijn uitlekken en plet fijn , meng 1 soeplepel mayonaise met 1 koffielepel currypoeder , meng tonijn rijst en mayonaise goed door elkaar , schik op een bord met de tomatenblokjes en een paar sneetjes geroosterd brood
ingrediënten : gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter bereiding : schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette
ingrediënten: 450 gram bokaaltje haringfilet in azijn - 3 gekookte aardappelen - 150 gram gekookte worteltjes in blokjes - 1 fijngesneden ui middelgroot - 4 hard gekookte eieren - 240 gram zure room - 1eetlepel azijn - 2 eetlepels mosterd - 1 koffielepel suiker bereiding : in een grote kom haringstukjes - aardappelblokjes - wortelblokjes - ui en 2 fijn gemaakte gekookte eieren mengen , voor de saus , zure room - azijn - mosterd en suiker door elkaar roeren en over de salade gieten goed mengen , afwerken met de andere 2 eieren in partjes gesneden
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.