Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met dadels en boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    4 personen: 1 grote kipfilet - 6 ontpitte dadels - 1/2 doosje boursin met kruiden - 8 à 10 sneetjes gerookt spek - 2 dl gevogelte of kalfsfond - peper en zout - een weinig room - geutje cognac - 1 klontje boter

    bereiding:

    snij de 2 halve kipfilet in de lengte open niet helemaal, bestrijk met boursin kaas en de fijngesneden dadels, kruid met peper en zout, vouw de 2 halve kipfilet terug dicht en omwikkel met het gerookt spek, bak de kipfilet aan beide kanten in een klontje boter, leg in een vuurvaste schotel en laat 15 à 20 minuten verder garen in de oven op 180 graden, laat ondertussen de fond lichtjes inkoken, werk af met een geutje cognac, boursin en room, indien nodig binden met een beetje maïzena, snij de kipfilet in dikke sneden en werk af met de saus.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met spek en erwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    600 gram kipblokjes - 400 gram diepvries erwtjes - 1 ajuin fijngesneden - 100 gram spekblokjes - 1 doosje light room - 1 groenteblokje - 1 klontje boter

    bereiding:

    kook de diepvries erwtjes 10 minuten in kokend water, giet af en spoel onder koud water, laat het klontje boter smelten en bak de kipblokjes bruin, haal het vlees uit de pan, bak de fijngesneden ajuin en spekblokjes in het vet van de kipblokjes, verkruimel het groenteblokje erover en overgiet met de room, laat de saus wat inkoken, voeg er de kipblokjes en de erwtjes bij, laat nog eens goed doorwarmen, geef er gebakken aardappelen bij. 


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ketchup
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 kipfilet - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel fijngehakte dragon - 1 mespuntje lookpoeder - 2 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels ketchup

    bereiding:

    snij de kip in blokjes, meng de overige ingrediënten in een kom en voeg de kipblokjes toe, laat een uurtje marineren, bak de kipblokjes in een anti kleefpan in 10 minuten gaar, dien op met boontjes en gekookte aardappelen.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piepkuiken met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 piepkuiken - kipkruiden - 1 klontje boter - 1 kopje kippenbouillon van een blokje - 1 koffielepel tomatenpuree - 250 gram champignons - 1 à 2 koffielepels dragon vers of gedroogd - lightroom

    bereiding:

    bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden, laat een klontje boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin, neem uit de pan en dep het vet weg uit de pan met keukenpapier, leg het vlees terug in de pan, giet een beetje kippenbouillon en de tomatenpuree erbij en laat stoven, borstel de champignons en snij in 2 of 4, voeg de champignons na 15 minuten bij het vlees met de dragon en laat nog 15 à 20 minuten stoven, neem het vlees uit de pan en giet een scheutje room bij het champignon mengsel, laat nog eens doorkoken tot gewenste dikte of bind met een beetje maïzena.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - 1 klontje boter - kipkruiden - 500 gram wortelen - 300 gram tomaten - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - peper - zout - italiaanse kruiden
    bereiding:
    snij de wortelen in schijfjes en de tomaten in blokjes, snipper de ui fijn, verwarm de olijfolie en stoof de de ui glazig, voeg de wortelen en de tomaten toe, kruid met peper zout en italiaanse kruiden, dek af en laat 15 minuten sudderen,kruid de kipfilet met kipkruiden en bak de kipfilet in het klontje boter 10 à 15 minuten volgens dikte, dien op met rijst

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippeboutjes met wortelen en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    kippeboutjes - 1 ajuin fijngesneden - 2 wortelen in schijfjes- 1/2 liter tomatenblokjes(blik) - 1 laurierblaadje - 1 takje thym - kipkruiden - 1 klontje boter
    bereiding:
    bestrooi de boutjes met kipkruiden, laat de boter warm worden in een braadpan en bak de kippeboutjes bruin, doe er op het laatst de ajuin bij en laat even meebakken, schep de boutjes en ajuin in een kookpan, doe er de tomatenblokjes wortelen laurier en thym bij, laat 30 minuten stoven

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kwartels met champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  ingrediënten :
    4 kwartels - 1 geutje cognac - peper  - 100 gram gerookte ham - 500 gram champignons - 1 doosje room - 2 bouillonblokjes - 1 klontje boter
    bereiding :
    braad de kwartels aan , kruid , flambeer met cognac en laat gaar worden , laat de fijngesneden ham lichtjes kleuren in boter , voeg de champignons de room en bouillonblokjes toe , laat even doorkoken , schik de kwartels op een bord en overgiet met de saus 

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn op luikse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 konijnenbouten - 1 grote ajuin - 100 ml wildfond - 300 ml bruin tafelbier - 100 gr spekblokjes natuur (herta) - 1 koffielepel luikse siroop (of meer volgens smaak) - een paar druppels azijn - 1 klont boter - 1 laurierblad - thym - peper en zout - bruine maizena
    bereiding:
    verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten langs alle kanten bruin, kruid met peper en zout voeg de grof gesneden ajuin en spekblokjes toe, laat nog even bakken, giet de wildfond en het bier erbij, kruid met thym en laurierblad, laat afgedekt 1 uur en 15 minuten sudderen met deksel op de pan, voeg de luikse siroop toe, indien nodig binden met bruine maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    04-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met mosterd roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - 1 klontje boter - 1 blikje champignons - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1/2 doosje lightroom - kipkruiden
    bereiding:
    kip in reepjes snijden, in een braadpan boter verhitten en de kip rondom bruin bakken, kruiden met de kipkruiden, mosterd champignons en lightroom toevoegen, al roerend 3 minuten zachtjes laten koken, indien nodig binden met maïzena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipblokjes in zoetzure saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - kipkruiden - 1 klontje boter - zoetzure saus (zie sausen)
    bereiding:
    snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kipkruiden, laat de boter heet worden en bak de kipblokjes rondom bruin, zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 minuten garen volgens de dikte van de kipblokjes, dien op met rijst en zoetzure saus

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenbout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree ,
    bereiding :
    bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten  zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piepkuiken met provençaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    piepkuiken - 1 klont boter - kipkruiden - provençaalse saus
    bereiding :
    bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden , laat een klont boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin , zet het vuur wat lager , indien nodig een klein beetje water erbij , laat 30 minuten sudderen , dien op met provençaalse saus (zie sausen) en rijst of frietjes

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol-au-vent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 bladerdeeg pasteitjes - 1 gaargekookte kip - 200 gram gehakt - 250 gram champignons - 100 gram boter - 100 gram bloem - 1 liter kippebouillon - 1 eierdooier - citroen - peper en zout
    bereiding :
    maak kleine balletjes van het gehakt , en laat ze gaar koken in de kippebouillon , wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig boter , doe het kippevlees van de beenderen en snij het in stukjes , maak een blonde saus van boter bloem en kippebouillon , werk af met citroen en eierdooier , meng de saus met de kip , balletjes en champignons , verwarm de pasteitjes even op in de oven en vul ze met de vulling

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met sausje van prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 kipfilets - 2 preiwitten - boter - 1/2 dl water - 1 dl light room - citroensap - kipkruiden
    bereiding :
    boter smelten in een kookpot de in ringetjes gesneden prei bijvoegen en 15 minuutjes laten stoven , water  room en een beetje citroensap bijdoen peper en zout en nog even laten doorkoken tot de saus mooi romig is , ondertussen 1 klontje boter smelten en de kipfilets rondom bruin bakken , bestrooien met kipkruiden en 15 minuutjes verder laten bakken afhankelijk van de dikte , seveer de kip met saus

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn op zijn vlaams
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1konijn - 1 snede vers spek - 2 uien - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - laurier - thym - peper - zout - enkele druppels azijn - boter
    bereiding :
    bak de stukken konijn en vers spek aan alle kanten mooi bruin in de boter , op het laatste ook de stukjes ajuin laten mee bruinen , het bier bijvoegen ook de laurier thym peper zout en een paar druppels azijn , alles ongeveer 1 uur laten zachtjes stoven , het vlees uit de pan nemen indien nodig een beetje bier bij doen en binden met bruine maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.struisvogelbiefstuk met verfijnde saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 struisvogelbiefstukjes - 1/2 liter bruine fond (bouillon) - 3 eetlepels honing - 1/2 kop frambozenazijn - boter - peper en zout
    bereiding:
    smelt boter in de braadpan , bak hierin de biefstukjes , peper en zout op doen , haal uit de pan en houd warm , voeg aan de braadjus de bruine fond de honing en de azijn toe , roer goed en laat inkoken tot de gewenste dikte , dien op met de saus , lekker met boontjes met spek , gestoofd witloof of spruitjes

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!