Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenbout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree ,
    bereiding :
    bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten  zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje van veldsla en witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    veldsla , witloof , sjalotje , mosterdvinaigrette
    bereiding :
    was de veldsla en maak droog , snij het witloof in fijne ringetjes , doe samen in een kom , snipper het sjalotje erover , dien op met een mosterdvinaigrette

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomatenroomsoep van verse tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 liter bouillon (2 rundsblokje + 1 l water) 30 gram boter , 30 gram bloem , 1/4 l puree van verse tomaten , 1/2 dl melk of room
    bereiding :
    tomaten ontvellen in stukken snijden en mixen , door een zeef gieten , maak een roux van boter en bloem , voeg al roerend de bouillon toe en 1/4 l puree van de tomaten , laat goed doorkoken werk af met peper en zout en 1/2 dl room of melk , indien te zuur een klontje suiker bijdoen , dien op met croutons

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vleessalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    150 gram gekookte ham in reepjes , 3 eetlepels mayonaise , 8 kleine augurken , 2 hard gekookte eieren , peper en zout
    bereiding :
    snij de ham in reepjes , de augurken in blokjes , snij de eieren met eiersnijder in blokjes , snij 2 keer door eerst in schijfjes , draai het ei een kwartslag om en snijd nog eens door , doe alles in een kom en kruid met peper en zout , meng er de mayonaise door

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaalkroketten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ingrediënten :
    150 gram boter - 150 gram bloem - 1/2 liter melk - 75 gram gemalen gryére kaas - 150 gram gepelde garnalen - 2 à 3 eieren - paneermeel - peper - zout - muskaatnoot
    bereiding :
    maak een dikke witte saus van de boter , bloem en melk laat doorkoken en breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat , roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken tot er luchtbellen verschijnen , roer de garnalen door de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten , giet de saus op een met bloem bestoven plank , spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van ongeveer 3 cm , laten afkoelen tot de volgende dag , in stukken snijden van 4 op 4 cm , wentel door de bloem , losgeklopt eiwit en paneermeel , bak ze goudbruin in hete frituurolie , versier met wat peterselie en partjes citroen 

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitief tomaatjes met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    kleine tomaatjes , garnalen
    bereiding :
    gewoon de tomaatjes uithollen en een paar garnaaltjes erin

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratin dauphinois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout
    bereiding :
    snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter
    bereiding :
    reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien coulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen
    bereiding :
    los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luikse salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien  in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie
    bereiding :

    maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen
    met azijn

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen aan spitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter
    bereiding :
    rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 eetlepel azijn - 1eetlepel mosterd - 1 koffielepel mayonaise
    bereiding :
    alle ingrediënten mengen

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout
    bereiding:
    kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bladerdeeghapje met tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg 
    bereiding :
    snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krieken op jenever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 kg krieken - 1 liter jenever 30 graden - 300 gram kristalsuiker
    bereiding :
    spoel de krieken en doe de steeltjes eraf , schik laag om laag met de suiker in bokalen  , overgiet met jenever , sluit de bokalen en zet ze een paar dagen in de zon zodat het suiker smelt , daarna bewaren op een koele plaats , minstens 2 maanden laten rusten

    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fish sticks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten :
    fish sticks (diepvries) - boter
    bereiding :
    neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)


    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tartaarsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 dl mayonaise - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 eetlepel gehakte dragon - 1 gehakt sjalotje - 1 koffielepel kappertjes - 1 koffielepel gehakte augurken op azijn
    bereiding :
    meng alle ingrediënten samen

    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    04-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstsalade met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 blikje tonijn in eigen nat - een restje gekookte rijst - 1 soeplepel mayonaise - 1 koffielepel curry - 1 tomaat ontpit en in blokjes - 1 sprietje bieslook - brood voor te roosteren
    bereiding :
    laat de tonijn uitlekken en plet fijn , meng 1 soeplepel mayonaise met 1 koffielepel currypoeder , meng tonijn rijst en mayonaise goed door elkaar , schik op een bord met de tomatenblokjes en een paar sneetjes geroosterd brood

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omelet met spek en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    eieren - gerookte spekblokjes - tomaten - klontje boter - peper  - zout - bieslook
    bereiding :
    spekblokjes bakken in een klein klontje boter , leg dan de schijfjes tomaat tussen de spekjes , kruid de eieren en klop los , giet het eimengsel over het spek en de tomaten , strooi er het bieslook over en bak de omelet tot het bovenaan nog een klein beetje vochtig is

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalmhaasje belle vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten
    bereiding :
    breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm  , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!