DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
09-08-2012
garnaalkroketten
ingrediënten : 150 gram boter - 150 gram bloem - 1/2 liter melk - 75 gram gemalen gryére kaas - 150 gram gepelde garnalen - 2 à 3 eieren - paneermeel - peper - zout - muskaatnoot bereiding : maak een dikke witte saus van de boter , bloem en melk laat doorkoken en breng op smaak met peper , zout en nootmuskaat , roer er de eierdooiers door en laat opnieuw doorkoken tot er luchtbellen verschijnen , roer de garnalen door de saus en laat de kaas in de saus uitsmelten , giet de saus op een met bloem bestoven plank , spreid de saus gelijkmatig open tot een dikte van ongeveer 3 cm , laten afkoelen tot de volgende dag , in stukken snijden van 4 op 4 cm , wentel door de bloem , losgeklopt eiwit en paneermeel , bak ze goudbruin in hete frituurolie , versier met wat peterselie en partjes citroen
ingrediënten : 4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout bereiding : snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)
ingrediënten : boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen bereiding : los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen
ingrediënten : 500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie bereiding :
maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen met azijn
ingrediënten : gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter bereiding : rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood
ingrediënten: mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout bereiding: kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn
ingrediënten : 2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg bereiding : snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 1 kg krieken - 1 liter jenever 30 graden - 300 gram kristalsuiker bereiding : spoel de krieken en doe de steeltjes eraf , schik laag om laag met de suiker in bokalen , overgiet met jenever , sluit de bokalen en zet ze een paar dagen in de zon zodat het suiker smelt , daarna bewaren op een koele plaats , minstens 2 maanden laten rusten
ingrediënten : fish sticks (diepvries) - boter bereiding : neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)
ingrediënten : 1 blikje tonijn in eigen nat - een restje gekookte rijst - 1 soeplepel mayonaise - 1 koffielepel curry - 1 tomaat ontpit en in blokjes - 1 sprietje bieslook - brood voor te roosteren bereiding : laat de tonijn uitlekken en plet fijn , meng 1 soeplepel mayonaise met 1 koffielepel currypoeder , meng tonijn rijst en mayonaise goed door elkaar , schik op een bord met de tomatenblokjes en een paar sneetjes geroosterd brood
ingrediënten : eieren - gerookte spekblokjes - tomaten - klontje boter - peper - zout - bieslook bereiding : spekblokjes bakken in een klein klontje boter , leg dan de schijfjes tomaat tussen de spekjes , kruid de eieren en klop los , giet het eimengsel over het spek en de tomaten , strooi er het bieslook over en bak de omelet tot het bovenaan nog een klein beetje vochtig is
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten bereiding : breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)
ingrediënten : 5 eetlepels mayonaise ( vers of uit pot ) - 3 eetlepels ketchup - 1 eetlepel whisky - cayennepeper - scheutje room bereiding : meng alle ingrediënten goed door elkaar
ingrediënten : 1 eigeel - maisolie - 1 koffielepel mosterd - peper - zout -1 koffielepel azijn bereiding : doe het eigeel , mosterd , peper , zout en 1 koffielepel azijn in een kom , klop met een garde door elkaar , voeg een beetje olie toe en klop tot het stijf wordt , herhaal tot je voldoende mayonaise hebt
ingrediënten : biefstuk - boter - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water) bereiding : laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)
ingrediënten : gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter bereiding : schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.