ingrediënten : 4 aardappelen middelgrote , 2,5 dl melk , 1 dl room , 1 teentje look , boter , muskaatnoot , peper en zout bereiding : snij de aardappelen in schijfjes , wrijf een ovenschaal in met boter en een teentje knoflook , leg de aardappelschijfjes dakpansgewijze in de ovenschotel , kruid met muskaatnoot peper en zout en giet er de melk en de room over , de aardappelen moeten helemaal onderstaan , schuif in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende één uur op 200 graden ( de vloeistof moet smeuig worden)
ingrediënten : boontjes - 1 fijngehakte ui - peper - zout - 1 klontje boter bereiding : reinig en spoel de boontjes , kook ze 10 à 15 minuten tot ze beetgaar zijn , giet af en houd onder koud stromend water (voor de groene kleur) stoof de ui in de boter , doe er de boontjes bij , kruid met peper en zout , laat wat stoven en schud goed op
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 100 gram kristalsuiker - 1/2 dl water - sap van een halve citroen bereiding : los de suiker op in het water en kook tot dat je een siroopje krijgt , mix de aardbeien en doe de puree door een zeef , meng de puree met het siroopje en het citroensap , laat afkoelen
ingrediënten : 500 gram gekookte aardappelen (niet te zacht) -400 gram gekookte boontjes - 2 uien in ringen of blokjes - 200 gram gerookte spekblokjes - peper en zout -1 scheutje azijn - olie bereiding :
maak de olie warm in de wok , bak er de spekblokjes goed aan , voeg er de ajuin bij en laat meebakken , bak ondertussen de aardappelen goudbruin in de pan met boter , voeg de boontjes bij de ui en het spek , goed laten doorwarmen daarna de gebakken aardappelen doormengen , bijkruiden met peper en zout en naar smaak besprenkelen met azijn
ingrediënten : gekookte mosselen , gerookte spekblokjes , 1 ei , bloem , chaplure , 1 klontje boter bereiding : rijg de mosselen aan spiesjes afwisselend met de gerookte spekblokjes , haal de spiesjes door de bloem het losgeklopte ei en het paneermeel , bak ze vervolgens in de boter op een middelmatig vuur , dien op met tartaarsaus en bruin brood
ingrediënten: mosselen - ajuin - prei - wortel - groene selder - peterselie - 1 klont boter - peper en zout bereiding: kuis en spoel de mosselen , stoof de fijngesneden groenten in een klont boter tien minuten kruid met peper en zout , neem een grote kookpot en schik laag om laag mosselen en groenten , strooi er de peterselie over en dek af , laat 5 minuten koken , schud de mosselen goed om en laat nog 5 minuten koken , de mosselen zijn gaar als ze mooi open zijn
ingrediënten : 2 sjalotjes - 2 tomaten - 2 eetlepels olijfolie - 2 koffielepels oregano - peper en zout - gemalen gryérekaas - 1 vel bladerdeeg bereiding : snipper de 2 sjalotjes en fruit een paar minuten in de olijfolie , voeg de gepelde en ontpitte in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog een paar minuten stoven , breng op smaak met peper en zout en 2 koffielepels oregano , steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg , beleg met het tomatenmengsel en werk af met wat gryérekaas , bak 10 à 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
ingrediënten : 1 kg krieken - 1 liter jenever 30 graden - 300 gram kristalsuiker bereiding : spoel de krieken en doe de steeltjes eraf , schik laag om laag met de suiker in bokalen , overgiet met jenever , sluit de bokalen en zet ze een paar dagen in de zon zodat het suiker smelt , daarna bewaren op een koele plaats , minstens 2 maanden laten rusten
ingrediënten : fish sticks (diepvries) - boter bereiding : neem een braadpan en laat een klont boter smelten en goed warm worden , bak de bevroren fish sticks gedurende 6 minuten op een middelmatig vuur , draai ze na 3 minuten om tot ze een mooi korstje hebben dien op met tartaarsaus (zie sausen)
ingrediënten : 1 blikje tonijn in eigen nat - een restje gekookte rijst - 1 soeplepel mayonaise - 1 koffielepel curry - 1 tomaat ontpit en in blokjes - 1 sprietje bieslook - brood voor te roosteren bereiding : laat de tonijn uitlekken en plet fijn , meng 1 soeplepel mayonaise met 1 koffielepel currypoeder , meng tonijn rijst en mayonaise goed door elkaar , schik op een bord met de tomatenblokjes en een paar sneetjes geroosterd brood
ingrediënten : eieren - gerookte spekblokjes - tomaten - klontje boter - peper - zout - bieslook bereiding : spekblokjes bakken in een klein klontje boter , leg dan de schijfjes tomaat tussen de spekjes , kruid de eieren en klop los , giet het eimengsel over het spek en de tomaten , strooi er het bieslook over en bak de omelet tot het bovenaan nog een klein beetje vochtig is
ingrediënten : 2 zalmhaasjes - 2 hard gekookte eieren - 1/2 liter groentenbouillon van ( wortel prei , selder , ui , thym , laurier) of gewoon 1 groenteblokje + 1/2 liter water - ijsbergsla - 2 tomaten bereiding : breng de bouillon aan de kook en zorg dat hij goed gekruid is , dompel de zalm haasjes in de kokende bouillon , neem van het vuur en laat trekken , laat afkoelen in de bouillon , haal ze eruit en dep droog met keukenpapier , garneer een bord met sla , het stukje zalm , gekookt ei en tomaat , dien op met coctailsaus (zie sausen)
ingrediënten : 5 eetlepels mayonaise ( vers of uit pot ) - 3 eetlepels ketchup - 1 eetlepel whisky - cayennepeper - scheutje room bereiding : meng alle ingrediënten goed door elkaar
ingrediënten : 1 eigeel - maisolie - 1 koffielepel mosterd - peper - zout -1 koffielepel azijn bereiding : doe het eigeel , mosterd , peper , zout en 1 koffielepel azijn in een kom , klop met een garde door elkaar , voeg een beetje olie toe en klop tot het stijf wordt , herhaal tot je voldoende mayonaise hebt
ingrediënten : biefstuk - boter - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water) bereiding : laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)
ingrediënten : gemengde salade - tomaat ontpit en in blokjes - croutons - walnoten - geitekaasjes met spek rond - klontje boter bereiding : schik de salade op de borden de tomtenblokjes , croutons en walnoten , bak de geitekaasjes in een klontje boter op middelmatig vuur 6 à 8 minuten , leg ze in het midden op het bord , dien op met een vinaigrette
ingrediënten : aardappelen - gehakt - bloemkool - kaassaus - peper - zout - curry bereiding : kook de aardappelen en snij in schijfjes , bak het gehakt rul kruid met zout en peper en wat curry, verdeel de bloemkool in roosjes en kook gaar , maak kaassaus , verwarm de oven op 180 graden , neem een vuurvaste schaal en bedek de bodem met vlees , verdeel er de aardappelschijfjes over dan de bloemkool roosjes , overgiet met de kaassaus , strooi er nog wat kaas over en laat gratineren in de oven
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.