DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
04-03-2013
broodje met gehakt
ingrediënten: 1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter bereiding: snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup
ingrediënten: 3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 50 gram rozijnen - 1 zakje vanillepoeder(50gram) bereiding: neem een kopje melk uit 3/4 liter melk, meng daarin het zakje vanillebloem, voeg de suiker en rozijnen bij de rest van de melk en breng aan de kook, neem de pan van het vuur en giet al roerend het mengsel erbij, laat nog één minuutje doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in schaaltjes
ingrediënten: 2 grote preiwitten in ringetjes gesneden - 200 gram gekookte hespblokjes - 1 bolletje mozzarella kaas (125 gram) - 400 gram aardappelen in schijfjes van een 1/2 cm - bechamelsaus van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels bloem - 25 gram gryérekaas gemalen bereiding: kook de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water en giet in een zeef, stoof de preiringetjes in een klontje boter 10 minuten, maak de bechamelsaus kruid met peper zout en muskaatnoot, giet de prei bij de bechamelsaus en meng, plaats een laagje aardappelen in een vuurvaste schotel, bestrooi met de hamblokjes en leg er schijfjes mozzarella kaas op, giet er de preisaus over, bestrooi met de gryérekaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten: 2 stukjes kabeljauw - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter bereiding: prei en wortelen fijn snijden, een klontje boter laten smelten, prei en wortelen toevoegen en 10 à 15 minuten laten stoven, 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus, ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf, de vis op een bord schikken en overgieten met de saus, opdienen met tagliatelle of aardappelpuree
ingrediënten: 1 rol kruimeldeeg - 100 gram zachte boter - 100 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 3 eieren - 50 gram bloem - 3 eetlepels amandelpoeder - 2,5 dl light room - 1 grote bokaal noordkrieken bereiding: laat de krieken uitlekken, leg het kruimeldeeg met bakpapier in de bakvorm, prik erin met een vork, meng in een kom boter suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren toe en meng, roer de room door het beslag, meng het amandelpoeder met de bloem en roer door het beslag, verdeel de krieken over het kruimeldeeg en overgiet met het beslag, bak de taart in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden
ingrediënten: 1 prei - 3 à 4 uien - 1 wortel - 1 à 2 courgettes volgens grote - 2 liter water - 3 kippenblokjes - kruidenkaas naar smaak( half potje) - 1 klontje boter bereiding: laat de ui even stoven in de boter, voeg prei wortel en courgettes fijngesneden toe, doe er het water en de kipblokjes bij, laat alles 30 à 40 minuten koken, mix de soep en voeg er naar smaak kruidenkaas bij, goed door roeren tot de kaas gesmolten is, eventueel bijkruiden met peper en zout
ingrediënten: 250 gram champignons - 50 gram roquetfort crème kaas - 1 klontje boter bereiding: borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje, hak de steeltjes fijn, bak de champignonhoedjes aan alle kanten bruin in de boter, meng de fijngehakte steeltjes met de kaas, vul de gebakken champignons met het mengsel, leg de champignons in een vuurvaste schaal en zet een 5 tal minuutjes onder de grill
ingrediënten: kippeboutjes - 1 ajuin fijngesneden - 2 wortelen in schijfjes- 1/2 liter tomatenblokjes(blik) - 1 laurierblaadje - 1 takje thym - kipkruiden - 1 klontje boter bereiding: bestrooi de boutjes met kipkruiden, laat de boter warm worden in een braadpan en bak de kippeboutjes bruin, doe er op het laatst de ajuin bij en laat even meebakken, schep de boutjes en ajuin in een kookpan, doe er de tomatenblokjes wortelen laurier en thym bij, laat 30 minuten stoven
ingrediënten: wijtingfilet - bloem - peper - zout - 1 klontje boter bereiding: wentel de wijtingfilet in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout
ingrediënten: 1 kg witloof - 2 aardappelen - 1,5 liter water - 3 groenteblokjes - 1 vlootje smeerkaas - peper - 1 klontje suiker - 1 klontje boter bereiding: was het witloof, haal de harde kern eruit en snij in stukken, snij de aardappelen in blokjes, stoof het witloof en de aardappelen in een klontje boter, doe het water en de groenteblokjes erbij en breng aan de kook, laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken, mix de soep en meng er de kaas bij, breng op smaak met peper, indien te bitter een klontje suiker toevoegen
broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
ingrediënten: stokbrood - philadelphia kruidenkaas - gerookte zalm bereiding: snij stukken stokbrood in de lengte in 2 helften, bestrijk met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm bovenop
ingrediënten: 500 gram gehakt - 1 ei - chaplure - gerookt spek in dunne sneetjes bereiding: meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, maak er een broodje van en beleg de bovenkant met sneetjes gerookt spek, leg in een ovenschotel en laat 30 à 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten: 300 gram zelfrijzende bloem - 200 gram boter - 175 gram suiker - 4 eieren - 1 blik van 1/2 liter ananas in schijven - 125 ml sap van de ananas bereiding: roer de boter zacht, klop er de suiker eierdooiers en ananassap onder, voeg de bloem toe, klop het eiwit stijf en meng onder het deeg, bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem, giet in een bakvorm van 24 cm doorsnee, leg op het deeg de ananasschijven, bak de cake op 150 graden in een voorverwarmde oven 50 à 60 minuten
ingredïenten: 400 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 1 blik witte bonen 1/2 liter - 1 ajuin fijngesneden - 1 klontje boter - 1 koffielepel bonenkruid - 1 groenteblokje - 1 teentje knoflook - peper en zout bereiding: meng het gehakt met ei en chaplure en maak balletjes, smelt het klontje boter en bak de balletjes rondom bruin, doe er de ajuin bij en laat even meebakken, schep de balletjes uit de pan, giet het blik tomatenblokjes in de pan, kruid met een verkruimeld groenteblokje, bonenkruid teentje knoflook peper en zout, breng de tomatensaus aan de kook en laat 15 minuten sudderen indien nodig een beetje water erbij, voeg na 15 minuten de balletjes toe en laat nog eens 15 minuten sudderen, voeg pas op het laatste de uitgelekte witte bonen toe, laat nog even goed doorwarmen
ingredïenten: 1 ajuin - 1 dikke prei - 1 liter water - 2 kippenblokjes - 3 blokjes smeerkaas - 2 eetlepels grove mosterd - 1 klontje boter bereiding: laat de gesneden ajuin glazig worden in de boter, voeg de prei het water en de kippenblokjes erbij, laat 30 minuten koken, voeg de mosterd en de smeerkaas toe, mix de soep
ingredïenten: 250 gram oesterzwammen - 50 gram spekblokje - 1 klontje boter - peper - fijngehakte peterselie bereiding: bak de spekblokjes in de boter, indien nodig borstel de oesterzwammen, scheur in stukken en voeg bij het spek, laat ze in eigen vocht stoven tot het vocht verdampt is, kruid met peper en bestrooi peterselie
ingredïenten: 250 gram pasta naar keuze - 1 kipfilet in blokjes - bechamelsaus van (1 klont boter 2 eetlepels bloem en een 1/2 liter melk) - 150 gram gemalen kaas - 1 groenteblokje - 1 klontje boter -kipkruiden bereiding kook de pasta gaar en giet af, maak de bechamelsaus en doe er een verkruimeld groenteblokje bij, roer er van het vuur de kaas door en kruid met peper, smelt een klontje boter in een braadpan en bak de kipblokjes, kruid met kipkruiden, schep de pasta in een ovenschotel, bedek de pasta met de kipblokjes en overgiet met de kaassaus, strooi er nog wat gemalen kaas over en zet onder de grill
ingredïenten: 1 ciabatta broodje - 1 camembert in sneetjes gesneden - 2 koffielepels graantjes mosterd - 1 koffielepel vloeibare honing - 6 walnoten gehakt bereiding: snij het broodje in de lengte open,leg er de kaas op, meng de mosterd met de honing en smeer wat op de kaas, bestrooi met wat gehakte noten, zet het broodje een paar minuten onder de grill tot de kaas begint te smelten
ingredïenten: 1/2 kg wortelen in schijfjes - 1 grote ajuin fijngesneden - 1 klein blikje kokosmelk(165ml) - 1,5 liter kippenbouillon (3 blokjes+1,5 liter water) - 1 klontje boter - 1kleine eetlepel kerriepoeder - peper en zout bereiding: smelt de boter in een kookpan en doe er de ajuin in, laat even stoven en voeg de wortelen toe, giet het water + de blokjes bij, laat 30 minuten zachtjes koken en mix de soep, voeg het kerriepoeder en de kokosmelk toe, laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout indien nodig
ingredïenten: toastbrood - camembert - gekookte hesp - tomaat bereiding: leg op een sneetje toastbrood een sneetje hesp, bedek de hesp met fijne sneetjes camembert, leg er een schijfje tomaat op en dek af met een snede brood, bak tussen de grill
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.