hak de uien fijn, snij de wortelen in staafjes, laat een klontje boter smelten in een kookpan en laat de uien stoven, voeg er de staafjes wortelen bij, giet 1 dl water bij, kruid met kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peper en zout, laat 10 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan, voeg de room en mosterd toe, bak de koteletten goudbruin in een klontje boter, kruid met peper en zout, giet de wortelen met saus over het vlees en laat nog 5 minuten sudderen, dien op met rijst of gekookte aardappelen.
500 gram lamsschouder in stukken als stoverij - 1 ui in ringen gesneden - 250 gram champignons in 2 of 4 gesneden - 50 gram zwarte olijven in ringetjes gesneden - 1/4 liter vleesbouillon(1/4liter water+1/2 rundblokje) - 1 teentje look fijn gesneden - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 1 klont boter of olijfolie - peper en zout
bereiding:
bak het vlees in een braadpan aan alle kanten bruin in boter of olijfolie, kruid met peper en zout, voeg de uiringen toe en bak even mee, schep het vlees in een kookpot en blus de braadpan met de bouillon, giet bij het vlees, voeg laurier, tijm en look toe, laat 30 à 40 minuten sudderen, bak de champignons enkele minuten apart in een klontje boter, voeg de champignons en de olijven bij het gare vlees, bind de saus indien nodig met een beetje maïzena.
smelt het klontje boter en stoof het fijn gesneden sjalotje glazig, voeg de hammetjes toe en strooi er de bloem over,voeg de witte wijn, 1/2 rundblokje, mosterd, tijm en rozemarijn toe, schep goed om en laat afgedekt 20 minuten sudderen op een klein vuurtje, stoof de in schijfjes gesneden champignons een 5 tal minuten in een klontje boter, giet de champignons bij de hammetjes, voeg er de room bij, kruid met peper en zout, laat even doorkoken, indien nodig binden met maïzena tot een lichtgebonden saus.
snij de groenten in reepjes en laat stoven met laurier en tijm in een weinig olijfolie , kruid met peper en zout, kruid ook het vlees en wentel in de bloem, laat goudbruin bakken in de olijfolie, voeg het vlees bij de groenten met de tomatenpuree en de witte wijn, laat een uurtje zachtjes stoven indien nodig een beetje wijn bijgieten, als het te zuur smaakt een klontje suiker bijdoen, leg het vlees op een bord overgiet met de saus, werk af met peterselie dien op met rijst of pasta, bestrooi met parmezaan kaas.
Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk.
voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room
bereiding:
kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst
ingrediënten: 1 witte worst - 2 à 3 sneetjes gerookt spek - gemalen kaas bereiding: doe het vel van de worst en snij overlangs door, beleg met gemalen kaas, leg de helft van de worst er terug op, omwikkel met het spek, grill de worst langs beide zijden tot de kaas begint te smelten
ingrediënten: 1/2 kg varkenswangetjes - 1 klontje boter - 1 ui - 1 prei - 1 stuk knolselder - 2 wortels - aardappelen - thym - laurier - 1 rundblokje - 1 flesje bruin bier - peper - zout - sausbinder bereiding: kruid het vlees met peper en zout, bak het vlees rondom bruin in het klontje boter, voeg er de ui bij en laat even meebakken, overgiet met het flesje bier, voeg thym laurier rundblokje en alle andere grof gesneden groenten toe, ook de aardappelen grof gesneden, laat op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen, indien nodig binden met sausbinder
ingrediënten: varkenskoteletten - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de koteletten in de pan, kruid met peper en zout, snij het randje een paar keer in om te vermijden dat de kotelet krom trekt, laat 2 minuten bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken, neem uit de pan en maak de braadresten los met een klein beetje water, giet over de koteletten
ingrediënten: paardebiefstuk - 1 klontje boter - peper - zout bereiding: laat de boter heet worden en leg de biefstukken in de pan, kruid met peper en zout, laat 2 minuten bruin bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken op middelmatig vuur, neem uit de pan en maak de bakresten los met een klein beetje water, giet over de paardebiefstukken
ingrediënten: 350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter bereiding: het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan
ingrediënten: 2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren bereiding: leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus
ingrediënten: varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder bereiding: leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette
ingrediënten: 500 gram gehakt - 1 ei - chaplure - gerookt spek in dunne sneetjes bereiding: meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, maak er een broodje van en beleg de bovenkant met sneetjes gerookt spek, leg in een ovenschotel en laat 30 à 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingredïenten: 400 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 1 blik witte bonen 1/2 liter - 1 ajuin fijngesneden - 1 klontje boter - 1 koffielepel bonenkruid - 1 groenteblokje - 1 teentje knoflook - peper en zout bereiding: meng het gehakt met ei en chaplure en maak balletjes, smelt het klontje boter en bak de balletjes rondom bruin, doe er de ajuin bij en laat even meebakken, schep de balletjes uit de pan, giet het blik tomatenblokjes in de pan, kruid met een verkruimeld groenteblokje, bonenkruid teentje knoflook peper en zout, breng de tomatensaus aan de kook en laat 15 minuten sudderen indien nodig een beetje water erbij, voeg na 15 minuten de balletjes toe en laat nog eens 15 minuten sudderen, voeg pas op het laatste de uitgelekte witte bonen toe, laat nog even goed doorwarmen
ingrediënten: 300 gram gehakt - 1 klontje boter - 1 ei - chaplure - peper - zout - 2 dl water - ½ groenteblokje - bruine maïzena - 1 eetlepel mosterd bereiding: meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, laat de boter smelten en bak de gehaktballetjes gaar, schep uit de pan en hou ze warm, doe het water + ½ groenteblokje bij het braadvocht, roer goed en breng aan de kook bind met maïzena doe er de mosterd bij, giet de saus over de balletjes
ingrediënten: 1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure bereiding: laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees balletjes en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie
ingrediënten: 1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus bereiding: kook de kalfstong met de groenten laurier thym peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons
ingrediënten: 1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier bereiding: snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten in de kookpan , overgiet met de kippebouillon en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde saus van boter bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier
ingrediënten: 1 kg rundsstoofvlees - boter - 1 laurierblad - 1 takje thym - 1/2 liter water +1 rundsblokje - 1 klein doosje tomatenpuree - 1 à 2 dl light room naar smaak bereiding: bak het vlees goed bruin in de boter, voeg er de ajuin bij en laat even meebakken , voeg het laurierblad thym water + rundsblokje bij , breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 2 uur sudderen, doe er het laatste kwartier de tomatenpuree bij,giet er wat room bij om de smaak van de tomaten te verzachten, indien nodig binden met maizena
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.