Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenskotelet in zachte kerriesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    4 varkenskoteletten - 2 uien - 8 wortelen - 1 dl light room - 1 klontje boter - 1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel kerriepoeder - 1/2 koffielepel paprikapoeder - 1 mespuntje tijm - peper en zout

    bereiding:

    hak de uien fijn, snij de wortelen in staafjes, laat een klontje boter smelten in een kookpan en laat de uien stoven, voeg er de staafjes wortelen bij, giet 1 dl water bij, kruid met kerriepoeder, paprikapoeder, tijm, peper en zout, laat 10 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan, voeg de room en mosterd toe, bak de koteletten goudbruin in een klontje boter, kruid met peper en zout, giet de wortelen met saus over het vlees en laat nog 5 minuten sudderen, dien op met rijst of gekookte aardappelen.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    500 gram lamsschouder in stukken als stoverij - 1 ui in ringen gesneden - 250 gram champignons in 2 of 4 gesneden - 50 gram zwarte olijven in ringetjes gesneden - 1/4 liter vleesbouillon(1/4liter water+1/2 rundblokje) - 1 teentje look fijn gesneden - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 1 klont boter of olijfolie - peper en zout

    bereiding:

    bak het vlees in een braadpan aan alle kanten bruin in boter of olijfolie, kruid met peper en zout, voeg de uiringen toe en bak even mee, schep het vlees in een kookpot en blus de braadpan met de bouillon, giet bij het vlees, voeg laurier, tijm en look toe, laat 30 à 40 minuten sudderen, bak de champignons enkele minuten apart in een klontje boter, voeg de champignons en de olijven bij het gare vlees, bind de saus indien nodig met een beetje maïzena.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.breydelhammetje met mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 breydelhammetjes (gestoomd) - 250 gram champignons - 1 klontje boter - 1 sjalot - 1 eetlepel bloem - 1 dl witte wijn - 1 dl room - 1 eetlepel mosterd - 1/2 rundblokje - 1 takje tijm - 1/2 koffielepel rozemarijn gedroogd of vers - peper en zout

    bereiding:

    smelt het klontje boter en stoof het fijn gesneden sjalotje glazig, voeg de hammetjes toe en strooi er de bloem over,voeg de witte wijn, 1/2 rundblokje, mosterd, tijm en rozemarijn toe, schep goed om en laat afgedekt 20 minuten sudderen op een klein vuurtje, stoof de in schijfjes gesneden champignons een 5 tal minuten in een klontje boter, giet de champignons bij de hammetjes, voeg er de room bij, kruid met peper en zout, laat even doorkoken, indien nodig binden met maïzena tot een lichtgebonden saus.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ossobuco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 kalfsschenkels - bloem - peper en zout - olijfolie - 2 wortels - 2 preiwitten - 1 à 2 uien - 1 stuk knolselder - tijm - laurier - fijngehakte peterselie - 1dl droge witte wijn - 1 klein blikje tomatenpuree

    bereiding:

    snij de groenten in reepjes en laat stoven met laurier en tijm in een weinig olijfolie , kruid met peper en zout, kruid ook het vlees en wentel in de bloem, laat goudbruin bakken in de olijfolie, voeg het vlees bij de groenten met de tomatenpuree en de witte wijn, laat een uurtje zachtjes stoven indien nodig een beetje wijn bijgieten, als het te zuur smaakt een klontje suiker bijdoen, leg het vlees op een bord overgiet met de saus, werk af met peterselie dien op met rijst of pasta, bestrooi met parmezaan kaas.


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk met roquefortsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 biefstuk naar keuze - 1 klontje boter - 1 dl light room - 25 gram roquefortkaas -

    bereiding:

    Bak het biefstuk naar eigen smaak in het klontje boter, verwarm de room in een pannetje en laat er de kaas in smelten, begin met een klein stukje en voeg bij naar smaak,neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie, giet een paar lepels water in de pan en maak de braadresten los, giet het roommengsel erbij, goed roeren en eens zachtjes laten doorkoken, bij kruiden zal niet nodig zijn, lepel de saus over het biefstuk. 


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boeuf stroganoff met rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    voor 2 personen: 1 zakje rijst voor 2 personen - 400 gram biefstuk in reepjes gesneden - 1 eetlepel bloem - peper en zout - 1 koffielepel paprikapoeder - 1 klontje boter - 250 gram champignons in schijfjes - 2 uien fijn gesneden - 1 grote koffielepel tomatenpuree - 1/2 glas water + 1/2 groenteblokje - 1/3 van een doosje light room

    bereiding:

    kook de rijst gaar volgens de verpakking, meng de bloem met de paprikapoeder en wentel de biefstuk reepjes erdoor, laat de boter licht bruin kleuren in een braadpan en roerbak de reepjes vlees, schep het vlees uit de pan, doe de ajuin in de braadpan en fruit deze een paar minuten, doe er de champignons bij en roerbak nog 5 minuten, meng het vlees door het mengsel en giet er het water +1/2 groenteblokje bij + de tomatenpuree, alles goed mengen en nog een 10 tal minuten laten stoven op een zacht vuurtje, voeg de room toe en laat nog eens door stoven, dien op met de rijst


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte pens met kaas en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 witte worst - 2 à 3 sneetjes gerookt spek - gemalen kaas
    bereiding:
    doe het vel van de worst en snij overlangs door, beleg met gemalen kaas, leg de helft van de worst er terug op, omwikkel met het spek, grill de worst langs beide zijden tot de kaas begint te smelten

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenswangetjes met groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg varkenswangetjes - 1 klontje boter - 1 ui - 1 prei - 1 stuk knolselder - 2 wortels - aardappelen - thym - laurier - 1 rundblokje - 1 flesje bruin bier - peper - zout - sausbinder
    bereiding:
    kruid het vlees met peper en zout, bak het vlees rondom bruin in het klontje boter, voeg er de ui bij en laat even meebakken, overgiet met het flesje bier, voeg thym laurier rundblokje en alle andere grof gesneden groenten toe, ook de aardappelen grof gesneden, laat op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen, indien nodig binden met sausbinder 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken varkenskotelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    varkenskoteletten - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    laat de boter heet worden en leg de koteletten in de pan, kruid met peper en zout, snij het randje een paar keer in om te vermijden dat de kotelet krom trekt, laat 2 minuten bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken, neem uit de pan en maak de braadresten los met een klein beetje water, giet over de koteletten

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken paardebiefstuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    paardebiefstuk - 1 klontje boter - peper - zout
    bereiding:
    laat de boter heet worden en leg de biefstukken in de pan, kruid met peper en zout,
    laat 2 minuten bruin bakken en draai om, laat nog eens 2 minuten bakken op middelmatig vuur, neem uit de pan en maak de bakresten los met een klein beetje water, giet over de paardebiefstukken

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld witloof met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongetje in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongje met mosterdvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktbroodje met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    500 gram gehakt - 1 ei - chaplure - gerookt spek in dunne sneetjes
    bereiding:
    meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, maak er een broodje van en beleg de bovenkant met sneetjes gerookt spek, leg in een ovenschotel en laat 30 à 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte bonen in tomatensaus met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredïenten:
    400 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 blik tomatenblokjes 1/2 liter - 1 blik witte bonen 1/2 liter -  1 ajuin fijngesneden - 1 klontje boter - 1 koffielepel bonenkruid - 1 groenteblokje - 1 teentje knoflook - peper en zout
    bereiding:
    meng het gehakt met ei en chaplure en maak balletjes, smelt het klontje boter en bak de balletjes rondom bruin, doe er de ajuin bij en laat even meebakken, schep de balletjes uit de pan, giet het blik tomatenblokjes in de pan, kruid met een verkruimeld groenteblokje, bonenkruid teentje knoflook peper en zout, breng de tomatensaus aan de kook en laat 15 minuten sudderen indien nodig een beetje water erbij, voeg na 15 minuten de balletjes toe en laat nog eens 15 minuten sudderen, voeg pas op het laatste de uitgelekte witte bonen toe, laat nog even goed doorwarmen


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktballetjes in mosterdsauus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 klontje boter - 1 ei - chaplure - peper - zout - 2 dl water - ½ groenteblokje - bruine maïzena - 1 eetlepel mosterd
    bereiding:
    meng het gehakt met ei chaplure peper en zout, laat de boter smelten en bak de gehaktballetjes gaar, schep uit de pan en hou ze warm, doe het water + ½ groenteblokje bij het braadvocht, roer goed en breng aan de kook bind met maïzena doe er de mosterd bij, giet de saus over de balletjes

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette in pittige saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg kalfsblanquette - 1 sjalot - 1 l rundsbouillon (1l water + 2 rundsblokjes) - beetje citroen - 250 gram champignons  - 1 klein doosje tomatenpuree - 2 dl lichte room - 1/3 bokaaltje augurken - boter - gehakte peterselie - laurierblad - thym - peper en zout - 250gram kalfsgehakt - 1 ei - chaplure
    bereiding:
    laat de sjalot glazig worden in een nootje boter , voeg de stukken vlees toe en laat even bakken , doe er de bouillon bij , kruid met laurier , thym , peper en zout , laat 1 uur tot 1.15 uur zachtjes koken , maak het gehakt op met ei en chaplure en maak er soepballetjes van, laat de laatste 5 minuten meekoken met het vlees ,laat in een brede kookpan 1 lepel boter smelten en voeg de gesneden champignons er bij , besprenkel met citroensap en laat 5 minuten stoven , voeg een tas kookvocht van het vlees toe en de tomatenpuree , meng goed door elkaar , doe er de uitgelekte stukken vlees   balletjes  en de in stukjes gesneden augurken bij , giet er de room bij en meng door elkaar , laat inkoken tot de gewenste dikte of bind met maizena , werk af met peterselie 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfstong in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kalfstong (800 à 900 gr) - 250 gram kalfsgehakt - 500gr champignons -(1 ajuin 1wortel stukje prei en selder) 1 laurierblad en thym  peper en zout - 1 liter water - 1 klontje boter - tomatensaus
    bereiding:
    kook de kalfstong met de groenten laurier thym  peper zout en 1 liter water 45 à 60 minuten gaar in de snelkoker, ontvel de kalfstong en leg terug in de bouillon tot de volgende dag, snij de koude kalfstong in sneden, maak balletjes van het gehakt en kook even in de bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, maak een tomatensaus van (boter bloem tomatenpuree en bouillon) warm de kalfstong op in de tomatensaus met de balletjes en de champignons


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenswangetjes in zure eiersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg varkenskaakjes - ½ liter kippebouillon (1/2 liter water + kippeblokje) - thym en laurier - 1 wortel - 1ui -1 stukje prei  - 1 takje selder - 250 gram champignons - 1 eierdooier
    bereiding:
    snij de varkenswangetjes in niet te kleine stukken, doe het vlees en de grof gesneden groenten  in de kookpan , overgiet met  de kippebouillon  en laat 1 uur koken op een zacht vuurtje, haal het vlees uit de pan en zeef de bouillon, maak een blonde  saus van boter  bloem en bouillon, stoof de in schijfjes gesneden champignons in een klontje boter, meng het vlees en de champignons door de saus, werk af met peper zout citroen en 1 eierdooier

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rundsstoofvlees in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg rundsstoofvlees - boter - 1 laurierblad - 1 takje thym - 1/2 liter water +1 rundsblokje - 1 klein doosje tomatenpuree - 1 à 2 dl light room naar smaak
    bereiding:
    bak het vlees goed bruin in de boter, voeg er de ajuin bij en laat even meebakken , voeg het laurierblad  thym  water + rundsblokje bij , breng aan de kook en laat op een klein vuurtje 2 uur sudderen, doe er het laatste kwartier de tomatenpuree bij,giet er wat room bij om de  smaak van de tomaten te verzachten, indien nodig  binden met maizena


    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!