Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld witloof met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    350 gram gehakt - 4 witloofstronken - 1 ei - chaplure - peper - zout - muskaatnoot - 1 klontje boter
    bereiding:
    het gehakt mengen met het ei en de chaplure, het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen, het witloof vullen met gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen en opbinden met een koordje, een klontje boter heet laten worden en de witloofstronken even laten kleuren, kruiden met peper zout en muskaatnoot, een beetje water bijvoegen en 20 minuten laten stoven op een klein vuurtje met deksel op de pan

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffie panacotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 1/2 dl room - 1/2 dl melk - 2 1/2 gelatineblaadjes - 50 gram suiker - 75 ml sterke koffie - chocolade koffiebonen voor versiering
    bereiding:
    de gelatineblaadjes in koud water laten weken, melk room en suiker samen laten doorkoken, van het vuur de geweekte gelatineblaadjes en de koffie toevoegen, goed mengen, verdelen over koffietasjes, laten afkoelen in de koelkast en afwerken met een chocolade koffieboontje

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongetje in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder - tomatensaus - 2 hard gekookte eieren
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in de kookpot en voeg de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het kookvocht, verwijder het vel, snij in schijfjes, maak een tomatensaus van de gezeefde bouillon, leg in een kom de schijfjes tong en de in 4 gesneden hard gekookte eieren en overgiet met de tomatensaus

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg gewone bloem - 125 gram boter - 50 gram gist - 3 à 4 eieren - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - snuifje zout
    bereiding:
    boter smelten en dan vuur afzetten, achtereenvolgens bijvoegen, vanillesuiker, snuifje zout, spuitwater, melk, eierdooiers en bloem alles goed mixen, gist breken in een beetje lauw water en ook bijvoegen, schijf opzetten!!!, eiwit stijfkloppen en voorzichtig bijvoegen, schijf terug opzetten en 30 minuten laten rijzen, dan bakken
    tip: 1/2 kg bloem geeft ongeveer 24 enkele wafels

     


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenstongje met mosterdvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    varkenstongetjes - zout - 1 ajuin - 1 wortel - 1 takje selder
    bereiding:
    leg de varkenstongetjes in een kookpot en voeg er de grof gesneden groenten bij, overgiet met water en laat ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken, haal uit het water, verwijder het vel en laat afkoelen, snij in schijfjes en overgiet met mosterdvinaigrette

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosterdvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    1 eetlepel zachte mosterd - 40 ml dragonazijn - 125 ml olie - peper - zout - 1 sjalotje
    bereiding:
    snij het sjalotje fijn, doe alle ingrediënten in een beker en mix goed


    Categorie:sausen
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken zeewolffilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    zeewolffilet - peper - zout - bloem - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de vis in de bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broccolisoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 broccoli - 1 1/4 liter kippenbouillon (water + 3kipblokjes) - 1/4 liter melk - peper en zout
    bereiding:
    de stelen van de broccoli in stukjes snijden en samen met de roosjes in de
    kippenbouillon aan de kook brengen, laat 30 minuten koken op een zacht vuur, soep mixen kruiden met peper en zout indien nodig, de melk bijgieten

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg uien - 1 klontje boter - peper en zout - ketchup
    bereiding:
    snij de uien in ringen en stoof in de boter,kruid met peper en zout, laat ze goed gaar worden, voeg zo nodig een beetje water toe, voeg er een koffielepel ketchup aan toe naar smaak

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stokbrood - 2 sjalotjes fijngesneden - 400 gram rundgehakt - 4 sneetjes smeltkaas in reepjes gesneden - ketchup - zout - tabasco - 1 klontje boter
    bereiding:
    snijd het stokbrood in stukken en halveer in de lengte, laat de sjalotjes glazig worden in het klontje boter, enkele minuten, doe het gehakt erbij en bak rul, kruid met zout en enkele druppels tabasco, verdeel het gehakt over het brood en beleg met reepjes kaas, zet een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is, werk af met ketchup

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaniilepudding met rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    3/4 liter melk - 8 klontjes suiker - 50 gram rozijnen - 1 zakje vanillepoeder(50gram) 
    bereiding:
    neem een kopje melk uit 3/4 liter melk, meng daarin het zakje vanillebloem, voeg de suiker en rozijnen bij de rest van de melk en breng aan de kook, neem de pan van het vuur en giet al roerend het mengsel erbij, laat nog één minuutje doorkoken terwijl u blijft roeren, giet in schaaltjes

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelschotel met ham en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    2 grote preiwitten in ringetjes gesneden - 200 gram gekookte hespblokjes - 1 bolletje mozzarella kaas (125 gram) - 400 gram aardappelen in schijfjes van een 1/2 cm - bechamelsaus van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels bloem - 25 gram gryérekaas gemalen
    bereiding:
    kook de aardappelschijfjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water en giet in een zeef, stoof de preiringetjes in een klontje boter 10 minuten, maak de bechamelsaus kruid met peper zout en muskaatnoot, giet de prei bij de bechamelsaus en meng, plaats een laagje aardappelen in een vuurvaste schotel, bestrooi met de hamblokjes en leg er schijfjes mozzarella kaas op, giet er de preisaus over, bestrooi met de gryérekaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden


    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauw met sausje van wortelen en prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    2 stukjes kabeljauw - 1/2 liter visbouillon (1/2 liter water +1 visblokje) - 1 dl light room - peper en zout - 2 preiwitten - 2 wortelen - 1 klontje boter
    bereiding:
    prei en wortelen fijn snijden, een klontje boter laten smelten, prei en wortelen toevoegen en 10 à 15 minuten laten stoven, 2 dl visbouillon bijgieten + 1 dl light room even laten doorkoken tot een gebonden saus, ondertussen de vis in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met de rest van de bouillon en 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) laten garen op volle kracht in de microgolf, de vis op een bord schikken en overgieten met de saus, opdienen met tagliatelle of aardappelpuree

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kriekentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 rol kruimeldeeg - 100 gram zachte boter - 100 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 3 eieren - 50 gram bloem - 3 eetlepels amandelpoeder - 2,5 dl light room - 1 grote bokaal noordkrieken
    bereiding:
    laat de krieken uitlekken, leg het kruimeldeeg met bakpapier in de bakvorm, prik erin met een vork, meng in een kom boter suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren toe en meng, roer de room door het beslag, meng het amandelpoeder met de bloem en roer door het beslag, verdeel de krieken over het kruimeldeeg en overgiet met het beslag, bak de taart in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep met kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 prei - 3 à 4 uien - 1 wortel - 1 à 2 courgettes volgens grote - 2 liter water - 3 kippenblokjes - kruidenkaas naar smaak( half potje) - 1 klontje boter
    bereiding:
    laat de ui even stoven in de boter, voeg prei wortel en courgettes fijngesneden toe, doe er het water en de kipblokjes bij, laat alles 30 à 40 minuten koken, mix de soep en voeg er naar smaak kruidenkaas bij, goed door roeren tot de kaas gesmolten is, eventueel bijkruiden met peper en zout

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde champignons met roquetfort kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 gram champignons - 50 gram roquetfort crème kaas - 1 klontje boter
    bereiding:
    borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje, hak de steeltjes fijn, bak de champignonhoedjes aan alle kanten bruin in de boter, meng de fijngehakte steeltjes met de kaas, vul de gebakken champignons met het mengsel, leg de champignons in een vuurvaste schaal en zet een 5 tal minuutjes onder de grill

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippeboutjes met wortelen en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    kippeboutjes - 1 ajuin fijngesneden - 2 wortelen in schijfjes- 1/2 liter tomatenblokjes(blik) - 1 laurierblaadje - 1 takje thym - kipkruiden - 1 klontje boter
    bereiding:
    bestrooi de boutjes met kipkruiden, laat de boter warm worden in een braadpan en bak de kippeboutjes bruin, doe er op het laatst de ajuin bij en laat even meebakken, schep de boutjes en ajuin in een kookpan, doe er de tomatenblokjes wortelen laurier en thym bij, laat 30 minuten stoven

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken wijtingfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    wijtingfilet - bloem - peper - zout - 1 klontje boter
    bereiding:
    wentel de wijtingfilet in bloem, laat de boter op een middelmatig vuur heet worden en bak de vis aan beide kanten tot er een bruin korstje gevormd is, kruid met peper en zout

    Categorie:vis en schaaldieren
    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsoep met smeltkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kg witloof - 2 aardappelen - 1,5 liter water - 3 groenteblokjes - 1 vlootje smeerkaas - peper - 1 klontje suiker - 1 klontje boter
    bereiding:
    was het witloof, haal de harde kern eruit en snij in stukken, snij de aardappelen in blokjes, stoof het witloof en de aardappelen in een klontje boter, doe het water en de groenteblokjes erbij en breng aan de kook, laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken, mix de soep en meng er de kaas bij, breng op smaak met peper, indien te bitter een klontje suiker toevoegen

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    stokbrood - philadelphia kruidenkaas - gerookte zalm
    bereiding:
    snij stukken stokbrood in de lengte in 2 helften, bestrijk met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm bovenop


    Categorie:varia
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!