fruit de grof gehakte uien in de boter, snij de ongeschilde courgettes in blokjes en voeg toe, giet er 1 liter water op + 2 rundblokjes, dek af en laat 30 minuten koken, voeg op het laatste de stukjes kaas toe, mix en breng op smaak met nog wat meer kaas of peper en zout.
was de groenten en snij in grove stukken, laat in een kookpot een klontje boter smelten en voeg de ui prei en wortel toe, laat enkele minuten stoven, leng aan met kippenbouillon, voeg de in blokjes gesneden raapjes toe, laat een half uur koken, voeg de laatste 5 minuten de in blokjes gesneden camembert toe( de korst mag aan de kaas blijven) mix de soep fijn.
verwijder pitten en draderige delen van de pompoen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in stukjes, uien in stukken snijden, verhit de olie in een kookpot, voeg de uien en in stukjes gesneden prosciutto toe, laat stoven maar niet kleuren, voeg pompoen toe en stoof even mee, kruid met peper, tijm en laurier, voeg de kippenbouillon erbij en laat 30 minuten koken, verwijder tijm en laurier en mix de soep, voeg de fijngehakte basilicum toe, dien op met broodkorstjes serveer deze er apart bij.
3 preistelen - 2 à 3 uien - 2 grote wortelen - 2 liter water - 3 rundblokjes - 1 klontje boter -
bereiding:
snij 1 preiwit fijn en stoof in een klontje boter 10 minuten ,dit is voor de afwerking, was en snij de groenten, laat in een kookpot een klontje boter smelten, voeg er de ajuin bij en laat even stoven, voeg de rest van de groenten erbij, water en de rundblokjes, laat ongeveer 45 minuten koken, mix de soep en doe er de fijn gesneden gestoofde prei bij, eventueel nog wat peper en zout.
snij alle groenten en stoof in het klontje boter, giet de kippenbouillon erbij en laat 45 minuten zachtjes koken, mix en breng op smaak met peper zout en wat room, voeg de blokjes rookworst toe
de bloemkool in roosjes verdelen en 15 minuten laten koken in de groentebouillon, de soep mixen, room toevoegen, kaas erin laten smelten volgens smaak, beginnen met een klein stukje, indien nodig peper en zout.
schil de asperges met een dunschiller, kook de aspergeschillen 15 minuten in een 1 1/2 liter water, giet door een zeef en vangt het vocht op, snij de groenten fijn behalve de asperges, laat het klontje boter smelten en stoof de groenten enkele minuten, snij de punten (5 cm) van de asperges en hou apart, snij de rest in fijne ringetjes en voeg bij de groenten + 2 groenteblokjes en het kookvocht van de aspergeschillen, laat een half uurtje koken en mix de soep fijn, voeg de room en aspergepunten toe en laat nog even zachtjes koken tot de aspergepunten beetgaar zijn, kruid met peper en zout.
snij de ajuin en look fijn, snij de pastinaak en knolselder in blokjes, laat de boter smelten en stoof alles enkele minuten, blus met de groentebouillon, voeg hierbij de in blokjes gesneden aardappel, laat 30 minuten zachtjes koken, mix de soep en kruid met peper en zout
doe het soepvlees in de snelkoker met laurier, thym, peper en zout, overgiet met 2 liter koud water en laat 30 minuten stomen, ondertussen de groenten fijn snijden, haal het vlees uit de de bouillon en giet door een zeef, laat de gezeefde bouillon 15 minuten zachtjes koken met de fijn gesneden groenten en 4 soeplepels tapioca, af en toe eens doorroeren anders kleeft de tapioca aan mekaar
1 ajuin- 1 wit van prei- 1/2 knolselder- 1 1/2 liter water + 3 kippenblokjes- 1 klontje boter
bereiding:
snij de prei en ajuin fijn stoof in een klontje boter, overgiet met water + kippenblokjes, breng aan de kook, snij de knolselder in blokjes en voeg toe aan de kokende bouillon, laat 30 minuten koken en mix, breng op smaak met peper en zout, eventueel nog een beetje room of melk bijgieten.
snij de aardappelen en groenten in kleine blokjes en was ze, stoof alle groenten in een grote klont boter, voeg de tomatenpuree toe en roer goed om, dan pas de tomatenblokjes en de groentebouillon, laat alles 15 minuten koken op een zacht vuurtje, de groenten moeten nog een beetje knapperig zijn, doe er de laatste 3 minuten de afgespoelde witte bonen en vermicelli bij,dien op in een diep bord en strooi er wat parmezaanse kaas over.
ingrediënten: 1/2 kg wortelen - 1 grote ui - 1 stuk knolselder - tijm - laurier - 1 liter water + 2 kippenblokjes - 1 klontje boter - 250 ml kokosmelk - 1 teentje knoflook - 1 koffielepel currypoeder bereiding: stoof de uien, selder, wortels en look aan in het klontje boter samen met de laurier en tijm, voeg de kippenbouillon en currypoeder toe, laat 45 minuten koken, giet de kokosmelk erbij en mix de soep, laat nog even doorkoken
ingrediënten: 500 gram champignons - 1 aardappel - 1 kleine ui - 1 preiwit - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 groenteblokjes - 125 ml room of melk naar believen bereiding: was en snij de groenten, snij de champignons in schijfjes, bak de ui, aardappel en prei in het klontje boter, kruid met peper en zout, voeg de gesneden champignons toe, giet het water en de 2 groenteblokjes erbij en laat 45 minuten koken, mix de soep en voeg room of melk toe
ingrediënten: 1 broccoli - 1 1/4 liter kippenbouillon (water + 3kipblokjes) - 1/4 liter melk - peper en zout bereiding: de stelen van de broccoli in stukjes snijden en samen met de roosjes in de kippenbouillon aan de kook brengen, laat 30 minuten koken op een zacht vuur, soep mixen kruiden met peper en zout indien nodig, de melk bijgieten
ingrediënten: 1 prei - 3 à 4 uien - 1 wortel - 1 à 2 courgettes volgens grote - 2 liter water - 3 kippenblokjes - kruidenkaas naar smaak( half potje) - 1 klontje boter bereiding: laat de ui even stoven in de boter, voeg prei wortel en courgettes fijngesneden toe, doe er het water en de kipblokjes bij, laat alles 30 à 40 minuten koken, mix de soep en voeg er naar smaak kruidenkaas bij, goed door roeren tot de kaas gesmolten is, eventueel bijkruiden met peper en zout
ingrediënten: 1 kg witloof - 2 aardappelen - 1,5 liter water - 3 groenteblokjes - 1 vlootje smeerkaas - peper - 1 klontje suiker - 1 klontje boter bereiding: was het witloof, haal de harde kern eruit en snij in stukken, snij de aardappelen in blokjes, stoof het witloof en de aardappelen in een klontje boter, doe het water en de groenteblokjes erbij en breng aan de kook, laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken, mix de soep en meng er de kaas bij, breng op smaak met peper, indien te bitter een klontje suiker toevoegen
ingredïenten: 1 ajuin - 1 dikke prei - 1 liter water - 2 kippenblokjes - 3 blokjes smeerkaas - 2 eetlepels grove mosterd - 1 klontje boter bereiding: laat de gesneden ajuin glazig worden in de boter, voeg de prei het water en de kippenblokjes erbij, laat 30 minuten koken, voeg de mosterd en de smeerkaas toe, mix de soep
ingredïenten: 1/2 kg wortelen in schijfjes - 1 grote ajuin fijngesneden - 1 klein blikje kokosmelk(165ml) - 1,5 liter kippenbouillon (3 blokjes+1,5 liter water) - 1 klontje boter - 1kleine eetlepel kerriepoeder - peper en zout bereiding: smelt de boter in een kookpan en doe er de ajuin in, laat even stoven en voeg de wortelen toe, giet het water + de blokjes bij, laat 30 minuten zachtjes koken en mix de soep, voeg het kerriepoeder en de kokosmelk toe, laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout indien nodig
ingrediënten: 500 gram witloof (grof gesneden) - 1 ajuin gesneden - 1 aardappel in stukjes - 1 liter water + 2 kippeblokjes - 1 klontje boter - 1 takje thym - 1/2 koffielepel currypoeder bereiding: smelt boter en voeg de ajuin toe , laat even stoven, voeg witloof aardappelblokjes water kipblokjes en thym toe, aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken , mix de soep en kruid met currypoeder
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.