Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.havermout pannekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    150 gram zelfrijzende bloem - 150 gram havermout - 3 dl melk - 2 eieren - 1 eetlepel boter - 1 snuifje zout

    bereiding:

    meng de bloem met de havermout in een kom, voeg 2 eieren en het zout bij en roer goed om, giet er de melk bij en klop tot een glad deeg, smelt een lepel boter en meng onder het deeg, smelt een klein beetje boter in de koekepan en bak de pannekoeken goudbruin aan beide zijden, deze hoeveelheid heeft u 8 pannekoeken, dien op met boter en bruine suiker


    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    2 eetlepels kristalsuiker per glas - whisky - sterke koffie - volle room

    bereiding:

    klop de room half vast en maak sterke koffie. vul een derde van het glas met whisky doe dit in een pannetje met 2 eetlepels suiker, roer en verwarm de whisky tot het mengsel een beetje stroperig wordt, niet laten koken en niet flamberen, doe de whisky in glazen, neem een sauslepeltje en houd in het glas tot tegen de whisky, giet de koffie stilletjes in de sauslepel en laat zo overlopen, giet voorzichtig de room op een bolle kant van een eetlepel op de koffie


    Categorie:drankjes
    >> Reageer (0)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piepkuiken met dragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:

    1 piepkuiken - kipkruiden - 1 klontje boter - 1 kopje kippenbouillon van een blokje - 1 koffielepel tomatenpuree - 250 gram champignons - 1 à 2 koffielepels dragon vers of gedroogd - lightroom

    bereiding:

    bestrooi het piepkuiken rondom met kipkruiden, laat een klontje boter heet worden en bak het piepkuiken goudbruin, neem uit de pan en dep het vet weg uit de pan met keukenpapier, leg het vlees terug in de pan, giet een beetje kippenbouillon en de tomatenpuree erbij en laat stoven, borstel de champignons en snij in 2 of 4, voeg de champignons na 15 minuten bij het vlees met de dragon en laat nog 15 à 20 minuten stoven, neem het vlees uit de pan en giet een scheutje room bij het champignon mengsel, laat nog eens doorkoken tot gewenste dikte of bind met een beetje maïzena.


    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelsalade met radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gekookte aardappelen in blokjes of schijfjes - 1 bosje radijzen in schijfjes - 2 hardgekookte eieren - 1 eetlepel yoghourt - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel water - peper en zout
    bereiding:
    maak een dressing van de yoghourt, mayonaise en 1 eetlepel water, kruid met peper en zout en roer goed door elkaar, meng de aardappelblokjes met de schijfjes radijzen in een kom, schep de dressing door de aardappelsalade, werk af met de gekookte eieren

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse croque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    4 sneetjes brood - 1 bolletje mozarella kaas - 1 tomaat - boter - 2 sneetjes gerookte italiaanse ham
    bereiding:
    besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en beleg met ham, schijfjes mozarella en tomaat, steek tussen de grill

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 kipfilet - 1 klontje boter - kipkruiden - 500 gram wortelen - 300 gram tomaten - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - peper - zout - italiaanse kruiden
    bereiding:
    snij de wortelen in schijfjes en de tomaten in blokjes, snipper de ui fijn, verwarm de olijfolie en stoof de de ui glazig, voeg de wortelen en de tomaten toe, kruid met peper zout en italiaanse kruiden, dek af en laat 15 minuten sudderen,kruid de kipfilet met kipkruiden en bak de kipfilet in het klontje boter 10 à 15 minuten volgens dikte, dien op met rijst

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje met rucola en parmaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rucolasalade - parmaham - walnoten - gedroogde tomaten in reepjes gesneden - soepstengels - vinaigrette
    bereiding:
    leg de salade op de borden, dresseer het bord met de parmaham noten gedroogde tomaten en soepstengels, sprenkel er wat vinaigrette over

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.poffertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram zelfrijzende bloem - 1,25 dl zure room - 1 ei - 2 eetlepels kristalsuiker - 300ml melk - 1 klein klontje boter
    bereiding:
    doe de bloem in een kom en voeg het ei, de melk en de zure room toe, het deeg goed doorroeren, de suiker toevoegen en nog eens goed mengen, verwarm de poffertjes pan, wrijf in met het klontje boter, laat de pan goed opwarmen, bak de poffertjes langs één kant tot ze bovenaan bijna droog zijn, draai om en bak kort aan de andere kant

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    rucolasalade - sneetjes gerookte eendenborstfilet - gedroogde tomaten - parmezaankaas - enkele walnoten - vinaigrette
    bereiding:
    snij de gedroogde tomaten in reepjes, snij met een dunschiller wat krullen van een stuk parmezaankaas, schik de eendenborstfilet op een bord, wat salade in het midden, werk af met de reepjes gedroogde tomaten kaas en walnoten, dien op met een vinaigrette

    Categorie:salades
    >> Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehakt parmentier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 kleine ui - 1 teentje look - 100 gram gemalen kaas - 1 klontje boter - aardappelpuree
    bereiding:
    bak het gehakt rul met de fijngesneden ui en look, kruid met peper en zout, schik het gehakt in een ovenschotel en leg de aardappelpuree er bovenop, bestrooi met de gemalen kaas, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde courgette met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    300 gram gehakt - 1 courgette - 1 ei - chaplure - peper - zout - oregano - bacillicum - gemalen kaas - olijfolie
    bereiding:
    halveer de courgette, haal met een koffielepel de zaden en een stukje vruchtvlees eruit, meng het gehakt met het ei chaplure en de kruiden, leg in elke courgette de helft van het gehakt en bestrooi met gemalen kaas, druppel er wat olijfolie over, zet 1 uur in de oven op een lage temperatuur 160 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelsoep met kokosmelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg wortelen - 1 grote ui - 1 stuk knolselder - tijm - laurier - 1 liter water + 2 kippenblokjes - 1 klontje boter - 250 ml kokosmelk - 1 teentje knoflook - 1 koffielepel currypoeder
    bereiding:
    stoof de uien, selder, wortels en look aan in het klontje boter samen met de laurier en tijm, voeg de kippenbouillon en currypoeder toe, laat 45 minuten koken, giet de kokosmelk erbij en mix de soep, laat nog even doorkoken

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte pens met kaas en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 witte worst - 2 à 3 sneetjes gerookt spek - gemalen kaas
    bereiding:
    doe het vel van de worst en snij overlangs door, beleg met gemalen kaas, leg de helft van de worst er terug op, omwikkel met het spek, grill de worst langs beide zijden tot de kaas begint te smelten

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soepstengels met bayonnehesp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    soepstengels - bayonnehesp
    bereiding:
    snij een sneetje bayonnehesp in de lengte in 2 en draai rond een soepstengel, lekker aperitiefhapje

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    110 gram boter - 90 gram gemalen amandelen - 40 gram zelfrijzende bloem - amandelschilfers - 3 eieren - 3 soeplepels melk - 150 gram suiker
    bereiding:
    smelt de boter in een kom, meng de boter melk suiker en eieren door elkaar, voeg de gemalen amandelen en de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag, giet het beslag in een ingevette cakevorm, bestrooi met amandelschilfers, bak in een voorverwarmde oven 35 minuten op 160 graden

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenswangetjes met groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1/2 kg varkenswangetjes - 1 klontje boter - 1 ui - 1 prei - 1 stuk knolselder - 2 wortels - aardappelen - thym - laurier - 1 rundblokje - 1 flesje bruin bier - peper - zout - sausbinder
    bereiding:
    kruid het vlees met peper en zout, bak het vlees rondom bruin in het klontje boter, voeg er de ui bij en laat even meebakken, overgiet met het flesje bier, voeg thym laurier rundblokje en alle andere grof gesneden groenten toe, ook de aardappelen grof gesneden, laat op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen, indien nodig binden met sausbinder 

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.havermoutpap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    250 ml melk - 4 soeplepels havermout - 1 soeplepel rozijnen - 1 soeplepel walnoten - suiker naar believen
    bereiding:
    voeg de havermout bij de koude melk en laat al roerend 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur, voeg er de suiker bij en laat nog 2 minuten zwellen, giet in een bord en strooi er de rozijnen en noten over

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toast champignon anders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 sjalot - peterselie - 250 gram champignons - 2 sneetjes bayonnehesp -1 klontje boter - room
    bereiding:
    snij de hesp in niet te kleine stukken en bak in de boter, snij de champignons in 4 en voeg bij de hesp, bak ze goudbruin voeg eventueel een klontje boter bij, giet er een klein beetje room bij en laat inkoken, breng op smaak met peper en zout, schep in een schaaltje en strooi er wat peterselie over, serveer met een sneetje geroosterd brood

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloof met bayonnehesp en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1 stronkje witloof - 1 klontje boter - peper - 2 sneetjes bayonnehesp - light room - gemalen kaas
    bereiding:
    snij het witloof in halve rondjes, bak het witloof in een klontje boter tot het lichtjes begint te kleuren, kruid met peper, doe het witloof in een ovenschaaltje, snij de hesp in niet te kleine stukjes en verdeel over het witloof, overgiet met wat room en bestrooi met gemalen kaas, zet 10 minuten in een warme oven op 200 graden, serveer met brood                                                     

    Categorie:varia
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    500 gram champignons - 1 aardappel - 1 kleine ui - 1 preiwit - 1 klontje boter - 1 liter water - 2 groenteblokjes - 125 ml room of melk naar believen
    bereiding:
    was en snij de groenten, snij de champignons in schijfjes, bak de ui, aardappel en prei in het klontje boter, kruid met peper en zout, voeg de gesneden champignons toe, giet het water en de 2 groenteblokjes erbij en laat 45 minuten koken, mix de soep en voeg room of melk toe 


    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!